300 lei - capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Cellia si Ela vecinele mele :)
incercati pta straduitei, acolo parca mai gasesti legume bunicele si preturi mai mici decat la spital.

eu am alta problema. cheltuielile din fiecare zi, pe maruntisuri, care ajung la 35-40 lei. si maruntisuri inseamna apa, paine, ceva dulce pentru fetite si alte asemenea. la noi cred ca un sfert din venituri asa se cheltuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Hai sa lamuresc "problema", ca deja vad ca andacos nu mai vede altceva la toipic decat "interpretari" si alte chestii.
1. Selene si alte fete vorbeau de ceva struguri "Ceasla" (recunosc, n-am auzit, nu-mi plac strugurii, nu ma preocupa, habar n-am de soiuri).
2. Vine Mik si o ia la rost (subtil, cica): aoleeeu, cum poate sa scrie "Ceasla" in loc de "Chasselas" sau cum naiba, ce fel de facultate o facut, nu de limbi straineze?!
No, si io nu pricepeam legatura: de unde pana unde daca ai absolvit "limbi straineze" trebuie sa te duca mintea ca ceva "Ceasla" auzit si scris asa peste tot de fapt nu e o varianta autohtona de struguri (sa zic drept nu mi-ar fi dat veci prin cap ca e pe sistemul"chou a la creme"=coix; mie-mi suna "ceasla" asta foarte rustic, chiar credeam ca e ceva soi de struguri "tzaranesti") si ca e de fapt acelasi lucru cu ceva ce nu seamana nici in scris nici fonetic cu "chasselas").
Deci de data asta atacul la Selene mi s-a parut chiar gratuit si ridicol, adica vezi Doamne, cum a putut termina "limbi straineze" si sa nu stie ea ca "ceasla" asta e de fapt numele pocit al unui soi de struguri:))) De-aia am zis, ca fix asta se invata acolo, la facultate, soiurile de struguri.
Si asta am zis-o in treacat dar andacos- tzushti! in blana mea ca scaiu', ca asta ii place ei sa faca, e hobby-ul ei, ce sa facem. Macar de faceam aluzie la ceva afirmat de ea i-as fi inteles pasiunea...
Si cu asta am terminat cu aratura cu imediat ajung 300 de lei la ZZ si-i pacat de ei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Off-topic: Ilinca, tu esti Gemeni cumva? Sau ai ascendentul in Gemeni?

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Is Scorpie si habar n-am ce ascendent am, mi-l poti calcula tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Cellia, asa e piata de la Berceni e mai scumpa dar sunt si mai multi producatori decat la Sudului.
De asta probabil ca si piata e un pic mai scumpa. de cate ori am vrut rosii de gradina la berceni am gasit mereu pe cand la sudului uneori caut toata piata pana gasesc ...daca am noroc.

Aka unde e piata de la Straduintei? recunosc ca habar nu am...
desi aici in berceni m-am nascut si crescut...
Ce am observat eu de-a lungul timpului, e ca piata e mai ieftina vineri de obicei. la big cel putin.
Eu am luat de azi ca sotul trebuie sa plece in provincie sambata si as vrea sa termin treaba pana atunci ca sa nu stau sa traga copilul de mine... incetisor incetisor...
Uneori ma termina si pe mine maruntisurile astea ... baloane multe, mingii si mingiute, masinute de 2 bani care le zboara rotile uneori chiar din magazin...dar in general nu cheltui mai mult de 10 lei pe astea...
dupa ce se duc cei 10 lei ii spun ca mami numai are bani trebuie sa-l asteptam pe tati sa vina de la servici sa ne mai de-a bani. partea mai naspa e cand vine tati si ii zice ...nu am eu tata nici un ban, ma-ta e cu banii, la ea sunt toti
inca nu face el legatura dar si cand o creste...nu stiu pe unde mai scot camasa...

+28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Si asta am zis-o in treacat dar andacos- tzushti! in blana mea ca scaiu', ca asta ii place ei sa faca, e hobby-ul ei, ce sa facem. Macar de faceam aluzie la ceva afirmat de ea i-as fi inteles pasiunea...
Si cu asta am terminat cu aratura cu imediat ajung 300 de lei la ZZ si-i pacat de ei

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Inca una de raportat la moderator!

In rest am intzeles exact ca si tine!(vezi ca nu suntem asa diferite de cum crezi tu).Si nici macar n-a fost un repros interventzia mea,mai ironica a fost (ca sa nu spun altfel)postarea ta cu limbile straine si soiurile de struguri!

O zi buna si racoroasa Ilinca!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Eu va spun ca n-am vazut scris niciodata Chasselas si nici n-am facut vreodata legatura intre Ceasla si Chasselas. Peste tot am auzit pronuntat Ceasla, cu accent pe ultimul a.

Ilinca, da, cred ca il pot calcula. In veci n-as fi zis ca esti Scorpion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=13&nm=La-bucatarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Ilinca, tu vrei sa-ti raspund ?

Selene, daca tu pui accentul pe ultimul a din Ceasla, e clar ca nu e cuvint "taranesc" romanesc.

Da, recunosc public ca ma paleste citeodata si scriu ca Hortensia Papadat-Bengescu "Ai un gainatz pe pare-brise". Asta este.

Mergi la inceput

Cum nu, Selene, sunt chiar un Scorpion tipic. No, si cum ma calculezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

tre' sa-i dai data si ora nasterii

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput