37 de lei/copil pt. gratuitati medicale

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

E prima oara cind aud mame care se pling ca au trebuit sa stea alaturi de copilul lor cind i s-a facut o injectie sau i s-a montat o branula. Dumnezeu ma ierte, adica ni se face rau ca trebuie sa fim alaturi de copii nostri cind le este greu? Nu pot sa pricep asa ceva, pe cuvint !

La urgenta stiu ca ai prioritate daca vii cu salvarea.

Amigdalita sau ce-o fi - cu 39.9 la peste 3 ani nu mi se pare o urgenta; copilul se hidrateaza, i se administreaza antitermic, se dezbraca, se tine la racoare... Mi se pare ca acest gen de prim-ajutor dat de parinte este mai eficient decit mersul pe holul unui spital unde s-ar putea sa stai si astepti cu ceasurile, daca-s multe urgente...

Sistemul sanitar este in colaps de ani de zile, si noi cerem si cerem si cerem. Gratuitati, mai multe cadre medicale, conditii de hotel...de unde, oameni buni??

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+

pisigri, daca tie nu ti se intampla un lucru, nu inseamna ca acesta este adevarul absolut. nu o spun tendentios.

nu am ales eu sa ma ia cu lesin, ci pur si simplu s-a intamplat. m-a luat pe nepregatite.
data viitoare am fost pregatita si nu am mai avut nimic.

nu s-a plans nimeni, ci pur si simplu s-a relatat. e o diferenta.

Referitor la temeperatura mare, amigdalita, sau ce-o fi, este diagnosticata de un medic, nu de parinte acasa. Cand copilul are febra peste 40 si vomita orice baga in el, inclusiv apa, este incosntienta sa stai acasa.

Eu am certitudinea ca a fost vital ca am ajuns la spital, avand in vedere ce a urmat in urmatoarele doua zile.

Editez: daca as fi mers pe firul ideii ca temperatura 40 nu e o urgenta,in contextul in care era atunci, probabil ca lucrurile ar fi devenit mult mai grave, avand in vedere ca la cateva ore dupa internare a fost aproape de convulsii cu pneumonie severa.

De-asta zic...situatii diferite, oameni diferiti, alegeri diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:

E prima oara cind aud mame care se pling ca au trebuit sa stea alaturi de copilul lor cind i s-a facut o injectie sau i s-a montat o branula. Dumnezeu ma ierte, adica ni se face rau ca trebuie sa fim alaturi de copii nostri cind le este greu? Nu pot sa pricep asa ceva, pe cuvint !

Sistemul sanitar este in colaps de ani de zile, si noi cerem si cerem si cerem. Gratuitati, mai multe cadre medicale, conditii de hotel...de unde, oameni buni??

Pisigri e destul de greu sa stai acolo si sa te uiti cum scarpina femeia aia dupa vena copilului tau de nici un an ...cum el urla si se zbate... si apoi zice... hai sa incercam la picior ca nu se vede nimic aici. Si o iei de la capat...

Eu nu am cerut conditii de hotel... dar e foarte incomod.
E drept ca atunci pe moment putin iti pasa... copilul sa fie bine dar apoi cand ajungi acasa si copilul e bine incepi sa realizezi ca ai picioarele butugi, gatul stramb un pic asa si esti cam zombii per ansamblu... nu`i bai copilul sa fie bine dar numai am zis si noi ca peste tot in tara asta mama nu conteaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Oana, hai sa iti spun eu ce am prins la urgente, ca sa intelegi diferenta intre realitate si ce isi inchipuie fiecare:
-o femeie fara asigurare a venit de 3 ori in garda ca sa vada ce sex are copilul. Eu m-am incapatanat de fiecare data si i-am explicat frumos ca la urgente se vine daca e urgenta, nu ca sa iti fie facuta gratuit o ecografie.Pana la urma a inteles si a platit urmatoarele 2 ecografii-Bineinteles cand a venit la urgente a venit ca o 'durea' ceva
-femeie fara asigurare venita cu ambulanta la spital ca o durea burta. Venita cu ambulanta de la sat, nu din oras.Asta inseamna ca o ambulanta din Tm s-a deplasat pana la ea la sat si s-a deplasat cu ea inapoi in TM. Voia sa vada daca e insarcinata, si cand i-am spus ca este a spus ca vrea sa faca avort.La o anamneza mai amanuntita ea de fapt nu putea sa ajunga in timpul saptamanii, tren nu avea, si s-a gandit ca sune la ambulanta si sa afle daca e sau nu gravida, si sa si scape de sarcina fara prea mult timp pierdut.Asta se intampla Duminica.
-femeie venita cu salvarea, cu vena prinsa, pt. ca declarase ca avea 'carne pe chilot'.Avea de fapt o vulvovaginita candidozica si problema ei era ca nu a putut sa faca sex cu prietenul din cauza ca avea prurit si o ustura.
-femeie venita la urgente noaptea pe la 1-2 cu o durere de glezna.Isi 'scrantise' glezna in urma cu vreo 3 luni, dar din cand in cand atunci cand mergea parca o jena ceva
-barbat venit la urgente ptentru (si citez) 'am mancat 4 sarmale si am ragait de 3 ori'
-discutie in statie intre 2 oameni in care unul il sfatuia pe celalalt sa mearga la urgente, spune ca il doare burta si ii fac acolo toate analizele gratis

Evident ca sunt zeci si sute de exemple de acest gen pe care ti le pot da, dar cred ca ai prins ideea.
Stii cati medici sunt de garda in Germania? UNUL singur, si ala e rezident.Medicul primar sta acasa si este sunat de rezident daca este cazul.In spitalele universitare se poate sa fie si 2 in garda, dar nu vezi nicaieri ca la noi, 6 medici.Si in Germania medicul ala singur trebuie sa si consulte, sa faca si treaba de asistenta.
Sa plateasca statul un medic in plus? :))))
Glumesti, nu?
Eu am facut garzi gratis, si la noi la spital doar primul medic era platit. Astea inseamna ca pana la 50 de ani aveam sanse sa fac saptamanal garzi gratis, fara zi libera dupa.
La alte spitale este platit si al doilea medic, dar doar din anul 3 ai voie, pana atunci faci garzile gratuit.Ca statul nu ne plateste.

Referitor la caini, vreau si eu sa stiu care sunt cainii care primesc asta. Probabil tot aia care erau 'eutanasiati' la ordinul lui Basescu, si care de fapt erau loviti cu un topor si lasati sa moara intr-o groapa.
Ma rog, de cate ori aud de-astea ma gandesc la cum a spus o nemtoaica, ca in Germania 'noi respectam cainele asa cum respectam oamenii, nu e ceva la care ii dai un sut in fund'.Diferenta de mentalitate, de-aia noi suntem undeva si nemtii muuuuuult deasupra.

Ela, tu crezi ca luatul sangelui este floare la ureche? de ce nu ii iei tu atunci?EU m-am uitat cum 4 medici de la ATI (adica aia care toata ziua prind vene artere si altele) 'scarpinau' un batran pe picioare, maini, gat, subclavicular, inghinal, ca sa ii ia sange.Si omul nu s-a inflamat ca vezi Doamne, aia 'scarpina' dupa vene, ci a inteles ca e mai DIFICIL in situatia lui.
Am o prietena care a ucrat la pediatrie, a spus ca si-a luat atatea picioare in burta ca deja i-a ajuns.

Mergi la inceput

ce vrei Xio cand o sa fi mama si o sa-ti vezi puiul acolo pe masa...orice o sa fie o mare "scarpineala"...
nu am lesinat...dar sincer iti spun ca nici bine nu mi-a picat deloc.

Doamne ce imi da copilul asta! Am 7 luni dar le da ca baiatul la 9.
Total off topic dar ma plang si eu cum pot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

pai tocmai de-aia nu mi se pare normal sa stea cineva sa se uite si sa se mire. eu cand merg cu matzele la medic nu stau in cabinet pt. ca nu suport sa vad cum le face injectie.Si decat sa stau acolo sa ma enervez, mai bine ies afara-Macar asa stiu ca medicul ala nu se enerveaza din cauza reactiilor mele, si eu nu vad ceva ce nu-mi face bine si ce agita spiritele in jur.
de-aia medicii nu isi opereaza membrii familiei, ca atunci cand e o ruda pe masa privesti altfel situatia si nu mai gandesti clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:

La urgenta stiu ca ai prioritate daca vii cu salvarea.

