MONTIGNAC (176)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 6
brindusik spune:
miha ..andani e la soare..nu ca unele din noi la munci..ai grija cu poftele astea ca si pruncii au aparut tota ashea
cat despre vinetele cu brinza..io clar trebuia sa-mi iau un vas yena mai mic ca al meu e cam mare si mi-a iesit o super portie...drept urmare..am mancat 2 portii..ma mai pus 2 la congelator si restu am aruncat
io azi:
md: lapte cu fulgi
G: ceai cu lapte
P: sanwich-uri cu paine de tarate, brinza brie si salam nemtesc
G: banana/nectarina/pruna
C: inca nu m-am hotarat..poate ceva la gratar
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
gena12 spune:
Buna
Meniul de azi:
MD: o cafea si o wasa cu dulceata
P: sushi, maki, etc..
G: cateva alune (pe la 18)
C: pepene rosu
Pui, midiile de unde le iei? Daca sunt de alea vidate, in general sunt ok, dar le testezi inainte sa le mananci: le pui in apa rece si dupa 5 min vezi care sunt deschise, le iei, bati in ele cu un cutit, daca se inchid sunt inca bune. Daca nu, iti recomand direct inghetate, vezi sa nu fie deja gatite si gata.
Sushi: sunt "movilele" de orez cu somon/ton pe deasupra
Maki: sunt ruladele alea care au alga deasupra, apoi un strat de orez si in mijloc umplutura: castravete/avocado/surimi/peste/ridichie
California Rolls: sunt un fel de maki, numai ca alga e la mijocul orezului, iar totul e dat prin susan.
Mai sunt variatiuni, dar umplutura e aceasi, asta daca exclud maki omleta :) care are omleta in loc de alga(si nu am luat ca e proteina)
Rule your mind or it will rule you.
Carmen_Marieta spune:
Salutare fetele,
eu am fost prinsa cu sedinte ale kinderilor, iar azi am rezolvat actele pt inceperea muncii, oficial de pe 12.09 incep munca la fabrica de ciorapi "Adesgo" la contabilitate... am avut noroc ca fosta mea directoare s-a angajat acolo si m-a luat si pe mine.
Partea proasta este ca nu au (momentan) un cuptor cu microunde ca sa-mi pot incalzi mancarea. Asa ca va trebui sa-mi gasesc ceva ce pot manca rece.
Meniul de azi:
MD: sandvis din paine integrala+sunca+castravete; cafea
P: zacusca, branza, carne de vitel( din ciorba) cu rosii
C: fructe.
cge spune:
Carmen, succes la noul job si la ...gradi!!
Acomodare usoara copiilor!
Ptr mancare calda, ai putea rezolva cu un termos.
Eu asa le dau mancarea copiilor.
Incerc sa ma organizez ptr meniul de sapt. viitoare, asa ca sunt prin zona.
We placut si conform,
puisorul spune:
Buna dimineata
Gena, am inteles cum e cu sushi si maki. Eu la toate le ziceam sushi Midii cumpar proaspete din Carrefour sau Metro, si trebuie sa le rup mustatile si sa spal cochiliile de nisip. Vidate inca nu am vazut.
Carmen, spor la noul job Deocamdata poti sa mergi pe salate si lipii umplute cu diverse.
Miha, crevetii cei mai buni sunt in Metro, dintr-aia proaspeti si gri, nefierti. Sunt buni si cei din Carrefour sau Auchan, tot proaspeti dar roz, prefierti.
Ninha, am mai auzit de chestia asta cu scortisoara. Dar inafara de vinul fiert si prajitura cu miere nu o prea folosesc.
Meniu azi:
MD: crochete, salata de vinete, rosii
P: file de biban la cuptor cu garnitura de conopida
C: nu stiu ce imi ofera gazdele ca voi fi musafir
Pt saptamana viitoare ma gandesc la urmatorul meniu:
- spaghete integrale cu sos de rosii si dovlecei
- piept de pui la gratar cu legume mexicane
- mancare de linte cu ochiuri
- musaca de vinete cu carne de curcan
Cum nu suntem asa mancaciosi, am mai ramas de saptamana asta cu retete neexecutate asa ca le fac saptamana viitoare
Un weekend linistit
puisorul spune:
Wish me luck sa imi iasa reteta http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/cum-se-prepara-biban-de-mare-cu-sos-de-piper-gordon-ramsay-video.html
Busuioc o sa pun uscat ca nu am proaspat.
ariel_7000 spune:
Puisorule, m-a luat cu tremuraturi cand am citit despre Luca. Povestile de genul asta imi fac rau, fizic, mai ales ca si fratele meu a trecut prin ceva asemanator in urma cu 9 ani. El a facut o interventie cu Gamma Knife si a evoluat f bine, in momentul de fata fiind un om activ, cu familie, care lucreaza si isi vede de viata. I-am dat un pm Laurei, i-am dat niste idei, poate se pot agata de ele...din pacare lucrurile s-au schimbat de cand a avut fratele meu interventia, profesorul care i-a facut-o nu mai este in tara, dar poate totusi exista cumva o cale sa se ajunga la el sau la cineva care sa ii poata ajuta.
