Prieteni dragi(2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

nu pricep daca astepti un raspuns sau nu dar eu cred in principiul egalitatii intre copii in general. Asa am fost crescuta si gata. Sora'mea a facut facultatea la particular si ai mei i-au platit taxa. Nu a fost taiata de la vacante.

Marina

Mi se pare normal dar de asemenea mi se pare in concordanta cu tot ce a spus Fomalhauti (nu inteleg de ce unii, dupa atatea zeci de pagini, scriu tot FoRmalhauti, daca un nick-name nu-l citesc cu atentie, ce sa mai spun de mesajele kilometrice- am incheiat paranteza); fiindca in cazut tau, de exemplu, egalitatea aceea "pura", la modul ideal, ar fi insemnat ca exact aceeasi suma platita de ai tai ca taxa pentru sora ta, sa-ti fie data si tie (cash sau sub forma de altceva de care sa nu beneficieze nici sora ta), pentru ca altfel, strict teoretic...ar fi fost nedrept, nu? Asa ca sa nu judecam cu unitati de masura diferite si sa tot o acuzam pe Fomalhauti ca face "discriminari" intre copii, cand de fapt in orice familie cu mai mult de 1 copil apar astfel de aparente inechitati, in mod natural si acceptabil

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

am observat ca stelutele se dau (citeodata) in functie de atitudinea publicului fata de autor, mie continui sa-mi fii simpatica !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

nu inteleg de ce unii, dupa atatea zeci de pagini, scriu tot FoRmalhauti, daca un nick-name nu-l citesc cu atentie, ce sa mai spun de mesajele kilometrice- am incheiat paranteza);

cred ca sunt cei carora le placea in scoala chimia, il asociaza cu formaldehida; acuma inteleg de ce intr-un final am preferat sa-l prescurtez, stiam io ca ceva nu-i a buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

De cand o stiu eu pe Fomalhauti, pe forum a fost mereu simpatizata si admirata pentru ca este mama atator copii. A scris mereu frumos si echilibrat, o placere s-o citesti. Acesta este, cred, primul subiect la care i s-a spus ca totul in viata ei este gresit pentru ca nu aduce bani in casa, face cheltuieli iresponsabile, nu-si hraneste sanatos copiii, ii discrimineaza si, culmea, este nefericita si mananca din frustrare (!!!) "Cum poate oare sa mai doarma linistita noaptea?!" a intrebat chiar cineva. Fara exagerare, dar s-a ajuns prea departe. Am ramas cu impresia ca a fost, pur si simplu, desfiintata ca om, ca mama si nu merita asta. Imi pare rau, Fomalhauti! Iti doresc o vacanta de vis si intalniri placute cu prietenele care vor veni sa te vada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Imi pare rau, uitam, uitati, ca F nu e un studiu de caz, nu e doar un nick pe un forum, e o femeie in carne si oase. E o persoana care are sentimente, care sufera ca si noi, care poate doreste sa nu isi faca publice emotiile.

Evident, la fel sunt si cele care au raspuns. :)

Citat:

S-au spus lucruri dure, pentru ca a existat provocarea. E vina provocatorului sau a celui care a raspuns?

Avand in vedere ca nici cele care au rapsuns nu-s roboti ci oameni care reactioneaza la stimuli, zic ca nu exista o vina anume ci un context creat.

Citat:

Imi dai de inteles ca si F poarta responsabilitatea pentru replicile pe care le-a primit.

Nu, ea poarta responsabilitatea doar pentru ceea ce a scris. Si cum a scris. la fel ca oricare dintre cei care au raspuns.

Citat:

Poate subiectul asta, purtat intr-un mod diferit, ar fi putut sa devina un instrument de autocunoastere pentru F, ar fi avut poate ocazia de introspectie, multumita replicilor on topic. Insa multele si gravele off topic au deturnat discutia, zic eu.

Desigur, dar cei care raspuns nu poarta responsabilitatea de a creea posturi incarcate de semnificatii care sa o ajute pe F sa se autocunoasca prin introspectie. Nu putem avea pretentia asta.
Ar fi putut fi posturi pline de intelegere, la fel cum subiectul s-ar fi putut inchide sau muta la ZZ.
Parerea mea este ca au majoritatea posturilor au fost echilibrate, cu pareri pertinente, logice si sfaturi folositoare(in general).

De ce nu se nominalizeaza acele ´´multe si grave´´off topicuri? Cate au fost? 2? 6? 10? Nu e mai corect asa decat sa citim acuze cu ´´voi´´? Care voi? Toti cu exceptia lui F si a celor care o ´´apara´´ pe F ?:)

Citat:

Si cu tot respectul, nu trebuie sa fie nimeni de acord cu mine E limpede ca suntem afectati in mod diferit de tot ceea ce s-a discutat.

Si nu in ultimul rand,Donia, imi cer scuze ca te-am ´´botezat´´ de doua ori la rand , iar tu´, draguta, nu mi-ai atras atentia.

