dependenta de droguri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dahriana

Nu-i mai permite orice . E barbat , nu e adolescent . Sa se controleze !

e inca copil cu sigurantza iar tu nu prea cred ca stii despre ce vorbesti.
Dariana, solutii universale exista doar atunci cand generalizezi, sunt toti o apa si-un pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Daca nu sunt toti o apa si un pamanat , atunci spune-mi ce motiv are omul asta sa se drogheze ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Dependenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

andreea, spune-mi, te rog, ce fel de ajutor cauti. As mai fi curioasa de cateva aspecte, dupa care s-ar putea sa pot sa iti raspund mai la subiect (toate intrebarile sunt la modul serios si non-judgemental):
1. cu ce te deranjeaza pe tine ca el fumeaza pot? cum va afecteaza?
2. care sunt motivele pentru care sotul tau ar vrea sa se lase?
3. are el nevoie de ajutor? este dispus sa accepte ajutor? (nu ma refer la prieteni)

Ca o paranteza, lumea e in general needucata in romania si in ramdul imigrantilor care nu au crescut in "vest" cu privire la marijuana, asa ca s-ar putea sa faci mai mult rau decat bine incercand sa-l "convingi" pe sotul tau cu argumente penibile.

P.S. Nu conteaza daca ai fumat si tu sau nu sau ai mancat brownies ori whatever... ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui cruis

P.S. Nu conteaza daca ai fumat si tu sau nu sau ai mancat brownies ori whatever... ;)

Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw

Or did hot blades or magic mushrooms ...

Faza cu marihuana este ca daca fumezi la greu devii rezistent la efectul ei. Adica nu mai are acelasi efect, trebuie sa fumezi mai mult pentru acelasi high ca un amator. Am o cunostinta care fuma cite un bong in loc de cafeaua de dimineatza, eu pur si simplu nu puteam intelege cum naiba se duce la examene si le mai si ia cu note bune.

In fine, orice in exces e rau. E ca alcoolul, daca bei in cantitati industriale si esti tot timpul beat, ai o problema. Daca fumezi in cantitati industriale si esti mereu high iar ai o problema si evident ca problemele astea afecteaza orice fel de relatii, nu doar pe cea de cuplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Citat:
citat din mesajul lui cruis

Or did hot blades or magic mushrooms ...

Faza cu marihuana este ca daca fumezi la greu devii rezistent la efectul ei. Adica nu mai are acelasi efect, trebuie sa fumezi mai mult pentru acelasi high ca un amator. Am o cunostinta care fuma cite un bong in loc de cafeaua de dimineatza, eu pur si simplu nu puteam intelege cum naiba se duce la examene si le mai si ia cu note bune.

In fine, orice in exces e rau. E ca alcoolul, daca bei in cantitati industriale si esti tot timpul beat, ai o problema. Daca fumezi in cantitati industriale si esti mereu high iar ai o problema si evident ca problemele astea afecteaza orice fel de relatii, nu doar pe cea de cuplu.

Contextul era:
Citat:
citat din mesajul lui a_alinta
eu nu am inteles ceva. fumai si tu cu el marijuana?
in caz ca raspunsul e "da" esti complet inutila in toata situatia si chiar nu stiu cum poti sa il ajuti.

Altfel toate bune...

edit: sunt sigura ca andreea stie toate astea. Probabil ca si sotul ei, daca nu e in denial... O atitudine condescendenta cand cineva cere ajutor nu e benefica nimanui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dahriana

Daca nu sunt toti o apa si un pamanat , atunci spune-mi ce motiv are omul asta sa se drogheze ?

Dahiana, si fi-miu care are 10 ani ar rade citind intrebarea ta pentru ca el stie deja (de la noi, de la scoala, etc.) ca cel care devine dependent de droguri se lupta cu ceva mai puternic decat el, stie ca e usor sa te apuci dar greu sa te lasi, aproape imposibil fara sprijinul celor apropiati si ajutor specializat.

Nu stiu de ce imi ramasese pe undeva ideea ca ai pregatire medicala. Intrebarea asta iti face diploma de ras.
De altfel topicul se cheama foarte clar "dependenta de droguri".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

daca dahriana a scris adevarul gol-golut in privinta studiilor, eu am retinut ca este/va fi medic veterinar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

Andreea ce vesti ne mai dai? Relatia cu sptil iti pare afectata de cand a vazut ca ai postat aici acest subiect? A inceput sa faca ceva?
Sper ca totul merge inspre bine si intre voi si cu problema descrisa de tine aici .

Eu una vreau sa recunosc ca vorbele tale m-au miscat f tare si mesajul pe care ti l-am lasat pe forum m-a facut sa recunosc cu voce tare pentru prima oara ce simnt raportat la dependenta mea de tigari. Acum insa vreau sa iti zic ca am apelat la sugestile CorineiDani si am reusit sa renunt la fumat.
Inca nu stiu daca e pt todeauna, dar stiu ca desi nu voi putea deveni vreodata " nefumatoare" ci poate cel mult o fosta fumatoare, sper sa fiu la fel de puternica in fata tentatiei si pe viitor asa cum am fost in fata acelei nevoi ale organismului din primele zile. Chiar si azi era sa cedez si sa imi cumpar " o tigare nevinovata" dar am ales sa cumpar un dulce copilului meu de la magzinul acela! Si sunt mandra de asta! Iar cuvintele tale au cantarit si ele in aceasta noua "aventura" a mea!
Iti multumesc si va doresc din suflet tie si sotului tau putere si curaj sa depasiti si acest episod urat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deennyy spune:

din pacate, dependenta are un drum clar: indiferenta, decizie de renuntare, renuntarea concreta, mentinerea si, obligatoriu, recaderea in pacat. este important sa gasiti motive pentru care sa renunte si sa schimbe mediul in care obisnuia sa foloseasca drogul. este asa cum spunea mark twain: este usor sa te lasi de fumat, eu m-am lasat de sute de ori. degeaba se lasa, daca frecventeaza aceleasi persoane si aceleasi locuri unde pot-ul este la indemana. ceea ce este bine este ca dupa fiecare recadere de obicei perioada de mentinere este mai lunga.

P.

Mergi la inceput