300 lei - capitolul 4

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Eu ma mai uit prin cosurile altora, dar numai atunci cand se intampla sa fiu foarte aproape de cealalta persoana sau cosul sa contina o cantitate mare de produse, gen 5 navete de suc, 10 cofraje de oua... Involuntar mi se "duce" privirea...

E adevarat, se cumpara si porcarii.

nada, ce frustrata "tanti" aia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Eu nu voiam nici pe departe sa spun ce s-a interpretat.Si nu stiu daca acel "vis de copil amarat" nu va insemna mai tarziu un pacient in plus bolnav de diabet ,ca e mai de preferat un mar obisnuit,eventual cu un vierme in el decat o tipla stralucitoare.....

Ma refeream la ce a spus si Iulia se cumpara compulsiv foarte multe de care nu e nevoie care apoi se arunca...si macar de-ar fi sanatoase...

Si stai linistita,cunosc mult mai bine lumea celor saraci,amarati,ca merg des cu pachetele si colete,si in afara de umanitarele de aici....si niciodata nu am luat decat ce as fi luat pentru Eva...

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

acum nu stiu de ce amesteci pachetele si coletele de la categoria umanitare

ipotetic: daca Eva ar vrea sa ii cumperi nu stiu ce prostie dulce si colorata, ca are abtibilduri de colectie si ea e mare colectionara nu i-ai cumpara, pe motiv ca nu sunt de calitate?...eu cred ca ai cumpara si chiar ti-ai pune problema cum sa faci sa nu mai ramana si pentru altii, sa nu-i faca concurenta la colectie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mikaela_a spune:

Referitor la magiun, am vazut si eu ca au sarit pretul la magiunul de Topoloveni (probabil de la premiile internationale castigate).
Exista o varianta mult mai ieftina si tot fara zahar, la gust este aproape la fel, ma refer la Magiunul de prune de la Raureni. L-am cumparat de curand din Billa cu 8 lei borcanul. Si este si borcanul mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Si stai linistita, cunosc mult mai bine lumea celor saraci

De unde ai tras concluzia ca ai sti mai bine decat Mik?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

[quote]citat din mesajul lui nadaflorilor

cand am spus reminescente ale regimului comunist, m-am referit la obiceiul de a tine sub observatie vecinii ...si nici macar nu trebuie sa te fi nascut pe vremea aia ca sa ai tangente cu obiceiul...dar si asta e alta poveste

cum spunea Ela, nu ma uit in cosurile altora, iar produsele de pe banda daca nu sunt cele puse de mine acolo iar nu imi spun nimic, nu cunosc eu necesitatile celui din fata sau din spatele meu si nici nu consider ca e treaba mea sa-i analizez calitatea cumparaturilor, eu la supermarket ma duc sa-mi cumpar ce am nevoie nu sa defilez cu cosul seminud in scopul facerii in ciuda celor cu cosurile pline ochi

iar in alta ordine de idei prefer sa imi umplu frigiderul decat sa car zi de zi cate un produs de dragul de a arata lumii ca eu traiesc cu aer si ete ce bine imi e; nu imi place sa vin zilnic acasa cu plasuta de, trei cartofi si doua rosii, consider ca imi afecteaza calitatea vietii, ma streseaza ideea ca ajunsa acasa precis nu am o ceapa sau un catel de usturoi si trebuie sa ies din nou din casa sa ma duc la piata sa cumpar fix doua fasuri sau sa ma multumesc cu un ceai lesinat dar sa-mi tin coada sus de persoana "echilibrata" (eu nu ma imprumut si nici nu dau cu imprumut alimente, daca dau le consider bune date, dar de cerut nu cer, prefer sa crap de foame decat sa cer de la altul)

ps. ma pregateam o data pentru un parastas, cumparasem din XXL niste carne tocata, faina, zahar, ulei, o sticla de vin, arpacas, bombonele, eugenii etc. in spatele meu o doamna bine rujata si intolita cum se zice "de pe neckermann" ma bate pe umar, am crezut ca ma intreaba ceva, nah, ca la coada la casa... imi zice ranjind "ai cumparat carne si vin!"..eu zic da si am verificat banda ca nu cumva sa fi pus gresit delimitatorul ala...ea zice " astia care mananca carne si beau vin, cand vor muri, vor fi mancati de viermi!"... eh nah...sa mori tu! mi-a venit sa zic, dar am preferat tac si i-am oferit randul meu, ca ea avea doar un produs...si pentru ca dupa ce si l-a platit tot nu pleca si o tinea una si buna cu prezicerile, a luat-o un agent de paza de o aripa si a condus-o la iesire

Nina,mami de,

[/quote

Multe batrane(la varsta sau la spirit)vin in magazine doar sa socializeze.O femeie ocupata,cu griji si job va face cumparaturi,si va analiza cumparaturile altora in functie de cat de multe sunt ca sa aleaga alta casa de marcat....eu prefer sa stau in spatele cuiva care are doua baxuri de apa si trei de zahar,decat in spatele cuiva care are cosul plin de maruntisuri.....am sanse mari sa reduc timpul de asteptare..........

