Anul scolar incepe pe 17 septembrie

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Lala. mersi!

Am rabdare si ma uit cu entuziazm cum cresc preturile la biletele de avion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ligia13
Am rabdare si ma uit cu entuziazm cum cresc preturile la biletele de avion

Preturile se ridica, www.evz.ro/detalii/stiri/HAOS-pe-aeroporturi-Greva-Lufthansa-s-a-extins-i-la-Munchen-999218.html" target="_blank">avioanele ba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

In Franta a inceput scoala astazi! Erau asa simpatici copilasii care se grabeau la scoala de dimineata!

Si noi, pe aici, bombanim ca sint schimbari in calendarul scolar. Dar pare ridicol sa spun ce nemultumiri sint aici fata de cum se anunta schimbarile in Romānia. De exemplu, acum 2 luni, au anuntat ca vacanta din octombrie e prelungita cu 2 zile. Prin urmare scoala se va termina pe 5 iulie in loc de 4, iar cealalta zi nu se stie cind se va recupera. Sau, ma rog, citeam in ziarul de azi ca va fi scoala pe 3 aprilie (e intr-o miercuri si, in mod normal, pt copii e liber).

In schimb, citeam pe topicul asta ca parintii, ai caror copii intra in clasa pregatitoare, sint preocupati de coabitarea cu elevii mai mari in pauze. Eu zic sa nu va faceti probleme. Si aici la fel este, clasa pregatitoare e integrata in scoala elementara, cu alte cuvinte, in cele 5 clase de elementara sint copii de la 5 ani la 10 ani. Cei mici sint bine integrati, nu pot spune neaparat ca se joaca impreuna cu cei mari, dar nu-i bate nimeni si nici nu-s aruncati pe jos de avintul celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Nu va suparati,ma bag si eu in seama cu o intrebare: cum procedeaza parintii care nu si-au vaccinat copiii, daca dosarul asta de inscriere la gradinita trebuie sa contina vaccinarile la zi? Vaccinurile chiar sunt obligatorii?

Pentru ca eu am tot citit in ultima vreme despre ele si nu prea as vrea sa-mi mai vaccinez copilul. Pe toate forumurile contra-vaccin apare ideea ca vaccinurile nu sunt obligatorii. Deci cum se procedeaza? E cineva in tema?

Un an nou scolar si gradinitesc bun!

Mami de Robert (07.07.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

la ambele crese la care am fost (de stat) mi s-a precizat ca vaccinurile sunt obigatorii si ca nu va fi primit in institutie copilul fara fisa cu vaccinarile din schema de stat completa.

insa poate la cele particulare e altfel?

-------------------------------------

Citat:

Cu Lili cum ramane?

Mergi la inceput

Intre timp m-am lamurit: este clar ca vaccinurile nu sunt obligatorii.
Metode de a lamuri autoritatile: http://www.calauzaortodoxa.ro/wp-content/uploads/documente/Cum_se_poate_refuza_vaccinarea.pdf.

Trebuie luptat, desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

La un moment dat se spunea ca ceremonia de deschidere a anului scolar ar fi sambata, 15 sept.

A ramas stabilit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si totusi pe edu nu s-a dat nici un comunicat, pe inspectorate la fel... cand incepe scoala???

O fi venit ceva in scoli ca incepe pe 17 ???

Mergi la inceput

Pentru andacos, care mi-a evaluat negativ mesajul: ce dezaprobi? Faptul ca am pus o intrebare? Sau continutul intrebarii?
E dreptul meu sa imi vaccinez sau nu copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Savvy

Pentru andacos, care mi-a evaluat negativ mesajul: ce dezaprobi? Faptul ca am pus o intrebare? Sau continutul intrebarii?
E dreptul meu sa imi vaccinez sau nu copilul.

Nu te enerva, e stilul romanesc de a nu respecta drepturile tuturor, inclusiv al minoritatii. Nici in Olanda vaccinurile nu sunt obligatorii. Si exista copii care fac partial din lista de vaccinuri (unele da, altele nu) sau deloc si sunt prin lege acceptati si protejati (de diferite mentalitati, daca legea zice ceva, aia e, e lege si gata )in orice fel de scoala, publica, confesionala, etc.

Din pacate tu traiesti in Romania, unde chiar daca ceva e legal, vei da nas in nas cu o multime de oameni imbibati de prejudecati. Asa ca eu tot ce pot sa-ti urez e nervi de fier !

Mergi la inceput