Amigdalita sau ce-o fi - cu 39.9 la peste 3 ani nu mi se pare o urgenta; copilul se hidrateaza, i se administreaza antitermic, se dezbraca, se tine la racoare... Mi se pare ca acest gen de prim-ajutor dat de parinte este mai eficient decit mersul pe holul unui spital unde s-ar putea sa stai si astepti cu ceasurile, daca-s multe urgente...

pisigri, daca tie nu ti se intampla un lucru, nu inseamna ca acesta este adevarul absolut. nu o spun tendentios.

nu am ales eu sa ma ia cu lesin, ci pur si simplu s-a intamplat. m-a luat pe nepregatite.
data viitoare am fost pregatita si nu am mai avut nimic.

nu s-a plans nimeni, ci pur si simplu s-a relatat. e o diferenta.

Referitor la temeperatura mare, amigdalita, sau ce-o fi, este diagnosticata de un medic, nu de parinte acasa. Cand copilul are febra peste 40 si vomita orice baga in el, inclusiv apa, este incosntienta sa stai acasa.

Eu am certitudinea ca a fost vital ca am ajuns la spital, avand in vedere ce a urmat in urmatoarele doua zile.

Editez: daca as fi mers pe firul ideii ca temperatura 40 nu e o urgenta,in contextul in care era atunci, probabil ca lucrurile ar fi devenit mult mai grave, avand in vedere ca la cateva ore dupa internare a fost aproape de convulsii cu pneumonie severa.

De-asta zic...situatii diferite, oameni diferiti, alegeri diferite.

BAZAR UMANITAR

Daca tin bine minte, fetita ta era cu cel putin 1 an mai mica decit este Daria acum.
In plus, am niste dubii ca deodata a fost direct pneumonie, banuiesc ca a avut niste simptome inainte, care te pusesera deja pe ginduri ca ceva e in neregula, parca asa imi amintesc din relatarile tale de atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Gizzzzzzzzzz, atunci inseamna ca io is dusa ca am asistat la toate operatiile cainilor din dotare si nu au fost putine
Ma rog, ca au mai fost si altii care nu imi apartineau, nu se mai pune.

La copil am tinut-o de fiecare data cand a fost nevoie de luat sange, exudate pentru gradinita, radiografii si alte alea. Pe cuvant ca am multumit in gandul meu ca am caini de 12 ani, ca am facut voluntariate si ca nu ma pierd si impresionez usor.

In alta ordine de idei, Xio, chiar imi pare rau de situatiile de care povestesti.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:

Pisigri e destul de greu sa stai acolo si sa te uiti cum scarpina femeia aia dupa vena copilului tau de nici un an ...cum el urla si se zbate... si apoi zice... hai sa incercam la picior ca nu se vede nimic aici. Si o iei de la capat...

Eu nu am cerut conditii de hotel... dar e foarte incomod.
E drept ca atunci pe moment putin iti pasa... copilul sa fie bine dar apoi cand ajungi acasa si copilul e bine incepi sa realizezi ca ai picioarele butugi, gatul stramb un pic asa si esti cam zombii per ansamblu... nu`i bai copilul sa fie bine dar numai am zis si noi ca peste tot in tara asta mama nu conteaza...

Ela, am stat si eu cu copila, la un an jumate e adevarat, cu branule si la miini si la picioare, vreo 2 luni, cu 2 pauze de cite o saptamina. Si am trecut cu ea si printr-un CT facut cu un fel de tranchilizare, de era ca beata si speriata si disperata; si printr-o operatie, cind mi-au luat-o in starea descrisa mai sus si au dus-o in sala; si printr-o punctie timpanica cind mi-a insfacat-o brancardierul perfect treaza si a plecat cu ea pe holuri spre sala de operatie; si m-au dat afara si asistentele cu o zi jumatate inainte de finalizarea tratamentului intravenos, ca nu mai avea vene nicaieri si au zis ca din cauza ca mi-e mie mila i se ascund venele...si sfertul ala de ora cit au intepat-o peste tot si am auzit-o urlind de dupa usa mi s-au parut cel mai greu din viata mea.

