Atentie parinti, violator pedfofil in libertate
Raspunsuri - Pagina 2
Siminaf spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 Binenteles, cit sint mici trebuie insotiti, dar dupa 10-12 ani nu cred ca mai e posibil. Vor si ei putina libertate, plus ca nu da bine sa tot vina mama sa te ia de la scoala cind ceilalti colegi merg singuri (pe distante mici in special). Ma intreb citi ani avea fetita din povestirea lui ADMIN. |
Doar daca scoala-i aproape de casa. Dar daca-i mai departe ce faci? Ca nu poate merge copilul pe jos 3-4 mile, nici cu bicicleta nu e safe, deci tot trebuie dus/adus.
admin spune:
Se pare ca la mai multe scoli (mai ales cele din sectorul 3) sunt echipaje de politie sau oameni in civil care supravegheaza.
admin spune:
Oricum, discutia despre cum sa-ti inveti copilul este foarte interesanta. Noi de exemplu pana pe la 10 ani nu l-am lasat niciodata pe Andrei singur la toaleta din locuri publice (aeroport, restaurant, etc.) De asemenea, l-am invatat ca daca il abordeaza cineva si i se pare ciudat sa tipe cat il tine gura! Poate noi suntem exagerati dar stiu la polul opus parinti care isi lasa copiii foarte liber.
capcaunul spune:
Si colac peste pupaza, e vorba de sectorul 3 al carui primar, Robert Negoita, a tot fost acuzat de ... proxenetism si corupere de minore.
aschiutza spune:
Aici in Germania exista cursuri de autoaparare facute de politie pt copii, in care ii invata de ex cum sa reactioneze cind cineva vrea sa ii traga intr-o masina. Poate da cineva o idee politiei romane sa organizeze asa ceva, daca nu exista pina acum. Pe aici cam cu greu dupa 12 ani sa ii mai duci tu la scoala sau peste tot unde vor sa mearga, vor sa fie independenti, sa mearga la colegi in vizita, prin oras cu grupul, etc.
Siminaf spune:
Ce noroc ca pe aici sint distante mari, si nu se pune problema sa mearga pe jos pina undeva interesant sau chiar pina la prieteni acasa. Asa ca vrind-nevrind copiii sint dusi cu masina de catre cineva din familie unde au nevoie. Si asa ai si control unde merge si cu cine se vede. Deocamdata, ca de la 16 ani pot sa-si ia carnet... chiar daca restrictionat.
Letitia1 spune:
Siminaf, dar autobuze n-aveti acolo? Mi se pare naiv sa crezi ca ai s-o poti cara tu peste tot pina face 16ani. Aici multi copii merg cu autobuzul, fie ca e autobuzul scolii, fie e transport in comun.
Tilia spune:
La mine-n oras, sunt numai fete dubioasa in autobuz, vine si rar, o data la 15 sau 30 de minute.
Siminaf spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 Siminaf, dar autobuze n-aveti acolo? Mi se pare naiv sa crezi ca ai s-o poti cara tu peste tot pina face 16ani. Aici multi copii merg cu autobuzul, fie ca e autobuzul scolii, fie e transport in comun. |
What?? N-am mers noi niciodata cu autobuzul si o sa-i las pe copii? No way! Sint si fetze dubioase uneori, dar numai prin anumite zone, dar autobuzele vin atiiiiiiiiiiiiiiiit de rar cit nu-ti poti imagina. Daca ai pierdut autobuzul, poti astepta si 20-45 de minute pina vine urmatorul. Autobuzul de scoala deserveste numai scoala, nu si mersul prin alte parti. Iar apoi si la scoala tot noi ducem/aducem copiii cu schimbul, care pe care poate. E ceva mai special si mai mult de explicat, dar dimineata la 6:50 nu e autobuz sa ajunga la scoala celui mare.
Vad ca pina la 12 ani a mers si merge in continuare, si la altii nu doar la noi. Dupa cum am mai spus, distantele sint mari aici, doar orasul nostru are aprox. 130 km2 suprafata, si cum aici se trece dintr-un oras in altul fara sa-ti dai seama, cind merge in vizita la niste prieteni poate merge un oras mai incolo, mai bine de 10 mile doar dus. Cam asa se circula pe aici, cu masinile, nu cu transportul in comun care e insignifiant.
anya spune:
Daca e vorba de copil de clasa a 3-a are cam 9 ani.
20 minute e mult la autobuz? Hihi - poate aud astia de la Ratb, ca tramvaiul cu care merg eu la job, daca vine la 20 min se zice ca a venit repede. Asta in capitala si deservind o zona cu multe cladiri de birouri.