dependenta de droguri
Raspunsuri - Pagina 3
alexandra115 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andreea_1987 Buna fetelor! :) Apelez la voi pentru ca am mare nevoie de un sfat. Sau poate doar sa stiu ca cineva imi citeste gandurile, m-ar ajuta enorm. Pentru ca nu m-as mai simti atat de singura in toata problema aceasta. Sunt maritata de aproape 4 ani cu un barbat la care tin extrem de mult. Avem doi copii impreuna,o fetita si un baiat, pe care ii iubim nespus. Cred cu adevarat ca am o casnicie fericita. Eu si sotul meu ne-am intemeiat o relatie bazata pe respect si incredere. Pot vorbi cu el despre absolut orice, si am incredere in el 100%... pana cand vine vorba de droguri. Atunci se schimba toata povestea. Vedeti voi, inca de pe vremea cand am inceput sa ne frecventam, sotul meu fuma iarba ocazional, insemnand o data la cateva luni. Nu prea stiam ce sa cred atunci, la inceput. Eram mai mult oarecum dezgustata de starea lui de idiotenie momentana. Asta, bineinteles, daca nu fumam si eu cu el. Nu mi-am pus niciodata problema ca ar putea deveni ceva periculos pentru relatia noastra. Insa, treptat, treptat, lucrurile au inceput sa se schimbe. Cu aproximativ un an inainte de casatorie, sotul meu a suferit un soc groaznic. Tatal lui era pe moarte, asa ca am primit un telefon de la mama sotului meu in care i-a cerut sa vina urgent. Sotul meu insa, nu intelesese ca tatal lui era pe moarte(banuia totusi acest lucru)... Ideea e ca inainte de a merge sa-si vada tatal in ultimele momente de viata, se oprise sa-si cumpere marijuana... si a ajuns prea tarziu. A fost un soc oribil pentru el, o greseala pe care nu si-o poate ierta nici astazi. Si-a promis atunci ca nu va mai fuma niciodata. Insa, dupa ce ne-am casatorit, a inceput din nou sa fumeze, ocazional. Si apoi din ce in ce mai des. Cand eram insarcinata cu primul nostru copil, mi-a promis ca va inceta sa fumeze atunci cand bebelusul va veni pe lume. Dar a continuat sa fumeze, ocazional. Si apoi din ce in ce mai des. Apoi, a spus ca nu va fuma atunci cand este singur cu copilul. S-a schimbat si asta. Deasemenea, a spus ca nu isi va mai cumpara singur, ca va fuma doar ce ii da fratele sau atunci cand se duce sa il viziteze. A inceput iar sa-si cumpere. Acum, de curand, imi promisese ca nu va fuma timp de o saptamana... dar nu s-a intamplat nici asta. Mi-a mai promis ca nu va fuma pana la 1 iulie, ca va fuma doar o data pe saptamana, ca nu va fuma niciodata pe ascuns, ca nu va fuma niciodata inainte de a pleca la lucru... NIMIC adevarat. Nu pot sa imi amintesc UN singur lucru pe care sa mi-l fi promis si care sa fi ramas in picioare. Unul singur. Si totusi, eu continui sa-l cred de fiecare data. Si de fiecare data ma raneste enorm. Pentru ca nu stie sa aprecieze aceasta incredere pe care i-o ofer cu atata dezinvoltura. Si nu vad cum ar putea fi altfel. Cum as putea avea o relatie de orice fel cu cineva in care nu am absoluta incredere? Ar fi pur si simplu imposibil. Asa ca ma investesc 100% de fiecare data, si de fiecare data ma ranesc. Si imi este foarte teama, ca intr-o zi nu ma voi mai putea ridica. Si atunci ce se va intampla cu noi? As vrea sa pot vorbi cu cineva despre asta, dar el refuza cu inversunare sa cautam ajutor din anturaj. Pentru ca el nu vrea sa se afle despre problema lui... Mai rau e ca eu ma simt complet inutila in toata situatia asta. As vrea sa il ajut, dar nu ii pot impune deciziile. Voi ce ma sfatuiti sa fac? |
Situatia mea este similara aproape.sunt casatorita de 4 ani cu el.pana la sf. anului 2011 am avut o relatie f frumoasa dar de la inceputul anului el nu a mai castigat bani din imobiliare si si-a inecat amarul in marihuana.eu ia-m spus ca ma deranjeaza f. rau ca ca vad iarba ca pe o amanta.nu o suport.desii nu face urat. Mi-a zis ca nu renunta la iarba pentru ca il face sa se simta bine.iar eu am fost foarte deranjata de faptul ca nu renunta la iarba pt. mine.asa ca luasem hotararea de a ne despartii pt. o perioada.perioada in care eu am iesit cu alt baiat de cateva ori si am avut cu el o aventura de o noapte. Suflet nu am pus...doar mi-a placut de el si el reusea sa-mi umple sufletul.ma-m simtit singura si din cauza asta s-a ajuns la o aventura.eu consider ca s-a ajuns aici din vina lui.pt. ca daca lasa iarba relatia noastra nu ajungea in stadiul asta. Gresesc cumva ? ar trebuii sa accept iarba lui ? fumeaza o data pe saptamana cam asa...El a aflat de aventura mea de la amant si a plecat de acasa...si el se asteapta sa vin la el in genunchi si sa-i cer iertare.dar el practic a gresit ca nu a renuntat la iarba iar eu ca la-m inselat. Tin sa va spun ca eu inainte cu 2 zile de aventura la-m informat ca imi place de alt barbat.si eu ia-m spus ca daca renunta la iarba renunt si eu la el si ne reluam relatia...cum ar trebuii sa procedez ? Am nevoie de un psiholog ? Ar trebuii sa accept iarba ?
bebeaca spune:
Ati gresit amandoi,dar nici iarba nu trebuie s-o accepti.Ai face bine sa te valorezi mai mult,nu trebuie sa cedezi doar pt ca l-ai inselat.Atunci cand iubesti nu faci ceva sa te simti doar tu bine ci faci ceva pt amandoi,altfel este egoism.Daca incepeti sa va raniti..asta nu mai este ok.Si daca a inceput sa fumeze iarba doar pt ca nu mai castiga bani,acum ca stie ca l-ai inselat de ce anume se mai apuca?
Din punctul meu de vedere inca nu s-a maturizat,e ca un bebe care vrea liniste si cauta suzeta.
In fine,tu vei sti mai bine ce ai de facut,vei vedea cum evolueaza situatia,dar nu te umili,nu ai gresit mai tare decat el.Eu as pune in valoare ce-mi doresc si eu,pt ca si eu am dreptul la fericire,nu doar el.