Prieteni dragi(3)(split)
Raspunsuri - Pagina 16
Chuny spune:
Pai problema era :ca n-are bani de mers la restaurant, n-are bani nici de o cafea pt prietenele care vroiau sa vina macar la ea acasa sa o vada si, in plus, n-are bani nici de vacante. Ori daca muncesti cat de cat nu prea se pune problema sa nu ai bani de o cafea cu prietenele o data la cativa ani ...
Ne poticnim la prietene, prietenele inteleg daca le explici cu sinceritate unde e problema si daca arati ca ai vointa sa gasesti o solutie de mijloc, pt ca da, oameni dragi pe care ai ocazia sa-i vezi o data la cativa ani, chiar nu poti sa-i trimiti la plimbare asa usor ( ca nu te lasa inima, nu de alta, maine poimane nu-i mai vezi deloc sau nu te mai vad ei, asa ca nu ratezi ocaziile rare de a vedea niste oameni dragi, chiar si intr-un parc). Am stabilit deci ca erau oameni dragi, da ?
Iar eu nu pot sa judec deloc aspru prietenele care i-au oferit sa plateasca locul pt a o vedea, asta-s eu ... este perfect normal sa incerci si daca chiar nu se poate sa cauti o solutie de mijloc, ceea ce s-a si intamplat, i-au propus sa o vada acasa... tot nu era bine!
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Dar e ipocrizie si sa nu-ti accepti locul si sa ti-l platesti cu bani. |
atunci putem spune ca acelasi lucru l-a facut si F cand, in trecut, isi cheltuia banii pe cine fastuoase cu prietenii.
In fine, eu nu vad lucrurile asa. Cred ca prietenele care i-au oferit bani au facut-o pur si simplu, ca sa o ajute.
Edit: nu e bai ca nu accepti ajutorul financiar ca sa mergi la intalnirea cu fostii colegi.
Nu asta a fost problema ci faptul ca incerci sa te eschivezi si simti un mare disconfort cand prietena ta draga, pe care o iubesti, isi anunta intentia de a te vizita. Asta nu e OK si e musai sa vezi de unde vine disconfortul ala, ca doar daca stii de unde vine poti scapa de el.
AB_AC spune:
LadyJ am constat eu ca-i mai simplu daca a-i impartit un kiwi si acum te prezinti cu casa varza. Insa din prietenii facuti in perioada in care bateam barurile de jazz n-am ramas cu nici unul cand am revenit 100% in academia.
In rest, sunt de acord ca o problema actuala a lui F este lipsa excesului bugetar. Cu toate ca ea zice ca nu, ca e fericita cu alegerile ei. Poate nici nu e capabila sa creada ca prietenele ei chiar o iubesc si cu alegerile ei de acum, si fara bani gramada si fara cine fitoase. Ea se ascunde de ele, se framanta singura :( |
Perfect de acord... dar doar intalnindu-se asa cum e ea acum se va vedea daca se framanta de pomana de frica pierderii prietenelor au ba.
Si din ce a zis... s-a dat peste cap cu ceea ce nu-si permitea realmente.
Saskia credeam ca am fost clara. Eu cred ca-i ipocrizie sa te "incrustezi" cum zic francezii. A zis fata nu sau ramane nu sau ii propui ceva care nu o costa nimic si-n care tu oferi doar prezenta ta. Ca de exemplu o plimbare.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui AB_AC LadyJ am constat eu ca-i mai simplu daca a-i impartit un kiwi si acum te prezinti cu casa varza. Insa din prietenii facuti in perioada in care bateam barurile de jazz n-am ramas cu nici unul cand am revenit 100% in academia. |
Pai nu ai ramas, dar nici nu zici ca-i iubesti si ca ti-s dragi, nu-i asa? Si nici prietenii aia nu te suna nerabdatori sa te vada si sa iti cunoasca copiii.
F zicea ca cel putin doua dintre prietene sunt foarte vechi, probabil au impartit si ele vreun kivi..
saskia spune:
Perfect de acord... dar doar intalnindu-se asa cum e ea acum se va vedea daca se framanta de pomana de frica pierderii prietenelor au ba. Si din ce a zis... s-a dat peste cap cu ceea ce nu-si permitea realmente. Saskia credeam ca am fost clara. Eu cred ca-i ipocrizie sa te "incrustezi" cum zic francezii. A zis fata nu sau ramane nu sau ii propui ceva care nu o costa nimic si-n care tu oferi doar prezenta ta. Ca de exemplu o plimbare. |
Aha, cu asta sunt de acord, eu n-as fi insistat, daca nu eram asa de apropiata. Si sa fiu sincera, am simtit de la inceputul subiectului ca e exagerare. Dupa cum am mai zis: o prietena buna stie ce se intampla cu tine, adica stie si gata! Nu e nevoie sa-i faci un desen! D-asta nu am crezut ca sunt "prietenele dragi" din povestea pe care si-o construise ea.
Si da e interesant un subiect despre prieteni, asa vezi cum mai gandesc oamenii in general
Cat despre a te preface doar ca sa ai prieteni, e trist pe bune. Cunosc si eu genul asta de oameni. Dar, ori iti asumi identitatea ta, aia autentica, ori pui o masca, dar ai grija sa nu o dai jos si sa strici munca asidua de cucerire sociala. Depinde ce-ti doresti mai tare! O fi si asta un scop in viata!
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Pai nu ai ramas, dar nici nu zici ca-i iubesti si ca ti-s dragi, nu-i asa? Si nici prietenii aia nu te suna nerabdatori sa te vada si sa iti cunoasca copiii. |
Ba da au sunat.... cred ca dorinta de a reinoda lucrurile a fost sincera, dar s-a destramat repede. Si atunci cand au sunat mi-erau si dragi si-i iubeam. Dupa ani, am revenit la cluburile de jazz... dar cum sa zic... am alte prioritati. Vin la brunch cu copiii, nu cu ei seara. Si e o alegere.
Cat despre ce kiwi a impartit F. pai ea spunea ca lumea ar fi descris-o "F. fata buna.... hmmm... ah si cu bani" deci e firesc sa fie nesigura daca prieteniile ei erau bazate si pe asta. Cand toti din jur au bani si isi permit toate acestea e ok.
Chuny crede-ma ca se poate Un parc era ok, acasa nu... in generatia mosilor care au terminat de 20-30 ani liceul a veni acasa are "standarde".
Adela99 spune:
citat din mesajul lui AB_AC Un parc era ok, acasa nu... in generatia mosilor care au terminat de 20-30 ani liceul a veni acasa are "standarde". |
io p-asta n-o prea inteleg. si io am terminat liceu' de vreo cativa ani :) a veni acasa are standarde. de acord intr-un fel, depinde de de ce vii acasa la mine si in ce situatie ma aflu.
aici era vorba despre a veni acasa la tine sa te vad, sa sporovaim si sa-ti vad si familia. stiu ca nu stai bine financiar, deci te rog nu intinde masa. ar fi nedelicat sa te invit in oras pentru ca s-ar putea sa nu te simti bine ca nu poti sa-ti achiti nota si stiu ca nu ti-ar place s-o achit io, chiar daca io te-am invitat. si in plus poate nu poti pleca de acasa o ora-doua ca ai si copii mici acasa. asa ca cc ca sa impacam si capra si varza vin io la tine. o fi nedelicat ca tocmai mi-ai spus sa nu ai disponibilitati si stiu ca tu vrei sa fi o gazda buna, da' te rog nu te strofoca pentru ca atunci nu ma simt bine io. no bine, zice prietena mea, vino si poate te pun si la treaba :) si cand aterizez la ea nu ma astept la cornuletze, da' mananc ca-mi plac si nu-i spun nici: vai, nu trebuia sa te deranjezi :) sa te cheltuiesti. asta ar fi nedelicat. da' plecand de acolo sunt la fel de nelamurita ca si prietena mea. ea nelamurita ca de ce am venit ca doar stiam in ce situatie e ea si de ce nu am acceptat un simplu nu fara intrebari si solutii. si io nelamurita ca oare de ce s-o pregatit cand stie ca io nu-s pretentioasa si nu tzin la formalitati. da' ne-am simtit bine oricum si vom tine legatura si data viitoare poate ne va fi mai usor sa ne intelegem una pe alta. ca doar suntem prietene :)
ocebine spune:
ABAC - am citit mesajul inainte sa-l stergi
Adela99 - asa functioneaza o relatie cu o cunostinta, un amic, o fosta colega de servici, o vecina 3 strazi mai jos de mine nu cu o prietena pe care declar ca o iubesc ba chiar insist ca ea sa cheltuie bani sa am sansa sa o vad eu cind sint in vacanta. Ma rog, parerea mea...