Calendarul gradinarului vesel (26)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Gabi intr-adevar ne delectezi cu pozele gradinii tale
Ioana vreau si eu cartea, iti trimit pe pm adresa mea, multumesc
Georgi eu am luat in primavara o clematita de la brico cu 29 de lei (avea 6 ramurele ceea ce este f bine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Mersic Leellooo... stiam ca am mai intrat odata si era in ro, dar probabil si oboseala nu m-a ajutat ieri sa ma concentrez... rasfoiesc acum...

Am fost la Dedeman si Baumax si am gasit clematite la 69-89, culori cam pale... mi s-au parut enorm de scumpe si deloc deosebite... va dati seama ca nu am plecat totusi cu mana goala? Am luat un crin hosta, varianta cu marginea frunzei alba si flori move... eram asa incantata de el aseara... nu cum as fi fost de clematita, dar crinul era urmatorul pe lista...

Tala Brico inseamna bricostore? or fi fost la vreo oferta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Buna ziua
Vai cata placere imi face sa va admir pozele

Leeloo ai niste flori .....ma uitam ce diferenta este intre poza asta si si asta , cat au crescut trandafirii.Ai mei nu cred ca mai prind viata .......pana si putinele crengute care au dat, s-au pierdut

Am si eu o intrebare . Mi-a adus sotul pliculetele astea de flori , albastre toate, si va intreb : daca le pun in pamant m ai cresc/infloresc anul asta????....

Ma uitam pe Sieberz, si la Lobelie scrie , perioada de plantare: sf de martie-sf de iunie , dar, daca eu nu cunosc , nu stiu dc se ref la seminte sau plantarea plantei deja crescuta

PS: Am vazut fff multe gradini superbe in pozele voastre , dar nu imi aduc aminte numele voastre, si de aceea nu am nominalizat......Mi-a ramas in gand o gradina din Germania , dar nu stiu numele posesoarei

fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009)

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Plantarea se refera la rasad... insamantarea se face mult mai devreme indiferent de specie. Uita-te pe plic pt ca iti explica sigur cand pui samanta si cand plantezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

salutare!
va citesc constant dar eu am ajuns pe acasa doar scurt si abia acum am reusit sa pun ceva poze...
vreme f. capricioasa si aici, legumele stagneaza de la frig dar si daca e cald trebuie udat in fiecare zi, nici nu stiu cum e mai bine..
am reusit sa fac (partial) si stratul din stanga pt. legume, am montat si sera, mama a plantat peste tot, deja nu mai are loc si eu mai am la vapor rasadurile de rosii de la suceava, vreau sa opresc si aici cateva dar zau nu stiu cum o sa le mearga, as vrea sa le scot afara dar bate vantul ca nebunul, si doar vad pe alte vapoare adevarate gradinite, nu pricep la aia cum rezista , acum am o rosie afara, am cumparat-o f. mare, am pus ghiveci la fel...dar acuma de ex. a trebuit s-o bag inauntru ca se starnise vijelia...si daca plec cateva zile si acasa vai de capul lor, am mai luat si un ardei mare, deocamdata e la geam, om vedea daca se coc ardeii, e plin si el si rosia de fructe...si tot in vant e si al 2-lea capsunar, inceput mai tarziu decat cel de acasa, populat cu fragi care s-au prins 4%!!!! deci e gol...
acasa gradinita de flori era numai buruieni, 2 zile m-am muncit cu ele, mama nu s-a bagat ca pusesem multe seminte si nici eu nu le deosebeam pana nu au mai crescut...am semanat si transplantat carciumarese, anul acesta si pe langa casa, ca s-au uscat mai toti trandafirii si sa umple locul, am multi maci (dintre semintele la metru puse doar macii au iesit!) 3 culori de caldaruse, o multime de ranunculus, acum incep sa infloreasca, garofitele care ma inundasera anul trecut ca pusesem prea multe seminte si le-am smuls apoi ca nu facusera flori...apoi am citit ca anul 2 infloresc au resistat doar cateva dar sunt f. frumoase, multicolore, au aparut o multime de fire noi de lavanda, nu credeam ca se inmulteste asa repede, nu m-am indurat sa le smulg, o sa am deci mai mult decat tufe...fragii s-au intins peste tot, chiar daca am scos o multime din ei, nu mi-a iesit nici o cala, si astea trebuiau scoase peste iarna?
capsunarul s-a imbracat frumos, am vb. cu mama si au inceput sa se coaca plus ca sunt f. multe capsuni si in staturile din anii trecuti, o sa facem capsunata
am scos toate lalelele din jardiniere, le-am luat la mana fiecare bulb , am desfacut fratii si i-am pus in cutiute de plastic neacoperite, la intuneric si racoare, trebuie sa-i mai bag in ziar cum citisem? cum anume, va rog niste lamuriri, cati la un loc? ca am cateva sute cred, cu cei mici si f. mici...am mai primit si niste pungi cu bulbi si cand le-am desfacut voiam sa le arunc ca erau mucegaite dar apoi le-am luat la mana si am scos ceva pui dintre foile stricate...
am gasit si goji si am luat si eu, dar pana sa faca flori mai e
am inlocuit cele 3 clematis uscate, crinii din ro nu au crescut, poate asa e in primul an...lonicera din fata casei a dat doar un lastar si s-a uscat apoi si el de ea imi pare cel mai rau ca era mare, astept sa vad poate mai da la anu...

nu pot vedea decat pozele gabrielei si miraklucker, f. faine, ca de obicei, georgipuia cu sau fara : la mine nu se deschide, si astept poze si de la celelalte gradinerese, ne mai inspiram una de la alta...de ex. acum vreau sa iau yuca

spor la treaba!

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui georgipuia

Plantarea se refera la rasad... insamantarea se face mult mai devreme indiferent de specie. Uita-te pe plic pt ca iti explica sigur cand pui samanta si cand plantezi.

Ingerasii mei: Mony (03.12.2003) si Teo (17.05.2007)

"Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momentele care iti taie rasuflarea."

Multumesc pt raspuns
Cifrele romane de pe spatele plicului , repr lunile anului?????????

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

......Mi-a ramas in gand o gradina din Germania , dar nu stiu numele posesoarei

despre carmi cred ca e vorba

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

da , da Carmi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

georgipuia, eu am vazut clematite de toate culorile la Hornbach.
Eu stiu ca plantele crescute in ghiveci pot fi plantate din primavara pana in toamna, asta pentru ca ai siguranta ca le vei planta cu radacinile intacte/intregi

leeloo, ce imi mai place gradina ta, este extrem de frumoasa si ingrijita. se vede ca pui mare dragoste in ea

eu nu sunt in dispozitie de a ma mai lauda cu vreo planta, calele pe care le-am cumparat acum o saptamana au inceput sa sufere la doar 3 zile de la achizitie. S-au inmuiat tulpinile la baza si cand am umblat la ele am observat ca si radacinile erau la fel de terci. Am scris aici despre solutia de salvare. Sper sa functioneze, voi aveti vreo experienta asemanatoare?

Mergi la inceput

Azinoapte m-a apucat ora 3 de dragul pozelor voaste, si a forumului.Am vizionat gradini de la semnaturi , si am citit forumul de asta toamna, si am retinut o groaza de sfaturi, + ca am invatat cum se fac rasadurile in feb , din pozele lui Leeloo, ca eu chiar nu stiam cum sa procedez sa am si eu floricele anul viitor in vara
O singura dilema am, CUM PASTREZ EU BULBII PANA IN OCT, daca nu am beci????....Mi-a promis o ruda ca-mi trimite de la tara bulbi de narcise , lalele si ghiocei , si dc face rost de prin sat si de niste bujori.

Anamona, frumos blog ai Am vrut de mult sa-ti spun da am uitat!

Mergi la inceput