Cura de slabire de pe internet vs.nutritionist!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

din pacate slabitul tine de ambitie...lumea vrea retete miraculoase si scheme; in cele mai multe cazuri luam in greutate PENTRU CA:

- mincam mai mult decit avem nevoie (cine se scoala de la masa nesatul?)
- mincam prea multe produse procesate cu calorii multe si valoare nutritiva zero
- bem calorii (cola, pepsi et co.)
- mincam seara tirziu cind corpul nu mai are nevoie de energie ci de odihna (mincarea = energie)
- mincam prea mult zahar si faina
- rontzaim permanent (caloriile se aduna mintenas)
- nu ne miscam suficient, corpul e destinat miscarii (ca de aia avem muschi) nu statului pe scaun 8 ore si alte 2-3-5 pe canapea

nu costa pe nimeni nimic sa remedieze aceste citeva "probleme"...kilogramele se vor topi!

Andacos, exista speranta de slabit si pt persoanele bolnave, trebuie doar gasita cauza bolii si remediata. De multe ori tot dieta si miscarea vindeca mai bine decit pastilele. Cazurile astea sint un pic mai complicate dar nu imposibile.

"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ei, Allure, daca citesc mesajele in care povestesti ce mancaruri iti faci nu, nu le pot manca.Suntem amandoua pe acelasi topic extraplat, remember?Si eu mananc fructe, legume, quinoa , peste, dar pe langa astea tu mananci o multime de lucruri 'altfel'
Asta cu mirositul si aratatul bine nu ma impresioneaza, ca e argumentul folosit de ai mei de cand eram mica, alaturi de altele, bineinteles
Si gratarul de porc arata si miroase bine, dar tot nu l-as manca.

Eu am dus-o pe mama-mea la un nutritionist, bieninteles nu a facut nu stiu ce vraji si scheme, i-a dat un regim tipic hipocaloric, cu alimente interzise si cam ce sa manance si cat.A tot tinut mama-mea ba discociatul, ba nu stiu ce, pana cand forata de serviciu, a inceput sa manance regulat, putin, si sa faca zilnic o plimbare de 2 ore. Doar plimbare, fara alergat.
A slabit de numa', manacand in continuare paine si ce mai manca si pana acum, dar asa cum ai spus in ultimul mesaj, nu se indopa pana simtea ca nu mai poate, nu cumpara semipreparate, nu a mai mancat seara.

Tine si de ambitie totul, normal, de-aia e f greu sa ii spui unui om care a mancat 'normal', sa manance fulgi si frunze si seminte si shakeuri. pana nu isi gaseste fiecare un STIL de viata care sa i se potriveasca si care sa fie sanatos, nu prea merge.

Sunt de eexmplu cei care sunt adeptii macrobioticii.Alta chestie radicala, pe care daca i-o dai unui om obisnuit sa manance de toate, poate o tine o luna si dupa aia fuge in frigider.

Pe langa astea mai e si problema banilor, in Romania. Ca nu iti permiti sa iti faci zilnic shakeuri si sucuri naturale



Acum exista in Ro colegiul de nutritie, de unde iesi doar nutritionist (nu medic), poate asa se vor ocupa mai serios de aceasta ramura.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Buna,

Si eu am facut greseala acum multi ani sa anung la L.A. Prin 2005 parca. Mi-a printat un regim standard din calculatorul ei. La vremea aceea nu am avut tupeu sa o intreb de ce ea e oarecum supraponderala. Acum as intreba-o, dar nu ma mai duc acolo.

Eu am luat legatura cu Andrei Laslau. Il gasiti pe facebook care aveti cont. Mie mi se potriveste low-carb. Imi place si nu mi-e foame deloc. In ziua cand am mancat mai multe glucide (fructe), mi s-a facut foame mai repede. E logic ce explica el - desi eu nu am studii de chimie sau medicina - carbohidratii si "cercul foamei".
Doar ca nu am timp de sala....asta e problema mea.

DianaGi - eu zic ca cel mai bine sa mergi la un nutritionist. Unul care sa iti ceara analize, cu care sa comunici ulterior, sa te simti tu linistita si care sa nu iti recomande produse la care nu ai acces sau nu iti plac (gen carne pt vegetarieni).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyRadu spune:

Am vazut ca exista pareri pro si contra mersului la nutritionist. Eu am apelat la nutritionist cand ma aflam intr-o situatie critica... in urma cu doi ani ajunsesem la 123 de kilograme la doar 1.65 m. Nu puteam sa ma mai suport si am decis ca e cazul sa iau masuri.

Nutritionistul cu care am urmat cura de slabire e Lygia Alexandrescu...nu stiu daca toata lumea e multumita de ea, dar in cazul meu a fost o experienta pozitiva. Fara incurajarile doamnei Alexandrescu nu cred ca puteam duce dieta pana la capat. Acum sa nu intelegeti ca m-a obligat sa ma infometez. Dimpotriva. Totusi, e destul de greu pentru un om care manca orice la orice ora sa isi faca un program ordonat, sa manance la ore fixe si sa renunte la dulciuri si tot felul de junk-uri.

Am reusit jos cate 2-3 kg la fiecare 2 saptamani, in functie de cat de bine ma mobilizam. Am mai avut si scapari, de aceea mi-a luat cam un an de zile sa dau jos vreo 60 de kg. Dupa cateva luni de dieta am inceput sa fac si sport, ceea ce m-a ajutat iarasi sa pot slabi.

In tot timpul cat am urmat cura de slabire am tinut legatura cu doamna doctor nu numai la cabinet, ci si la telefon sau prin e-mail. Isi facea timp sa imi raspunda la orice intrebare sau nelamurire, cu toate ca are foarte multi pacienti. Mi-a placut la ea si faptul ca isi incurajeaza mereu pacientii si ii determina sa nu renunte. stie sa comunice foarte bine cu oamenii.

Un alt avantaj pe care il vad acum dupa ce am incheiat dieta stricta de slabire e faptul ca mi-am schimbat total alimentatia. Nu mai simt nevoia sa mananc toate prostiile pe care le mancam inainte. Daca as fi urmat o dieta dupa capul meu, nu stiu ce rezultate as fi avut si nu cred ca as fi invatat cu adevarat sa mananc sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyRadu spune:

Nu este foarte ieftin sa mergi la nutritionist, dar daca ai cu adevarat o problema cred ca merita sa investetsti banii. La Lygia Alexnadrescu o consultatie si stabilirea dietei costa 70 de lei. Eu mergeam la doua saptamani sau o luna depinde de program pentru a-mi evalua progresul si pentru a face modificari in dieta, ca sa nu ajung sa ma satur de unele alimente si sa nu mai pot duce dieta mai departe.

Acum depinde si de cat ai nevoie sa slabesti. Eu avand peste 120 de de kg, a trebuit sa merg la ea mai mult de un an, dar pentru cateva luni nu cred ca este un efort financiar imposibil, mai ales ca avantajele sunt pe termen lung: cu siguranta dai jos kg in plus, inveti sa mananci mai sanatos si nu mai iroseti bani pe tot felul de porcarii care nu fac decat sa te ingrase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

M-am amuzat tare mult de ce ati scris. Carmencat, esti totala

Am citit de curand o chestie haioasa: barbatii prefera formele, cainii prefera oasele.

Dar sa va spun povestea mea. M-am ingrasat. Nu foarte mult, dar greutatea mea ideala, cea la care ma simteam a 57, 58 kg si ajunsesem la 70.
Pentru ca de curand am avut o interventie chirurgicala (histerectomie) si auzind ca unele femei s-au ingrasat foarte tare, am dat fuga la nutritionist. Mi-a recomandat o dieta, dar cel mai important m-a invatat unele reguli, pe care le stiam, dar nu ma invredniceam sa le respect.
In primul rand, mese la ore fize, 3 la nr si 2 gustari.
Multa apa. Eu care beam 0,5 litri apa/zi, nefiindu-mi aproape niciodata sete, acum, beau 2,3 litri/zi.
Nu rontait.

Mai exact:
8.00 - 1 felie paine neagra cu un pic de branza sau cereale cu iaurt.
11.00 - 1 fruct
14.00 - pui, vita la gratar cu salata
- ton cu salata verde
- ciuperci, legume la gratar sau la aburi.
17.00- 1 fruct sau un pumn de seminte de dovleac crude
20.00 - diversiuni pe aceleasi alimente ca la pranz.

cantitatea de carne e cat palma, pestele e cat palma cu tot cu degete, legumele in orice cantitate, in loc de otet folosesc zeama de lamaie, uleiul e cel de masline, cafeaua fara zahar.
iau in fiecare dimineata crom pentru a-mi alunga pofta de dulce.

