Aspirante optimiste (794)!!!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Tocmai am aflat, in urma vizionarii acestei bucatele de documentar www.220.ro/documentare/Cum-Sunt-Omorati-Spermatozoizii-In-Vagin/Ae5acyjZPV/" target="_blank">http://www.220.ro/documentare/Cum-Sunt-Omorati-Spermatozoizii-In-Vagin/Ae5acyjZPV/(care dureaza doar cateva minute, nu 50 min ca celalalt), ca in uter putinii spermatozoizi care cu chiu cu vai au ajuns acolo sunt atacati de globulele albe ale organismului nostru. Doar in trompe sunt in siguranta, adica aproape de ovul.
Din 250 milioane spermatozoizi ejaculati vreo 20 ajung in trompe, pare-se.
Oare nu exista o tehnica care sa-i duca direct acolo? La IA stiam ca sunt trecuti de cervix deci scapa de pericolele aciditatii din vagin dar poate gresesc. Ma poate lamuri cineva exact care e procedura pentru inseminare?
Acum imi vine sa ma duc sa ma testez pentru anticorpi antispermatici.
Ca am o boala autoimuna deja si daca organismul meu e capabil sa isi atace propria tiroida riscul sa produca anticorpi care sa atace sperma lui barbatu-meu pare mare.
Ma doare iar burta. Cred ca in seara asta sau maine o sa imi vina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

emilia,da,la IA sperm sunt bagati printr-un cateter.trec de col.

da,deci la mine clar n-ajunge nici unul in trompe.stau si staudegeaba.sper intr-o minune care se poate intampla sau nu.asta e viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Fetelor, eu cred ca va faceti prea multe probleme cu numarul de sperm care raman/ ajung...etc
Procedura de inseminare e pe scurt cea descrisa de Velvet, ti se pun sperm. dupa col.(daca biologul e dragut, iti intreapa putin cateterul spre "calea" cea buna) La procedura de preparare, se inlatura lichidul seminal(punand intr-un lichid plin de vit) si raman numai sperm care au forme normale si care au mobilitate mare, mobilitatea marindu-se astfel in jur de 80-90%.
Insa dpa ce ati inlaturat problema asta, mai sunt si altele: sunt ovocitele de buna calitate? este bun locul de implantare? nu cumva corpul ataca produs fecundat crezand ca e o anomalie? etc....

Mergi la inceput

gaby nu stiu daca la mine mai e altceva.era totu oki.dar si nr sperm buni e mic.si pana trec de col,ajung mai deloc.

Mergi la inceput

stai asa ca nu-i chiar asa. uite ce am gasit:
"Inseminarea artificiala cuprinde un evantai de tehnici prin care sperma barbatului este introdusa in mod artificial in aparatul genital al femeii. Sperma poate fi plasata la baza colului uterin al femeii (cervix), procedura denumita inseminare intracervicala, sau in interiorul uterului, procedura denumita inseminare intrauterina.
Tehnicile mai putin comune de inseminare artificiala cuprind inseminarea intrafalopiana si inseminarea intraperitoneala. Aceste metode plaseaza sperma in apropierea tuburilor falopiene si, respectiv, in apropierea ovarelor.
Inseminarea intrauterina are rata cea mai mare de succes dintre toate procedeele de inseminare artificiala, deoarece sperma este plasata in apropierea tuburilor falopiene. Ea poate fi uneori combinata si cu un tratament hormonal prealabil, pentru a incuraja eliberarea ovulului. Sperma este introdusa in uter prin intermediul unui tub subtire de plastic, care trece prin col. Interventia este rapida si nedureroasa, desi 10% dintre femei experimenteaza crampe asemananatoare cu cele de la menstruatie in zilele urmatoare.
In marea majoritate a cazurilor, inseminarea intrauterina are succes. Tratamentul poate fi repetat in cursul altor 3 cicluri menstruale, iar acestea nu trebuie sa fie neaparat consecutive.
Sperma se spala inainte sa fie introdusa in uter. Sperma este compusa din 2 parti: celulele de sperma si plasma. Celulele de sperma se separa prin spalare de plasma si se sterilizeaza, ele fiind introduse in uter. Daca se trece peste aceasta operatie, femeia va experimenta dureri uterine severe, crampe si lesinuri."