Cu temele de vacanta...si fiica-mea tot face la ele inca din prima saptamana de vacanta si nu se mai termina. au enorm de mult, unele sunt dificile, iar altele imbecile de-a binelea. au avut de facut o problema cu palinka :)))) Ea e silitoare, insa uneori se satura de ele si nu are chef, eu ii mai zic sa sara peste, daca mi se pare ca nu este problema pt varsta ei, cu toate ca nu stiu ce cauta in manual, in fine...a avut de citit Creanga si cum abundau de draci povestile lui, am selectat si am sarit si peste alea :P
Si acum, ajung si la Monti. Eu nu am variat prea mult meniul: salate, branzeturi, ciuperci...
Azi am in plan sa fac niste pleurotus la cuptor, cu parmezan si smantana.
Va multumesc pentru sugestiile de meniu pt expo, o sa incerc sa incropesc ceva, daca o sa mai am energie si chef, daca nu, vad eu cum car salatele dupa mine :)). Dimineata ma gandeam sa imi fac cate un shake din proteine, ca il fac repede, il beau imediat si imi tine de foame 2-3 ore. Bag si putina inulina, mai tine si aia de foame. Noroc ca tine numai 4 zile expozitia asta si trece relativ repede.
Raportarea saptamanala (am ajuns sa-mi fie teama sa o fac lunea, din cauza fluctuatiilor de natura necunoascuta :))). Dimineata aveam 69.5, insa sunt in faza de PMS si ma simt pufosita si imbibata in apa, astept CM-ul sa vina, sa treaca si sa vad si eu la ce greutate ma opresc.
Si eu am auzit de scortisoara ca scade glicemia, mama ia pt acest scop, insa ea e insulino dependenta, mai greu sa-si regleze glicemia cu scortisoara. Eu o folosesc destul de des, caci iubesc aroma. Imi pun in cafea, in prajituri, in cheese-cake, in panna cotta, uneori mananc cu lingurita :))
Va pup si fug la etichetat toale pt expozitie.
mel_g spune:
Somleac, cum te intelegi cu adolescenta ? Aveti momente tensionate ? Tot timpul imi propun sa fiu intelegatoare si sa trec multe cu vederea, insa sunt zile in care nu-mi iese si rabufnesc ....
Puisor, am tot fost plecati in concedii si am mai scapat in cate o prajitura, sau un suc, sau paine. Important este ca sotzul si-a mentinut greutatea si ca ne-am apucat iar de meniul strict Sper sa mai dea jos ceva.
Carmen, bafta multa !
Nu stiu ce sa gatesc saptamana viitoare ..... nu ma inspira nimic...
brindusik spune:
mno hai sa ma laud si sa va dau pe spate
v-am mai pove ca am o prietena chinezoaica..am fost cu ea azi la supermaketu chinezesc si am cumparat cate ceva : tofu in apa, shirataki (is niste taitei...facuti din o planta...aparent au ig mic...si ff putine calorii ), taitei de fasole si ceva beutura din aloe
anyways cu ce vroiam sa va dau pe spate e supa mea chinezeasca...normal indrumata de chinezoaica..am facut supa de tofu cu calamar. Am pus ashea : morcov, champinioane fresh, cuburi de tofu, shirataki si calamar fresh....Deci nush cum sa va spun e cea mai buna supa pe care am mancat-o in ultima vreme...si nu e de mirare ca, chinezii isi pregatesc mancarea fresh la fiecare masa nu ca la noi oale de mancare bagate in frigi...toata supa asta nu a durat mai mult de 30 de minute s-o fac...si ce fel are gustu..
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
gena12 spune:
Brindusik, cunosc taiteii aia, dar am incercat sa le fac cum se fac cele de orez cu ou si germeni de soia si nu mi-au placut. Bautura de aloe ti-a placut? Eu nu o suport, nici pe cea de Lychee(litchii).
Meniul de azi:
Md: 2 wasa cu dulceata, o cafea si un iaurt 0%
P: o salata cu rosii, ceapa verde, ardei gras, cranberries, pui si cascaval, dar am mancat-o cu o chifla integrala(desi parea cam alba)
C: 2 buc de kiri, un pic de jambon slab, o rosie si alfa-alfa
Rule your mind or it will rule you.