In 10 zile am slabit 2 kg, ma simt bine si cred ca sunt pe drumul cel bun.

Am renuntat la serviiciile nutritionistului pentru ca vad ca pot sa ma organizez si singura. A fost mai greu sa ma mobilizez.
Tin un jurmal in care imi notez in fiecare zi ce mananc.
Sunt tare mandra de mine

bafta tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenisaMihai spune:

E ciudat sa aud ca Lygia Alexandrescu ar da unei persoane vegetariene sa manance carne. Eu sunt ovo-lacto-vegetariana si am fost la cabinetul ei prin 2009 si nici nu s-a pus problema sa ma oblige sa mananc ceva ce eu nu imi doream. I-am explicat ca nu mananc niciun fel de carne, decat peste din cand in cand, dar nu ma omor dupa el. Mi-a recomandat sa am macar odata pe saptamana o masa de peste pentru ca e important pentru a mentine un echilibru in organism in perioada dietei.
In plus, dieta mi-a dat-o doar dupa ce am venit cu o serie de analize pe care mi le-a recomandat la prima consultatie. Nu mi s-a parut ca lucrurile se fac dupa ureche.
Acum fiecare om percepe lucrurile altfel, dar din punctul meu de vedere am avut o experienta foarte buna cu Lygia Alexandrescu. E un om foarte deschis, iti raspunde la intrebari si e mereu disponibila la telefon daca ai vreo problema sau nelamurire legata de dieta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Si mie mi se pare ciudat faptul ca doi useri noi isi fac cont si tocmai la acest subiect isi gasesc sa posteze primele lor mesaje, care, evident, sunt in favoarea doamnei L.A.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure

oh, stai asa ca am gasit articol despre toti nutritionistii "de baza" din Romania ...

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Mihaela-Bilic-Gheorghe-Mencinicopschi-Serban-Damian-Lygia-Alexandrescu-Ovidiu-Bojor-secretele-363385.html

sa-i luam pe rind: fata asta Mihaela Bilic, ii dadeam vreo 49 de ani pe putin dar vad ca e de-o seama cu mine...wow! pai mincatul de piine fie ea si de casa nu promoveaza rejuvenarea/slabitul in nici un caz... n-are nici o regula, deci fiecare ce pofteste

Serban Damian arata ca un godacel si imi spune ca e bine sa maninc produse de panificatie si sa beau lapte (pasteurizat bineinteles, judecind dupa cutia ce-i sta in fatza) De asemenea arata cu 10 ani mai batrin.

MAdam Lygia am spus deja....arata si ea supraponderala si nu radiaza de sanatate deloc.

Ovidiu Bojor maninca slanina... Snack - prajituri, Cina - prajituri... 2 beri in fiecare seara...Mai trebuie adaugat ceva??

Singurul care vad ca zice relativ bine e domnul Mencinicopschi..desi nici el nu are reguli clare, zice ca maninca de toate cu masura...hmmm...

Oameni buni, astia sint nutritionistii in care se incred romanii??? Nu as plati nici un sfantz sa-i ascult pe acesti "specialisti...Sorry! De fapt nu i-as asculta nici pe gratis... Mi se pare ca o gluma atit de proasta ca nu stiu daca e de ris sau de plins.



"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"




Ups, Allure ce-i cu tine?
Citesc de mult timp cu placere mesajele tale si pot spune ca imi plac sfaturile legate de alimentatie, sport. De fapt imi place ca de multi ani esti consecventa si dai sfaturi in aceasta cruciada impotriva kilogramelor pe care o duci aici pe DC, pentru ca dedici timp si energie pentru a ajuta multi membri sa aibe un stil de viata sanatos.

Dar in mesajul citat mi se pare ca e prea multa superficialitate si tu l-ai luat de buna credinta. Vazand linkul am zis sa nu generalizez ca sursa nu e credibila fiind un articol Libertatea. Dar citindu-l pot spune ca e un articol fara continut, tipic lor.
Cum pot oare cei cinci nutritionisti citati sa ne invete in cateva randuri cam "ce ar trebui sa mananci pentru a fi sanatos si a avea o greutate normala" cand fiecare om e diferit si greutatea ideala e greu de definit si fiecare are probelemle lui de sanatate.
Sa incepem cu textele selectate in dreptul fiecarui nume, asa zisul secret.
1) Mihaela Bilic: «Recomand pâinea de casa»
Zice cumva ea ca mananca paine de casa? zice cu totul altceva, ca recomanda produsele facute in casa care logic ca n-au conservanti si multime de E-uri. Esenta a ceea ce spune ea, adica secretul ei, e ca mananca orice dar are grija la cantitate. Si probabil mai are grija si la ce combinatii face dar poate spune in numarul viitor. Am citit acum mceva vreme un interviu cu ea si zau ca explica in detaliu anumite principii ale ei. Dar deh, articolul acela avea multe pagini, nu 3 randuri.
LE: Mi-am adus aminte, pe revistatango.ro sunt articole scrise de ea.
Reteta de pita cu faina alba si cartofi e fix pus la misto.
2) Dr. Mencinicopschi: «Îmi plac andivele»
Pai omul spune clar ca ii plac andivele dar si algele dar s-au gandit ei sa taie algele ca se gasec greu in magazine. Sau poate era mai scump tiparitul pentru cateva litere in plus. Eu as zice ca mai degraba secretul lui e fructul de aronia din cultura proprie, probabil bio.
3) Serban Damian nu mi se pare ca are vreun secret anume. Are mese regulate si e atent la ce consuma, face sport.
4) Lygia Alexandrescu: «Prefer fructele de sezon»
Ei si ce, acesta-i secretul pentru ce. Sa fim seriosi, cine nu prefera fructele de sezon. Nu ne-a spus nimic nou sub soare.
5) Ovidiu Bojor: «Am o slabiciune pentru slanina»
Se putea sa nu selecteze ei un text asa sa impresioneze la maxim cititorul. Parca au pus titluri pentru cine nu stie sa citeasca mai jos. Omul spune ca din cand in cand consuma slanina. N-a definit frecventa pe interval de timp. Poate consuma odata pe an, poate odata pe sezon, cine stie. Eu din ce au scris am retinut ca "secret" consumul de lapte cu cicoare la ora 17, se subintelege ca zilnic.

Tu ai facut si afirmatii legate de cum arata in functie de varsta. Zau ca daca ma uit mai bine nici o poza nu e clara. Si apai fiecare are zestrea lui genetica, conteaza pana si ora la care e facuta poza si machiajul daca exista sau nu.

Pe mine personal ma lasa rece articolul acesta. E plin internetul de cure de slabire si teorii care mai de care. Dar cand ai o problema cu tiroida, sau ai urmat tratamente hormonale si te-ai ingrasat e foarte greu sa gasesti ce analize sa faci, sau cum sa-ti dai seama unde e problema si e si mai greu sa identifici ce alimente iti fac bine si care nu ti se potrivesc.
Un exemplu practic. Se tot recomanda cromul, mineralele in general dar excesul nu e bun nici el. Cum stii sa te opresti fara sa faci analize des? Aici vad eu nevoia de nutritionsit, sa te ghideze ce sa mananci dar si cum sa te testezi inainte sa dai de alte probleme.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Carmencat, good catch! Dubios intradevar sa-ti faci cont pe DC si sa intri direct la facut reclama. Hmmm...

