Prieteni dragi(3)(split)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Un mesaj plin de emfaza nejustificata.

Sa inteleg ca esti experta in psihologia expatilor ?

Numa in psihologie de liceu care zice ca mediul influenteaza individul chiar daca nu-l modifica mereu. Olandezii sunt foarte mandri de faptul ca spun lucrurile direct si in plus sunt o natie care accepta si returul tot la fel de direct. M-a bufnit rasul citind raspunsul Saskiei pentru ca parca-mi auzeam prietenii olandezi vorbind.

Dar "openess"-ul olandez necesita pentru unii adaptare, iar cartea citata este amuzanta si ajuta sa faci tranzitia...fara blandete, dar cu umor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

Numa in psihologie de liceu care zice ca mediul influenteaza individul chiar daca nu-l modifica mereu. Olandezii sunt foarte mandri de faptul ca spun lucrurile direct si in plus sunt o natie care accepta si returul tot la fel de direct. M-a bufnit rasul citind raspunsul Saskiei pentru ca parca-mi auzeam prietenii olandezi vorbind.

Dar "openess"-ul olandez necesita pentru unii adaptare, iar cartea citata este amuzanta si ajuta sa faci tranzitia...fara blandete, dar cu umor.

In cazu asta te-am luat.
Si nici nu m-am suit vreodata la catedra forumului.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
...
Prietenele trebuiau sa o inteleaga fara ca ea sa explice, dar ea nu era pregatita sa inteleaga fara ca prietenele sa tot fie nevoite sa insiste sa o vada.

Lady, da, prietenele ar fi trebuit sa o inteleaga; adica, fiecare trebuie sa inteleaga ca atunci cand cineva alege sa faca ceva, o fi avand si motive si nu e datoria nimanui sa se justifice si sa dea o mie de explicatii referitor la propriile decizii, motive, alegeri, etc. Daca eu m-as duce in tara si prietena mea mi-ar spune: "As vrea sa ne vedem dar nu pot." acolo s-ar incheia discutia. As spune un "bine, poate data viitoare" si mi-as vedea de treaba, in ideea ca are ea motivele ei pe care, poate, candva, cand va fi ea pregatita mi le-ar explica. Si daca nu le-ar explica, tot prietena mea ar ramane, nu as lua-o nicidecum personal. As considera pur si simplu ca nu e pregatita sa-mi spuna acum ce se intampla si nu nu as bazai-o. Dar asa sunt eu...

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

In cazu asta te-am luat.

Contraexemplu!

Despre ce era vorba? Ah maniera de a te exprima, relativitatea "adevarului" propriu si ca atare mai putina judecata si mai multe solutii ... Putem reveni la asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

Citat:

Vai, hai merci ca m-ai lamurit! Ca nu stiam cum sa interpretez primul mesaj cu undutchables si ti-am dat dezaprob, dar daca tu zici ca sunt megaextraadaptata la stilul olandez, asta e nu ma supar.

Dar asta cu agree to disagree nu cred ca e tipic olandeza. Ca sunt directi, no bine si ce e asa rau in asta? Eu vad avantaje, dar deh, intr-adevar nu e pentru extraultrasensibili!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Consider ca a fost un subiect care a atins multe coarde sensibile...recunosc ca am dat replici mai dure si mai acide...
Poate pentru ca fiecare are o definitie flexibila cu privire la "prieteni dragi". Eu pot spune ca aici chiar sint incredibil de sensibila - pentru prieteni dragi ma fac luntre si punte sa "conectez". Cei apropiati mie imi sint nepretuiti si chiar fiind intr-o stare proasta, o revedere, un telefon, un email poate fi balsam pentru suflet...normal, sint deseori surprinsa (si chiar ranita) cind vad cum unii stratifica si categorisesc prieteniile dupa "foloase" sau dupa convenienta pura.

Si mai cred ca fiecare are propria definitie a valorilor dar e tare greu de digerat pentru mine (care n-am uitat ce inseamna nici lipsurile de pe vremea comunismului si nici emigrarea cu $50 in buzunar pentru o familie formata din 3 persoane) satisfacerea unor (sa le zicem totusi ceea ce sint) mofturi cu un pret urias. Stiu ca nu e "cool" sa fi materialist, dar cu cea mai mare sinceritate o spun, experienta descrisa este vast disproportionata fata de cost. Cred ca punctul sensibil aici a fost o lipsa de echilibru...nicidecum altceva cum s-a insinuat.

Si da, este forum public...asta inseamna ca fiecare vede alta latura a problemei expuse si cinste lui Fomalhauti daca a stiut sa cearna sfaturile fara a se cocota sus in pod cu degetele ferm infipte in urechi. Realitatea este ca nu toti "rationam" in sfere inalte coborind rar printre muritorii de rind, ci sintem persoane reale cu vieti mai mult sau mai putin "deosebite" sau "altfel" sau "non mainstream"...de fapt, chiar asa de mult conteaza? Sint convinsa ca in comunitatea DC gasesti o diversitate de oameni - este imposibil sa nu vezi asta luind in considerare un singur aspect: geografia...ABAC chiar a subliniat cum sintem toti afectati de regiunea unde locuim...deci, nu sintem chiar imbulziti toti in "mainstream" pe cit a vrut sa se arate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

In cazu asta te-am luat.

Contraexemplu!

Despre ce era vorba? Ah maniera de a te exprima, relativitatea "adevarului" propriu si ca atare mai putina judecata si mai multe solutii ... Putem reveni la asta?

cu alte cuvinte : cu cat ai mai putina minte, cu atat gasesti mai multe solutii. la asta te referi in aceste magnifice afirmatii ? faci cumva referire la mine ? pot sa iti fac o analiza psihologica asa cum i-ai facut tu lui Saskia ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Da, e vorba de psihiatrul Ion Vianu, dar din pacate n-am retinut numele cartii, n-o am, dar daca vrei, o intreb pe mama si-ti spun.

In alta ordine de idei, sa stii ca citesc si alte forumuri - insa doar DC-ul e de limba romana - insa cu mana pe inima spun ca n-am vazut atata lipsa de blandete ca pe aici. Mai ales pe un topic ca asta, ca tin sa cred ca de asta era nevoie, nu de mangaieri pe crestet, cum zicea cineva.

Da, forumuri culinare, medicale, psi, pentru parinti si chiar forumuri pt. barbati - avand in vedere ca am un baiat ajuns la varsta barbieritului si prin asta vreau sa insumez toate problemele ce apar odata cu transformarea baiatului in barbat dar absolut nicaieri n-am dat peste atata lipsa de... hai sa-i zic din nou blandete.

De ce nu a mai dat Fomalhauti pe aici? Oare din cauza mea sau a lui AB AC? Sau a altora ca noi? Daca-i asa, atunci ii cer sincer scuze

Nu e graba cu titlul, imi fac lista cu urmatoarele carti pe care as vrea sa le citesc dar mai dureaza pana le cumpar. Cand afli, scrie aici te rog.

Nu cred ca Fomalhauti nu mai intra aici din cauza cuiva. Adica a cuiva de la subiect.
Cred ca nu mai intra pentru ca nu are timp sau citeste fara sa intervina pentru ca ea e OK cu turnura pe care a luat-o discutia.
Daca vroia subiectul inchis cerea inchiderea.

Eu am mai zis undeva pe paginile anterioare, replicile acide care au fost au aparut intr-un context. Intr-o comunicare, adica nu a fost monolog.Nu s-a trezit nimeni sa raspunde acid sau nepoliticos asa din senin.
Fomalhauti a lansat o tema, a ales anume cuvinte pentru a o discuta, iar userii au reactionat asa cum orice om reactioneaza la anumiti stimuli. Unii ironic, altii intelegatori, samd, in functie de cum au inteles sau cum s-au identificat cu situatia. Nimic nou.
Nu e nici vina lui F, nu e nici vina nu stiu caror useri. E contextul.

