Fibrom uterin (30)
Raspunsuri - Pagina 18
Violeta_ND spune:
Dragalasa sa te refaci repede! A trebuit sa contribui cu ceva la medic? Nu ai avut norocul sa-ti scada fibromul, la cate ai indurat cu menopauza indusa. Ce trebuie sa faci pentru uter ca sa fie ok? Ai intrebat medicul?
Dana1122 spune:
Salutare!
Pretty, ma bucur c-ai revenit, parca te simt intr-o stare mai buna (dincolo de nervii aferenti vizitei la dr). Spor la treaba, imi place ca te-ai mobilizat repede!
Dragalasa, bine c-ai scapat! N-am inteles treaba cu uterul care e mic, a vrut sa spuna ca il ai mic in general sau dupa operatie s-a micsorat?
E bine ca macar diphereline-ul a tinut fibromul pe loc. Sau poate chiar l-a micsorat (ca se mai pot intampla erori de 1 cm la ecografii, prima data sa fi vazut poate niste dimensiuni ale fibromului mai mici decat erau in realitate). Mi s-a parut ca te-au tinut mult in spital, 7 zile!?!
Ti-au zis cat de adanc au intrat in peretele uterului? Ca era subseros, dar si intramural. Hai, dupa pauza, vine si .
Cat despre mine...zero pe linie, nu am mai facut nimic. Incerc sa ma remontez psihic, dar nu-mi prea iese. Am mai fost pe la Giulesti, dar n-am dat de doctor, ma gandeam ca poate mai imi fac curaj daca mai vorbim. Off, realitatea e aceeasi, indiferent de discutii
Olimp, Violeta, va pup!
Violeta_ND spune:
Buna fetelor
Dana iar esti pesimista. E pacat. Acum ca m-am mutat in Bucuresti poate ajung si eu la Giulesti. Are program pe la 5 dupa amiaza? trebuie sa aduc adeverinta de la munca? Trebuie sa fac ecografie si poate ma si consulta dr Ion. Tare as vrea sa ma vada un doctor bun.
Astept vesti bune de la voi!
prettysunshine spune:
Fetele,multumesc pentru incurajari.Intr-adevar,ma simteam si eu mai bine,dar se pare ca nu trebuia sa dureze mult.Azi dimineata m-am trezit cu hemoragie.Nici macar nu stiu daca e menstruatie sau altceva.De la ultima menstruatie au trecut doar 18 zile,asa ca habar nu am ce este,dar e clar ca nu functionez cum trebuie,n-am mai aviut sangerari din astea aiurea de doi ani si acum iarasi.Nu cred ca are niciun sens sa ma duc la medic,pana obtin o programare imi trece si sangerarea oricum.Problema e ca eu trebuia sa fac un tratament cu antibiotice dat de medicul ginecolog din Romania,5 zile la fiecare menstruatie timp de 3 luni.Acum ma intreb,il fac sau nu?Am prestat la ovulatie,e posibil oare sa fie si vreo sarcina pe acolo daca sangerez asa?Parca mi-e frica sa iau antibiotice totusi.
Violeta,nu s-a stabilit de la ce s-a oprit sarcina din evolutie,avand in vedere ca nu m-a testat nimeni pentru nimic.Concluzia de aici a fost asa,avand in vedere varsta mea inaintata am foarte multe sanse sa am pierderi de sarcina.Si punct,nimic altceva.
Fetele,va pup pe toate,sunt la pamant cu moralul,imi pare rau ca nu va pot incuraja,dar realmente sunt la pamant.
Dana1122 spune:
Violeta, mereu ma prinzi cu mata-n sac! Sunt pesimista si se pare ca am si o sora la capitolul asta - pe Pretty! La Giulesti dr. Ion stiu ca este luni, marti si vineri (dupa-amiaza). Stiu sigur ca lunea in general este incepand cu ora 14, pana la ultima pacienta, dupa care se duce alaturi, in centrul de planning familial (dar la centru iti trebuie programare prealabila si se platesc consultatiile si ecografiile, pt ca erau niste tarife afisate si o doamna asistenta care incasa). Din ceea ce am mai citit, se pare ca martea la spital, cand este de garda, doctorul prefera sa efectueze doar colposcopii si il cam deranjeaza daca vii cu o alta problema. Nu-ti trebuie nimic daca vii la camera de garda, eu imi faceam probleme ca imi uitasem acasa buletinul, dar nu mi-a cerut nimeni absolut nimic, nici cum ma cheama, sa scrie intr-un registru. Si are ecograf acolo, eu desi m-am dus cu un teanc de eco, dr a preferat sa vada si el concret care este treaba.
Pretty, pare putin probabil sa fie menstruatie. Banuiesc ca antibioticele pe care trebuie sa le iei acum sunt prima tura (din cele 3 ture prescrise), asa ca pana nu iti dai seama ce este hemoragia asta si daca s-a prins ceva, mai bine nu iei. Mai amani putin tratamentul.
Violeta_ND spune:
Dana,cred ca-ti lipseste un pic de nebunie. Nu le mai tot analiza... Multumesc pentru informatii. Am descoperit ca pot sa vin cu autobuzul direct de la munca.As putea ajunge la 4:30. De vineri ma doare putin burta.Astept sa-mi vina ciclul. Poate am racit.
Pretty poate ar fi mai bine sa mai astepti cu copilul. Sa-ti mai revii, macar psihic. Trebuie sa poti rezista si in cazul unui esec.
Dupa chiuretaj am avut ciclu de 34 de zile si apoi unul de 23 de zile. Tu parca ai avut unul foarte lung si acum ai unul scurt. Poate e ceva normal. Eu am luat antibiotice doar dupa chiuretaj. Nu stiu de ce tu iei mai mult. Daca doctorul a spus asa, ar fi bine sa iei tratamentul.
dragalasa28 spune:
Buna dragutelor.
Sunt bine sanatoasa tun ;))).Azi am scos si firele.
Nu am cotizat nimic la dr, azi am vrut dar nu era nici momentul nici timpul potrivit. Am timp cand ma duc la controlul de 2 luni. Sa stiti ca a fost bun si dipherelinul ca nu am avut hemoragie la operatie, asa a zis. Dupa 3 saptamani pot sa ma iubesc si eu cu al meu sot. De incercat cu sarcina dureaza cam 6 luni, am citit in postarea lui Prety ca a avut liber dupa 2 luni de la miomectomie. Nu stiu ce sa zic... ar fi bine daca mi-ar da si mie liber la iubit. Va pup
dragalasa28 spune:
uterul isi va reveni pt ca si in cazul lui olimp, fibromul l-a impedicat sa se dezvolte. sectionarea un uter cica ar fi fost insignifianta.
olimp spune:
buna fetelor
eu sunt bine , uterul se reface mai repede decat credem , mi-e mi-au dat drumul la facut bebelasi dupa 2 luni cel mult 3 si am avut parte de operatie clasica , daca era laparoscopica dupa o luna ...eram ca noua.
eu acum sunt in asteptare , mi-a intarziat ciclul 3 zile , temperatura bazala mai ridicata , sincer nu stiu cum trebuie sa fie caci nu mi-am mai luat-o niciodata , vineri merg oricum la doctor pentru altele si ...va povestesc cand ma intorc.
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
dragalasa28 spune:
olimp? cum a fost opeatia ta clasica? ai fost efectiv taiata pe linia slipului?pe abdomen? si dupa 3 luni ai liber la bebe? eu totusi am 6 luni nevoie de pauza.
sanatate!