Motive de fugit din RO cu 10 picioare(2)
Citat: |
citat din mesajul lui giulia81 eu citesc si recitesc topicul acesta incercand sa imi fac curaj sa plec... Caught between the devil and the deep blue sea... |
Eu as zice sa te mai gandesti. Dar cred ca nu de aici iti vei lua curajul...
Raspunsuri
ab5174 spune:
citat din mesajul lui tiusca Singurii care arunca cu noroi nu suntem noi cei ramasi in tara,ci voi,cei plecati.Eu am urmat opinia unui membru de pe forum care a scris aici ca tara noastra este plina de kkti si de mizerie.Urmand aceasta linie am zis sa discutam si despre problemele tarilor de adoptie,dar se pare ca acolo daca nu sunt kkti si mizerie,totul este ok.Eu am o stima foarte mare pentru voi,cei care munciti acolo si ati ramas acolo,dar nu inteleg de ce trebuie ca,o data ajunsi acolo,sa aruncati cu vorbe urate desprea acesta tara. |
Daca citesti din urma, nu eu am fost cea care a mentionat de rahati si mizerie , eu numai am citat.....a fost de la cineva care locuieste in Romania si are impresia ca 'astia' care am plecat numai asta vedem ......
Eu cind vin in romania ma bucur de parintii si prietenii mei.
Nu, voi cei care locuiti in Romania le vedeti si va deranjeaza.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui tiusca de ce mai Bird ar trebui noi,romanii,sa fim pe antidepresive?Pe tine te citesc de mult si stiu cat de bine este in mult laudata Australia.Probabil ca este,ca si in alte multe tari,dar numai distanta te omoara psihic ca esti prea departe. |
Departe de ce?
De Romania? Uite ca sint citeva forumiste care nu stiu cum sa fuga mai repede, si poate mai departe.
Din cite am inteles toata familia ei este acolo .
Si ea se simte acasa in Australia.
giulia81 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Glicina
Eu as zice sa te mai gandesti. Dar cred ca nu de aici iti vei lua curajul... |
decizia e luata!
Caught between the devil and the deep blue sea...
bird70 spune:
citat din mesajul lui tiusca ...dar numai distanta te omoara psihic ca esti prea departe. |
Prea departe? Prea departe de ce? De Romania? Asta e un avantaj enorm daca ajungi aici si oamenii te trateaza frumos ca esti european si sunt curiosi sa afle despre Europa si despre Romania. Nici pomeneala de tigani, hoti, violatori, ilegali romani. Aici nu esti asociat cu genul asta de indivizi si nici nu ai 'placerea' sa auzi romaneste la cersetorii de pe strada (cum am avut eu in Austria si Italia). Nu sunt cersetori aici .
Eu sunt norocoasa pentru ca nu mai amm familie deloc in Romania, fratele si parintii mei sunt aici. Sotul meu mai are familie acolo si se duce periodic sa-i vada. Eu am fost o singura data, anul trecut, dupa 9 ani. Nu mi-a lipsit deloc si cred ca pot sa treaca linistit inca 9 ani pana sa ajung iarasi pe acolo.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
ab5174 spune:
citat din mesajul lui iulia_b Lasati oamenii sa se simta bine. Fac eu asta si concluzionez: Peste granite, ca sa parafrazez: -salariile sunt mari si f mari - toate sunt ieftine - umbla cainii cu colaci in coada - marmota invealea ciocolata in staniol -nu avem rate, cumparam case cu 200 000 euro cash - voi cum de mai traiti in Romania, - cum de aveti si voi televizor ca eu am casa si piscina si audi sac ca voi nu o sa aveti in viata voastra - si altele din astea intelepte. |
Iulia, nu este perfect nici aici....pentru mine este.
Dar eu pot, si majoritatea populatiei isi permit sa faca cumparaturi de mincare fara sa se uite de 10 ori la pret, fac plinul de benzina chiar daca e pretul mare (dar imi permit), merg in citeve concedii pe an, iesim in fiecare weekend undeva .......chesti banale, dar care in Romania nu sint accesibile oricui.
Pentru ca voi cei care scrieti pe forum nu faceti parte din categoria care se tira de la o zi la alta.....si sint multi in Romania.
