300 lei - capitolul 4

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

La magazinul satesc se vede .....adica se vede cine cumpara pentru magazinul satesc.Si eu vad cate prostii isi cumpara unii,cate tiple cu diverse si cate tipuri de dulciuri.....copilul meu e mai destept ca multi...gusta ,in general din tot ce vrea ii iau cate putin...si daca nu-i place scuipa si zice ca e polcalie.....am ajuns sa urasc tiplele cu tot felul de salamuri frumos aranjate...stiu ce s epune in ele si parca mi-e mila de cei care le vor consuma....

In alta ordine de idei,mi-au halit astia painea mea perfecta....a iesit nemaipomenita si impreuna cu tot ce am gatit...ciorba de fasole cu afumatura,tocnita cu cartofi si legume,rulada de carne si un maldar de clatite au tras o masa cumetrii si sotul.....si un amic de-al nostru...o zi am muncit si acum bate vantul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mistral spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

copilul meu e mai destept ca multi...gusta ,in general din tot ce vrea ii iau cate putin.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

majoritatea copiiilor vor sa guste din toate dulciurile ,iar cele care nu le plac,nu le mananca. asta nu inseamna ca unii sunt mai destepti decat altii.scuza-ma ca intervin asa,dar fraza asta e ofensatoare.

le multumesc fetelor pentru ideile practice prezentate aici,sunt foarte folositoare,citesc subiectul cu placere

Mergi la inceput

Eu m-am referit apropo de cosuri;e de cumparaturi pline cu chestii inutile.

Insa daca nu ai ce face.,normal ca te consideri ofensata.

Degeaba dai flori daca arunci venin.Scoti numai ce vrei din context ca sa starnesti scandala la un subiect frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Si eu zic ca nu e cazul sa ii judecam pe altii. S-ar putea sa tragi concluzii gresite.
E fix problema fiecaruia ce si cum mananca si pe ce alege sa isi cheltuie banii. Asta nu ne face pe unii sau pe altii mai frunosi sau mai destepti.
Tare curioasa sunt ce ziceai de ce era in cosul meu de carrefour acum 2 saptamani: vreo 8 cutii de branza topita, salam uscat feliat, masline, multe pungute cu bomboane rotunde de ciocolata, zahar vanilat, esenta de rom, vin, pulpe inferioare pui, orez, chifle.
Iti spun eu. Mi-am inmormantat socrul.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Si mai cred ca toti avem cel mai frumos si mai destept copil din lume. Pentru ca e al nostru.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

La magazinul satesc se vede .....adica se vede cine cumpara pentru magazinul satesc.Si eu vad cate prostii isi cumpara unii,cate tiple cu diverse si cate tipuri de dulciuri.....copilul meu e mai destept ca multi...gusta ,in general din tot ce vrea ii iau cate putin...si daca nu-i place scuipa si zice ca e polcalie.....am ajuns sa urasc tiplele cu tot felul de salamuri frumos aranjate...stiu ce s epune in ele si parca mi-e mila de cei care le vor consuma....

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Madalina, poate ca acei copilasi din magazinul din sat a strins vreme de citeva saptamini citiva banuti sa-si poata cumpara "porcaria". poate ca mama lui nu are bani sa-i cumpere un kilogram de faina si altul de zahar si sa-i faca ea ceva dulce, poate nu are plita sau cuptor in casa, poate acel copil nici nu stie ca pe lume sunt dulciuri mai bune decit cel in tipla. E poate acolo in staniolul imprimat in culori e visul lui de copil amarit.

