Cura de slabire de pe internet vs.nutritionist!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

La Lygia Alexandrescu am fost eu acum vreo 4 ani. Cu o prietena si cu sotz am fost. Cu programare in prealabil. Am stat mult si bine, vreo 2 ore asa in sala aia mare din sufrageria apartamentului, ca nu stiu nici cum sa o denumesc, ca nici sala de asteptare nu e, nici cabinet de consultatii. Dupa 2 ore mi-am permis sa ii spun ca aveam programare la 6 si e 8!! Mi-a zambit frumos si mi-a zis, da, dar are treaba, nu vad??? Trebuie sa ii rezolve pe cei care vin pentru a lua dieta urmatoare. Sa am rabdare, ca nu dureaza mult. Uite ce repede merge, maxim 10 minute de om. I-am replicat ca e ultima mea problema. Tot ce stiu este ca am facut o programare la ora 6, la un cabinet privat, la nutritionist. Nu vad de ce trebuie sa astept sa ii rezolve pe altii peste ora mea, cand acei altii nu constituie urgente medicale, nu e problema de viata si de moarte.
In fine, am ajuns si la consultatia propriuzisa care a avut loc intr-o camera minuscula, in fapt debaraua apartamentului, in care au fost inghesuite doua scaune si o masuta miiiiiiica mititica. Am avut parte de un lung speach, de explicatii ca dietele vor fi personalizate, ca trebuie tinute cu sfintenie ca altfel nu vom avea rezultate, si ca daca vreau cu adevarat sa se si vada ceva cat mai repede trebuie sa iau la pachet si procedurile de la salonul ei (impachetari si electro), avantajul fiind ca vom putea comunica pe net si imi va trimite dietele personalizate pe net, fara sa mai stau la coada si sa platesc. In caz contrar, as fi platit fiecare consultatie pentru dieta urmatoare.
Initial am avut toti trei cate o dieta. Am rugat-o sa imi faca aceeasi dieta cu a sotului pentru ca imi e greu sa fac doua diete, ele, dietele, fiind destul de elaborate. S-a uitat urat la mine, cat e de mare, si mi-a zis acra, doamna, aici dietele sunt personalizate, fiecare cu necesarul lui, cu bolile lui, eu nu fac rabat pentru nimic, daca aveti vointa le tineti si veti avea rezultate, daca nu, nu. Am zis, ok... este logic cumva ce spune ea acolo... si m-am chinuit urmatoarele doua saptamani sa prepar si sa pun pachete conform dietelor. Surpriza a fost cand am primit setul urmator de diete pe net, caci am luat si procedurile, fireste, eu fiind pusa pe fapte mari, si am constatat ca deja se rotesc intre noi, cei trei care ne cunosteam. Am zis nah, coincidenta. Tura urmatoare la fel, dietele rotite. Si am inceput sa imi pun intrebari si sa discut si sa compar dietele si cu alte persoane cae au fost la ea. Adevarul era ca avea un numar limitat de diete pe care le dadea intr-o ordine oarecare, accentul fiind pe numarul de calorii, nu pe ce continea dieta aia si pe necesarul nutritional al persoanei in cauza. Mi-a dat la un moment dat o dieta exclusiv cu peste, desi i-am spus de la bun inceput ca eu nu mananc peste. Am incercat sa am o discutie cu ea in momentul in care am primit dieta si mi-a taiat-o: asta e ce trebuie sa mananc, unde scrie ca trebuie sa imi si placa?? Imi convine bine, nu... nu o tin si cu asta basta.
Sa povestesc si de proceduri. Aveau loc in acelasi apartament. Unele din angajate mai amabile, altele mai neamabile. In orice caz, daca te nimereai pe momentul cand trebuiau sa isi bea cafeaua sau sa isi fumeze tigarea asteptai, clar. Desi, cu mici atentii aveai parte de multa bunavointa. Din acest punct de vedere m-am simtit stupid, ca intr-o policlinica de stat. Vestiarul era in unica baie, cu utilizari multiple: baie, toaleta, vestiar. Hainele trebuia sa ti le atarni pe niste umerase pe teava de la calorifer, claie peste gramada. Mai picau pe jos, mai... Cosul de gunoi vesnic plin de diverse. In cada nu am avut curaj vreodata sa intru. Prosoapele uzate. Curatarea termocuvertelor indoielnica. Izbea un puternic miros de transpiratie imbibat in ele. Papucii nu erau de unica folosinta.
Logic, am renuntat scarbita si dezamagita.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Si totusi, e mai bine de discutat cu un nutritionist. Unul adevarat.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Oh my God! cine e Ligia asta si de ce se lasa lumea pacalita de asa escroaca??

