Prieteni dragi(3)(split)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
ocebine cred ca termenul "prieteni dragi" a fost mai curand "fosti prieteni dragi" pe care acum nu stiu unde sa-i plasez.... m-au acceptat si am rezonat intr-o perioada... oare acum ma accepta? De ce nu pot accepta ca eu nu pot face ce vor ele? De ce nu inteleg ca eu sunt ok cu viata mea, dar ca esecurile ei (hei cine nu le are?) fiind asa de off-stream sunt deja un loc dureros in care nu mai suport sa ma zgandare careva.
Eu asa am interpretat mesajul... ei. Si cred ca l-a postat aici pentru ca spera mai multa intelegere decat pe strada.
Unele esecuri se accepta usor pentru ca sunt mai des intalnite. Nu pentru ca rezulta din vreun mod de viata mai echilibrat, resposabil. Nu ti-ai luat casa...replica... e greu mey in economia asta... voi sa fiti sanatosi. N-am concediu de cinci ani.... ufff ce viata grea... cum mai e la job tot asa tensionati stati cu reducerile? N-am haine de petrecere.... cum mei...pai daca dai banii pe excursii.

Amindoua am citit acelasi mesaj...eu am inteles ca asa: este o reuniune cu fostii colegi de liceu. Pentru asta nu sint bani (rochie, pantofi, bani de meniu). Pina aici nimic neobisnuit...toti am fost in punctul respectiv (ma rog, poate exagerez - sint convinsa ca exista si cei carora nu le-a lipsit niciodata nimic).
Apoi, prietelele "dragi" au vrut sa nu rateze ocazia de a o vedea, si cu toate ca-i sint dragi, ea nu stie cum sa le "dea papucii" pentru ca nu sint bani, nu sint bani,nu sint bani, nu sint bani...

Jena nu este ca "am avut niste prietene si am evoluat in directii diferite" ceea ce este perfect normal - nici nu ar trebui sa fi jenat de asa ceva...jenele multiple au fost altele si au fost interpretate in mod diferit de catre fiecare participant mai ales cind multe au oferit solutii "low cost" pentru intrevedere.

Tu mentionezi esecuri...cred ca Fomalhauti te-ar contrazice vehement pentru ca a stabilit clar si fara ezitare ca este impacata cu alegerile respective si nu are nici un regret.

Edit sa adaug...daca se mentiona de la inceput ca sint niste "amice", "cunostinte" sau "trecute" cred ca subiectul nu stirnea furtuna de emotii. Multe au rezonat la sentimentul de a vrea ceva si a nu putea gasi solutii...sa iti doresti ceva cu adevarat dar sa nu vezi cum poti realiza asta. Dar atunci cind a iesit la suprafata ca pina la urma nu s-a cautat decit o eschivare deghizata in altceva, multe s-au simtit pacalite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

ocebine si ladyJ "prietenelor" trecute le-a spus ca-i stramtorata pentru ca vrea sa faca o excursie ... doar de aceea s-au oferit sa o ajute cu rochia si platitul resto-ului.

AB, ma facusi sa citesc din primul capitol, am zis ca ma lasa memoria

Nu inteleg de ce tot zici ´´prietene trecute´´, cand F spune ca le iubeste.
Chiar a sunat-o pe una din fete si i-a zis sa vina la ea acasa in vizita( cea care i-a explicat clar ca vrea sa o vada pe ea in persoana si sa ii cunoasca copiii pe care nu ii cunoaste) si a mai spus ca isi daduse intalnire cu una din prietene la Europapark la vara. Deci prietenele dragi nu par a fi prietene trecute. Ci actuale.

Prietenele s-au oferit sa o ajute cu banii de restaurant pentru intalnirea cu colegii. Nu i-au oferit rochii pentru ca nu stiau ca F nu are rochie si pantofi.
A primi bani i s-a parut umilitor.A fost sfatuita sa ia sub forma de imprumut daca totusi vrea sa mearga. daca nu vrea, sa nu mearga, ca colegii poate nu-s asa importanti pentru ea. Asta unu la mana.

Si doi la mana, s-a discutat si despre primirea prietenelor acasa, F a primit sfaturi de la userite si asigurarea ca o prietena draga nu se asteapta sa o pui la masa-ntinsa, ci vrea pur si simplu sa se bucure de compania ei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

I s-a mai oferit o idee pt intrevederea cu prietenele dragi : sa imprumute rochia si pantofii. NU a fost de acord.

In fine, discutam discutii, care deja au fost lamurite.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Cam asta a fost evolutia (si apoi s-au incins spiritele):

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti
Persoanele pe care ar trebui sa le invit locuiesc in strainatate, in tari diferite. Nu le-am mai vazut de ani. Le iubesc. Cu una discutasem sa vina la vara sa ne intalnim la Europapark. Adica eu ii ceream patru ore de mers cu trenul (minim), probabil peste 100 de euro de cheltuit pe tren si intrarea in parc ca sa ne vedem. Si ea nu vrea decat sa vina la mine in vizita aici, sa-mi vada copiii.

Una dintre prietene mi-a spus ca ea vine mai ales ca sa ma vada pe mine. Da, asa e, eu am sunat-o si i-am spus sa vina. Initial am vrut sa merg, dar acum mi-am facut calculele.

Imi traiesc visul, imi iubesc prietenele, nu accept bani si nici nu pot sa accept sa nu pun nimic pe masa pentru musafiri. Mi-e dor de fetele astea. Cu cele doua care mi-au oferit (deocamdata) bani am fost colega din clasa I pana la sfarsitul facultatii. Cu una am fost si vecina, cu una colega de banca. Alta, care stiu ca imi va oferi bani, e persoana datorita careia l-am cunoscut pe sotul meu. A luptat pentru mine in adevaratul sens al cuvantului (poveste lunga; daca ea nu ar fi dus acea lupta eu nu l-as fi cunoscut pe sotul meu). Toate trei locuiesc in strainatate. Nu le-am vazut de ani.

Ce fac?

Citat:
Problema mea este ca prietenele mele bune (asa le consider eu) nu inteleg asta. Sunt impacata cu faptul ca nu merg la restaurant, dar nu sunt impacata cu reactia prietenelor mele. Ma tem ca s-au suparat, asa cum au spus cateva persoane si aici: adica pot da bani pentru altele, dar nu si ca sa le vad pe ele. Speram ca vor intelege. (De fapt, daca ma gandesc bine, am stiut ca nu vor intelege. Altfel nu l-as fi rugat pe organizator sa tina secret.)

Citat:
Efectiv nu imi pica bine musafirii. Cand am vazut mail-ul ca vin in vizita nu m-am bucurat. A fost un fel de "Asta e, sa vedem de unde mai scot bani si pentru asta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

LadyJ si Ocebine am citit altfel si am folosit termenul trecute pentru ca asa le vad eu in limbo. Erau si ea nu stie cum sa le ia acum... si nici ele.
Ce te faci cu net-ul? Te-ai despartit acum 30 de ani prietene foarte bune, te regasesti pe net si inca rezonezi. Vorbesti...unele reintra in fagas, altele nu le incerci. Esti prietena buna, au nu? Incert si nu foarte coerent. Si daca nu esti sigura de rezultat are oare sens sa treci la proba detaliilor? Adica nu e curajos, dar poate ca relatia poate ramane acolo unde e acum la nivelul fiinte prietenoase si interesante cu care-mi place sa vorbesc pe net.

Asa am citit eu mesajul. Ca o ezitare. Ca o dorinta de a le oferi o ea mai idealizata, fara micile ei esecuri, mai gospodina, cu pantofi si rochie si bani de distractie. O ea in care nu se vede clar ca "prieteniile" ocupa un loc dupa sot, copii, excursii si caini.
Daca avea mai multi bani ierarhia era mai putin evidenta. Pentru ca la urma urmei ea si-ar dori sa le primeasca altfel.

