Calorifere, caldura si alte chestii fierbinti.
Raspunsuri - Pagina 8
andacos spune:
hai ca v-atzi luat portzia de rautate,sper ca va simtzitzi deja mult mai bine!
o seara minunata va doresc!
Dana
pisigri spune:
Awareness-ul nu e sport national in Romania :)
asta cu incalzirea mai tine si de buzunar. Noi suntem in rahat cu banii asa ca ne sacrificam si mai punem o maneca lunga, un papuc de casa... deocamdata. N-o sa stau sa inghet la iarna, dar mi se pare devreme sa platesc facturi mari la gaz de pe acuma.
Pe de alta parte, mai tine si de termostatul fiecaruia, care a ramas setat pe temperatura de vara. Se reseteaza el curand si n-o sa mai fie asa frig :)
Dar da, depinde f mult de izolatie. Am stat o iarna intr-un apartament care avea la fiecare camera un sg perete afara, era de caramida, vechi si orientat catre sud. Am tinut caloriferele inchise complet, am platit doar caldura pe tevi. M-au verificat de 100 de ori, au luat contoarele alea la verificat sa nu le fi dereglat, le-au sigilat pe calorifer...asta a fost.
Acum stau undeva unde am o sg camera cu un sg perete afara, in rest sunt pe un capat de bloc si e oribil. Am izolat termic blocul asta vara, vara am simtit ceva diferente...sa vedem la iarna !
PS Am mai izolat si tevile aici, ca am centrala....
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 29+
capcaunul spune:
20 de grade? 23 grade? Hai, 25 de grade? Numai atat?
Mendeleev ar fi spus ca optimul este de www.brandsoftheworld.com/sites/default/files/styles/logo-thumbnail/public/0015/4629/brand.gif" target="_blank">40 de grade.
lavi02 spune:
Ba eu sunt suparata ca s-au scos caloriferele din casa scarii, erau utile, incalzeau si ele peretii si per total blocul. De cand s-au scos acele calorifere e mai frig iarna in apartament cam cu 1-2 grade iarna.
Conteaza mult peretii. Nu stiu daca ati observat, vara, dupa ce trece canicula, oricat ai aerisi, in primele 2-3 zile tot e foarte cald in casa pentru ca peretii au pastrat caldura. Nu doar aerul trebuie incalzit ci peretii si toate lucrurile din casa. La fel e si primavara, se incalzeste aerul dar o vreme inauntru inca e frig pt ca peretii sunt inca reci.
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Androix,geamurile sunt rabatate in dormitor,zi si noapte,noaptea tragem jaluzelele!(bineintzeles avem jaluzele peste tot nu numai la dormitor) Rall,asa este ,uneori suntem atit de egoisti si dorim doar ce e mai bun pentru noi,ins anu facem mai nimic pentru planeta asta care ne da ...toate!Dana |
Dana, fara nici o urma de malitiozitate iti spun ca cel mai prost mijloc de aerisire al camerei din punct de vedere al pierderii de caldura, adica al eficientei este sa stai termen foarte indelungat cu geamul rabatat.
Vorbesc dupa studii facute in Germania.
Cea mai eficienta metoda de aerisire este de trei ori/zi sa tii geamul complet, larg deschis si usa in acelasi timp, 2 minute. Echivalentul, dar cu o pierdere de caldura mai mare este 10 minute doar cu geamul larg deschis, cu usa incaperii inchisa, tot de trei ori pe zi. Iar cea mai proasta metoda, lasatul geamului pe batant cu orele. In toate cazurile se urmareste si se obtine schimbarea completa a aerului din incapere cu aer proaspat de afara. Explicatia este ca in ultimul caz se racesc obiectele din incapere si atunci timpul in care instalatia de incalzire termostatata trebuie sa functioneze pentru a restabili temperatura dorita este mult mai mare. In primele doua situatii se schimba aerul dar obiectele nu au timp sa se raceasca si pierderea de caldura este mult mai mica.
Poate foloseste si altora acest studiu.
