Atentie parinti, violator pedfofil in libertate
Raspunsuri - Pagina 3
corap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 Nu cred ca ne putem tine copiii sub un clopot de sticla, numai ca am auzit ca pe nu stiu ce stada a fost un viol, decit daca politia da o alerta generala ca un violator in serie isi face de cap. Eu sint de parere ca ce ti-e scris in frunte ti-e pus. Poti sa te pazesti cit vrei, daca e sa se intimple, se intimpla. |
dap. banuiesc ca tu iti lasi usa cascata la casa, ca n-are niciun rost sa o inchizi cand pleci (ce sa mai zicem sa dai bani pe o incuietoare).
masurile minime de precautie (ca nu ne cad galoanele daca ducem copiii la scoala sau se duce cineva sa ia mai multi si sa-i plaseze acasa, sau sa le aducem aminte sa evite zonele necirculate - in functie de varsta copilului si de posibilitati) nu echivaleaza cu clopotul de sticla.
constientizarea riscurilor si evitarea lor tin de autoconservare, nu de sufocare.
si da, si azi era politie in fata scolii.
Letitia1 spune:
dap. banuiesc ca tu iti lasi usa cascata la casa, ca n-are niciun rost sa o inchizi cand pleci (ce sa mai zicem sa dai bani pe o incuietoare) |
Asta am spus eu, sau asta ai inteles tu? Am spus eu ca-mi las usa deschisa?
BTW, pe tine te-au dus parintii la scoala pina la 16 ani, sau cum? Sau atuncea nu era asa periculos, cum am mai auzit vehiculindu-se pe aici.
corap spune:
ma gandeam eu ca pe scara ta de valori protectia bunurilor e mai importanta decat cea a vietii. noah, doar puncte de vedere diferite - fiecare cu valorile lui.
eu n-am scris ca-mi / o sa-mi duc copilul de mana pana la saispe ani, de altfel am scris si niste alternative; dar nici nu m-as arunca cu capul in fantana sa verific zicala cu "ce ti-e scris in frunte ti-e pus" - cu atat mai putin l-as arunca pe copilul meu.
iar faptul ca politia sta pe langa scoli generale, si nu pe langa licee, inseamna ca varsta victimelor nu e chiar atat de inaintata.
Letitia1 spune:
Siminaf: What?? N-am mers noi niciodata cu autobuzul si o sa-i las pe copii? No way! Sint si fetze dubioase uneori, dar numai prin anumite zone, dar autobuzele vin atiiiiiiiiiiiiiiiit de rar cit nu-ti poti imagina. Daca ai pierdut autobuzul, poti astepta si 20-45 de minute pina vine urmatorul. Autobuzul de scoala deserveste numai scoala, nu si mersul prin alte parti. Iar apoi si la scoala tot noi ducem/aducem copiii cu schimbul, care pe care poate. E ceva mai special si mai mult de explicat, dar dimineata la 6:50 nu e autobuz sa ajunga la scoala celui mare. |
Al meu merge cu autobuzul o ora dus, o ora intors, in fiecare zi. Are 12 ani jumate. Sint ingrijorata, dar ce pot sa fac? Sa-l tin inchis in casa, ca poate cade drobul de sare in capul lui? I-am dat telefon mobil sa ma sune daca pierde autobuzul. Avem si noi servicii, nu pot sa-l trambalez cu masina zilnic.
Letitia1 spune:
ma gandeam eu ca pe scara ta de valori protectia bunurilor e mai importanta decat cea a vietii. noah, doar puncte de vedere diferite - fiecare cu valorile lui. eu n-am scris ca-mi / o sa-mi duc copilul de mana pana la saispe ani, de altfel am scris si niste alternative; dar nici nu m-as arunca cu capul in fantana sa verific zicala cu "ce ti-e scris in frunte ti-e pus" - cu atat mai putin l-as arunca pe copilul meu. |
Nu zau, am scris eu ceva de bunuri? Sau simti ca deja ma cunosti foarte bine? Te rog nu-mi pune cuvinte in gura si nu trage concluzii aiurea.
