Comportamentul Vanzatorilor in magazine
Raspunsuri - Pagina 3
ina.click spune:
Se fura foarte mult din magazine. Se fura sute de haine, sute de produse, se fura in cabina de schimb, se fura cu aparat de scos etichete si sigilii, se fura ca in codru. Hotii sunt bine imbracati si aranjati, deci criteriul "zdrentarosului" nu se aplica.
Asta ar fi un prim motiv pentru care ne urmaresc atat de insistent vanzatoarele. Nu cred ca vor sa ne jigneasca.
Eu tin minte ca am impartit in studentie casa cu o tipa, vindea la TOm Taylor. Primea 500 ron / luna. S-au furat intr-o luna trei tricouri, fiecare de vreo 60 ron bucata (apropos nu am sa inteleg niciodata de ce e TT asa scump. Nu vad nimic deosebit). Inmultit cu trei si impartit la 2 pe tura, iata o mare gaura. Minus banii de chirie, pa salariu pe luna aia.
Un al doilea motiv ar fi patronul care le inghionteste si le ameninta ca le da afara "daca nu se ocupa de client". N-ati auzit niciodata? ca eu da, am auzit "du-te si vezi ce vrea DOAMNA" si vanzatoarea zicand asa, mai in soapta , "pai a zis ca se uita" "si tu stai si te uiti cum se uita?! du-te imediat" etc
Eu chiar nu cred ca fac asta pt ca sunt batute in cap. Nu marea parte, cel putin.
Edit: spelling.
De cate ori deschid fereastra...
addinel spune:
mie cel mai tare imi plac vanzatoarele care vin la cabina de proba sa vada cum iti vin hainele, de obicei in magazinele mici. "va sta foarte bine"- si tie nu numai ca nu iti sta bine, dar iti e evident stramta/ larga.
chris27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deborah77 Mda. Imi amintesc de acest subiect, l-am urmarit un pic atunci. De ce si-o inchipui fata aceea, si celelalte, ca noi umblam prin magazine nu ca sa ne relaxam dupa o zi de servici, ci ca sa facem conversatie cu ele. Zau asa.... |
Majoritatea vanzatorilor au procent din incasari.Din partea ta ,pardon,din plimbarea ta,acestia nu castiga nimic.Atunci de ce si-ar asuma riscul e a pierde?Cred ca ai vazut prea multe filme...
Da sunt acolo ca sa te ajut...Te salut,imi ofer ajutorul la nevoie,nu te agasez in vreun fel.Nu te tratez de sus ,dar nu te astepta nici la supusenie din partea mea,mi se pare gretoasa de ambele parti.Se presupune ca ai venit sa cumperi ,de asta imi ofer ajutorul.Ma gandesc ca altfel te duceai la muzeu sau sa vezi un film...
Alizee spune:
Mie nu mi-a intrat niciodata o vanzatoare in timp ce probam haine. Ar fi culmea !
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Daniela imi place si mie tare mult.
In timp, va capata experienta si nu va mai fi o problema sa ii recunoasca pe cei care se plimba, de cei care vor sa cumpere.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
daniela_b spune:
Chris si Allinta, va multumesc..
Tocmai ma pregateam sa raspund initiatoarei ca eu nu-mi imaginez ca cineva vine sa stea de vorba cu vinzatorele fiindca nu are ce face dupa orele de serviciu.
Cazul acela la care m-am referit ( cu doamna care nu avea intr-adevar cu cine sa stea de vorba...) era aparte dar da, ce fain e sa fii sarcastic, unde mai pui ca ai putea cistiga la concursul "mesajul lunii".
As fi extrem de relaxata daca ar trebui sa stau intr-un colt si s-o astept pe Deborah77 sa cumpere un dres si, cu cel mai intepenit suris ( no offence) sa-i spun "Multumesc, mai poftiti pe la noi, bine pa".
Dar nu despre asta-i vorba.
Asa cum am scris si dincolo, acum stiuca vinzatoarele care te urmaresc precum hultanii sint sub presiune sa o faca.
Acum pot sa le inteleg si nu ma mai deranjeaza.
Acum cred ca si ele (ca si cele care vin de la serviciu) au copii de crescut, familii de intretinut, plati de facut si, pentru ca nu exista alta alegere, ele trebuie sa respecte indicatiile managerilor de magazin.