E ingrozitor ca ajungem sa judecam ce cumpara unii sau altii si sa le raportam pe toate la propria persoana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Mai degraba remimescente ale comunismului sunt cosurile pline, cozile, ingramadeala, foamea dupa mult, dupa frigidere pline, dupa oale de mancare care se arunca, dupa oferte inutile etc . Consumerism si risipa.
In alta ordine de idei eu eram cam mica pe vremea lui Ceasca si mama avea pile la alimentara, deci cade teoria ta, nadaflorilor. Si-apoi nu cred ca exista cineva care sa nu se fi uitat macar tangential pe banda rulanta unde cel dinainte isi insira produsele.
In fine, asta-i parerea mea, se cumpara mult si prost, se cheltuie bani pe lucuri de multe ori inutile. Bineinteles ca fiecare alege sa-si cheltuie banii pe ce vrea, dar nu despre asta era vorba.
Stiti prea bine ca sunt produse fabricate pt Europa de Est si altele pt restul lumii. Nu de multe ori s-au plans mame care foloseau un lapte praf in Franta si in Romania copilul avea probleme de la el. Pt ca cel ce consuma este nepretentios, cumpara de multe ori compulsiv, sa fie in rand cu lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Eu nu ma uit la nimeni in cos...nici macar tangential...
daca ma intorc sa ma uit dupa ceva si vad in spatele meu pe cineva cu doar 2 produse in mana, il invit in fatza mea... daca cineva ma roaga din acelas motiv la fel... in rest nu imi pasa.
Uneori ma gandesc si eu ca daca cineva ar umbla gol prin magazin poate mi-ar atrage atentia nu imi pasa nici cum se imbraca nici ce poarta lumea... treaba fiecaruia.
Se cumpara mult si prost ...sunt de acord... fac parte din aceasta categorie uneori... dar ma tratez
Am exagerat cu aprovizionarea de iarna ...probabil... poate am ramas cu reminiscente din iarna trecuta... ca de comunism e cam greu avand in vedere ca aveam vreo 12 ani.
In rest ...la piata nu am mai fost ca au venit ai mei de la tara si ne-au mai adus cate ceva.
Am terminat si cu bagajul de maternitate... sunt in grila
I-am luat baiatului o salopeta de ski de la real 80 lei. E ok pt iesit afara iarna... ca nu cred ca o sa-l mai pot tine in casa ca anul trecut sa iasa cand vreau eu am baiat mare! si bineinteles ca e cel mai frumos si cel mai destept!

& +34

Mergi la inceput

Eu nu voiam nici pe departe sa spun ce s-a interpretat.Si nu stiu daca acel "vis de copil amarat" nu va insemna mai tarziu un pacient in plus bolnav de diabet ,ca e mai de preferat un mar obisnuit,eventual cu un vierme in el decat o tipla stralucitoare.....

Ma refeream la ce a spus si Iulia se cumpara compulsiv foarte multe de care nu e nevoie care apoi se arunca...si macar de-ar fi sanatoase...

Si stai linistita,cunosc mult mai bine lumea celor saraci,amarati,ca merg des cu pachetele si colete,si in afara de umanitarele de aici....si niciodata nu am luat decat ce as fi luat pentru Eva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

cand am spus reminescente ale regimului comunist, m-am referit la obiceiul de a tine sub observatie vecinii ...si nici macar nu trebuie sa te fi nascut pe vremea aia ca sa ai tangente cu obiceiul...dar si asta e alta poveste

cum spunea Ela, nu ma uit in cosurile altora, iar produsele de pe banda daca nu sunt cele puse de mine acolo iar nu imi spun nimic, nu cunosc eu necesitatile celui din fata sau din spatele meu si nici nu consider ca e treaba mea sa-i analizez calitatea cumparaturilor, eu la supermarket ma duc sa-mi cumpar ce am nevoie nu sa defilez cu cosul seminud in scopul facerii in ciuda celor cu cosurile pline ochi

iar in alta ordine de idei prefer sa imi umplu frigiderul decat sa car zi de zi cate un produs de dragul de a arata lumii ca eu traiesc cu aer si ete ce bine imi e; nu imi place sa vin zilnic acasa cu plasuta de, trei cartofi si doua rosii, consider ca imi afecteaza calitatea vietii, ma streseaza ideea ca ajunsa acasa precis nu am o ceapa sau un catel de usturoi si trebuie sa ies din nou din casa sa ma duc la piata sa cumpar fix doua fasuri sau sa ma multumesc cu un ceai lesinat dar sa-mi tin coada sus de persoana "echilibrata" (eu nu ma imprumut si nici nu dau cu imprumut alimente, daca dau le consider bune date, dar de cerut nu cer, prefer sa crap de foame decat sa cer de la altul)

ps. ma pregateam o data pentru un parastas, cumparasem din XXL niste carne tocata, faina, zahar, ulei, o sticla de vin, arpacas, bombonele, eugenii etc. in spatele meu o doamna bine rujata si intolita cum se zice "de pe neckermann" ma bate pe umar, am crezut ca ma intreaba ceva, nah, ca la coada la casa... imi zice ranjind "ai cumparat carne si vin!"..eu zic da si am verificat banda ca nu cumva sa fi pus gresit delimitatorul ala...ea zice " astia care mananca carne si beau vin, cand vor muri, vor fi mancati de viermi!"... eh nah...sa mori tu! mi-a venit sa zic, dar am preferat tac si i-am oferit randul meu, ca ea avea doar un produs...si pentru ca dupa ce si l-a platit tot nu pleca si o tinea una si buna cu prezicerile, a luat-o un agent de paza de o aripa si a condus-o la iesire

Mergi la inceput