Otiliav, multam de complimente! Uite asa mai aflu si eu cine ma citeste si ma apreciaza
Eu sint plecata de peste 12 ani din tara si habar n-am care e presa de incredere si care nu. Niciodata nu citesc nimic, nici nu ma uit la televizunea romaneasca pe net asa cum fac altii. Total neinteresant!
Am facut un search rapid si am zarit articolul cu titlul ce ma interesa, am vazut ca sint citate cu ghilimele, deci spusele lor, nu inventii, si l-am analizat pe fiecare.
Eu sint mai dintr-o bucata si nu-mi place sa vad antrenor de fitness care nu e in tip-top shape, nu-mi place nutritionist care arata supraponderal, etc... Pentru mine, ca principiu, daca nu faci o pasiune din meseria ta, inseamna ca nu esti grozav, o faci numai pentru bani si ca tine sint o gramada. Cind ai o pasiune din meserie, atunci o si traiesti si prin asta dovedesti ca esti bun, ca teoria ta functioneaza (cel putin cind vine vorba de nutritie si fitness, se aplica la fix)
Eu sint pe ideea "talk the talk and walk the walk"...eu tot ce propovaduiesc aici am incercat personal, programe de sport si mincare, suplimente, etc - am vazut ca functioneaza si nu ma opresc din stilul asta pentru ca sint pasionata de sanatate si tot ce implica o viata sanatoasaa. Numai pasiunea (cred ca si prostia pe undeva) ma face sa pierd ore in sir aici fara nici un beneficiu clar explicind dude...

Pentru mine nutritia ca stiinta inseamna mai mult decit "mincat pentru slabit"... Nutritie inseamna sa-i dai corpului ce are NEVOIE ca sa hraneasca celulele in vederea asigurarii unei functionari ideale... Nutritie inseamna sa combini mincarea in asa fel incit digestia sa fie usurata/ optimizata. Sint de principiu ca trebuie MACAR sa informezi clientul ca nu e bine sa manince gluten, lactate pasteurizate, sunca de porc si alte "delicatese" daca vor sa slabeasca sau sa cistige o sanatate de fier. Pe urma e alegerea lor daca vor sa taie sau sa minimizeze "relele"...

Nu sint de acord ca poti sa maninci "orice", pentru ca orice-ul ala nu e sanatos si e datoria mea sa te informez si sa vin cu alternative ca doar de-aia ma platesti, nu sa-ti spun ca poti sa maninci ca si pina acum dar sa reduci portiile. Aia e la mintea cocosului.
Sorry, mie nu mi-a placut ce recomandari am vazut in interviurile cu persoanele. Mi s-a parut abureala curata.

Inca un lucru important: crede-ma ca mincarea echilibrata si viata sanatoasa aduce o schimbare enorma pe fatza celui care o practica cu sfintenie in proportie de 80% or 90% (cu dispensa de rigoare pentru micile placeri ocazionale)
Iti spun clar ca 10 kg in plus te imbatrinesc de n-ai idee! In pozele mele de acum 10 ani unde aveam 20lb in plus arat cu 10 ani mai batrina, iar acum zic eu arat cu 10 mai tinara. Dieta si sportul m-au transformat ca la emisiunile de makeover
Am vazut mult prea multe persoane care au slabit facind sport si corectindu-si dieta cum au "intinerit" efectiv. Secretul insa este in ceea ce maninci, ca painea alba cu unt dimineata si sunca de porc nu va avea acelasi efect ca vlastarii si salatele pe care le recomand eu Garantez!!

In cazul mentionat de tine cu probleme hormonale, etc eu nu recomand nutritionistul, recomand un Doctor Naturopat priceput si cu experienta. Ei stiu medicina clasica (boli, simptome, interpretarea analizelor) si pot sa te ajute la prescrierea suplimentelor potrivite in cantitatile potrivite si sa-ti dea o dieta sanatoasa, potrivita afectiunii tale.

Eu nu m-as duce la nutritionist daca as fi bolnava sau as suspecta ca am vreo afectiune. Ei n-au habar de medicina, acolo numai daca vrei sfaturi pentru dieta (relativ) sanatoasa. Spun relativ pentru ca eu nu sint adepta nutritiei clasice care are bube in cap dupa parerea mea, eu m-am orientat catre "holistic nutrition" care are in vedere aspecte mai complexe...dar deja e alt subiect. :)
De aia nici nu sint de acord cu punctele de vedere ale stimabililor :))

Va prezint stilul meu de nutritionist si retetele ei delicioase. De notat cum arata: exemplar!!! Numai de drag o asculti...

http://www.joyoushealth.ca/

p.s. - daca am succes in munca mea este pt ca oamenii ma apreciaza pentru cum arat si dedicatia pentru sanatate care se vede de la o posta (ca numai despre asta vorbesc:)) Asta da incredere omului ca stiu ce fac, ca ma pricep la "sanatate"

"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "

"You aren't going to get the butt you WANT by sitting on the one you HAVE"

Mergi la inceput