Comportamentul Vanzatorilor in magazine

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si aici te intampina vanzatoarea cu un zambet si cu un "va pot ajuta?" inca la intrarea in magazin. Eu raspund la fel cu un zambet inapoi spunand ca "deocamdata ma uit". Iar vanzatoarea imi spune "te rog!" si apoi "daca ai nevoie de ajutor, sunt in zona". Multumesc si gata.

Nu gasesc nepolitete, dimpotriva. Imi place sa ma simt client, ca sunt bagat in seama, nu sa alerg eu prin magazin cautand un vanzator dispus sa ma ajute...Uneori chiar am avut nevoie de ajutor dupa cateva minute si cel/cea dispus sa ma ajute era la cativa metri, a fost foarte bine.

Am avut situatii si cand am umblat sa gasesc pe cineva sa ma ajute si nu am gasit. E datoria lor, atata tot. N-am simtit niciodata priviri de vultur ca as fura ceva. Eu una sunt incantata sa fiu bagata in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

in Romania cred ca peste tot ce se fura plateste angajatul,unde am lucrat eu la fel se intampla,e un magazin de cartier,fara camere de supraveghere ..o data a venit o tipa si mi-a cerut o cartele de 7 euro si tigari,apoi mi-a cerut ceva de la vitrina de preparate care era pe cealalta parte ,la cativa pasi ,pana sa ajung acolo tipa a fugit..nici nu am apucat sa -mi dau seama bine ce se intampla,stateam si ma uitam dupa ea cum fuge fara sa reactionez,alta data ,intr-o dimineata a venit un tip ,avea probleme psihice,stiam asta insa nu stiam cat de psihopat e,eram insarcinata in 2,3 luni cu mijlociul si era intr-o dimineata pe la 6 si un pic ,il vad ca intra in magazin si incepe sa se masturbeze in fata mea strigandu-mi numele,am inlemnit si nu stiam daca sa sun la politie sau sa-mi sun sotul ,eram asa de speriata ca am crezut ca pierd sarcina :(
nu interesa pe patron daca se intampla ceva cu angajatul,de cate ori imi era frica noaptea ,sau o data s-a luat curentul ..tin minte ca mi-a zis sa incui magazinul si sa stau acolo pana vine curentul ,sa nu cumva sa vina careva si sa nu plateasca..magazinul era intre blocuri si uneori nu era tipenie de om pe acolo ..
aa si ce iesea in plus la inventar isi oprea tot el

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Personal, cea mai potrivita abordare mi se pare urmatoarea: cand intru in magazin sa mi se spuna: "Buna ziua. Daca aveti nevoie de ajutor sa gasiti ceva sau o opinie, sa-mi spuneti."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

pe mine ma deranjeaza cele care fac observatii cand merg cu copiii.. stiti cum sunt ei, mai pun mana pe o jucarie,un papuc,:)acu vreo 2 saptamani una mi-a zis sa-mi educ copilul ,zice"cum ii spui unui copil de 2 ori sa stea intr-un loc si el nu asculta?"
am iesit rapid de acolo ,in gandul meu ,sperand sa nu aiba copii.

Oana, aici nimeni nu caraie! Si sa vezi ce fac unii copii pe aici prin magazine, te crucesti! Si nu deschide nimeni gura sa le atraga atentie, tocmai ptr. ca isi pierd parintii acelor copii de clienti. Uite, joi am fost cu Victoria si ne-am facut unghiile impreuna. Mie mi le-au facut super faine, diamantele de pe unghiile Victoriei au cazut in 2 ore. M-au pierdut de clienta. Pur si simplu ptr. ca eu am platit si ptr. ea, aveam pretentii la aceeasi calitate si ptr. ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Nu te supara Victoria mami, dar asta cu "nu caraie" mi se pare de prost gust. Adica poti sa faci si kk in mijlocul magazinului, ca de nu te lasa, te pierd de client. Eu una as zice merci sa te pierd. Mi se pare un abuz de "putere" al clientului, care tine si de bun simt la urma urmei.
Bineinteles relatia e bilaterala. Si de partea cealalta e acelasi respect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Un magazin, repet, e un loc de unde cumperi ceva. Nu tine loc de psiholog, unde vanzatorul tb sa ghiceasca daca te duci acolo sa cumperi sau doar te duci sa te relaxezi sau sa te detensionezi. El pleaca de la premiza ca fiecare client e un posibil cumparator. Simplu, nu? Nici parc nu este, nici loc de joaca. Ca se imtampla sa fie cate un pic din astea e ok, dar nu tb sa pleci de la premiza ca asta sunt in primul rand.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chris27