Mergi la inceput

Am nimerit intamplator ieri in piata .Era dupa amiaza,luni.Preturile erau..
Gogosari-2 ron
Kapia 2.5 ron
Ceapa -1.5 ron
Morcov 2 ron
Dovlecei-0.5 ron

Cu 11 ron am cumparat legumele pentru o transa de tocana de legume pentru iarna.
Am mai folosit ..300ml ulei,cam 300 gr orez.sare,piper,patrunjel(cu patrunjelul eu am o alta relatie,perusii mei rod coditele asa ca acesta a fost de fapt motivul pentru care am ajuns in piata,sa cumpar patrunjel la pasaroi).
Un calcul estimativ 15-16 ron -ingredientele,borcanele le aveam,capacele au mai costat vre-o 3 ron,cu gazele si electricitatea...un 22 ron.
Rezultat 14 borcane de 300ml.
In comert,un borcan e cam 3.5-4 ron( una acceptabila ca si gust),cea mai jos ca si banuti e minim 3 ron....iar eu le-am scos in jumatate din cost.
Am muncit fara pauza la ele de la 16.30 pana la 19 cand le-am pus in borcane si le-am mai dat inca 1/2 ora la cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Am nimerit intamplator ieri in piata .Era dupa amiaza,luni.Preturile erau..
Gogosari-2 ron
Kapia 2.5 ron
Ceapa -1.5 ron
Morcov 2 ron
Dovlecei-0.5 ron

Cu 11 ron am cumparat legumele pentru o transa de tocana de legume pentru iarna.
Am mai folosit ..300ml ulei,cam 300 gr orez.sare,piper,patrunjel(cu patrunjelul eu am o alta relatie,perusii mei rod coditele asa ca acesta a fost de fapt motivul pentru care am ajuns in piata,sa cumpar patrunjel la pasaroi).
Un calcul estimativ 15-16 ron -ingredientele,borcanele le aveam,capacele au mai costat vre-o 3 ron,cu gazele si electricitatea...un 22 ron.
Rezultat 14 borcane de 300ml.
In comert,un borcan e cam 3.5-4 ron( una acceptabila ca si gust),cea mai jos ca si banuti e minim 3 ron....iar eu le-am scos in jumatate din cost.
Am muncit fara pauza la ele de la 16.30 pana la 19 cand le-am pus in borcane si le-am mai dat inca 1/2 ora la cuptor.

Eu zic ca ai iesit foarte bine. Si sigur vor fi mai gustoase decat cele din comert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Ni-na, scrie-mi si mie te rog reteta de tocana de legume. Desi am zis ca nu mai umplu borcane in toamna asta .... dar suna foarte bine ce spui tu.
Multumesc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Serialbastre

Ni-na, scrie-mi si mie te rog reteta de tocana de legume. Desi am zis ca nu mai umplu borcane in toamna asta .... dar suna foarte bine ce spui tu.
Multumesc!

Andreea si Cezara(2.06.2009)

In bucataria mea

Am folosit 2 kg gogosor,1 gk capia,1 kg ceapa,1kg morcov si 2 dovlecei mici.Am calit ceapa putin(in 300 ml ulei)am adaugat morcovul,apoi ardeii si dovlecelul.Toate legumele au fost tocate prin masina de tocat electrica,sita cea mai mare.Le-am fiert pana s-a inmuiat morcovul.Separat am fiert orezul .Am combinat cele doua ,am potrivit din sare si piper,am adaugat patrunjel.Le-am fiert impreuna vre-o 20-30 minute,si cand a dat semne ca vrea sa se lipeasca de fundul tuciului,am mutat in borcane,le-am sigilat si asa fierbinti le-am mai lasat in cuptor la 170 grade cam 30 minute.
Faza cu cuptorul o folosesc si la zacusca,nu am rabdare si nici plita mea nu are un foc intr-atat de mic incat sa stau sa iasa uleiul la suprafata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

S-ar cam cere reinviat topicul asta
Ce-ati mai facut in ultima vreme? Idei noi? Solutii? Retete economice?
Ca au cam trecut sarbatorile si trebuie sa ne revenim, eventual poate reusim sa punem ceva la pusculita pentru o vacanta micuta, scurtuta, dar vacanta.

Mergi la inceput