300 lei - capitolul 4
Fetelor, am si eu o intrebare daca sunt pe langa subiect, imi cer iertare. Voi de unde cumparati pui. Mi sa intamplat a doua oara sa iau pui, in garantie l-am dezghetat si avea pe sub piele un fel de gelatina, ,parca era injectat.
Raspunsuri
ela_04 spune:
Eu nu cumpar niciodata carne congelata. prefer sa o congelez eu acasa daca trebuie.
In rest... m-as mira sa mai existe ceva in comert in zilele noastre ne injectat...
& +33
ni-na spune:
Am primit de la tara o ratza.Stiu,o sa spuneti bleah,insa era mare,grasa si gratis.Deoarece in congelatorul meu mai nu incape nici un morcov,dar frigiderul era sexi spre nud,am gatit-o toata.Spatele,gatul,ficatul ,pipota au mers la ciorba.Picioarele si aripile la o tocanita -ghiveci iar piepul o salata cu cartofi(boeuf,daca asta n-ar insemna vaca si nu macaitoarea din oala mea).
Alta economie,am facut taitei de casa pentru ciorba(cu ou)si paste normale.Avand in vedere ca un kg de faina e 2.5-3 ron si o punga de paste de 400 gr e tot 3 ron,cred ca merita.Munca,curatatul bucatariei si electricitatea la cuptor sunt din partea casei...(am invatat sa folosesc caldura reziduala a cuptorului,sa fac paste cat sa coace ceva in cuptor,iar cand scot preparatul sa usuc taiteii.Daca stratul era gros,mai porneam putin cuptorul,de faceam dintr-un ou sau doua,mergea si asa.
Date tehnice un aparat de taietei de genul acesta http://www.youtube.com/watch?v=LZqsVCXant0 si sper sa nu o ia cineva ca si reclama,eu am un aparat primit de la cineva din Italia.
ingridnen spune:
ai mei nu mananca curcan, cica e prea gras
am incercat cu ciorbita din aripi.. plutea grasimea deasupra si nu a vrut sa manance nimeni.Si pusesem 2 aripi si vreo 5-6 litri de apa.
Nici macar carnea fiarta nu le-a placut, m-am "luptat" doar eu si cainii cu ditamai oala.
Am vazut si la mine la piata Norilor ieri spate de curcan, era 5,6 lei /kg.
Ingrid si Cristi 9 ani
paulinio spune:
ARipile propriu-zise nici mie nu-mi plac... poate merg doar in varza, in rest mi se par prea grase.
Incearca cu altfel de carne: pulpe la gratar, sau tocatura de curcan (din spate, cum am invatat aici )... gustul e mult mai bun decat cel fad al puiului.
ela_04 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingridnen ai mei nu mananca curcan, cica e prea gras am incercat cu ciorbita din aripi.. plutea grasimea deasupra si nu a vrut sa manance nimeni.Si pusesem 2 aripi si vreo 5-6 litri de apa. Nici macar carnea fiarta nu le-a placut, m-am "luptat" doar eu si cainii cu ditamai oala. Am vazut si la mine la piata Norilor ieri spate de curcan, era 5,6 lei /kg. Ingrid si Cristi 9 ani |
si spatele a fost gras in conditiile in care eu arunc prima apa si spal carnea. Dar am dreso bine cu bors si merge. desi eu o vroiam dulce... asta e...
aaa... si am aruncat si pielita aia de pe spate ca nu o pun in general decat de la gaina de tara si doar la supe.
ardeiul a iesit super insa.
taiteii de casa eu ii fac cam asa:
un galbenus...2 cat imi trebuie, il bat bine si incep sa torn faina in ploaie amestecand bine. cam ca la galusti. + un praf de sare. cand se face o coca nu f tare o i-au si o mai framant un pic. o intind coca ca pe o foaie micuta pe tocator... f subtire, o dau cu faina, si o impaturesc ...ca pe aluatul de la foietaj din comert - daca stiti.
apoi tai feliute subtiri ca ceapa la salata (solzi).
le dau un pic prin faina sa nu se prinda una de alta si gata taiteii.
