Calendarul gradinarului vesel (26)
Raspunsuri - Pagina 10
anamona spune:
ce ma supar cand scriu mesaje lungi si se pierd :((( am un bug la calculator care intoarce paginile inapoi automat :(((
Ziceam ca pentru capuse noi am stropit cu Deltachim dar trebuie repetat lunar ca si pierde efectul. Noi am stropit singuri, ma intreb insa cat costa oare sa chemi o firma?
Georgipuia, socul se culege cand e 75% inflorit, acum i-a cam trecut sezonul. Si noi avem in curte dar nu e atat de mare incat sa ne izbeasca mirosul lui, mai ales ca anul asta a fost inflorit pe timp de ploaie mai mult.
Begonia, se tine in casa sau pe timpul verii poate fi scoasa afara la umbra....eu una nu m-as risca sa ii schimb locul.
Ma laud si eu cu Lonicera, ne parfumeaza toata curtea
revin cu alte laude in mesajul urmator , ma tem sa nu pierd iara ce am scris
nu mai revin ca festele sunt dezlantuite pe calculatorul meu
as vrea doar sa spun ca mi-ar placea sa vad poze cu goji in floare, e o planta tare draga, a mea nu cred ca va inflori anul acesta, e prea tanara cred
georgipuia spune:
Da, Ana... am vazut ca nu am mai avut spor la gasit soc in floare... majoritatea aveau fruct... dar, dupa lupte seculare , am gasit cateva palarii abia inflorite... sunt bune si asa, decat deloc
Si eu gaseam capsuni mucegaite din cauza umezelii din sol, iar vecina mea se plangea ca a aruncat la gaini un castron intreg... anu viitor imi propun sa pun un pat de paie inainte sa rasara primele frunze... incerc sa vad daca e mai bine decat fara sustinere/protectie.
Nu puteti sa-mi dati cu parerea referitor la rosiile stropite cu insecticid, nu? eu tot sper sa-mi zica lumea... stai linistita, isi revin sigur...
Lonicera mea a inflorit de mai bine de o saptamana, dar e atat de micuta si cu atat de putine flori ca miroase doar daca esti langa ea...
lbelciug spune:
Da, Lacramioara, asa trebuie. Cand este maturizata ceapa (are maciulie) e de preferat sa-i dai tija aia groasa cu maciulia si sa ii culci frunzele la pamant pt a se usca (le indoi). In august cel tarziu o poti scoate si pastra pt iarna pe ziare, frunzele sunt partial uscate, dar in pod se usuca si mai bine. Eu asa am facut anul trecut si repet procedura anul asta. Desigur ca daca vrei sa pastrezi seminte de la flori, o lasi in pace. Am pierdut tufanica albastra de la tine cand am turnat aleea de langa casa si tare rau imi pare. De asemeni inul de la Olympia. Ce face Matilda?
Anamona, foloseste notepad cand scrii textul si salveaza ca sa nu-l pierzi. Cand termini dai copy-paste in browser/forum. superbe tufele de Lonicera J!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
leeloo2004 spune:
Aseara am avut surpriza sa constat ca au inceput sa infloreasca crinii, asa ca nu puteam sa nu importalizez momentul...gasiti aici poze din ultimele zile...
Tala spune:
Liviana multumesc, eu anul asta am pus f multa ceapa (nu cred ca e mancare la care sa nu folosesc). O parte din ea mi-a rezolvat-o David ieri - si-a exersat veleitatile de karatist si i-a taiat cu cantul palmei maciuliile (a fost amuzant sa tot aud 'hei ya!').
Ma gandesc ca am gresit si cu ceapa decorativa (allium) pt ca le-am lasat si lor maciuliile - arata interesant insa cred ca le voi taia ca sa fie bulbul mai fericit - ce stiti: trebuie sa scot bulbii sau ii las asa?
Ramona o sa pun poze (dar mare parte nici nu sunt descarcate). Legat de fructe autohtone, daca tot vi in ro de ce nu investesti tu intr-un aparat de uscat (unul bun costa cam 300euro) si rogi rudele, prietenii sa-ti ususce fructele pe care nu le mai gasesti, apoi tu ce mai gasesti si asa poti sa pleci cu productie impresionanta.
Abia astept sa scot ceapa si sa pun in loc gulii (sper sa mai am timp pt ele)
Anamona o sa pun poze cu goji inflorit - plantuta mea e tare incapatanata - am luat-o mititica (30cm) si a inflorit -s-a umplut de ganganii amstropit-o ,parea ca a murit, iar a crescut, a degerat-o soacra-mea (iar facuse flori), a inviat iar, a facut flori am plantat-o afara iar parea sa moara si a pierdut florile, deci acum e la nu stiu a cata inflorire si inviere
Georgi nu stiu ce sa-ti zic de rosii :(
lbelciug spune:
Gabriela, superbi crinii! Yuca ta va avea flor roz nu albe, asa-i?
Spune-mi te rog de unde ai cumparat bolta pt trandafirii cataratori? Esti multumita de rezistenta/calitatea acestui suport? Mercic.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
ioanaiub spune:
n-am mai citit din urma, nu stiu unde sa caut dar parca retin ca vorbeati de niste carti de gradinarit. am primit pe mail, scanata, cartea "Paradisul meu", poate o aveti si voi, daca nu v-o trimit cu placere
leeloo2004 spune:
Liviana - habar nu am ce culoare va avea yucca, e prima oara cand infloreste! Suportul pentru bolta de trandafiri l-am luat din bricostore - teoretic ar fi trebuit ancorat in beton, eu nu am avut cum sa fac asta, doar l-am infipt in pamint si pana la proba contrarie s-a dovedit rezistent - a rezistat el la doua furtuni mari de tot care mi-au zburat tigla de pe acoperis...
georgipuia spune:
Leellooo... iar imi clatesc ochii in gradina ta... ma relaxeaza maxim sa ma uit pe pozele tale... Mi s-a pus pata de ceva timp pe Clematis... vad ca se planteaza pana tarziu, merge si marcotajul... o sa caut prin vecini si prin magazine sa vad preturi si poate ma cadorisesc si eu macat cu una anul asta...
La multeplante vad 36 lei... o fi bun pretul? La sieberz nu ma descurc deloc pe site un ungara. Gasesc catalog ceva in Ro?