Eu am incercat si il confirm. Ce cred vecinii mei despre noi cand eu deschid zi de zi, chiar si la -20 de grade usile de balcon si geamurile larg, nu stiu !
mianna spune:
citat din mesajul lui andacos hai ca v-atzi luat portzia de rautate,sper ca va simtzitzi deja mult mai bine! |
a fost doar incalzirea, ca sa fiu on topic mai astept perle
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lali
Dana, fara nici o urma de malitiozitate iti spun ca cel mai prost mijloc de aerisire al camerei din punct de vedere al pierderii de caldura, adica al eficientei este sa stai termen foarte indelungat cu geamul rabatat. Vorbesc dupa studii facute in Germania. Cea mai eficienta metoda de aerisire este de trei ori/zi sa tii geamul complet, larg deschis si usa in acelasi timp, 2 minute. Echivalentul, dar cu o pierdere de caldura mai mare este 10 minute doar cu geamul larg deschis, cu usa incaperii inchisa, tot de trei ori pe zi. Iar cea mai proasta metoda, lasatul geamului pe batant cu orele. In toate cazurile se urmareste si se obtine schimbarea completa a aerului din incapere cu aer proaspat de afara. Explicatia este ca in ultimul caz se racesc obiectele din incapere si atunci timpul in care instalatia de incalzire termostatata trebuie sa functioneze pentru a restabili temperatura dorita este mult mai mare. In primele doua situatii se schimba aerul dar obiectele nu au timp sa se raceasca si pierderea de caldura este mult mai mica. Poate foloseste si altora acest studiu. Eu am incercat si il confirm. Ce cred vecinii mei despre noi cand eu deschid zi de zi, chiar si la -20 de grade usile de balcon si geamurile larg, nu stiu ! |
Lali,ai perfecta dreptate,asa procedez cu sufrageria de exemplu,eu vorbeam de dormitor unde nu dau drumul la caldura!
Acolo stau cu geamul deschis in permanentza,cu exceptzia zilelor extrem de geroase,cum am spus!
Dana
bird70 spune:
citat din mesajul lui CorinaDani brr, m-a luat frigul numai citind despre dormit cu geam deschis pe timp friguros sau temperaturi de 20-22 grade in camera. |
Mie 20-22 grade in casa mi se pare prea mult. La mine geamul sta deschis non-stop si de 'curent' nu m-am ferit niciodata, din contra l-am cautat. Si cand eram acasa la parintii mei tot asa era geamul de la bucatarie era deschis tot timpul iarna sau vara. Imi amintesc cand venea bunica in vizita si cerea sa inchidem geamul sau sa inchidem usile ce e 'curent' .
Aici in Australia nu sunt ierni adevarate dar totusi noaptea ajunge la 8-10 grade. Noi tinem geamurile deschise tot timpul. Eu dorm mult mai bine daca am nasul rece .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
gabitza2005 spune:
Ma bag si eu in discutie ca am alta problema cu Radetul: toamna asteapta 3 nopti consecutive sub 10 grade de tremur prin casa, ajung sa pun calorifer sau sa folosesc aerul conditionat (costuri exagerate la amandoua) si primavara uita sa mai inchida caldura -singurul motiv cred ca ar fi ca nu si-au facut norma toata iarna. Pai anul trecut tot asa am tremurat in toamna si apoi am avut caldura pana in Mai.
ch_dana spune:
Pisi, awareness-ul o sa fie sport national in RO cand si RO o sa fie dpdv al nivelului de trai mai sus. Ca e foarte usor sa salvezi planeta dupa ce in prealabil tara in care traiesti - si altele - au tocat-o de resurse timp de sute de ani...ia sa-i mai lasam si p-astia mai mici sa traiasca confortabil, cum zice Mianna
Gabitza, la noi administratoarea se plangea ca anul trecut n-a mai fost caldura ca in alti ani, ca astia de la radet ar cam fi "inchis" robinetul...in schimb intretinerea era peste 500 RON la 3 camere inca din noiembrie.