MONTIGNAC (176)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Miha, dau informatii la schimb . Pesmetul se inlocuieste foarte bine cu tarate de ovaz. Am mai incercat si cu linte rosie rasnita dar nu e asa buna. Zi la schimb cum faci varza ca vreau sa fac saptamana viitoare. Spre rusinea mea nu am facut niciodata varza a la Cluj Ulei de rapita am luat parca de la DM. Si eu cumpar ulei de masline extravirgin de la un arab, nu se compara cu cel din market.

Dana, eu il fac cu naut crud dar pus in apa peste noapte. Si dupa ce egata compozitia sa o lasi sa se odihneasca o jumatate de ora la frigider ca cica iese mai pufos( asa mi-a zis un arab de la care am cumparat si condiment special pt falafel)

Si pt ca tot urmaresc subiectele de la Generale cu economia la mancare va dau un pont. Daca aveti in zona vreun magazin Penes Curcanul, cumparati spate de curcan sau oase pt ciorba si dezosati. Raman si oase pt ciorba sau supa si carne de tocat( o cantitate considerabila). In Alba de unde il cumpar eu e 6 lei kg la spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Puisor, multumesc

Deci varza a la Cluj o fac asa:
- 2-3 cepe mari, ardei capia sau gogosar ( daca am mai pun o vanata taiata marunt sau dovlecel razalit) se calesc ( adica le inabus) cand sunt inmuiate adaug boia de ardei si orezul/ carnea ( adica poti sa fai numai cu orez sau numai cu carne)si se condimenteaza , piper, cimbru, busuioc, etc. Invart in el si adaug apa pana se face de jumatate. Intr-o cratita care merge bagata la cuptor se pune pe fund foarte putin ulei si apoi un strat de varza taiata fidelute si sarata putin pentru ca ea la fiert se mai sareaza. Sa fie destul de multa varza cam jumatate din oala pentru ca ea scade. Apoi pui orezul si iar un strat de varza. Acoperi cu capac sau folie si bagi la cuptor. Cand e facuta varza iei capacul pui bulion deasupra si mai lasi cateva minute la cuptor. Este compozitia de la sarmale doar ca nu mai pierzi timpul cu impachetatul .

Moni(Monica70) are nevoie de noi! Haideti sa-i fim alaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Buna fete frumoase, sunt in mare pana de timp, cum se intampla uneori.
Am primit calificative excelente si-s tare bucuroasa. Ma trimite firma sa mai fac niste cursuri de sef de proiect de care am maaaare nevoie, eu conduc proiecte in calitatea mea de specialist in internet, dar neoficial .
Meniul de aseara:
- caracatita la gratar si o salata. Am gresit cu o feliuta de paine

Azi:
3 feliute wasa
Gustare: o mana de nuci naturale si 2 mere mai tarziu
Pranz: branza si rosii-cherry.
Diseara: nu stiu, noi facem ce ne trece asa, prin cap.

Va pup si va urez un weekend minunat la toate. Din pacate am urmatoarea sedinta in cateva minute si tre sa plec. Revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

Somleac si eu anul trecut mi-am adus din Grecia ulei luat din piata de la tarani ... anul asta in schimb nu am gasit ... nu aveau , a fost seceta si productia de masline a fost slaba mi-am luat din magazin dar nu se compara cu ele de la tarani ... asta e , poate va fi la anul
dar ce fel de ulei era la Lidl .... poate la mine gasesc

Lorelei felicitari pentru calificativ

Puisorule azi merg si-mi fac falafel ... nu se mai poate .... hmmm, de fapt o sa-l pun la inmuiat si il fac dimineata
- nici eu nu am facut varza a la cluj niciodata
- de la magazin de arabi cumperi ulei ??? am si eu langa mine un arab cu macelarie si are chestii pe acolo pe raft: condimente si alte cele ... nu le-am prea cunoscut ??? si nici n-am luat ... poate are si ulei
penes curcanul in timisoara nu am vazut

carmen hai la povesti

cge, child pe unde sunteti azi

brandusik helooo pe unde esti ???

ninha te pupppp

va doresc zile libere placute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

Aici sunt, aici!

Sunt multumita ca fiu-meu a mancat din supa mea de rosii raw, el, care nu mananca cruditati defel.
PUISORUL ai dreptate, supa de rosii e gazpacho, dar eu o adaptez, nu pun paine inmuiata si, doar la servire adaug fulgi de drojdie inactiva.

Eu cu acelasi meniu: fructe, supa de rosii raw, niste biscuiti conformi si deseara ori clatite monti, ori "popcorn" din conopida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninha spune:

Child, de ce pui drojdie inactiva? la ce foloseste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Felicitari Lorelei si la mai mare!

Miha, mersi de reteta. Se face saptamana viitoare cu orez.

Dana, arabul "meu" are un fast food unde mai mananc falafel in lipie. Si e un batranel tare vorbaret asa ca ne-a intrebat daca nu vrem ulei de masline din Siria. De la el am mai cumparat tot felul de condimente, o jumatate de punga de sofran cu 5 lei, naut.

Ninha, pana vine Diana sa iti spuna imi dau eu cu parerea . Parca drojdia contine vit B12 care nu se regaseste in alimentatia vegana.

Ma gandesc la meniul pe saptamana viitoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Lorelei, felicitari ptr evaluare!!

Andanii, sunt aici, va citesc, dar nu mai apuc si sa scriu.

Ce frumos povestiti de uleiuri cumparat din vacante.
Si noua ne plac si vacantele si sa cumparam chestii specifice (nu neaparat turistice) din fiecare tara.

Md: p. intergala cu gem + cafea;
g: pepene verde;
p: ghiveci cu c. de pui
g: iaurt
c: paste cu sos rosii.

Ptr sapt. viitoare, planuiesc: supa de pui cu galusti mai mult ptr restul casei, salata de quinoa (inmuiata in supa), m. de fasole verde cu c. de vita, tarta cu mere Monti. In rest, improvizam seara: paste, salate.

Un weekend placut si conform,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

moama cat ati scris..ce v-am spus io sa ma asteptati..daca ne inchideau capitolul??

capitol nou deci (177)

acu trebe sa cetesc tot ce ati scris in lipsa mea

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput