Prieteni dragi(3)(split)
Raspunsuri - Pagina 13
Alizee spune:
Zi, julie, zi. Cu blandete mi te adresez si tie.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
saskia spune:
DC as zice ca e viu, nu e un forum pentru bunicute sperioase .
Deci voua chiar nu vi se pare aroganta faptul ca ati venit, v-ati suit la catedra si dati cu rigla peste degete oricui care isi permite sa aiba o opinie diferita de a voastra? Ma indoiesc sincer ca cititi forumuri, poate va referiti la bloguri. Si chiar si pe Facebook se dau comentarii ce difera de parerea autorului si nimeni nu plange rauri de lacrimi ca in Miorita.
Toata lumea e matura si intelege ca asa e viata, voi de agree to disagree ati auzit? Nicaieri n-am mai vazut atata sete de confirmari ale opiniilor ca printre unii useri de aici. Nu discutie, ci monolog lacrimogen, asezonat cu ceva literatura si gata drama.
O dati acum pe blandete, ce legatura are asta cu o discutie pe un forum, e fisa postului cumva? Aia care nu manifesta emotia X, Y, si Z nu au voie sa-si dea cu parerea! Zau am impresia uneori nu ca vorbesc cu femei mature, poate cu baietii mei care intr-adevar trec prin fazele adolescentei hormonale, la ei e de inteles.
maria_alexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Julie In alta ordine de idei, sa stii ca citesc si alte forumuri - insa doar DC-ul e de limba romana - insa cu mana pe inima spun ca n-am vazut atata lipsa de blandete ca pe aici. Mai ales pe un topic ca asta, ca tin sa cred ca de asta era nevoie, nu de mangaieri pe crestet, cum zicea cineva. Da, forumuri culinare, medicale, psi, pentru parinti si chiar forumuri pt. barbati - avand in vedere ca am un baiat ajuns la varsta barbieritului si prin asta vreau sa insumez toate problemele ce apar odata cu transformarea baiatului in barbat dar absolut nicaieri n-am dat peste atata lipsa de... hai sa-i zic din nou blandete. |
aici imi permit sa te contrazic: sotul intra pe diverse forumuri de barbati SI de limba romana. mai lasam deschise diverse ferestre din browser, si eu si el, incat ne mai scapa un ochi unul prin lecturile celuilalt. concluzia lui (si partial si a mea): daca pe un forum de barbati s-ar scrie unele probleme de aici, autorului i s-ar taia macaroana urgent si cu violenta maximala. DC-ul zau ca e cel mai bland si linistit in exprimari forum (poate ar trebui sa adaug "romanesc", dar eu forumuri de alta limba n-am urmarit).
daca tot am intrat, nu pot sa nu va spun ca metafora cepei si discutiile din jurul ei mi s-au parut de departe cele mai pline de miez pe care le-am citit in ultima vreme .
si sper ca Fomalhauti sa mai intre sa povesteasca si finalul.
Julie spune:
Maria-Alexia, ia mai vezi o data ce am scris eu:
citat din mesajul lui Julie In alta ordine de idei, sa stii ca citesc si alte forumuri - insa doar DC-ul e de limba romana - insa cu mana pe inima spun ca n-am vazut atata lipsa de blandete ca pe aici. Mai ales pe un topic ca asta, ca tin sa cred ca de asta era nevoie, nu de mangaieri pe crestet, cum zicea cineva. Da, forumuri culinare, medicale, psi, pentru parinti si chiar forumuri pt. barbati. |
Nu citesc toate forumurile de pe net, ci am cateva care-mi sunt utile. Cu exceptia DC-ului, celelalte sunt in alte limbi.
J.
PS Ca tot se reclama ceva mai devreme, vocal si agresiv, dreptul la orice fel de opinie pe orice topic - invocandu-se "Forumul... Public!", de ce, pe langa opiniile cu bata - din punctul meu de vedere - ale unora, nu ar trebui sa existe si cele arogante - din punctul altora de vedere - ale mele?
Intrebarea e retorica, sunt de acord aici cu cineva care pomenea de monologuri. Si-l continui mai jos.
Conversatia e o arta, dar ca sa fie una frumoasa, in general participantii trebuie sa fie cam de acelasi calibru (ma refer la preocupari si pasiuni comune - de exemplu pentru literatura, ca tot s-a pomenit de ea, chiar daca in zeflemea).
saskia spune:
PS Ca tot se reclama ceva mai devreme, vocal si agresiv, dreptul la orice fel de opinie pe orice topic - invocandu-se "Forumul... Public!", de ce, pe langa opiniile cu bata - din punctul meu de vedere - ale unora, nu ar trebui sa existe si cele arogante - din punctul altora de vedere - ale mele? Intrebarea e retorica, sunt de acord aici cu cineva care pomenea de monologuri. Si-l continui mai jos. Conversatia e o arta, dar ca sa fie una frumoasa, in general participantii trebuie sa fie cam de acelasi calibru (ma refer la preocupari si pasiuni comune - de exemplu pentru literatura, ca tot s-a pomenit de ea, chiar daca in zeflemea). |
Ce tie ti se pare dat cu bata, mie mi se pare realist si lucid, ce tie ti se pare doar arogant mie mi se pare chiar tupeu de unul care se crede elitist (adica are doar el parerea despre el ca e elitist). Asa ca cine pune limite si unde se face scanarea participantilor la discutie?
Pe de alta parte, vai nemaipomenit, iar o dam pe literatura, pai aia o citesc, din carti consacrate. Oamenii care vin pe forum vin sa ia pulsul societatii nu sa citeasca literatura, pentru aia exista bloguri, liternet, scribdoc, forumuri de specialitate daca vrei. Ma mir ca nu stii toate astea, ma rog poate nu citesti tu pe nisa care o vrei, atunci e si normal sa te plangi.
Adica Fomalhauti a vrut sa o dea pe o chestie literara si o conversatie de cafea si nu s-a prins lumea, mda, pot spune ca e o intoarcere buna din condei.
maria_alexia spune:
asta am subliniat si eu in doua randuri in mesaj: vorbeam de forumuri de limba romana.
scuze, am incheiat off-topicul acesta, desi discutia s-ar putea prelungi mult - dar deja sunt 10001 subiecte despre romanism chiar pe DC.
saskia spune:
Conversatia e o arta, dar ca sa fie una frumoasa, in general participantii trebuie sa fie cam de acelasi calibru (ma refer la preocupari si pasiuni comune - de exemplu pentru literatura, ca tot s-a pomenit de ea, chiar daca in zeflemea). |
Asta e asa din volumul: Turnul de fildes si neintelesii lumii cumva?(aia care vin si ei si fac favoruri la popor, luminandu-i cu intelepciunea lor si vai poporul saracul nu apreciaza).
rrox3 spune:
citat din mesajul lui Julie PS Ca tot se reclama ceva mai devreme, vocal si agresiv, dreptul la orice fel de opinie pe orice topic - invocandu-se "Forumul... Public!", de ce, pe langa opiniile cu bata - din punctul meu de vedere - ale unora, nu ar trebui sa existe si cele arogante - din punctul altora de vedere - ale mele? |
E destul loc si pentru ale tale, sunt chiar binevenite, doar ca tipi des ca esti rumenita prin tigai cand ti se raspunde.
citat din mesajul lui Julie Conversatia e o arta, dar ca sa fie una frumoasa, in general participantii trebuie sa fie cam de acelasi calibru (ma refer la preocupari si pasiuni comune - de exemplu pentru literatura, ca tot s-a pomenit de ea, chiar daca in zeflemea). |
Extrem de elitista asta cu participantii de acelasi calibru. Una dintre regulile comunicarii e ca cel cu nivel mai inalt se acomodeaza la cel cu nivel mai scazut. Indiferent despre ce soi de nivel este vorba, nivelul limbajului, nivel de cunoastere, de experienta, etc. Aici e subforumul de psihologie, adica asta ar fi pasiunea si preocuparea comuna.
Ce literatura a fost luata in zeflemea si de catre cine?
AB_AC spune:
rrox3 sa fim clari ceapa si tigaia imi apartin am drept de copyright chiar de am strs mesajul original... asa cum fac cu jumatate din mesajele scrise in ultimii ani. Apoi domol, domol ca Julie nu tipa. Cred ca n-a prea tipat ea in general, dar in lumea asiatica subtilitatea e ceva mai mare si dezacordul se manifesta altfel. Si traitul printre altii te influenteaza.
Apoi nu e vorba de opinie. Opinia e proprie si personala. Daca tot scrii pe forum si nu esti vreun guru invitat la "tembeliziunea locala" sa prezica efectul razelor de luna ... apoi discuta... nu inchide discutia. Literatura... aceeea obligatorie din scoala si nu vreuna citita pe furis in turnul de fildes te invata diferenta ca "adevarul" e relativ si depinde de punctul de vedere. Cu o minima relativizare poti accepta ca nu trebuie sa fii de acord si atunci incrancenarea ar trebui sa dispara.
Legat de cat de direct si/sau cu bocancii e ok sa te exprimi Julie iti recomand o carte care-ti va explica ca Saskia sufera si ea de adaptare : The Undutchables
http://www.amazon.fr/The-Undutchables-Observation-Netherlands-Inhabitants/dp/0962500631
Unul din comentariile de pe coperta cartii e valabil pentru orice natie, ba chiar orice persoana. Si e facut de un olandez. Cartea nu e blanda, dar e plina de umor.
"Nothing is more interesting than to see yourself through the eyes of an outsider.
The UnDutchables is a very revealing treatise about us... This book in a very exact yet funny way discloses all the secrets about us that we really would have preferred to keep to ourselves. In other words, they hang out the dirty linen...
The authors have clearly looked much farther than wooden shoes and tulips... Even the way we stir sugar in our coffee has not escaped their notice and not until you read this book from cover to cover do you understand how much our behavior, that we consider as completely normal ourselves, borders on insanity for a non-Netherlander.
Everything in it is true, and only the humor with which it is written makes it at all palatable for us."
Julie tu cauta o cochilie mai mare dar daca gasesti una virtuala in care pot incapea si eu...intinde un fir sa mai pot da de tine. Da?
Alizee spune:
citat din mesajul lui AB_AC rrox3 sa fim clari ceapa si tigaia imi apartin am drept de copyright chiar de am strs mesajul original... asa cum fac cu jumatate din mesajele scrise in ultimii ani. Apoi domol, domol ca Julie nu tipa. Cred ca n-a prea tipat ea in general, dar in lumea asiatica subtilitatea e ceva mai mare si dezacordul se manifesta altfel. Si traitul printre altii te influenteaza. Apoi nu e vorba de opinie. Opinia e proprie si personala. Daca tot scrii pe forum si nu esti vreun guru invitat la "tembeliziunea locala" sa prezica efectul razelor de luna ... apoi discuta... nu inchide discutia. Literatura... aceeea obligatorie din scoala si nu vreuna citita pe furis in turnul de fildes te invata diferenta ca "adevarul" e relativ si depinde de punctul de vedere. Cu o minima relativizare poti accepta ca nu trebuie sa fii de acord si atunci incrancenarea ar trebui sa dispara. Legat de cat de direct si/sau cu bocancii e ok sa te exprimi Julie iti recomand o carte care-ti va explica ca Saskia sufera si ea de adaptare : The Undutchables http://www.amazon.fr/The-Undutchables-Observation-Netherlands-Inhabitants/dp/0962500631 Unul din comentariile de pe coperta cartii e valabil pentru orice natie, ba chiar orice persoana. Si e facut de un olandez. Cartea nu e blanda, dar e plina de umor. "Nothing is more interesting than to see yourself through the eyes of an outsider. The UnDutchables is a very revealing treatise about us... This book in a very exact yet funny way discloses all the secrets about us that we really would have preferred to keep to ourselves. In other words, they hang out the dirty linen... The authors have clearly looked much farther than wooden shoes and tulips... Even the way we stir sugar in our coffee has not escaped their notice and not until you read this book from cover to cover do you understand how much our behavior, that we consider as completely normal ourselves, borders on insanity for a non-Netherlander. Everything in it is true, and only the humor with which it is written makes it at all palatable for us." Julie tu cauta o cochilie mai mare dar daca gasesti una virtuala in care pot incapea si eu...intinde un fir sa mai pot da de tine. Da? |
Un mesaj plin de emfaza nejustificata.
Sa inteleg ca esti experta in psihologia expatilor ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.