Cardul dracului, Dracul cardului.

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

daca vreau sa restrictionez accesul la datele mele de sanatate, cum ar fi boli cronice pot sa o fac, medicul de familie va avea acces la tot ce tine de sanatatea mea, el nu cred ca poate fi restrictionat, dar mergand la spital acestia n uvor vedea in sistem ca eu am..pojar cronic..de exemplu

asta nu mi se pare normal. medicii aia de la spital ar trebui sa stie cand iti prescriu tratamentul despre "pojarul cronic", poate tratamentele pe care ti le prescriu ei pot interfera cu acel diagnostic sau cu tratamentul luat pentru el. chiar nu vad rolul cardului daca unele informatii nu-s accesibile medicilor.

Citat:
ideea de restrictionare nu vine insa din dorinta de a bloca medicii sa ma trateze, aceste baze de date cu acceptul tau si uneori si fara pot fi accesate si de alte departamente ale statului, politia, serviciile sociale...ce mai stiu eu cine..si da pot fi folosite impotriva ta in caz de proces

de exemplu daca ai o boala cronica si tu ai ales sa faci un copil, serviciile sociale pot folosi acest lucru ca dovada a neglijarii copilului, pot incerca sa dovedeasca ca nu ai avut niciodata interes sa ai un copil sanatos, ca esti o/un inconstient/a..etc., pana dovedesti tu ca nu e asa, timpul trece si te termina emotional si uneori material

asta-i pe bune? nu-i vreo parodie dupa "1984" sau ceva similar???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Marius, deci asta va fi o baza de date nationala, disponibila banuiesc sistemului national de sanatate ?

Desi nu e o idee rea, eu vad cateva probleme si nu neaparat de baza materiala ci de logistica ...

Cine va administra aceasta baza de date ? Si cum se vor integra institutiile medicale particulare ? In mod normal, neapartinand de sistemul medical al statului, ar trebui sa plateasca conectarea si accesarea datelor ... Daca nu vor sa plateasca, o parte importanta din istoricul medical al pacientului va fi pierdut, deci baza centralizata devine incompleta. Daca va fi gratis si pentru institutiile particulare, atunci este deja un proiect care lucreaza in pierdere.

Sunt curioasa cum sunt tratate institutiilt particulare in Anglia de ex, unde inteleg ca sistemul asta deja functioneaza ...

Aici nu exista o centralizare, pentru ca nu exista sistem de sanatate centralizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da, asa este - va fi un sistem de date integrat la nivel national.
Nu stiu sa spun cine anume va administra aceste date la nivel central.
Nu toate proiectele urmaresc un profit. Exista date care nu au nimic in comun cu profitabilitatea. Costurile sunt suportate de stat. Pot fi acoperite aceste costuri ca orice alt cost public.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Apropo de titlul subiectului.....Am vazut acu` la stiri ca va scrie cardul articulat,la cererea unor organizatii religioase...

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

deci de acum inainte nu voi mai putea folosi expresia: un card de rate?!!!

putea-vei, dar vei pacatui. Ntz ntz ntz! Banu-i ochiu cardului.

In schimb stiu sigr ca dupa hahaiala de rigoare am descoperit noi modalitati de imi cenzura eufemistic limbajul. "Fir-ar ale cardului de rate cu cine cardu m-a pus sa ma bag in asa ceva! "

eu ma refeream la inaripate macanitoare... ca daca scriam rate cu tz (ratze) precis iritam pe careva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

ha! :) diacriticele astea!
nu, va trebui sa scrii un sobor de rate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Programele de acum ale medicilor de familie mi s-a spus ca le platesc medicii din buzunarul lor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu altceva nu inteleg: ce va tot poticniti in calculator, conexiune internet, cand vine vorba de un program de genul si importanta astuia? Sau sa asteptam pana o sa fie net si in Cucuietii din Deal (Vale)?
Marius a zis bine: un calculator mediu si internetul prezent aproape peste tot rezolva orice problema. Nu-i net in Cucuieti? O sa fie, iar pana atunci sunt solutii. Trebuie sa se plece de undeva.
Eu, din ce mai vorbesc cu doctorita noastra de familie, stiu ca partea de programe mai scartaie, acces greu, servere improprii.
Dar un inceput trebuie sa existe.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Rufus dragule, ai senzatia ca deciziile in minister se iau pe principiul "am citit pe DC ca una mianna n-are incredere in reusita implementarii intr-un timp rezonabil a acestui program si-am decis sa-l sistam macar pana bagam net in Cucuieti"?

unde-i poticneala in faptul ca eu imi arat neincrederea? si repet pentru cel putin a treia oara - nu zic ca nu s-ar putea sau ca nu se va implementa niciodata la noi, ci ca nu cred ca se va intampla in timp util. zicea Marius ceva de 2013. inceputul sau sfarsitul lui, nu stiu, dar oricum nu pot crede ca va fi complet implementat atunci. asta bazandu-ma pe experienta noastra, a romanilor, cu baze de date, pe feed-back-ul pe care l-am vazut (la tv, ca n-am cum sa merg eu personal sa fac sondaje) la retetele electronice, si pe altele asemenea.

da, trebuie sa existe un inceput. dar inceputul n-ar trebui sa fie legat de cum se pot citi literele de pe card. iar partea cu "nu se scriu bolile cronice" - daca s-ar fi scris, le era de ajutor celor care inca n-aveau acces la sistem, sau in cazul in care ar aparea o problema cu sistemul. dar aia nu, ailalta nu... oricum nu aici pe forum se decide ce "da" si ce "nu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Amanunte. Doar amanunte.
Iar cititul invers al cardului-un element de decor.
Nici pasapoartele cu cip n-ar fi trebuit sa existe...si exista.
Asa si cardul asta...ca scrie card sau nu pe el, va exista.
Sigur, poate va avea soarta carnetelor de sanatate.
Sau poate nu.
Da, nu se decide asta pe Forum.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu as fi mai ingrijorata de confidentialitate. In Romania nu exista sau nu se aplica regulile de confidentialitate. Acum 2 luni sotul meu a discutat la telefon cu o doctorita din Romania despre situatia unei rude si nu au existat nici un fel de piedici in discutarea diagnosticului, tratamentului, etc. Daca nu exista repercursiuni dure la cei care incalca confidentialitatea sistemul asta va putea fi folosit impotriva pacientilor.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput