Motive de fugit din RO cu 10 picioare

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Imi sint tare 'dragi' cei care au fost in CONCEDIU citeve saptamini intr-o tara straina, si vin sa spuna ca e tare rau.

Este o enorma diferenta intre a merge in vacanta, si a locui in tara respectiva.

Noi astia care am emigrat macar am locuit in Romania si avem intre ce face comparatie.

Citat:

Mie Spania nu imi place chiar daca e cald.

Vorbesc, adica tipa spaniolii pe plaja, in restaurant, pe strada ...de zici ca mai au un pic si se iau la bataie.

Spaniolii nu stiu sa vorbeasca pe ton normal

Te duci la restaurant, vrei sa ai o cina romantica ....nu se poate ca spaniolii se 'converseaza'.

ai locuit si in Spania, da? sau o fi fost CONCEDIU?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:

Imi sint tare 'dragi' cei care au fost in CONCEDIU citeve saptamini intr-o tara straina, si vin sa spuna ca e tare rau.

Este o enorma diferenta intre a merge in vacanta, si a locui in tara respectiva.

Noi astia care am emigrat macar am locuit in Romania si avem intre ce face comparatie.

Citat:

Mie Spania nu imi place chiar daca e cald.

Vorbesc, adica tipa spaniolii pe plaja, in restaurant, pe strada ...de zici ca mai au un pic si se iau la bataie.

Spaniolii nu stiu sa vorbeasca pe ton normal

Te duci la restaurant, vrei sa ai o cina romantica ....nu se poate ca spaniolii se 'converseaza'.

ai locuit si in Spania, da? sau o fi fost CONCEDIU?

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Da, am locuit si in Spania cit a fost trimis sotul meu cu munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

In lumina ultimelor postari, ma intreb cum de mai sunt oameni in Europa?! Ia hai! Incolonarea si toata lumea spre America si Australia!!! Repede, cat mai sunt locuri.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

in Canada nu mai sunt anul asta:) http://www.emirates247.com/news/emirates/canada-immigration-closed-till-jan-2013-2012-06-30-1.465106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Lasati oamenii sa se simta bine. Fac eu asta si concluzionez:
Peste granite, ca sa parafrazez:
-salariile sunt mari si f mari
- toate sunt ieftine
- umbla cainii cu colaci in coada
- marmota invealea ciocolata in staniol
-nu avem rate, cumparam case cu 200 000 euro cash
- voi cum de mai traiti in Romania,
- cum de aveti si voi televizor ca eu am casa si piscina si audi sac ca voi nu o sa aveti in viata voastra
- si altele din astea intelepte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Iulia,
nu-i chiar asa, dar trebuie sa recunosti ca in Romania se traieste mai greu, mai stresant decat in alte parti. Unii romani pot trai in Romania si pot fi fericiti acolo, altii emigreaza si isi gasesc fericirea si mediul mai propice pentru ei, pe alte meleaguri.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
Eu lucrez la patroni...italieni!!!aici in ROMANIA si vad cum se comporta cu noi Romanii....cum ne trateaza!!!Sunt mii de romani care lucreaza in strainatate de ani si ani de zile si tot nu au realizat nimic inafara faptului ca sunt plecati departe de casa si familie,departe de prieteni.Sunt si romani care au plecat si au reusit cum???usor???eu nu cred!!

Nicaieri nu reusesti usor, invata-te cu asta. Nici in Romania, nici afara (doar daca pica pleasca vreo mostenire sau castigi la bursa).

Cat despre cum se comporta patronii italieni cu tine...depinde si unde tragi tu linie, mai ales daca e vorba de abuzuri. Dupa ce am lucrat si pe 31 decembrie seara si pe 3 octombrie (cand oficial era zi libera la ei), le-am zis "nemtilor" mei ca am si viata personala si am refuzat calatoriile aproape saptamanale in Germania si trasul de timp peste program, cerandu-le sa imi explice ce nu se poate rezolva prin videoconferinta. Au renuntat rapid la faze de-astea, mai ales ca nu aveau temei legal sa imi faca nimic.

In rest...eterna disputa RO-diaspora. Pacat ca nu ne dam seama ca lucrurile nu-s neaparat alb-negru si ca ce se potriveste manusa unora nu merge pentru altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Dar in Romania 95% din populatie ar trebui sa fie pe antidepresive si anxiolitice si nu e. De ce?

Pentru ca in Romania mersul la psiholog / psihiatru e tabu, lumea te catalogheaza imediat drept "nebun" daca o faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

de ce mai Bird ar trebui noi,romanii,sa fim pe antidepresive?Pe tine te citesc de mult si stiu cat de bine este in mult laudata Australia.Probabil ca este,ca si in alte multe tari,dar numai distanta te omoara psihic ca esti prea departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Singurii care arunca cu noroi nu suntem noi cei ramasi in tara,ci voi,cei plecati.Eu am urmat opinia unui membru de pe forum care a scris aici ca tara noastra este plina de kkti si de mizerie.Urmand aceasta linie am zis sa discutam si despre problemele tarilor de adoptie,dar se pare ca acolo daca nu sunt kkti si mizerie,totul este ok.Eu am o stima foarte mare pentru voi,cei care munciti acolo si ati ramas acolo,dar nu inteleg de ce trebuie ca,o data ajunsi acolo,sa aruncati cu vorbe urate desprea acesta tara.

>>>Continuare

Mergi la inceput