Cum pastram bulionul?
Exista oare alt mod de pastrare a bulionului facut in casa decat in sticle din alea de jumate (de bere)? Intreb pt. ca nu am sticle si nu stiu in ce l-as putea pune sa si stea bine. Mama zicea ca in pet-uri de 2l nu sta... deci exista si alta metoda de pastrare?
Multumesc!
__________________________
Dia, mami de bebeloi Miruna (15.07.2008) si bebe doi Sofia (21.11.2011)
Raspunsuri
Lala_D spune:
Eu am sticle de 2 l cumparate special pentru "conserve" si borcane de 2 l. Au fost anul trecut de vanzare in Cora. Sunt de sticla, au "gatul" larg, capac ce se infileteaza. Banuiesc ca sunt si acum prin magazine.
Pun bulionul/sucul/dulceata/gemul fierbinte de pe foc, infiletez capacul si intorc sticla/borcanul cu capacul in jos pe masa pentru minim jumatate de ora. Asa se sigileaza singure, nu mai poate intra aer si tin si un an de zile.
(Nu pun conservanti, aspirina etc, nu le fierb in sticle)
Serialbastre spune:
Eu pun bulion si-n borcane de 400 ml (sau 370 cat au acum). Mi-e usor sa le asez in dulapul-camara si de obicei consum un borcan la o mancare.
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dia_filipas Mama zicea ca in pet-uri de 2l nu sta... |
Ba sta! Si inca foarte bine! Dar noi il tinem in beci, la racoare.
In general, soacra-mea il pune ori in pet-uri de 2 l ori in sticle de sticla, cu gatul mai larg. Mai cumpar eu uneori (vara) bulion din hipermarket si dupa ce il consum, pastram sticlele respective.
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
Raza de soare spune:
Acu' intreb si eu...ca inca nu i-am gasit leacul definitiv.
Exista alta modalitate de a evita ca pasta de tomate din comert, odata desigilat borcanul, sa nu faca mucegai?
Eu cumpar borcane de 370 g si dupa ce folosesc cat am nevoie, acopar cu ulei si bag in frigider. Am citit eu pe undeva ca ar avea rezultat bun, pe termen mai lung. N-are! In maxim 2 saptamani, daca nu folosesc pasta de tomate, pot s-o arunc. Dar pastrez borcanul pentru a fi umplut cu muraturi...
O modalitate ar fi sa iau borcane mai mici, dar alea nu renteaza.
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Exista Eu pun o lingura de ulei, de preferat de masline dar merge si obisnuit, peste pasta de tomate din borcanul desigilat. Apoi il tin in frigider. Nu mai face mucegai. |
Merge si ulei normal de floarea soarelui!Important e sa acopere toata suprafatza!
Dana
Lala_D spune:
O alta metoda ar fi punerea de frunze uscate de hrean in borcanul deschis ( la suprafata). Personal nu am incercat, la mine merge uleiul
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Merge si ulei normal de floarea soarelui!Important e sa acopere toata suprafatza! |
Pai de-asta pun! Pun de-un deget...unde gresesc?
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Raza de soare
Pai de-asta pun! Pun de-un deget...unde gresesc? DE VANZARE Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura. |
Aaa...m-am "legat"de postarea lalei si n-am vazut ca tu ai scris deja!
Mi s-a intimplat si mie(cind eram in Romania)insa cred ca depinde de marca bulionului!In general mucegaia dupa ce il tzineam mai mult in frigider!
Alta metoda...nu stiu!(eu folosesc aici cutiutze mici de-o mincare sa spun asa)
Dana
Raza de soare spune:
Am incercat mai multe marci, degeaba insa...
Cred ca metoda cea mai eficienta e sa nu mai iau din comert.
Multumesc oricum!
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
P&ANA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Raza de soare
Pai de-asta pun! Pun de-un deget...unde gresesc? DE VANZARE [quote] |
Transfera-l in 2 borcane mai mici , amesteca in fiecare o lg-ta de sare ( dar nu uita ca- i deja sarat ) si deasupra , un deget de ulei. Garantez ca nu mai prinde mucegai.
A , e borcanel deja mic , nu -l mai separa.