Anul scolar incepe pe 17 septembrie
Raspunsuri - Pagina 19
Rufus spune:
Ei, pana la urma s-a dovedit de ce avea nevoie d-na ministru de inca o saptamana: sa bage bacalaureatul profesional.
Sa fim seriosi: USL se pregateste de o guvernare (care va fi lunga, dupa subtirimea opozitiei) in care an de an va trebui sa ingita procente teribile la BAC care a devenit brusc un indicator al invatamantului in Romania. Si cum nu poate (nu vrea) sa schimbe ceva pentru a redresa situatia, mai simplu e sa faca un BAC al celor mai...ma rog, nu stiu cum sa le zic. Asa vor scapa (cred ei) de numarul mare al celor ce nu termina liceul.
Evident, nu vor realiza nimic altceva in afara de a ascunde sub pres mizeria.
Rufus, Tora si iadele
sirimie spune:
Eu am o dilema despre bacalaureatul asta profesional. Cei care au diploma asta vor putea da la facultate?
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Atunci nu pricep deloc ce sens are Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
In teorie:
- le va permite celor care il vor utiliza sa se angajeze ca absolventi "cu acte in regula" de studii medii.
In momentul acesta daca nu au BAC-ul luat nu sunt considerati absolventi de liceu pe piata muncii nefiind finalizat liceul cu diploma de BAC.
CristinaT spune:
Si eu cred ca bac ul a fost motivul amanarii anului scolar.
Acum eu am alta nemultumire: de ce examenul final pt cei care nu vor merge la facultate se va chema tot BAC?
Dar eu nu cred ca asta inseamna ascunderea mizeriei sub pres. Cred ca e realitatea, marea majoritate nu vrea sa invete si nu vad asta un lucru rau. Decat sa ajunga someri cu diploma sau sa dea in cap, mai bine sa isi urmeze calea.. Cu acte in regula.
Sau poate ca tu nu la asta te ai reverit, Rufus?
Cricor spune:
Pe cei care nu au BAC-ul luat, ii impiedica cineva sa se angajeze, daca au unde? Sa zicem ca respectivul absolvent stie sa faca ceva..sa fie vanzator...angajatorul nu ar putea sa-l angajeze pentru ca nu are bac? Sau cum?
Banuiesc ca cei care tinteau o facultate dupa liceu au luat bac-ul oricum (sau vreau sa sper).
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
In teorie: - le va permite celor care il vor utiliza sa se angajeze ca absolventi "cu acte in regula" de studii medii. |
Adica un fel de strutzo-camila!
N-am sa intzeleg de ce nu se revine la invatzamintul "obligatoriu"de 10 clase,daca toata natzia are bacalaureat si facultate ,nu inseamna ca si suntem mai desteptzi!
Rezultatele din ultimii ani(asta ca sa fiu modeste sa nu spun vreo 20 de ani)se vad!
Dana
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Din cate stiu eu, in Ro invatamantul obligatoriu este de 8 clase. Gresesc? pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Cred ca da!
In Romania invatzamintul "obligatoriu"s-a stabilit la "studii superioare"!
Dana