Cardul dracului, Dracul cardului.
Raspunsuri - Pagina 11
a_alinta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
si tot acolo exita si furtul de identitate, care in societatile mai putin computerizate nu exista (ia sa vad, postul asta cine-l mai interpreteaza drept superficial si/sau sabotor al unei nobile initiative? ) Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
acum daca va e frica de furtul de identitate eu zic sa nu mai faceti nimic pe calculator ca doar stim cu totii ca toate bazele pot fi citite sau sparte. si romania poate merge inainte ca si pana acum , cu un sistem informational din toate punctele de vedere (vezi listele de votanti) la pamant ca oricum e mai bine asa cum e decat cum ar fi trebuit sa fie.
ai omis sa spui de furtul de credit carduri, dar astea s-au cam rarit deja dupa ce au fost prinsi si condamnati conform legii. cam asa cum se intampla si cu furturile de identitate.
ideea este ca daca ti-e frica nu poti evolua, ori in romania deja ne e frica de orice ne scoate din stare in care ne-am obisnuit sa traim.
buflea spune:
Incep sa inteleg ... deci prin acest proiect, se vor urmari prescriptiile medicale si cumva banii alocati medicamentelor.
Nu e rea ideea, dar sincer, mi se pare foarte ambitios ... baza de date va fi uriasa, administrarea ei va necesita resurse foarte bine pregatite si pe timp indelungat, securitatea datelor la un asemenea volum de informatii va necesita "un departament" in sine ... si nu in ultimul rand, resursele de stochare si accesare a unei asemenea baze de date cred ca trebuie sa fie foarte performante. Nici vorba de cateva servere si un calculator mediu cu o conexiune oarecare la internet.
Voi va dati seama ce inseamna sa stochezi (servere), sa accesezi, sa actualizezi "on a regular basis" si sa interoghezi o baza de date de 20 mil de inregistrari ... si asta on-line ?
Ganditi-va ca ceva asemanator face face Fecebook si parca (?) avea vreo 10.000 de angajati.
Singurul lucru cu care nu m-ati convins este necesitatea cardului. Dupa CNP-ul ala se poate accesa persoana ca si cum ar avea cardul la ea, adica de CNP se pot "lega" toate informatiile de securitate stabilite de comun acord cu pacientul. Riscul ca bolnavul sa nu isi stie CNP-ul este acelasi cu acela de a nu avea cardul la el ...
Nici nu inteleg cum o sa se faca ... Nea Ion intra cu cardul in cabinet, i-l da doctorului si doctorul il scaneaza intr-un loc anume, dupa care asteapta sa apara pe ecran istoricul medical a lui Nea Ion ?
Alinta, nu e vorba ca lumea e reticenta la informatizare ... doar ca o centralizare atat de mare a datelor mi se pare nu imposibil, dar foarte performant de obtinut. Performant din punct de vedere profesional, tehnic si securitate. Aici in America nu exista asa ceva, fiecare cabinet are sistemul propriu informatic, mai mult sau mai putin performant, dar nu exista o centralizare a bolnavilor. Uite ca nu stiu de pensionari, ca aia au serviciile platite de stat, oare exista o baze de date cu toti pensionarii ?
a_alinta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea [bre Alinta, nu e vorba ca lumea e reticenta la informatizare ... doar ca o centralizare atat de mare a datelor mi se pare nu imposibil, dar foarte performant de obtinut. Performant din punct de vedere profesional, tehnic si securitate. Aici in America nu exista asa ceva, fiecare cabinet are sistemul propriu informatic, mai mult sau mai putin performant, dar nu exista o centralizare a bolnavilor. Uite ca nu stiu de pensionari, ca aia au serviciile platite de stat, oare exista o baze de date cu toti pensionarii ? |
eu nu am inteles ca centralizarea va fi facuta pe toata romania ci pe sistemul in care pacientul intra.
adica eu daca locuiesc in ploiesti am acces la un anumit doctor de familie, o anumita retea de asigurare medicala.
nu inteleg de ce te raportezi la facebook? e vorba de fiecare judet in parte nu de un mapamond intreg.
mianna spune:
citat din mesajul lui a_alinta acum daca va e frica de furtul de identitate ... |
si daca nu ne e frica si doar constatam un fapt?
mianna spune:
citat din mesajul lui a_alinta eu nu am inteles ca centralizarea va fi facuta pe toata romania ci pe sistemul in care pacientul intra. adica eu daca locuiesc in ploiesti am acces la un anumit doctor de familie, o anumita retea de asigurare medicala. |
si daca ploiesteanul se imbolnaveste in Pitesti ce facem?
a_alinta spune:
buflea, tu lucrezi in sistemul de sanatate in america de zici ca nu au aceste informatii ? fiecare cabinet are sistemul informatic propriu dar datele transmise de ei se aduna intr-un alt sistem national.
se practica ICD-ul ( clasificarea internationala a bolilor) numai ca nu e pe numele de ion e pe cazul de boala, macar au o idee ce boli sunt mai frecvente si care sunt noi.
a_alinta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
si daca ploiesteanul se imbolnaveste in Pitesti ce facem? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
cei din pitesti iau legatura cu cei din ploiesti. exista si telefoane , nu-i asa?
mianna spune:
citat din mesajul lui a_alinta se practica ICD-ul ( clasificarea internationala a bolilor) numai ca nu e pe numele de ion e pe cazul de boala, macar au o idee ce boli sunt mai frecvente si care sunt noi. |
se practica si la noi, fara card si fara baza de date centralizata.
mianna spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui a_alinta
cei din pitesti iau legatura cu cei din ploiesti. exista si telefoane , nu-i asa? alina |
adica medicul din pitesti (cu p mic, daca asa vrei tu) il suna pe medicul din ploiesti (tot cu p mic) si acesta trebuie sa intre in sistem? cum, atata timp cat cardu-i in pitesti (tot cu p mic)? nu povestim de cnp, tocmai ne-a explicat Marius cum stam cu cititorul de carduri (anexa nesemnificativa a acelui biet calculator mediu) si pe ce principiu functioneaza.
a_alinta spune:
sunt convinsa ca se practica ca de aia se numeste internationala, nu-i asa? cum se practica ma gandeam dar nici asta nu conteaza.
iar eu si biblia o scriu cu b mic.
ai ceva impotriva?