Glicina spune:
citat din mesajul lui miley2012 Eu lucrez la patroni...italieni!!!aici in ROMANIA si vad cum se comporta cu noi Romanii....cum ne trateaza!!!Sunt mii de romani care lucreaza in strainatate de ani si ani de zile si tot nu au realizat nimic inafara faptului ca sunt plecati departe de casa si familie,departe de prieteni.Sunt si romani care au plecat si au reusit cum???usor???eu nu cred!! |
Depinde si ce lucreaza. Daca fac parte din valul de salahori adusi de diverse firme si firmulite, care firme isi opresc mai bine de jumatate din salariul angajatului, da, e posibil sa nu realizeze mare lucru. Uite, pt ca te-ntrebi cum/cat de usor au reusit unii: persoana tanara, venita la studii, obtinut rezultate f bune, terminat licenta, master, cautat de lucru pe domeniu, gasit la o firma, apoi la alta, salariul progresiv, pregatit (cu seriozitate si profesionalism) diverse concursuri, prezentat la aceste concursuri, reusit unele, luat de la capat pt altele, perseverat si tot asa. Ajuns, dupa ani de invatatura si munca intr-un post bunicel, cu salariu frumusel, ceea ce permite un credit pt o casa. Ti se pare usor? Persoana despre care vorbesc eu aici sigur a trecut prin momente grele, departe de familie si de prieteni, dar a facut o alegere: a ales o viata intr-o tara alta decat Romania, a muncit, a reusit.
Si mai cunosc o alta persoana, care se credea cu stea in frunte si avea impresia ca in tara de adoptie trebuie musai sa i se recunoasca varii drepturi, diplome samd.
Dupa cum vezi, exista povesti si povesti, diferite. La fel cum oamenii sunt diferiti. Uite, de exemplu, aici pe forum vei gasi oameni care au mai putine (profesional, material etc) si sunt multumiti si au niste postari echilibrate, zic eu; altii, au cam tot ce le trebuie (si profesional, si material si nu mai stiu eu, ei stiu), dar tot nu le e bine, ba ca ploua prea mult, ba ca arde soarele prea tare, ba ca iarba vecinului e mai verde si tot asa. Deja, multumirea interioara nu cred ca tine musai de tara, nici de cea de origine, nici de cea de adoptie.
Glicina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Asta e asa, ca la gradinita, "ba a mea e mai mare/ ba a mea e mai rosie". Oricum, gresesti, Romania are momentan 2 presedinti, ceea ce Anglia nu va aveea probabil niciodata. Deci, v-am luat! Ha! Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Glicina spune:
citat din mesajul lui iulia_b Lasati oamenii sa se simta bine. Fac eu asta si concluzionez: Peste granite, ca sa parafrazez: -salariile sunt mari si f mari - toate sunt ieftine - umbla cainii cu colaci in coada - marmota invealea ciocolata in staniol -nu avem rate, cumparam case cu 200 000 euro cash - voi cum de mai traiti in Romania, - cum de aveti si voi televizor ca eu am casa si piscina si audi sac ca voi nu o sa aveti in viata voastra - si altele din astea intelepte. |
Exagerezi.
Salariile sunt direct proportionale cu: pregatire, experienta, capacitatea de adaptare, flexibilitate, creativitate, locul castigat samd.
Eu caini cu colaci in coada n-am intalnit decat in folclorul balcanic :)
Marmota? Se pare ca publicitatea si-a atins scopul. Despre mesajele subliminale nu vorbesc. nu acum.
Cine si-a luat casa cu 200 000? Vreau sa-l felicit, a facut o afacere f buna :)
Unii traiesc si isi vad de trai, altii isi fac curaj sa plece. Nu cred ca toata diaspora e framantata chiar de asta, te asigur ca mai exista si romani care isi vad de viata lor, fara sa se angoaseze musai de cea a celor din Ro.
Tie chiar ti-a pus vreun roman plecat din Ro intrebarea asta cu televizorul? Si ti-a facut in ciuda cu piscina si masina? Daca da, nasol, sa nu mai vorbesti cu el ca e prost crescut! Daca nu... alt cliseu...
"Altele din astea intelepte" sunt, in general, rodul naturii umane, nu-i musai sa si localizezi persoanele pe-o harta.
Acum, serios, eu cred ça generalizarile nu aduc nimic bun. Cred ca nu exista un razboi real intre romanii din Ro si cei din diaspora, nu cred ca cei de afara au asa o parere proasta despre Ro, cum s-ar putea crede. Mai cred si ca discutiile astea virtuale sunt oarecum paguboase. Uite, de exemplu, eu cred ca daca m-as afla la aceeasi masa cu Laura si am bea o cafea impreuna sigur nu ne-am scoate ochii :) Si sigur am putea gasi o multime de subiecte de discutie nespinoase. Ba chiar si cu Xio :) Careia n-am apucat sa-i urez noroc acolo unde va ajunge, asa ca o fac acum :) Sau cu giulia, pe care o felicit pt alegere si-i urez sa-si savureze alegerea!
Mie-mi pare rau ca si subiectul asta se va transforma in poligon de tragere cu rosii in capul cui n-are aceeasi parere. Déjà-vu...
O zi buna tuturor, chiar daca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda
ab5174 spune:
Acum trece flacara olimpica pe la mine in oras, stiam de ieri dar am uitat .....aud masinile de politie ...si eu stau pe forum
Edit: Mai au cam 50 mile pina in Londra