Cum pastram bulionul?
Raspunsuri - Pagina 2
dia_filipas spune:
Multumesc de raspunsuri!
O sa ma uit si de sticle cu gat larg (eu nu am vazut, da e drept ca nici nu m-am uitat expres). Pana atunci o transa o sa pun in pet-uri ca am beci bun (stau la casa), si o sa incerc si in cateva borcane mari (ca si din astea am o gramada). E primul meu an de "muraturiada si bulionada" (pana acum le punea maica-mea si ne dadea si noua, dar acum ea nu mai face fata la atatea guri), si am emotii de cum o sa imi iasa toate...
Dia, mami de bebeloi Miruna (15.07.2008) si bebe doi Sofia (21.11.2011)
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui P&ANA amesteca in fiecare o lg-ta de sare ( dar nu uita ca- i deja sarat ) si deasupra , un deget de ulei. Garantez ca nu mai prinde mucegai. |
O sa incerc, multumesc mult!
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
michelle-usa spune:
eu il pun congelator.
bulionul ala gros pasta cumparat din magazin, o data ce desfac cutia si folosesc putin din ea, restul il iau cu linguritza si fac gramajoare pe jumatate dintr-o folie de plastic (nu aluminiu) de vreo 3 palme.
apoi pun cealalta jumatate de folie peste si impaturesc incat sa nu se atinga gramajoarele.
pachetul il mai puntr-o pungutza de plastic.
si asa plat il pun in congelator si cand vreau iau un patratzel de acolo.
am intles ca byulionul mai lichid, ca un sos, se poate pune in cutiile de cuburi de gheatza si apoi invelita in punga de plastic.
la nevoie iei un cub.
michelle
_Ralu_ spune:
Eu am cumparat sticle de 1 litru cu gat larg si capac. Am facut ketchup si s-au vidat f bine.
Sticlele le-am luat de la un magazinas din acela de cartier cu fel de fel de nimicuri, si am dat 2,8 lei pe o sticla.
*******************************************************
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
CamiSol spune:
Eu l-am pus in sticle de nectar, de 1l sau 250ml din acelea cu capac cu filet. Am pus in sticlute mici pentru ca eu nu folosesc foarte mult bulion la o mancare , iar o sticluta din aceea e perfecta , ca sa nu mai stau cu el prin frigider. Sticlele mi le-a adunat cineva de la un restaurant.
O prietena a pus chiar in borcane de 400 sau 800 de grame.
lulu77 spune:
Anul acesta il voi pune(azi fac o tura de bulion gogosar) in sticla 0.5 l plastic de la apa AQUA Carpatica.
In fiecare an tot in sticla plastic. Tine exceptional.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lulu77 Anul acesta il voi pune(azi fac o tura de bulion gogosar) in sticla 0.5 l plastic de la apa AQUA Carpatica. |
Ai dreptate, au gatul larg, sunt perfecte.
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
Alex@Sara spune:
Eu am vazut in oferta Metro,sticle cu gatul lar,de 1 l cu capac infiletat,parca la 1,8 lei...sper ca am retinut pretul cu TVA,nu fara Maine il trimit si eu pe tatinsa cumpere.Eu asearavam facut omtura de suc de rosii si l am pus in sticle de Grolsh,dar nu am cate mi ar trebui .
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....
andacos spune:
Aoleuuu..m-atzi ametzit!
Cred ca multe dintre vorbesc de sucul de rosii,ala il potzi pune-n sticle,indiferent de care platsic/sticla,cu git larg sau nu,ala este semilichid !
Nici nu mai stiu de fapt, dar parca de bulionul pasta era vorba!
Michelle,interesant mod de a pastra bulionul,chiar nu am auzit pina acum de varianta asta cu bulionul inghetzat!
Dana