Copiii nu vor mai fi vaccinati la scoala
Raspunsuri - Pagina 4
andacos spune:
Pai nu e nicio contradictzie intre noi doua,sustzinem acelasi lucru,doar ca tu ai dat impresia in primul mesaj(cel la care am dat quote)ca si o asistenta se poate deplasa pe teren sa fac vaccinul copiilor!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
saskia spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui pisigri
Intrebarea este daca in alte tari e la fel de optionala chestioa asta cu vaccinarea, daca absenta vaccinurilor poate fi suplinita cu un pachet de cafea mai scumpicica la inscrierea in colectivitate, si daca parintii tot de pe net se informeaya despre cit sunt de malefice vaccinurile astea tztztz IULIA va invinge CANCERUL http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+ |
Asta mi se pare un raspuns tendentios. In Olanda exista oameni care nu-si vaccineaza copiii (nu e obligatoriu) si cu toate astea nu isi permite nimeni sa le spuna ca au stiu ca au citit nu stiu ce siteuri cu idei malefice, ha, ce tie ti se pare malefic, probabil lor nu, si invers.
Eu mi-am vaccinat baietii, dar cumnata mea nu. Si totusi se joaca impreuna copiii, nu au facut inafara de varicela (comuna aici si impotriva careia nu se face nici un vaccin, cum am auzit prin alte parti) altceva nimic. Si nimeni nu si-a permis sa o traga de urechi, sa faca misto de ea, e dreptul de a alege, simplu si atat, legiferat, ca sa fim clari.
anya spune:
La primul copil (in 2003) m-am trezit si eu acasa cu asistenta+doctorita de la circa la care se dusese maica-mea sa se intereseze (mama stia ca pe vremuri toti copiii erau arondati la o circa si ca musai o fi si acum asa). La al 2-lea copil, in 2005 n-am mai primit vizite. Acum, referitor la vaccinuri, eu nu am medic de familie in adevaratul sens al cuvantului pt copii. Cand au nevoie ii duc la o clinica particulara (am abonament de la job). Infanrix-ul oricum se platea...DT mi-au zis ca nu mai exista varianta care trebuia facuta la 9 ani. ROR-ul l-a facut cel mare in scoala (la clasa a 2-a desi trebuia intr-a 1-a doar ca nu exista). Sa vad anul asta unde ii fac celui mic ROR-ul.
Varianta de vaccinare din 2003 pt Infanrix (si celui din 2005 i-am facut la fel desi era exact perioada schimbarii) era 2 luni, 4 luni, 6 luni, 2.5 ani, 9 ani. Acum e 2 luni, 4 luni, 6 luni, 4 ani.
pisigri spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui saskia
Asta mi se pare un raspuns tendentios. In Olanda exista oameni care nu-si vaccineaza copiii (nu e obligatoriu) si cu toate astea nu isi permite nimeni sa le spuna ca au stiu ca au citit nu stiu ce siteuri cu idei malefice, ha, ce tie ti se pare malefic, probabil lor nu, si invers. Eu mi-am vaccinat baietii, dar cumnata mea nu. Si totusi se joaca impreuna copiii, nu au facut inafara de varicela (comuna aici si impotriva careia nu se face nici un vaccin, cum am auzit prin alte parti) altceva nimic. Si nimeni nu si-a permis sa o traga de urechi, sa faca misto de ea, e dreptul de a alege, simplu si atat, legiferat, ca sa fim clari. |
Te rog citeste mai atent ce am scris. Nu am spus ca parintii citesc site-uri malefice, am spus ca citesc site-uri care sustin ca vaccinarea este malefica. Remarca da, era ironica, evident si intentionat.
Cit despre bresele care apar si se inmultesc cu fiecare copil nevaccinat, despre imunizarea totala sau partiala a celor care fac vaccinuri, despre cei care nu se imunizeaza desi sunt vaccinati si ramin la "mila" celor nevaccinati si la mina soartei, discutii au mai fost destule si nu cred ca e momentul sa reluam.
Cind 99,9% din populatie este vaccinata, desigur ca 0,1% isi permite luxul unor idei revolutionare. Daca procentele ar fi invers, iar poliomielita in floare, probabil ca nu s-ar mai gasi atitia care sa conteste eficienta vaccinurilor.
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+
Cricor spune:
Nu mai raspund cu quote ca m-am cam incurcat in ele.
pisigri...daca raspunsul tau era ironic..si adresat mie, chiar nu pricep de ce. Eu personal nu cred ca vaccinurile sunt malefice si nu rascolesc net-ul pentru confirmari cum ca nu e bine sa faci vaccin la copil. Copilul meu are toate vaccinurile obligatorii.
Vaccinarea la medicul de familie nu mi se pare un indemn la nevaccinare, ci mai degraba un indemn la responsabilitate...vad ca majoritatea participantilor la discutie considera ca parintii romani nu sunt capabili sa si-o asume. Se poate sa aveti dreptate.
pisigri spune:
Cricor, raspunsul meu nu iti era adresat. Era ce cred eu ca se va intimpla atunci cind parintii vor fi obligati - sau nu - de sistem sa faca o programare in plus, sa se deplaseze pina la circa, sa isi vaccineze copiii. Copii marisori de-acuma.
Daca pina la 1 an e mai greu sa uiti de vaccinuri, in clasa a 5a si a 8a incepi sa ai alte griji. Copiii pun si ei presiune in a amina intepatura.
La scoala era f bine, din punctul meu de vedere. Exista o politica legata de sanatatea publica, care, dupa mine, ar trebui respectata; vaccinarea in scoala contribuia la aasta; noua decizie va contribui la debandada.
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+
ela_04 spune:
Am impresia ca azi sau ieri a aparut in Monitorul oficial pe vechea schema.
Adica se va face la scoala dar cu avizul...sau ceva de la med de fam.
+27
blackgirl0 spune:
Ela, poate dai un link la sursa, caci eu nu cred asa ceva (revenirea la vechea schema). Ma gandesc ca fiind direct implicata as sti!
Si pana acum se facea vaccinarea la scoala cu aviz de la MF, deci nu-i noutate ce spui tu.
sorana spune:
Eu cred ca e mai bine sa fie copii vaccinati la medicul de familie (sau pediatru) decat la scoala.
Majoritatea vaccinurilor au conditii speciale de transport, unele se fac intr-un anume fel.
Am clar mai multa incredere in medicul de familie decat in asistenta de la scoala, plus ca nu stiu cine (si cum) se ocupa de transportul pana la scoala .... mai multa incredere am in cei din sistemul sanitar.
Una peste alta eu am patit-o cand era fi-mea foarte mica ca nu i-a prins un vaccin (fie a fost prost facut, fie era inactivat ca a fost tinut in caldura) si apoi a trebuit sa ma plimb ceva si sa-l refac.
In concluzie eu am refuzat de fiecare data vaccinarea la soala si am vaccinat copilul la medicul de familie. In marea majoritate a cazurilor am cumparat eu vaccinul din farmacie.