Cum pastram bulionul?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu una n-as recomanda nici-un fel de pet sau recipient de plastic, daca bulionul/pasta le puneti calde/fierbinti. ati uitat de bisfenol si modul in care este eliberat din compozitia plasticului, sub actiunea temperaturilor inalte ?

bulionul gros aka pasta de tomate il/o puteti pune la congelat in formele de cuburi pentru gheata (de preferat cele din silicon, sunt mai maleabile si nu se lipeste produsul pus la congelat) si apoi le rasturnati intr-o cutie sau punga, le tineti la congelator. ce gramajoare, ce folii impachetate, samd. time is money

bulionul mai fluid il puteti turna direct in pungile pentru facut cuburi de gheata, eu aplic aceasta metoda in cazul acriturii pentru ciorba facuta din corcoduse, cand am nevoie scot 3-4 cuburi si le arunc direct in oala cu ciorba.

la faza cu bulionul/pasta de tomate care mucegaieste in frigider, chiar daca are ulei turnat deasupra, eu presupun ca problema vine din momentul in care ai bagat lingura/lingurita in borcan, sa pui in mancare; lingura respectiva era curata si uscata ? ca daca ai amestecat cu ea in mancare inainte (sau ai gustat de pe lingura) sau intre doua portii de pus bulion/pasta in oala, atunci da, sunt sanse mari sa mucegaiasca in interiorul borcanului.
foloseam si eu metodele cu sarea si uleiul, insa am renuntat, una sareaza bulionul prea tare, cealalta poate sa dea un gust de ranced pastei de tomate, daca borcanul e prea mare si pasta e consumata prea incet, pe o perioada lunga de timp.
alt pont este, atunci cand puneti sare sau ulei, sa nivelati bine pasta in borcan si sa stergeti cat mai bine toate urmele de pasta de pe peretii borcanului, pe interior, aflate deasupra nivelului pastei din borcan. acele resturi, nefiind protejate de ulei sau sare, mucegaiesc garantat, chit ca sta borcanul in frigider.
eu am renuntat demult la borcanele mai mari cu pasta de tomate (mai avantajoase la pret), folosesc pasta de tomate de la sultan, cea ambalata in borcanele de vreo 150 g, imi ajunge maxim pentru doua portii de mancare, asa ca nu are timp sa mucegaiasca in borcan, si nu pun nimic deasupra, sare sau ulei, doar il pun in raftul cel mai de jos al frigiderului, cat mai aproape de peretele unde se formeaza gheata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani
la faza cu bulionul/pasta de tomate care mucegaieste in frigider, chiar daca are ulei turnat deasupra, eu presupun ca problema vine din momentul in care ai bagat lingura/lingurita in borcan, sa pui in mancare; lingura respectiva era curata si uscata ? ca daca ai amestecat cu ea in mancare inainte (sau ai gustat de pe lingura) sau intre doua portii de pus bulion/pasta in oala, atunci da, sunt sanse mari sa mucegaiasca in interiorul borcanului.

Nu e cazul, eu-s genul care umple chiuveta de linguri si furculite folosite atunci cand gatesc.
Dar... s-ar putea sa ai dreptate cu pasta de tomate ramasa pe peretii borcanului, ca oricat as curata-o, tot raman urme.

Cat despre bisfenol si ce mai zici tu pe acolo, soacra-mea il lasa sa se raceasca bine inainte de a-l turna in sticle.

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Am fost in Metro si am luat sticle pt sucul de rosii,la 1,8 lei cu TVA ,sticla de 1 l cu gatul larg,deci merge si pasta pusain ele,sau nectar de fructe.


Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Eu nu fac bulion, dar de cate ori ne trimite soacra-mea este pus in PET-uri de 0.5 l... si nu au fost probleme.

E adevarat ca il face asa bun incat il mancam pe paine in cateva zile :)

Raluca
www.famclub.ro

Mergi la inceput