Sunt de acord sa nu fim de acord :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Citat:

nu inteleg de ce unii, dupa atatea zeci de pagini, scriu tot FoRmalhauti, daca un nick-name nu-l citesc cu atentie, ce sa mai spun de mesajele kilometrice- am incheiat paranteza);

cred ca sunt cei carora le placea in scoala chimia, il asociaza cu formaldehida; acuma inteleg de ce intr-un final am preferat sa-l prescurtez, stiam io ca ceva nu-i a buna

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

Agnes si Alexa (21.06.2009)

Categoric la asta ma duce gindul. Doar ca eu uram chimia, am avut-o pe celebra David.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

pt mine e interesant de inteles care a fost resortul care a stat la baza deschiderii acestui subiect de catre o persoana careia, de-a lungul timpului, i-am apreciat si admirat multe dintre mesajele cu care m-am intersectat

nu cred ca e vorba despre..."asa am vrut eu...sac, sac"...v-am pacalit
ci mai degraba de ce zic Katya, Daniela.. si multi altii anterior..
despre...o nevoie de a fi speciala, de a fi in centrul unei teme, un alt fel "de a face cinste" la un restaurant
(ce credeti...i-a reusit?)

Totusi nu cred ca nu a luat in calcul faptul ca intamplator sau nu, unul dintre prieteii dragi, despre care e vorba printre aceste randuri...ar citi la un moment dat ce s-a discutat aici

si atunci?

Marturisesc ca mi-e greu sa empatizez cu problema (cea expusa, daca ea exista) lui Fomalhauti, intrucat pentru mine personal lucrurile sunt mai simple.
Nu am dus lipsa de nimic de cand ma stiu, am fost cumva o rasfatata a vietii. As fi putut sa am o rochie cvasiscumpa de ex cand am nasit anul trecut, undeva in afara tarii. M-am simtit minunat intr-o rochie primita de la nasa copiilor. Mi s-a parut inutil sa dau pe o rochie de-o seara multi bani (chiar daca nu ar presupune un efort mare pt bugetul familiei). Am considerat ca pot face multe alte lucrruri cu acesti bani. In capul meu nu se justifica o suma enorma pt o rochie de-o seara. / scuzati off, de fapt nu e vorba despre mine aici

Fomalhauti
indiferent de alegerea ta, important e sa fii tu insati. Cu tine, cu copiii, cu prietenii tai... chiar si cu noi (aici, acum eu te'am descoperit si altfel)

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

sarbatorim de ziua tuturor copiilor...

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

Citat:

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

M-ai prins; eu am facut fizica-chimie.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

am observat ca stelutele se dau (citeodata) in functie de atitudinea publicului fata de autor, mie continui sa-mi fii simpatica !

De unde pana unde presupunerea asta? Banuiesc ca nu esti mentalista sa citesti gandurile a 7-8 utilizatori.

Mie chiar mi se parea mai romantica asa Fomalhauti, dar citind subiectul asta mi-am dat seama ca a fi boem nu e chiar asa cum pare. Eu am invatat ceva din el, chiar daca a fost deschis la (hai sa nu zic misto) dar ca sa fie deschis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

... eh, eu am sustinut intotdeauna ca-i mai bine sa studiezi astronomia decat chimia

eu am intrat doar sa spun ca, desi fomalhauti nu mi-e in mod particular simpatica, la subiectul asta o inteleg foarte bine (pam-pam), si nu am absolut niciun dubiu asupra seriozitatii motivelor deschiderii acestui topic.

si on-topic:

si eu am prieteni dragi, care daca ar intra in necaz, ar avea toata sustinerea mea (indiferent de context sau de perioada de timp in care nu ne-am vazut), dar un aspect atat de trivial ca vederea face-to-face nu se califica ca "nevoie". asta nu inseamna ca nu-s prieteni dragi (adica prieteni pentru care as sari la nevoie. doar ca momentan nu exista nicio nevoie). si, in plus, daca as fi fixamente in situatia lui fomalhauti, mi-ar fi frica de reactia prietenilor la starea de fapt. mi-ar fi frica ca reactia lor m-ar dezamagi, si as descoperi ca nu-s asa cum cred eu, adica fara judecati despre vacante, finante si paste cu sos de rosii. si as prefera sa nu aflu rectia lor, si sa continue sa fie prietenle mele dragi. (desigur, e posibil ca reactia sa nu fie nasoala si de dat ochii peste cap, dar, cum a demonstrat-o si topicul asta, este foarte posibil sa fie nasoala)

iar in ceea ce priveste off topicele, nu inteleg ce se intelege prin "egalitate intre copii" - e clar ca nu exista asa ceva. numai in termenii duratei vietii (fara a dori sa fiu sinistra), in conditii normale, cei mari se bucura de prezenta fizica a parintilor pentru o perioada mai mare de timp. primul de x ani, al doilea de x-2 ani, etc; intr-o evolutie liniara a finantelor, primii copii se bucura de mai multe, pt. ca suma x se imparte doar la 3; si nu am cunoscut inca pe nimeni care sa-si imparta finantele dupa numarul virtualilor urmasi, ca sa aiba toti la fel. la fel si cu plecatul, banuiesc ca cei mari, cand aveau varsta celor mici, au fost in vacante (fara cei inexistenti, nu?)

nu exista niciodata egalitate intre copii. asa cum nici ei nu sunt identici si nici nu au dorinte asemanatoare. exista doar notiunea de "fair": sa incerci sa indeplinesti in mod egal nevoile si dorintele copiilor tai (nevoi si dorinte diferite de la un copil la celalalt). si sa nu te uiti nici pe tine in toata afacerea asta.

oricum, reactiile la subiectul asta au fost extrem de dure absolut degeaba - in fond, nimeni nu sufera, nu sunt incalcate drepturi ale cuiva si nu sta toata familia vara sa se coaca-n bucuresti (asa cum sta 50% din populatia orasului, fara ca nimeni sa zica "du-te la munca", "cata-ti un job mai banos" sau altele de felul acesta)

Mergi la inceput