Daca ramane coca o pun in congelator si cand imi mai trebuie o folosesc.
de galusti nu stiu nimic! nu imi iese si pace sunt tare suparata ca imi place la nebunie si mie si baiatului... dar asta e...
& +34
anya spune:
Chiar vorbeam cu fetele, zilele trecute ca am inceput sa gatesc ca pe vremea lui Ceausescu: 3-4 feluri dintr-un pui. Atunci ca nu gaseam, acum...ca s-au scumpit toate.
Intai fierbem carnea si mai pui ce pui....si-a iesit supa de pui . Eu am doi copii si unul vrea cu galuste, alalalt cu taietei asa ca o impart si fiecare primeste ce doreste. Pulpele si aripile se pot face "prajite" daca le pun in dry cooker sau kfc daca le fac pane.
Pieptul nu-l vrea nimeni ca-i fad asa ca ori il scot inainte de fierbere si il fac snitzel, ori daca l-am fiert il maruntesc impreuna cu ce se mai aduna de pe spate si il pun intr-un sos rosu (cu ceapa, gogosar, rosie...). Sosul se foloseste o zi peste paste cu adaos de cascaval, alta data cu mamaliga sau poate fierb niste cartofi si devine mancare de cartofi...
anya spune:
Aripile de curcan sunt bune de piftie ca fac gelatina multa!
Noi am facut magiun. Am fost la tara, la o matusa in varsta si mi-a fost mila de prune ca picau pe jos si le mai aduna un nene din cand in cand, de tuica. Asa ca am facut magiun (fara zahar). Anul asta au fost prunele foarte dulci si a iest chiar dulce. Dintr-o galeata de prune am facut 7 borcane. Nu vreau sa stiu cat as fi dat pe 7 borcane de magiun Topoloveni. Reteta e simpla: prune fara samburi date prin masina de carne, puse in cratita la cuptor. Se amesteca din cand in cand si cand e atat de gros ca dai cu lingura si ramane vizibil fundul cratitei e gata. L-am pus in borcane, putina aspirina deasupra, l-am capsat si l-am pus "in perne" pana a doua zi.
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Aripile de curcan sunt bune de piftie ca fac gelatina multa! Noi am facut magiun. Am fost la tara, la o matusa in varsta si mi-a fost mila de prune ca picau pe jos si le mai aduna un nene din cand in cand, de tuica. Asa ca am facut magiun (fara zahar). Anul asta au fost prunele foarte dulci si a iest chiar dulce. Dintr-o galeata de prune am facut 7 borcane. Nu vreau sa stiu cat as fi dat pe 7 borcane de magiun Topoloveni. Reteta e simpla: prune fara samburi date prin masina de carne, puse in cratita la cuptor. Se amesteca din cand in cand si cand e atat de gros ca dai cu lingura si ramane vizibil fundul cratitei e gata. L-am pus in borcane, putina aspirina deasupra, l-am capsat si l-am pus "in perne" pana a doua zi. Anya |
acu un an jumate era cca 10lei borcanul de 400ml...deci ce sa mai calculezi...sa-l mancati cu placere...
Selene_Bunny spune:
Acum e 23 de lei Topoloveniul. Sa si-l bage in fund.
Vedeti ca nu e voie sa folosim denumirea "magiun de prune" in afara marcii Topoloveni. Topoloveniul a dat in judecata Lidl pentru ca au comercializat "magiun de prune".
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui barbye <<<Topic precedent Fetelor, am si eu o intrebare daca sunt pe langa subiect, imi cer iertare. Voi de unde cumparati pui. Mi sa intamplat a doua oara sa iau pui, in garantie l-am dezghetat si avea pe sub piele un fel de gelatina, ,parca era injectat. |
Este gelatina care se injecteaza cand se transeaza puiul, astfel dintr-un kg se fac 4. Cunosc pe cineva care lucreaza intr o asemenea "fabrica de pui".
Cauta sa cumperi pui necongelat !
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca