Prieteni dragi(2)
Raspunsuri - Pagina 9
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikol24 Eu nu am inteles ceva.Daca tu spui ca economisesti sau strangi cureaua pentru vacanta in Tenerife ,pentru ca este o ocazie unica si ca plimbarea cu submarinul este ceva ce copii isi vor aminti cu placere cum de merg doar 3 copii? Daca acesta este motivul pentru care tu numeri inghetatele(nu o zic cu rautate sa nu te superi) si pentru care nu ai bani nici sa iti tratezi prietenele cu o cafea,pizza etc nu e totusi un pic egoist? La mine din exterior se vede ca excursia facuta doar pentru 3 din cei copii ai tai este mai mult moftul tau,dorinta ta pe care desigur ti o asumi si te respect pentru asta.ESte corect ca ceilalti sunt de varste diferite si nu se bucura alaturi de tine de faptul ca mergeti in Tenerife dar daca totusi faceti niste sacrificii sa mergeti in vacanta de ce nu pentru toata familia?? |
Daca ai citit tot, precis iti aduci aminte ca Fomalhauti a explicat ca nu toti copiii ei isi doresc sa mearga cu mama si cu tata sa se dea cu submarinu'.
Desigur, ar fi varianta pe care o propui, sa mearga cu toti copiii, impotriva vointei lor, ca vorba aia, ea i-a facut, ea ii omoara, daca nu se conformeaza...ca nu-s de capul lor.
Dar, din diferite motive, ea a ales sa mearga in concediu doar cu cei care vor.
Culmea este ca am auzit ca marsavia asta se intampla si in alte familii. Ba recunosc: si intr-a mea.
(nu o zic cu rautate, sa nu te superi)
Rufus, Tora si iadele
ladyJ spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Donia
marina si ladyJ, o sa va raspund impreuna. Marina, lipsa de intelegere pot sa o inteleg. Subiectul ar fi putut sa fie despre asta, te inteleg sau nu te inteleg, pentru mine prietenia inseamna ceva, pentru tine inseamna altceva. Ce vreau sa spun, ladyJ, e ca subiectul asta s-a transformat intr-o judecata de valoare. Eu sunt bun/buna pentru ca imi iubesc prietenii mai mult decat tine, tu nu esti buna pentru ca nu iti iubesti prietenii la fel de mult, nu esti buna pentru ca nu iti dra.mu.iesti bine banii, dar de ce nu ai avut grija de unica pereche de pantofi, nu esti o mama buna pentru ca nu iti iei toti copiii in concediu, pentru ca nu le oferi activitati in schimbul vacantelor, esti o egoista pentru ca nu vrei sa iti cauti servici, nu ti-e mila de sotul tau care e singurul care munceste si duce in carca o familie numeroasa, pune mana si slabeste ca sa incapi in hainele vechi, dar de fapt de ce mananci asa de mult, ce probleme ascunzi tu de fapt? Ma izbeste lipsa de delicatete cu care i se critica alegerile de viata, cu care e acuzata de lipsa de sinceritate. LadyJ, stii poate mai bine decat mine cat de mult conteaza felul in care se spun anumite lucruri. Nu ma astept ca toata lumea sa fie culmea empatiei, dar pentru unii subiectul asta s-a transformat intr-un freak show (7 copii si 7 animale!), intr-un reality show interactiv, sau in cel mai bun caz intr-un loc in care lumea isi descarca frustrarile pentru lipsurile din copilarie sau pentru relatiile defectuase din viata reala. Si toate astea F trebuie sa le duca in carca. Uitam ca ea e o persoana reala, o mama care dupa ce mai ia o palma virtuala la subiectul care urma sa ii ofere un oarecare sprijin, trebuie sa se intoarca la copiii ei si sa le zambeasca. Nu, nu cred ca dramatizez. Citesc un subiect si reactionez. Pana apuc sa raspund on topic apar noi si noi replici care sunt complet off topic, si pana la urma cad si eu in pacatul asta. Scuze daca off topicul meu va strica joaca de-a disectia vietii lui Fomalhauti. |
Ok, Doina, incep cu ultima ta ta fraza care e....stii si tu cum e.
E rautacioasa, ok? E nedreapta. E exagerata.
Pentru ca eu cel putin nu am vazut pe nimeni aici la subiect care sa fi venit din oficiu cu o rautate malefica cu ochii sclipind de bucurie ca are ocazia sa se joace de-a disectia unui user!
Toate replicile au fost date in anumte contexte create de cea care a deschis subiectul. Si cu asta cred ca am raspuns pe de-antregul mesajului tau de mai sus, in care iti exprimi convingerea ca suntem o mica adunatura de dracula-women si sugem cu satisfactie sangele lui F, asa, de distractie. :(
Stiu cat conteaza felul in care se spun anumite lucruri, de aceia te rog (daca vrei) sa revezi si felul in care F a spus anumite lucruri, lucruri care au declansat reactii de tot soiul. De la uimire la acuze. Lipsa de sinceritate a aparut dupa ce F a reinterpretat cateva din propriile afirmatii.
Si totusi, stiu si cat de incompleta poate fi comunicarea in scris, mai ales cand nu ai timp berechet si scrii intre alte cateva activitati zilnice.
F a spus ca nu cauta mangaieri pe cap, si ca multumeste tuturor care si-au spus parerea, parere pe care ea a cerut-o. Da, unele postari sunt mai dure, mai directe, mai fara perdea. Dar repet, n-au aparut din neat, din dorinta nu stiu cui de a se juca de-a tocatul marunt a lui F.
Zau asa, eu cred ca exagerezi.Judecata de valoare, da, este. Se putea evita la subiect? Cum anume, atunci cand se cer pareri si se intervine cu alte detalii ´´altfel´´, de care esti constienta ca-s altfel si ca majoritatea le percepe clar ca fiind altfel?
Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui giulia81 eu cred ca toti visam la ceva...si nu cred ca e problema nimanui in ce investim noi banii nostri...cel putin asta cred eu Caught between the devil and the deep blue sea... |
Exact. Mai era un mesaj in care cineva o acuza ca asta e vacanta la care viseaza ea, si nu o face ptr. copii. Asa, si? Ce-i rau in asta? Chiar trebuie sa renuntam sa visam cand avem copii? Sau asta inseamna ca daca e visul ei, copiii nu se vor bucura de vacanta la fel de mult ca si ea?
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Katya spune:
Donia, si eu cred ca exagerezi un pic, Fomalhauti a pus o intrebare care a atras prin natura ei si alte intrebari sau teme , nu inseamna ca a disecat-o cineva, chiar daca ai zice ca asa e ,dar intr-un fel cred ca ea se astepta la asta.Si nu pt ca e normal sa te astepti la a primi raspunsuri incomode sau dureroase sau obraznice sau mai stiu eu cum doar pt ca ai deschis un subiect.Nicidecum, ci pt ca am impresia ca ea insasi s-a vrut analizata.
Dar sa ma adresez direct tie, Fomalhauti, eu cred ca intrebarile cu de ce nu inteleg prietenele ce le spui nu sint, in realitate, intrebari care sa-ti para atit de insurmontabile incit sa deschizi un subiect, sint sigura ca stii sa te faci inteleasa de ele, mai mult, ca le si primesti, dupa cum ai si facut. Mie imi faci impresia ca nu astepti nici raspunsuri si nici validari, ci doar vrei sa surprinzi cititorii, sa le atragi atentia asupra ta, sa-i sochezi cu excentricitatile, cu personalitatea ta, cu diferentele tale, nu stiu, poate ma insel. Sa ma ierti ca vin si eu tot cu supozitii,dar realmente eu ma simt ca un spectator incitat, implicat, rareori m-am simtit asa la un subiect, ai zice ca citesc o piesa si-mi vine sa-l intreb pe autor ce-a vrut sa zica in cutare scena.
In fine, sfaturi sau altele n-am a-ti da, cum ziceam, stiu sigur ca te descurci tu cu prietenele. Atita doar sa mai zic de pantofii prietenei: cred ca nu i-ai vazut pt ca n-ai vrut sa-i vezi, cum sa nu stii daca avea sandale sau pantofi...daca ar fi asa de insignifiant cu ce se-ncalta omul, ai fi prima la banchet cu ce ai, n-ai mai vrea pantofi noi.
Iti doresc toate cele bune, vacanta placuta si sa fiti sanatosi sa va descurcati cu toate.
Donia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Ok, Doina, incep cu ultima ta ta fraza care e....stii si tu cum e. E rautacioasa, ok? E nedreapta. E exagerata. |
Da, imi dau seama ca replica mea e... cum e
Poate nu e fair play fata de anumiti useri, de acord. Imi dau seama ca poate fi interpretata ca fiind rautacioasa, insa de unde stau eu cam asa se vede. Ca o critica la rece pe care niste oameni complet detasati o fac despre un subiect fierbinte si atractiv.
Pentru ca eu cel putin nu am vazut pe nimeni aici la subiect care sa fi venit din oficiu cu o rautate malefica cu ochii sclipind de bucurie ca are ocazia sa se joace de-a disectia unui user! |
Dar sunt convinsa ca replicile malefice au fost date cu cele mai bune intentii, si o spun fara pic de ironie. La fel cum cred si in zicala care spune ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune.
Toate replicile au fost date in anumte contexte create de cea care a deschis subiectul. Si cu asta cred ca am raspuns pe de-antregul mesajului tau de mai sus, in care iti exprimi convingerea ca suntem o mica adunatura de dracula-women si sugem cu satisfactie sangele lui F, asa, de distractie. :( Stiu cat conteaza felul in care se spun anumite lucruri, de aceia te rog (daca vrei) sa revezi si felul in care F a spus anumite lucruri, lucruri care au declansat reactii de tot soiul. De la uimire la acuze. Lipsa de sinceritate a aparut dupa ce F a reinterpretat cateva din propriile afirmatii. Si totusi, stiu si cat de incompleta poate fi comunicarea in scris, mai ales cand nu ai timp berechet si scrii intre alte cateva activitati zilnice. F a spus ca nu cauta mangaieri pe cap, si ca multumeste tuturor care si-au spus parerea, parere pe care ea a cerut-o. Da, unele postari sunt mai dure, mai directe, mai fara perdea. Dar repet, n-au aparut din neat, din dorinta nu stiu cui de a se juca de-a tocatul marunt a lui F. Zau asa, eu cred ca exagerezi.Judecata de valoare, da, este. Se putea evita la subiect? Cum anume, atunci cand se cer pareri si se intervine cu alte detalii ´´altfel´´, de care esti constienta ca-s altfel si ca majoritatea le percepe clar ca fiind altfel? Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Imi pare rau, uitam, uitati, ca F nu e un studiu de caz, nu e doar un nick pe un forum, e o femeie in carne si oase. E o persoana care are sentimente, care sufera ca si noi, care poate doreste sa nu isi faca publice emotiile. Da, stiu ca a multumit si celor care au exprimat pareri dure, dar asta nu da legimitate parerilor neporivite, ci arata doar ca F are bun simt si demnitate.
Si inteleg si accept ca unii useri doresc sa o ajute sincer pe F, dar pentru altii subiectul asta e doar o placuta despicare a firului in patru. E amuzamentul de dupa amiaza sau de seara. E stirea de la ora 5.
E cea mai fierbinte atractie a forumului.
Pe mine lucrurile astea m-au izbit cel mai tare.
S-au spus lucruri dure, pentru ca a existat provocarea. E vina provocatorului sau a celui care a raspuns? Imi dai de inteles ca si F poarta responsabilitatea pentru replicile pe care le-a primit. Eu cred ca nimic din ceea ce a scris ea nu a meritat unele acuzatii care i s-au adus.
Poate subiectul asta, purtat intr-un mod diferit, ar fi putut sa devina un instrument de autocunoastere pentru F, ar fi avut poate ocazia de introspectie, multumita replicilor on topic. Insa multele si gravele off topic au deturnat discutia, zic eu.
Si cu tot respectul, nu trebuie sa fie nimeni de acord cu mine E limpede ca suntem afectati in mod diferit de tot ceea ce s-a discutat.
Fomalhauti spune:
REZUMAT:
Am deschis un subiect in care spuneam ca e o petrecere la un restaurant si eu nu am bani sa ma duc. Doua prietene mi-au oferit bani si mie nu mi se pare normal sa-i primesc. Am vrut sa stiu de ce insista.
Am mai vrut sa stiu daca are cineva o idee cum as putea sa fac sa nu primesc musafiri, tot fiindca nu am bani.
Am explicat motivul pentru care nu vreau sa primesc bani. Am considerat ca este importanta explicatia. Ideea este: nu am bani pentru ca plec la mare si nu fac doar "cura heliomarina" ci ne si distram - asa ca mi se pare aiurea sa accept bani.
Am primit mai multe categorii de raspunsuri on-topic:
1.E normal tot ce ai facut, asa as fi facut si eu in situatia ta. Daca nu vrei sa primesti musafiri, le spui. Ai putea sa gasesti un mod de a-ti vedea prietenele fara cheltuieli. (Sugestii)
2.Ceea ce faci e urat. Prietenele tale au dreptate sa-ti ofere bani/sa insiste/sa se supere. E si mai urat ca nu vrei sa le vezi. In aceasta categorie intra si cele care mi-au spus "nu banii sunt problema, nu vrei" (din diferite motive) - se poate ca una sau ambele prietene (sau cei care vor mai afla) sa aiba aceasta parere. "Nu sunt prietenele tale, nu le iubesti" (idem afirmatia precedenta)
1+2.Unele aspecte sunt in regula, altele nu.
3.Ai putea totusi sa te duci la restaurant. (Sugestii) Macar ai putea sa le primesti la tine. (Sugestii) Macar sa le vezi. (Sugestii)
Pana aici, toate bune si frumoase. Ca unele au zis-o mai frumos, unele mai urat, unele mai bland, unele mai agresiv - OK.
Dar incep off-topic-urile. Unele mai agresive decat altele (ca sa nu mai vorbim ca unele vin de la persoane de la care nu ma asteptam deloc).
Doar cateva exemple de off-topicuri (mai mult sau mai putin deplasate):
1.Sa te duci la servici. De ce? Nu vreau sa ma duc, vreau sa stau acasa cu copiii. Ce legatura are serviciul cu subiectul? Sa ma duc la servici ca sa am alta data bani de restaurant, rochii, pantofi? Si tot nu inteleg ce legatura are cu subiectul? Daca ma duc maine la servici ce se schimba la subiectul actual?
2.Trebuie sa schimbi modul in care administrezi banii. Am zis eu ca vreau mai multi bani? Am venit pe forum sa deschid subiectul "cum ne administram finantele"? (Ar fi interesant subiectul daca lumea ar veni cu sugestii nu cu "stiu eu ca-s desteapta, asa se face si nu altfel") Nu vreau sa schimb modul in care administram banii. Ce legatura are cu subiectul? Ca sa nu mai deschid acelasi subiect si peste 10 ani?
3.Dar cele mai aprige comentarii off-topic sunt legate de excursia in Tenerife. Ce legatura au comentariile astea cu subiectul? Habar n-am. Eu am povestit de excursie cate ceva ca sa arat ca nu de saracie nu am bani ci fiindca i-am folosit la altceva, tot la distractie. Dar pana la urma chiar nu are nicio importanta unde e excursia.
3.1 De ce exoticul Tenerife? Nu e exotic, e o destinatie foarte populara a englezilor si nemtilor care au notiunile good for price/preiswert. De ce exoticul Tenerife? Ca asa vreau eu. De ce nu altceva? Nu stiu, daca nu iesea "exoticul" Tenerife, era Benidorm (idee de pe forum). Daca nu iesea nici Benidorm...mai cautam.
3.2 De ce nu cu toti copiii? Ca nu vor, am zis. Ba vor, da' se prefac. Asa cum mama lor se preface ca isi iubeste prietenele. Ba nu, nu vor. Ba vor, stim noi. Bine, si daca ar vrea? CE LEGATURA ARE CU SUBIECTUL DESCHIS DE MINE? V-a zis si Rufus, va zic si eu. De-a lungul anilor am facut si excursii cu o parte din copii fara sa-i intreb pe ceilalti. Am incercat sa echilibrez. Vaaai, ce trist. Mai bine in parc si la muzeu cu toti. Buna idee. O sa-l iau pe cel de 21 de ani cu mine in parc. Nu stiam, dar mi-ati spus voi: doar se preface ca nu vrea.
3.3 De ce in Tenerife si nu la muzeu? Ca mie mi se pare mai interesant in Tenerife. Vaaaai, ce inculta. Bine. Si? Ce legatura are cu subiectul deschis?
Am tot incercat sa raspund cum am stiut eu mai frumos la off-topic-uri. Bine, mi-o mai fi scapat o intepatura. Dar, cu siguranta am fost blanda prin comparatie. Numai ca pe masura ce eu am raspuns intrebarile off-topic au devenit tot mai intruzive si mai insinuante.
3.4 Plec eu in Tenerife, da' pe adolescenti ii trimit unde vor ei? (Pai unde vor ei sau cu mine?) Sigur, nu toata lumea a citit tot ce am scris. Dar am scris pe undeva ca adolescenta mea a plecat in tabara in Grecia in conditiile in care in perioada respectiva avea deja platit un sejur la Paris cu avion cu tot. Mana sus cine ar fi facut asta. Da' cu subiectul, ce legatura are? Subiectul nu este "Hai sa dovedim ca excursia in Tenerife este gresita".
3.5 Plec in Tenerife, da' copiii mei au activitati extrascolare? Sa mai raspund, sa nu mai raspund?!
Si acum vin comentariile off-topic de top:
4. Ce mananca copiii mei? Cineva a scris ca uneori nu are bani decat de paste cu sos de rosii. A mai zis cineva "si eu la fel". Si am scris si eu ca uneori mancam paste cu sos de rosii. De aici, mare scandal. Copiii sunt flamanzi, tot mai flamanzi de la o postare la alta. Cand vin musafirii se arunca la cornuletele cu rahat. In timp ce alti copii, hraniti bio, nu se arunca la cornulete. Altii au permanent cornulete acasa, munti si copiii varsa cand mai vad cornulete cu rahat. Aceiasi copii se uita cu scarba la pizza comandata pentru musafiri. Trebuie sa-i indop inainte? Si totusi, ce legatura are asta cu subiectul?
Da' stiu ca am scris....
Fomalhauti spune:
citat din mesajul lui cristoiu Pina la urma vrei sa le vezi sau nu? |
Incep, in sfarsit, sa raspund la intrebari.
Si raspunsul meu urat, meschin si trist (dupa diferiti autori) este:
Da, vreau sa le vad. Dar mai mult decat sa le vad vreau sa nu mai cheltuiesc din banii de excursie (fiindca indiferent de unde iau acum banii, pana la urma tot din cei de excursie sunt; ce bine ar fi daca as putea lua din cei de facturi)
(Here we go again: ba nu, nu vrei...Intrebarea mi-a fost adresata mie. Nu a fost "pana la urma, VREA sa le vada". Eu raspund "Vreau sa le vad." si continui ca la politie "atat declar, sustin si semnez")
cruis spune:
Uglyyyyy...
Despre ce e subiectul asta, de fapt?
As vrea sa cred n-am prieteni ca si F, ci ca prietenele ei, in rest n-am nimic de adaugat, numa' ma bag in seama si eu...
Fomalhauti spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Revenind: Fomalhauti, o sa-ti transmit sfatul pe care l-am primit si eu de la unele fete: sinceritatea, pe un forum, nu e buna. Detaliile, pe un forum, nu sunt bune. Eu le folosesc pe ambele, ca e stilul meu, dar nu te sfatuiesc sa faci la fel. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
"Ma" risc.
coracora spune:
Fomalhauti, ti-am aprobat mesajul anterior pentru ca ai dreptate. Trebuia sa ne rezumam la a-ti raspunde la dilema: prietenele tale insista sa primesti banii pentru ca tin la tine si te vor la banchet. Vizita nu mai are rost s-o eviti, inteleg ca s-a intamplat deja.
Atat. Sper ca te multumeste explicatia mea.