In rest, ramine cum am stabilit... a fi om e lucru mare!
msl1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Se fura foarte mult din magazine. Se fura sute de haine, sute de produse, se fura in cabina de schimb, se fura cu aparat de scos etichete si sigilii, se fura ca in codru. Hotii sunt bine imbracati si aranjati, deci criteriul "zdrentarosului" nu se aplica. Asta ar fi un prim motiv pentru care ne urmaresc atat de insistent vanzatoarele. Nu cred ca vor sa ne jigneasca. Eu tin minte ca am impartit in studentie casa cu o tipa, vindea la TOm Taylor. Primea 500 ron / luna. S-au furat intr-o luna trei tricouri, fiecare de vreo 60 ron bucata (apropos nu am sa inteleg niciodata de ce e TT asa scump. Nu vad nimic deosebit). Inmultit cu trei si impartit la 2 pe tura, iata o mare gaura. Minus banii de chirie, pa salariu pe luna aia. Un al doilea motiv ar fi patronul care le inghionteste si le ameninta ca le da afara "daca nu se ocupa de client". N-ati auzit niciodata? ca eu da, am auzit "du-te si vezi ce vrea DOAMNA" si vanzatoarea zicand asa, mai in soapta , "pai a zis ca se uita" "si tu stai si te uiti cum se uita?! du-te imediat" etc Eu chiar nu cred ca fac asta pt ca sunt batute in cap. Nu marea parte, cel putin. Edit: spelling. ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... |
wow wow...nu pot sa cred ce aud...adica in ro plateste vinzatoarea ce se fura? wow...in toate magazinele sau doar in cele mici?
daca aici ar trebui sa platim ce se fura nimeni nu ar mai lua salar intreg in veci si compania ar fi vesnic data in judecata de catre angajati!
ina.click spune:
nu stiu, MSl1, tipa asta lucra in magazinul dintr-un mall.
Presupun ca si in alea mici. Totusi nu e o regula, depinde de patron. Insa deh, patronii vor considera majoritar ca vanzatoarea trebuie sa plateasca."asa-i trebuie daca e cascata" si alte argumente de duh.
iulia_b spune:
1.Vanzatoarele probabil ca respecta "fisa postului". Mie mi se pare f simplu si evident. Asa cum fiecare la locul sau de munca respecta niste indicatii, mai mult sau mai putin pretioase.
2. N-am sa inteleg niciodata pe cei care se duc la plimbare in mall sa caste gura si/sau sa se intalneasca cu "lumea buna". magazinele sunt de obicei pt cumparaturi, cel putin asa gandesc eu ca sunt.
3. Probabil multi care nu inteleg comportamentului "vanzatorului modern" lucreaza la stat , unde este chiar impertinenta sa te intrebe cineva ceva
4 Respectul tb sa fie reciproc. De ce-si inchipuie unii ca vanzatoarea ar tb sa fie o carpa de sters pe jos?
5. Nu sunt vanzatoare
ina.click spune:
nu pot nici eu face window shopping, pe de o parte mi-e greu mie sa "salivez" la atatea lucruri si eu sa nu le pot atunci cumpara, pe de alta parte parca-i citesc gandurile fetei "poate cumpara...poate nu?..poate cumpara...poate nu?..."
eu probabil exagerez dar cand se intampla totusi sa ma uit, explic cat mai detaliat dupa ce ma uit, de ce, si daca am de gand sa cumpar atunci sau nu.
Exemplu:
"Ma uit dupa o camasa marimea cutare, pentru sotul meu. Caut sa fie asa si pe dincolo. Nu am bani acum sa o cumpar, dar imi fac lista pentru cadouri."
Niciodata nu m-a mai barait cineva dupa o explicatie de acest gen, mi s-a spus doar "camasile pentru barbati sunt acolo" si m-au lasat.
Prezenta lor o accept tacit si nu ma (mai ) deranjeaza ca stau cu ochii pe mine, de cand am avut ocazia sa aflu si eu cat se fura si cat din salariile lor acopera furturi.
Incerc evident sa dau cat mai putin de banuit. Daca au spatiu pt bagaje - prefer cu cheie - las acolo sacosa sau ceva voluminos, nu intru cu produse similare fara bon - am facut o data asa si a durat ceva sa demonstrez ca nu de la ei cumparasem X chestie... si nu umblu cu chestii pe mana. Cum ar fi cu haina pe mana in care tin geanta. Mi-a zis cineva ca asa se fura, ca asta e una din modalitati, mascatul mainii care"opereaza" cu o haina.