"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Oh, man! La un search rapid pe google despre doamna asta am vazut ca recomanda carne cu cartofi sau orez la prinz si piine cu unt, brinza si lapte la micul dejun.
Cu asemenea alimentatie nu slabesti in veci si te alegi si cu probleme digestive!
Unde o fi studiat femeia asta? La ce scoala de 3 lei jumate??
Ewwwwwwwww!!!

"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

oh, stai asa ca am gasit articol despre toti nutritionistii "de baza" din Romania ...

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Mihaela-Bilic-Gheorghe-Mencinicopschi-Serban-Damian-Lygia-Alexandrescu-Ovidiu-Bojor-secretele-363385.html

sa-i luam pe rind: fata asta Mihaela Bilic, ii dadeam vreo 49 de ani pe putin dar vad ca e de-o seama cu mine...wow! pai mincatul de piine fie ea si de casa nu promoveaza rejuvenarea/slabitul in nici un caz... n-are nici o regula, deci fiecare ce pofteste

Serban Damian arata ca un godacel si imi spune ca e bine sa maninc produse de panificatie si sa beau lapte (pasteurizat bineinteles, judecind dupa cutia ce-i sta in fatza) De asemenea arata cu 10 ani mai batrin.

MAdam Lygia am spus deja....arata si ea supraponderala si nu radiaza de sanatate deloc.

Ovidiu Bojor maninca slanina... Snack - prajituri, Cina - prajituri... 2 beri in fiecare seara...Mai trebuie adaugat ceva??

Singurul care vad ca zice relativ bine e domnul Mencinicopschi..desi nici el nu are reguli clare, zice ca maninca de toate cu masura...hmmm...

Oameni buni, astia sint nutritionistii in care se incred romanii??? Nu as plati nici un sfantz sa-i ascult pe acesti "specialisti...Sorry! De fapt nu i-as asculta nici pe gratis... Mi se pare ca o gluma atit de proasta ca nu stiu daca e de ris sau de plins.



"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Pai de aia am zis, ca normal si logic e sa apelezi la un nutritionist, dar la unul adevarat. Eu nu l-am gasit inca.
Cu madama aia am "slabit" 4 kile, dar cred ca de nervi
Am mai fost dupa vreo doi ani la alta, am zis sa mai incerc. Pe a doua nu am mai retinut cum o cheama. S-a uitat asa la mine cu un ochi, precum s-ar uita o gaina si mi-a zis sa nu ma mai arunc in frigider.
Asta dupa ce eu i-am adus tot istoricul medical, i-am explicat ca m-am ingrasat brusc (si se pare ca definitiv) acum ceva ani cand am facut tratamentele de facut copii. Cu chiu cu vai la insistentele mele si dupa dictare mi-a bifat pe o fisa niste analize hormonale.
La asta nu am inteles ca ce chestie si pe banii mei nu o intereseaza macar ce ii spun si ma jigneste gratuit.
Inca mai caut un nutritionist adevarat.
Pana atunci... sunt atenta la ce mananc, nu fac combinatii letale, chestii de bun simt, nah, si macar ma mentin.
Da, ma mai duc din cand in cand si la salon, dar unul ales de mine si curat si eficient. Incerc sa strecor si niste miscare in program si cam asta e deocamdata.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Sunt uimita si oarecum amuzata de ce povestiti aici. Adevarul e ca nu poti stii cum de e doamna asa rotunjoara (sa nu va suparati ca si eu fac parte din categoria aia care s-ar putea simti lezata, eu zic "grasa de nesimtire" sau "grasa de boala") dar parca nu-ti vine sa crezi cand un nutritionist te dascaleste in fel si chip, iar el e vorba aia mai mare ca tine.
In orice caz din ce scrieti aici, si din alt subiect care a fost mai demult tot pe DC tot despre aceasta doamna sunt clar convinsa ca este mult orientata pe rezultat. Pe rezultatul din buzunarul ei, nicidecum pe cel aratat de cantarul clientului. Urmareste sa-si vanda procedurile care sunt mult mai costisitoare decat consultatiile si dietele "personalizate".
Revenind la intrebarea intiatoarei topicului, eu n-as mai tine diete dupa ureche/internet. Daca as mai fi la varsta la care a inceput toata nebunia asta pentru mine m-as documenta, as citi carti, carti nu opinii de grasute care cred sincer ca in sfarsit au gasit dieta care le va permite sa slabeasca 10 kile pe saptamana, si as face sport mult.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Allure, poti sa mananci paine si sa slabesti, nu trebuie sa mananci doar frunze
Ideea este sa construiasca un regim de viata pe care persoana din fata ei sa il poata tine. Ca eu nu as putea manca in veci ce mananci tu
Daca m-as duce la un nutritionist care mi-ar da un asemenea regim, as lua ce mi-ar place din el si atat.
Ideea este sa alegi din toooooate schemele (milioane), cateva care sa se potriveasca cu pers. care vine sa ti le ceara.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Si mie mi s-a spus cum ca mersul la nutritzionist e doar asa....sa faci o gaura in buzunar si eventual pentru ca e in trend!

Afirmatziile au venit de la persoane cu pregatire medicala,deci nu de la mamaia din coltzul strazii!

Cred ca un regim alimentar echilibrat si miscare fizica(eu personal cred ca asta este secretul...miscarea)ar rezolva problema kg in plus,mai ales ca ai si tineretzea de parte ta!

PS:Reciteste primul mesaj al lui Allure la subiect,cred ca are toate informatziile de care ai nevoie!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Allure, poti sa mananci paine si sa slabesti, nu trebuie sa mananci doar frunze
Ideea este sa construiasca un regim de viata pe care persoana din fata ei sa il poata tine. Ca eu nu as putea manca in veci ce mananci tu
Daca m-as duce la un nutritionist care mi-ar da un asemenea regim, as lua ce mi-ar place din el si atat.
Ideea este sa alegi din toooooate schemele (milioane), cateva care sa se potriveasca cu pers. care vine sa ti le ceara.


**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916



Ba eu cred ca ai putea sa maninci ce maninc eu: fructe, legume, vegetale de tot felul, putina carne de pui si peste, orez brun, quinoa, nuci de toate natiile si condimente/ ierburi care sa dea gust bun Maninc si gatit si crud, ciorbe de casa, salate multe pe timp de vara, smoothies, etc. Primesc complimente tot timpul la cum arata si miroase mincarea mea :)

Mincarea este aia cu care am crescut, mincarea parintilor si bunicilor nostri: aproape tot ce creste din pamint si se afla in natura. Diavolul este mincarea procesata din comert, la cutii si pachete. Acolo trebuie atentie.

Slabitul cu mincat de paine este si nu este adevarat. MB vorbeste de painea alba - eu sint impotriva produselor facute din faina alba din n motive: nu contine nici un nutrient, nu tine de foame ba dimpotriva si contine gluten care e daunator sanatatii si ingreuneaza procesul de slabit. Eu pina n-am renuntat la painea si orezul alb n-am slabit asa cum mi-am dorit...ma rog, eu am si pretentii, nu toata lumea vrea sa arate ca la concurs dar a contat.

Problema cu glutenul este una serioasa...pe linga ca afecteaza tiroida (http://chriskresser.com/the-gluten-thyroid-connection) afecteaza digestia...citeam undeva ca graul a fost modificat genetic sa contina de peste 10 ori mai mult gluten decit in mod normal, cantitate pe care corpul nostru nu o poate procesa.
Am mai spus treburile astea, deja ma repet...

Nu cred in painea alba pentru ca mai ales daca e facuta in casa, e asa de buna ca e greu sa te opresti la o felie...sa fim seriosi!
Maninc si eu paine din cind in cind dar am gasit una facuta din "sprouted grains" - are foarte putin gluten sau deloc.

Treaba cu nutritia eu o vad asa: pentru mine nutritia inseamna mai mult decit un regim care sa ajute omul sa slabeasca Inseamna sa educi omul sa se hraneasca pentru maximizarea digestiei si energiei, minimizarea toxinelor, cistigarea de vitalitate si tonus...sa-l ajute sa invinga viciile mincatului excesiv si adictiile alimentare nesanatoase, sa-i croiasca omului o imagine clara despre conceptul de "hrana" si ce influenta are ea asupra corpului. Fara educatie si intelegere a unor fenomene ne e greu sa renuntam la placerile culinare.

Nutritia si sanatatea aparatului digestiv merg mina in mina. Proverbul "you are what you eat" e deja depasit... eu zic "You are what you ABSORB", daca stomacul e compromis de prea multe mincaruri/ bauturi acide, carnuri cu sulfiti, etc - nutrientii nu se absorb, metabolismul sufera...

Eu nu cred in "scheme" de slabit, ele SINT eficiente, nu neg dar majoritatea sint nesanatoase. Pentru mine e mai important sa educ omul sa manince echilibrat (cantitativ si calitativ) si sa se miste mai mult. Dietele nu se pot tine la infinit.

Cit despre gusturi, ele se educa. Sau gasesti variante de a-ti face gusturile intr-o formula noua si sanatoasa. De exemplu eu am fost ciocoholica, mincam aproape zilnic ciocolata din comert, baleam cind le vedeam. De cind am descoperit ciocolata si dulciurile raw, nu mai am nici o problema...trec pe linga ciocolatele din raft si nici nu tresar. Mai poftesc la produse de patiserie uneori dar imi trece (ma rog, o data pe an poate mai pic in pacat cu un muffin dar nu se pune:))

"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"

Mergi la inceput