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77

Mda. Imi amintesc de acest subiect, l-am urmarit un pic atunci. De ce si-o inchipui fata aceea, si celelalte, ca noi umblam prin magazine nu ca sa ne relaxam dupa o zi de servici, ci ca sa facem conversatie cu ele. Zau asa....
Fata aceea -daniela b- e un om extraordinar.Tocmai pentru ca ii pasa de ceilalti a deschis subiectul acela.Dupa parerea mea,nici nu era nevoie sa il deschida pentru ca felul ei de a fi nu are nevoie de imbunatatiri.Eu sunt una dintre celelalte...Si nu multumesc,nu-mi inchipui ca umbli prin magazine ca sa stai de vorba cu...una ca mine.Poate nici eu nu ard de nerabdare,ti-ai pus problema?Stii ca inseamna pentru partonii de magazine plimbareti din acestia ca tine?Inseamna angajati mai multi deci salarii mai multe,bani aruncati in van...Si cum adica te deranjeaza ca te priveste in timp ce te plimbi, din moment ce vanzatoarea raspunde de marfa din magazin?
Majoritatea vanzatorilor au procent din incasari.Din partea ta ,pardon,din plimbarea ta,acestia nu castiga nimic.Atunci de ce si-ar asuma riscul e a pierde?Cred ca ai vazut prea multe filme...
Da sunt acolo ca sa te ajut...Te salut,imi ofer ajutorul la nevoie,nu te agasez in vreun fel.Nu te tratez de sus ,dar nu te astepta nici la supusenie din partea mea,mi se pare gretoasa de ambele parti.Se presupune ca ai venit sa cumperi ,de asta imi ofer ajutorul.Ma gandesc ca altfel te duceai la muzeu sau sa vezi un film...

Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne

Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mosule...te iubesc din tot sufletul!...

pentru fraza cu rosu ti-am dezaprobat mesajul. Cum adica? Nu mai e voie/moral/corect sa intri intr-un magazin daca nu cumperi? Da-mi voie sa iti spun ca toata iarna eu in magazine am plimbat-o pe Victoria. Drept e ca nu am iesit niciodata fara absolut nimic, DAR daca nu aveam bani, nu as fi cumparat nimic, evident, dar tot am dreptul sa ma uit intr-un magazin! De unde si pana unde ideea ca numai cine are intentia de a cumpara, are voie sa intre in magazin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Nu obisnuies sa intru intr-un magazin daca nu am de gand sa cumpar nimic...doar sa ma plimb insa uneori nu mi se potriveste culoarea, modelul etc cel mai rau e cand vreau sa plec si spun "la revedere" si primesc o privire de genul "hai ma lasi" doar pt ca nu am cumparat ceva...parca as fi obligata sa o fac
sau vorba cui spunea... desi nu-ti vine neam marimea iti spune ca iti vine perfect doar pt ca nu au alta marime parca tu esti chioara si nu-ti vezi fundul de ochelari...
Iar faza cu kk in magazin facut de un copil e o mentalitate de pe vremuri cand copilul trebuia sa stea unde il puneai iar daca nu se intampla (fereasca Sf) ii dadeai iute una peste mana sa nu te faca de rusine
Partea buna e ca in unele tari oamenii au evoluat...
Partea naspa ...avea dreptate daniela_b...

& +36

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Nu te supara Victoria mami, dar asta cu "nu caraie" mi se pare de prost gust. Adica poti sa faci si kk in mijlocul magazinului, ca de nu te lasa, te pierd de client. Eu una as zice merci sa te pierd. Mi se pare un abuz de "putere" al clientului, care tine si de bun simt la urma urmei.
Bineinteles relatia e bilaterala. Si de partea cealalta e acelasi respect.

Sunt perfect de acord, Iulia! Insa, spuneam doar ca sa arat pozitia client vs. patron, aici (Canada) si acolo (Romania).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1
wow wow...nu pot sa cred ce aud...adica in ro plateste vinzatoarea ce se fura? wow...in toate magazinele sau doar in cele mici?
daca aici ar trebui sa platim ce se fura nimeni nu ar mai lua salar intreg in veci si compania ar fi vesnic data in judecata de catre angajati!

Tare mi-ar placea ca o vanzatoare careia i s-a scazut din salariu lipsa din gestiune, sa isi dea patronul inn judecata.
La romani, toti patronii se preteaza sa ia din salariile de mizerie ale vanzatoarelor, atunci cand au lipsa in magazin.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput