37 de lei/copil pt. gratuitati medicale

37 de lei/copil pt. gratuitati medicale | Autor: Selene_Bunny

Link direct la acest mesaj

Acum o saptamana am citit intr-o revista ca, printre schimbarile aduse legii sanatatii, se numara si propunerea urmatoare:

Pentru ca un copil sa beneficieze de servicii medicale gratuite, toti parintii care castiga, cumulat, minimum 1.500 de lei, sa plateasca, lunar, suma de 37 de lei/copil.

Ati auzit de propunerea asta?

Eu m-am infuriat cand am citit.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Este aberanta aceasta propunere. Nu stiu cat e alocatia dar cred ca se duce toata pe medic daca se decide asa, lucru aberant dealtfel. E din ce in ce mai rau si din ce in ce mai absurd ce se intampla. Cu o mana ni se da si cu doua maini ni se ia.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Este aberanta aceasta propunere. Nu stiu cat e alocatia dar cred ca se duce toata pe medic daca se decide asa, lucru aberant dealtfel. E din ce in ce mai rau si din ce in ce mai absurd ce se intampla. Cu o mana ni se da si cu doua maini ni se ia.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto

Alocatia e 42 de lei/luna, dupa varsta de 2 ani.

Mergi la inceput

Erata: vad ca scrie "peste 1.500 de lei". Adica 1.501 lei e bine?

http://www.zi-de-zi.ro/social/cas-de-37-de-lei-pentru-copii

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/vom-scoate-37-de-lei-pe-luna-pentru-copil-404038.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Alti bani??? Si unde e "gratuitatea" din titlu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

42 - 37 = 5 lei, de-un corn cu lapte (parca vad ca o sa intre si-acela la fondul clasei )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Las` ca puscariasii nu platesc nic`....bine ca platesc copiii..atunci stau si eu si ma intreb..la venituri peste 1500 fiecare parinte,cat costa sanatatea copilului?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Las` ca puscariasii nu platesc nic`....bine ca platesc copiii..atunci stau si eu si ma intreb..la venituri peste 1500 fiecare parinte,cat costa sanatatea copilului?

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Pai costa asa:

Diagnostic: amigdalita acuta

55 de lei medicamente, din care nu am folosit prea multe, pentru ca nu au functionat, nu a reactionat la ele
50 de lei injectii, ca nu sunt nici macar compensate
Vreo 10 lei seringi + ac
67,5 lei facutul injectiilor, mai trebuiau, dar amanasem deja concediul

Costul taxiului casa-spital-casa nu-l mai pun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Selene, sunt de acord ca este aberant sa platesti si pt copil CAS, dar... am ce am cu exemplele date de tine. Serios? Seringi si injectii platite cand ai cumnata medic de familie? Eu imi descarc pe cabinet medicamentele si tratamentele folosite acasa, ma asteptam sa te plangi de altele nu de asta. Cum ar fi analizele platite in loc sa fie compensate. Ca asta-i offul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

i-am povestit unei nemtoiace cum e la noi sistemul sanitar si a spus ca nu e de mirare ca medicii sunt atat de prost platiti, cand sistemul nostru e att de prost organizat.
Si in Germania se plateste taxa aia la medicul de familie ca la noi spre exemplu.

Mergi la inceput

Da, blackgirl. Nu a fost in oras in aceasta perioada. Plus ca, in timpul saptamanii, oricum nu ar fi fost acasa pentru cel putin o injectie - cea de la 12.

Analizele, ce rost mai are sa le mentionez?

Mergi la inceput