Am fost internate in spital de adulti, eu si anestezistul recalculam dozele de le primea copila si ceream ajustarea dilutiilor, ca asistentele erau obisnuite cu administrarea antibioticului cu pricina la adulti, in alte conditii. Pentru ca nu aveau experienta cu copiii, dupa ce mi-au chinuit-o o data vreun ceas degeaba sa-i schimbe branula, am primit permisiune sa ma duc cu ea la spitalul de copii la UPU sa i-o monteze acolo; ne era teama ca ajunge pe cateter ca sa termine de facut tratamentul. Antibioticul era teribil de iritant, si chiar diluat in 250ml ser, o irita si o durea in timpul perfuziei, care era lenta, o ora.

Deci va rog sa ma credeti ca stiu ce e aia un cosmar, m-am lovit si eu si de asistente ciufute, si am intilnit si oameni extraordinari.

Dar este foarte greu sa ceri mai mult de la un sistem si de la niste oameni care nu-s ca lumea platiti nici pt munca pe care ar trebui sa o faca, iar ei fac si ore suplimentare cu toptanul.

Mergi la inceput

Nu cer nimic Pisigri, ce as putea sa cer cand platesc apx 100 lei/luna cass-ul...
am invatat de prea mult timp sa nu cer nimic de la stat...
daca e, bine ca e...
daca nu, oricum indiferent de situatie sunt pregatita sa merg in sistemul privat daca acolo ii va fi mai bine copilului meu.
Sanatosi sa fim!

cat despre caini ... eu ma duc cu catelusa noastra si cu pisica la vaccin fara nici o problema... cred ca nu am suficienta practica insa pt ca nu e acelasi lucru ca atunci cand ma duc cu baiatul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:

Daca tin bine minte, fetita ta era cu cel putin 1 an mai mica decit este Daria acum.
In plus, am niste dubii ca deodata a fost direct pneumonie, banuiesc ca a avut niste simptome inainte, care te pusesera deja pe ginduri ca ceva e in neregula, parca asa imi amintesc din relatarile tale de atunci.

avea 2 ani si 9 luni.a parut o simpla raceala cu febra 39 si un pic peste, pe care am tratat-o acasa. nu avea alte simptome. duminica noapte a avut frisoane puternice si am chemat salvarea.doctorul a consultat-o si mi-a zis ca nu are nimic, nu se aude nimic, sa continui cu antitermice ca e o doar o raceala.
luni a fost cu febra, la fel, iar marti era leguma si vomita tot.

am mers la un spital mai mare, cu masina (cum ar fi fost sa merg cu transportul in comun????), unde era haos si am plecat catre alt spital mai mic, langa casa, unde am bagat-o pe perfuzii, iar la cateva ore de la internare la noi in salon erau 2 asistente si doctorul de garda, pentru ca febra tindea sa devina mult prea periculoasa.
TImp de aproape o ora am tinut-o in impachetari si dus, si febra nu scadea sub 40, iar ea era aproape inconstienta.
I-au administrat desitin, atunci, ca sa nu faca convulsii.
Citeam disperarea in ochii uneia dintre asistente, care, era probabil mai putin experimentata si nu stia sa-si controleze emotiile.

Am facut un mic rezumat, dar ideea e ca acelasi lucru se poate intampla si la 3 ani jumate, cat are acum.

Din pacate, acum nu mai sunt atat de "nestiutoare" ca atunci, dar tot nu as merge cu transportul in comun cu copilul leguma. Chit ca nu mai am niste bani de paine in casa.

Ma lungesc ca o zi de pomana, dar vreau doar sa mai spun ca uneori, febra 40 nu e doar febra. Si ca ce e diagnosticat azi ca fiind banal, maine poate fi fatal.
Pneumonia ei a fost f puternica si, din pacate, chiar de aici cunosc un caz cu copil decedat in urma unei pneumonii netratate.

Mergi la inceput