corap spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Nu zau, am scris eu ceva de bunuri? Sau simti ca deja ma cunosti foarte bine? Te rog nu-mi pune cuvinte in gura si nu trage concluzii aiurea. |
te cunosc fix din raspunsurile la subiectul asta. ai zis ca ti-ai lasa/ iti lasi copilul sa mearga singur doua ceasuri/zi prin autobuz si ca ai frici produse de asta;
prezumtia ca nu iti inchizi usa a fost facuta pe baza principiului dupa care tu ai scris ca te ghidezi in viata: ala cu scrisu', fruntea, bau-bau.
tu ai scris ca "am spus eu ca nu-mi inchid usa?" - evident
a. ca n-ai spus, din moment ce am spus "banuiesc ca"
b. ca ti-o inchizi - din moment ce ai simtit nevoia sa videntiezi faptul ca nu ai spus.
prin urmare, usa o inchizi ca ti-e frica de hoti/ talhari / binevoitori care vor sa-ti ude florile (desi, conform principiului, daca tot e scris ca o sa ti-o ude, ti-o va uda)
dar, desi iti produce temeri umblatul copilului singur pe strada, nu iei nicio masura de precautie, ca daca ii e scris sa i se intample lucruri nasoale oricum i se vor intampla
cuvinte in gura ai pus tu, cu roaba, la subiectul asta.
iar eu trag ce concluzii cred de cuviinta; e interzis?
Siminaf spune:
citat din mesajul lui Letitia1 Al meu merge cu autobuzul o ora dus, o ora intors, in fiecare zi. Are 12 ani jumate. Sint ingrijorata, dar ce pot sa fac? Sa-l tin inchis in casa, ca poate cade drobul de sare in capul lui? I-am dat telefon mobil sa ma sune daca pierde autobuzul. Avem si noi servicii, nu pot sa-l trambalez cu masina zilnic. |
Daca ar pierde 2 ore pe zi in autobuze nu ar mai fi timp de teme, sport, alte activitati extra-curiculare pe care le are, plus mers sa se joace cu prietenii. Nu, nici vorba sa trimit copilul cu autobuzul care cind vine sta cite 5-10 minute in statie sa astepte lumea (ca urmatorul vine f. tirziu, cum am mai spus), si asa sta in fiecare statie, deci un drum de 10 mnute cu masina s-ar transforma intr-un drum de 1h+ cu autobuzul. Are si altele de facut decit sa sada cu fundul in autobuz. Btw, si noi avem servici, de la care plecam cite 10-20 de minute pe fuga sa-i luam de la scoala, care are timp atunci si poate.
Am vazut un grup de baieti care pleaca cu bicicletele de la scoala spre casa dar merg f. putin ca distanta fatza de cit avem noi de mers, si nu as risca sa-l las zilnic singur cu bicicleta (pt. ca si ceilalti colegi ai lui tot cu masinile sint dusi/adusi de catre parinti, fie singuri, fie mai multi o data) pe o distanta atit de mare, printre masini care circula cu viteza, etc.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Letitia1 Sau atuncea nu era asa periculos, cum am mai auzit vehiculindu-se pe aici. |
Daca lasam deoparte atat prejudecatile anticomuniste cat si cele comuniste, adevarul gol-golut este ca in urma cu 20-30-40 de ani era mult mai multa siguranta pe strazi.
PS. Bine, si securitate era mai multa.
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Al meu merge cu autobuzul o ora dus, o ora intors, in fiecare zi. Are 12 ani jumate. Sint ingrijorata, dar ce pot sa fac? Sa-l tin inchis in casa, ca poate cade drobul de sare in capul lui? I-am dat telefon mobil sa ma sune daca pierde autobuzul. Avem si noi servicii, nu pot sa-l trambalez cu masina zilnic. |
De ce merge la o scoala asa de departe? Sau e scoala privata?
Ca de obicei in Uk copii se inscriu la scoala din "cachment area", chiar si casele se cumpara pe principul sa fi aproape de scolo bune .....ca daca nu esti o scoala buna nu te primeste.