In ceea ce priveste lubrifiantul Preseed, eu mi l-am comandat si o sa il incerc dupa principiul "ce am de pierdut?" Nu costa o avere si nu are ce rau sa faca (adica nu o sa raman sterila definitiv nici eu nici sotul meu de la acest lubrifiant). Poate cel mult sa fie reclama mincinoasa aia care zice ca nu omoara spermatozoizii ci ii ajuta dar chiar si fara el vad ca nu raman deci ca-i omoara Preseed-ul sau ca-i omoara aciditatea mea si globulele mele albe finalitatea tot aia e deci o sa cred reclama care se face acestui produs ca in clipa asta alte variante mai stralucite oricum nu am. Am incercat fara nimic, natural 100% adica si nu a mers. Pe urma am incercat sa fortez ovulatia mea si am obtinut-o dar el nu lua nimic, spalaturi nu faceam si n-a mers. Pe urma am incercat sa-l vitaminizez si sa combin cu spalaturi cu bicarbonat dar se pare ca nici asa nu a fost destul. Acum o sa incerc sa adaug si Preseed si o sa fiu optimista ca poate asta e formula magica, ca poate o sa mearga.
E drept ca poate nu o sa mearga nici asa, dar macar o sa stiu ca am incercat si asta.
Si o sa fac histero luna asta si o sa il trimit pe sot la inca o spermograma. Si daca nici dupa treburile astea nu o sa raman gravida o sa fac inseminare, ca asta e, nu mi se pare prea mult pentru visul meu. Preturile de la Promed sunt INSEMINARE INTRAUTERINA - 1 PROCEDURA – 900 RON si INSEMINARE INTRAUTERINA - 2 PROCEDURI – 1400 RON plus stimularea cu clomid (50 RON) si Ovitrelle (160 RON) o sa ma duca la un maxim de 1610 RON (teoretic) adica cam cat e rata la masina pe luna deci daca pt masina pot sa fac efortul asta luna de luna pentru a avea un copil macar o data pot sa incerc. Si daca nici asa n-o fi sa fie atunci ne apucam de pus ban pe ban (sau ne imprumutam) pentru FIV si gata. Cumva trebuie sa reusesc. Trebuie!

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Emilia, nu vreau sa creez o revolutie, sau sa zica cineva ca mi-e ciuda sau mai stiu eu ce prostii...dar...
Cine a scris articolul a uitat sa zica, ca inseminare cervicala nu se mai face e mult, pentru ca asta inseamna sa lasa sperma direct pe col, ceea ce este inutil. Iar inseminarea in trompe (pe care dr meu mi-a propus-o) are un nr mic de reusita si in acelasi timp un nr mare de sarcini extrauterine.
La fel, cand se zice ca inseminarea are reusite mari, ar trebui sa se bazeze pe ceva, pe cifre... ceea ce in RO nu cred ca sunt disponibile, tocmai pentru ca nu exista un program de stat.
Eu cand m-am inscris in programul de aici si am primit exact descriere a procedurilor, plus rezultatele pe 2010, plus o gramada de alte cartii, am ramas uimita de rezultatele slabe. Ca sa iti imaginezi asa... o cifra din aproape 50.000 de dosare de inseminare, numai 18% rezultate pozitive si doar aproape 10% sarcini duse la capat.
Lubrifiantul este bun, multe pers il lauda, am inteles ca neutralizeaza mediul acid.

Mergi la inceput

emilia,eu nu fac IA,pt ca stiu ca trebuie sa imi pastrez banii pt FIV...ii strang ff greu si nu imi permit sa ii pierd.te poate duce si mai mult.asta asa e,depinde de clinica.si tratament.am citit si de IA si FIV din decembrie de cand am aflat ca sansele de natural sunt minime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oxxy spune:

Fetelor mi se pare ca Velvet e putin pesimista...hai s-o incurajam!...Velvet, Velvet, Velvet!

Mergi la inceput

am vazut acum primul episod din documentarul BBC inside the human body. Mi s-a parut super interesant. O sa-l vad si cu sotul care inca crede ca o sarcina nu e asa un lucru complicat.
Poate IA are rate mici de succes din cauza neimplantarii sau a esecului diviziunii celulare dupa fecundare (70% dintre ovulele fecundate nu se divid. La IA sansele de sarcina sunt mai mari decat la natural sunt sigura. Diferenta e ca la IA asteptarile sunt mult mai mari. Orice ar fi o sa incerc tot ce se poate. Nasa mea de botez a ramas in urma celui de-al 2-lea IA la varsta de 41 de ani. I-as cere mai multe detalii dar nu suntem deloc apropiate si nu imi permit.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

ce detalii doresti ca si eu am facut 2 IUI

Mergi la inceput