Comunicare in sus si-n jos, dar problemna e ca aici avem la indemana doar literele. Deci o mare probabilitate de a intelege gresit tonul sau starea celei care scrie. Pot sa scriu o propozitie bland si tu sa o interpretezi ca fiind ironica.
Drept dovada, tu de exemplu o vezi pe F ca fiind victima relelor care musca pana la sange. Iar eu cred ca e o exagerare. Si presupun ca amandoua am citit acelasi subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
...
Prietenele trebuiau sa o inteleaga fara ca ea sa explice, dar ea nu era pregatita sa inteleaga fara ca prietenele sa tot fie nevoite sa insiste sa o vada.

Lady, da, prietenele ar fi trebuit sa o inteleaga; adica, fiecare trebuie sa inteleaga ca atunci cand cineva alege sa faca ceva, o fi avand si motive si nu e datoria nimanui sa se justifice si sa dea o mie de explicatii referitor la propriile decizii, motive, alegeri, etc. Daca eu m-as duce in tara si prietena mea mi-ar spune: "As vrea sa ne vedem dar nu pot." acolo s-ar incheia discutia. As spune un "bine, poate data viitoare" si mi-as vedea de treaba, in ideea ca are ea motivele ei pe care, poate, candva, cand va fi ea pregatita mi le-ar explica. Si daca nu le-ar explica, tot prietena mea ar ramane, nu as lua-o nicidecum personal. As considera pur si simplu ca nu e pregatita sa-mi spuna acum ce se intampla si nu nu as bazai-o. Dar asa sunt eu...

_

Mami de Victoria, eu nu cred ca e asa simplu.
Nu trebuie sa intelegem, ca daca trebuie atunci nu mai e o chestiune care vine natural.
Intelegi daca poti, nu ca trebuie sa intelegi.
Ar fi raiu pe pamant sa putem intelege asa simplu orice comportament al altora fata de noi. Da-ti seama ca nu ne-am mai certa si supara niciodata, am fi intelegerea intruchipata.

Cum sa nu iei personal ceva ce e personal? daca prietena ta draga pe care nu ai vazut-o de n ani dar care e ´´prietena draga´´ ti-ar raspunde sec ca nu poate sa se vada cu tine , fara sa iti explice de ce, nu e un lucru personal?

Pare-se ca prietenele lui F chiar nu au putut intelege si au insistat sa o vada.

Mergi la inceput

Saskia LOOL eram si "open". Nu-i nici un incovenient, dar daca nu esti obisnuit poti sa interpretezi ca agresivitate o simpla expunere de pozitii in maniera "dutch".

allinta tu poti face ce vrei. "Judecata" are si sensul de "capacitate de a reflecta asupra unei pb", dar eu am utilizat cuvantul in sensul impartirii intre bine si rau... reformuland "judecandu-i mai putin pe altii"

ocebine cred ca termenul "prieteni dragi" a fost mai curand "fosti prieteni dragi" pe care acum nu stiu unde sa-i plasez.... m-au acceptat si am rezonat intr-o perioada... oare acum ma accepta? De ce nu pot accepta ca eu nu pot face ce vor ele? De ce nu inteleg ca eu sunt ok cu viata mea, dar ca esecurile ei (hei cine nu le are?) fiind asa de off-stream sunt deja un loc dureros in care nu mai suport sa ma zgandare careva.
Eu asa am interpretat mesajul... ei. Si cred ca l-a postat aici pentru ca spera mai multa intelegere decat pe strada.
ocebine si ladyJ "prietenelor" trecute le-a spus ca-i stramtorata pentru ca vrea sa faca o excursie ... doar de aceea s-au oferit sa o ajute cu rochia si platitul resto-ului.

Unele esecuri se accepta usor pentru ca sunt mai des intalnite. Nu pentru ca rezulta din vreun mod de viata mai echilibrat, resposabil. Nu ti-ai luat casa...replica... e greu mey in economia asta... voi sa fiti sanatosi. N-am concediu de cinci ani.... ufff ce viata grea... cum mai e la job tot asa tensionati stati cu reducerile? N-am haine de petrecere.... cum mei...pai daca dai banii pe excursii.

Mergi la inceput