Ocebine poate ca eroina noastra nu le vede ca "esecuri" ci doar ca imperfectiuni. A facut alegeri pe care le considera bune, dar era si mai bine daca nu trebuia sa faca alegeri.

In fine eu nu-i apar alegerile. Ale mele sunt diferite. E ordinea ei si indiferent de faptul ca are sapte copii si nu lucreaza la problema ei se putea ajunge si cu doi copiii si mama lucrand. Problema ei era ca ordinea ei de prioritati e vizibila din lipsa excesului bugetar, deranjata pentru multi si "prietenele" plusau ca sa urce in ierarhie. Cine e mai ipocrit? Ea sau ele?

Sunt perfect de acord cu ce zici tu de prieteni. Prietenii adevarati care ma accepta si vor sa ma inteleaga sunt insa doi sau trei. In rest sunt cunostinte sau sperante . Cea mai dificila e ierarhia in care-ti plasezi "sperantele de prieteni" . Niciodata nu-i perfecta si doare oricum.

Mergi la inceput

Citat:

LadyJ si Ocebine am citit altfel si am folosit termenul trecute pentru ca asa le vad eu in limbo. Erau si ea nu stie cum sa le ia acum... si nici ele.
Ce te faci cu net-ul? Te-ai despartit acum 30 de ani prietene foarte bune, te regasesti pe net si inca rezonezi. Vorbesti...unele reintra in fagas, altele nu le incerci. Esti prietena buna, au nu? Incert si nu foarte coerent. Si daca nu esti sigura de rezultat are oare sens sa treci la proba detaliilor? Adica nu e curajos, dar poate ca relatia poate ramane acolo unde e acum la nivelul fiinte prietenoase si interesante cu care-mi place sa vorbesc pe net.

Asa am citit eu mesajul. Ca o ezitare. Ca o dorinta de a le oferi o ea mai idealizata, fara micile ei esecuri, mai gospodina, cu pantofi si rochie si bani de distractie. O ea in care nu se vede clar ca "prieteniile" ocupa un loc dupa sot, copii, excursii si caini.
Daca avea mai multi bani ierarhia era mai putin evidenta. Pentru ca la urma urmei ea si-ar dori sa le primeasca altfel.

Ocebine poate ca eroina noastra nu le vede ca "esecuri" ci doar ca imperfectiuni. A facut alegeri pe care le considera bune, dar era si mai bine daca nu trebuia sa faca alegeri.

In fine eu nu-i apar alegerile. Ale mele sunt diferite. E ordinea ei si indiferent de faptul ca are sapte copii si nu lucreaza la problema ei se putea ajunge si cu doi copiii si mama lucrand. Problema ei era ca ordinea ei de prioritati e vizibila din lipsa excesului bugetar, deranjata pentru multi si "prietenele" plusau ca sa urce in ierarhie. Cine e mai ipocrit? Ea sau ele?

Sunt perfect de acord cu ce zici tu de prieteni. Prietenii adevarati care ma accepta si vor sa ma inteleaga sunt insa doi sau trei. In rest sunt cunostinte sau sperante . Cea mai dificila e ierarhia in care-ti plasezi "sperantele de prieteni" . Niciodata nu-i perfecta si doare oricum.

Este evident cum putem citi acelasi mesaj si percepe 2 lucruri diferite...atunci de ce ne miram si aratam cu degetul ca altii percep cu totul altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

De ce sunt ipocrite prietenele ei ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ocebine putem intelege ceva diferit, dar tocmai de aceea vehementa si judecatul altor alegeri gen copii si serviciu sunt rautati gratuite. Repet, indiferent de faptul ca are sapte copii si nu lucreaza la problema ei se putea ajunge si cu doi copiii si mama lucrand.

Chuny sa zicem ca ti-ai regasit prietena veche pe net si inseamna mai mult pentru tine decat tu pentru ea. E ipocrizie si sa nu spui clar care e pozitia "prietenilor". Dar e ipocrizie si sa nu-ti accepti locul si sa ti-l platesti cu bani. Eu am fost vinovata de asa ceva. N-am avut bani ani de zile si mi-am pierdut din "sperantele de prieteni". Eu chiar ii credeam prieteni. Apoi am reincercat folosind banii sa ajut noi "sperante de prieteni", sa plusez si sa ma intalnesc mai des decat ar fi facut-o ei natural. Am esuat si am meritat-o. Intr-o prietenie lucrurile vin natural si cand celalt spune nu, accepti nu-ul si incerci sa-l intelegi. Si evident cel care spun nu ... nu trebuie sa o spuna prea usor. Dar daca mie mi-e usor sa zic ca am cafea si apa, altuia nu-i e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

AB, in opinia mea prietene bune si dragi sunt cele care ti-s in suflet. Care ti-s dragi.Cele de care ti-e dor si pe care le iubesti, ca sa o parafrazez pe F. Cele carora li te poti arata cu bigudiuri in cap si trening lalai .
Ca tot ati dat exemple personale, am si eu doua prietene din frageda pruncie, care locuiesc la 2000 de km de mine. Ne vedem foarte rar, vorbim rar(o data la cateva luni cu una, o data la 2 sapt cu alta).
Dar daca le sun si le spun ´´ unde esti, intr-o ora-s la tine´´ ma cearta ca de ce nu le-am zis ca vin sa ma ia de la aeroport. Si merg la ele si ele cu casa-ntoarsa, cu copii , catel si pisica. Si ma intreba daca mi-e foame, ca a facut ciorba cu tarhon. Mancam ciorba, bem o cafea , ne suim in varful patului si da-i si povesteste.
Astea-s prietenele vechi, foarte vechi. Cele cu care am impartit primul kivi mancat cu tot cu coaja .Le dau exemplu pe ele pentru ca ne vedem rar si vorbim rar.Nu mai avem preocupari comune,dar ne suntem dragi. Si asta ne e suficient ca sa ne acceptam fara sa fie careva nevoita sa se simta umilita cand capata un ajutor, oridecare ar fi el, de la cealalta.

Deci prieten drag e cand simti asta. Nu cand stai sa vezi de cate ori ai vb pe facebook sau care cate mese a platit.

In rest, sunt de acord ca o problema actuala a lui F este lipsa excesului bugetar. Cu toate ca ea zice ca nu, ca e fericita cu alegerile ei.
Poate nici nu e capabila sa creada ca prietenele ei chiar o iubesc si cu alegerile ei de acum, si fara bani gramada si fara cine fitoase.
Ea se ascunde de ele, se framanta singura :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

Chuny sa zicem ca ti-ai regasit prietena veche pe net si inseamna mai mult pentru tine decat tu pentru ea. E ipocrizie si sa nu spui clar care e pozitia "prietenilor". Dar e ipocrizie si sa nu-ti accepti locul si sa ti-l platesti cu bani. Eu am fost vinovata de asa ceva. N-am avut bani ani de zile si mi-am pierdut din "sperantele de prieteni". Eu chiar ii credeam prieteni. Apoi am reincercat folosind banii sa ajut noi "sperante de prieteni", sa plusez si sa ma intalnesc mai des decat ar fi facut-o ei natural. Am esuat si am meritat-o. Intr-o prietenie lucrurile vin natural si cand celalt spune nu, accepti nu-ul si incerci sa-l intelegi. Si evident cel care spun nu ... nu trebuie sa o spuna prea usor. Dar daca mie mi-e usor sa zic ca am cafea si apa, altuia nu-i e.

Si mie tot nu mi se pare ca ai raspuns la intrebare. Adica de ce sunt ele ipocrite? Adica mai corect: de ce consideri tu ca sunt ele ipocrite, ca doar nu cunoastem mentalitatea lor, avem doar varianta oferita de F, care e subiectiva. Si la urma urmei ele doar vroiau sa o vada, unde e ipocrizia?

Mergi la inceput