Alaptand la 4 ani - pe coperta
Raspunsuri - Pagina 25
cristoiu spune:
MAi eu cred ca e vorba de expunere. Spre exemplu eu cind alaptez pe afara ma acopar cu o paturica, un servet, un ceva. E vorba de decenta.
Daca mamele care alapteaza copil de 5 ani in public fac la fel, cred ca nu iese cu vorbe prea multe. Eu insa am vazut o tanti la mall in Toronto - la Yonge & Eglington - alaptind un copil mai mare de 3 ani, dar nu pot spune ce virsta. Poate doar parea mai mare. Ei bine o facea in mers - respect pentru muschii bratelor - si se vedea jumate din abdomen plus tzitza respectiva in gura copilului. Pe mine m-a deranjat/shocat imaginea. Principial nu am nimic impotriva, dar nu vreau sa vad. Acum ca sunt mama s-ar putea sa nu ma mai deranjeze asa tare, nu stiu, dar atunci mi s-a parut deplasata imaginea. Si mai ales in pudica Canada.
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Repet nimeni n-a folosit jigniri la adresa memebrilor pro alaptat peste 3-4 -5 ani! |
Ma indoiesc, peste tot se indeamna sa nu se generalizeze, ca se jigneste in grup, aici, dintr-o data, generalizarea nu mai jigneste, e facuta doar asa... Nu, Andacos, asa se gindeste si nu de cind a aparut poza pe coperta Time. Hai sa fim sinceri pina la capat, sint indivizi in societatile noastre, multi, nu putini, femei si barbati deopotriva, societati pudice de altfel pina la ceruri si inapoi... carora li se intoarce stomacul pe dos atunci cind vad un sin pe afara... daca e un obrajor de bebelus sau de copil linga el... nuuu, nu si altfel.
Acum filosofind,daca e sa facem o statistica la subiect majoritatea covirsitoare este pentru alpatatul este nefiresc pentru copii peste 3 ani! Oare asta nu spune nimic! |
Nu. Mie nu. Acum 8 ani am luat peste bot ca alaptam peste doi (urit, si in virtual si in lumea reala, nu as vrea sa fi fost in locul unei mame care alapta peste 2 atunci pentru ca asa simtea si nu avea sustinerea necesara - s-a uitat, acum doi e virsta magica, eu nu am cum sa uit)... Deci nu ma mira ca acum se ia peste bot ca se alapteaza peste trei.
Insa atita timp cit este ostentaiv si public mai ale,fiecare isi poate expune parerile personale! |
De acord, cind se cade in extreme, atunci trebuie sanctionat. Si coperta Time (poza plus titlu) este o extrema. Dar s-a dorit o extrema, sint curioasa cite incasari a facut Time in ultima saptamina...
Cornelia
andacos spune:
Nelia,tu ai fi alaptat in public peste 3-4 ani?
Pentru ca despre asta vorbi,nu divagam subiectul spre alaptat in general!Alaptind la 4 ani,asa se numeste subiectul!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
nelia spune:
Cristoiu, sigur ca imaginea descrisa de tine nu e una pe care o intilnesti la fiecare 10 m in Canada sau oriunde in lume.
Bebelusul tau e mic, accepta sa suga dupa paturica, ii face chiar bine, caci lumea inconjuratoare inca nu-l intereseaza mai mult decit sinul mamei... daca vei putea sa-l alaptezi si la un an, sub paturica, eu iti cumpar o duzina... de paturici, se intelege.
Cornelia
Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).
nelia spune:
citat din mesajul lui andacos Nelia,tu ai fi alaptat in public peste 3-4 ani? Pentru ca despre asta vorbi,nu divagam subiectul spre alaptat in general!Alaptind la 4 ani,asa se numeste subiectul! |
Pe coperta Time? Nu! Ce, io am silueta doamnei de pe coperta? La mine nu numai mitul schimbarii laptelui n-a functionat, dar nici cel al pastrarii siluetei... Dar daca am alaptat la doi si pe afara, la cerere, imi spuneau si te og umos, mami, dai titza?... crezi ca m-ar fi oprit ceva la 3? Sau la 4? Ce?
Raspuns direct si sincer: daca as fi ajuns cu alaptatul pina la 3 sau chiar 4, nu ma vad schimbind ceva din ce faceam la doi. Pe cuvintul meu de onoare!
Cornelia
lucialu spune:
Ei, cand ne convine, ne fixam in on topice, cand ne coafeaza altfel...ajungem si la merii din gradina bunicii...
Problema spinoasa nu e 4 ani! noi aisi nici nu am ajuns pana acolo...sunt care se uita cu bleax si dc o faci la cateva saptamani de viata nu mai vobresc de magicul 2 acceptat de OMS, si stiu ca si trece peste(reclamele la LP incep cu..copilului nealaptat pana la 3 ani este bine sa i se ofere LP pana la acea varsta, ca fierul si blablabla), care nici pan' la urechile pediatrilor nu a ajuns. Vorbesc de astia de acasa, preponderenti din pacate. Nu mai are valoare nutritionala, asa stiu ei, asa o zic.
Asa ca e ft on topic ce se discuta aici.
Laura25 spune:
citat din mesajul lui andacos Nelia,tu ai fi alaptat in public peste 3-4 ani? Pentru ca despre asta vorbi,nu divagam subiectul spre alaptat in general!Alaptind la 4 ani,asa se numeste subiectul! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Ba te contrazic. Subiectul si discutia este despre daca da/nu bun/cah alaptat un copil mai mare de 3 ani. S-a plecat de la imagine publica, dar toata discutia a fost daca e ok, daca e nevoie, e bine/nu e bine sa alaptezi dupa o anumita varsta, indiferent daca e public sau nu.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
andacos spune:
Am ajuns sa-mi dau singura quote la mesaje!
laura,uite ce am sus aici,asa ca nu mai repet inca odata!
citat din mesajul lui andacos Ca sunt si exceptzii si fiecare face cum doreste cu copilul lui,atita timp cit nu derajneaza pe altzii,iar copilul nu are de suferit(demosntrat,palpabil),nu prea ar avea de ce sa ne intereseze! Insa atita timp cit este ostentaiv si public mai ales,fiecare isi poate expune parerile personale! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
corap spune:
pe mine poza nu m-a oripilat (si am alaptat doi copii in total un an, asa ca nu ma calific in la leche league). e o poza. nici macar una cat de cat indecenta.
nici ideea alaptarii pana la varste mari nu mi se mai pare o grozavie. pentru ca la al doilea copil (alaptarea primului a fost un esec din start) am invatat ca copilul suge atat cat are nevoie (a mea a avut nevoie pana la 8 - 10 luni - nu am o data fixa pentru ca intarcarea a fost extrem de natuala, n-am folosit nici macar o foaie de varza si i-am dat lapte oricand a cerut) si ca nu poti forta copilul sa suga daca nu mai are nevoie.
(in jurul varstei de 5 ani amandoi au manifestat un fel de "nostalgie a sanului" - imi cereau sa le multumeasca ca i-au hranit cand au fost mici-mici)
ma oripileaza copiii & mamele care fac reclama la margarina.
cristoiu spune:
nelia, pentru mine alaptatul e o chestie intima. nu stiu, poate sunt eu ciudata, spre exemplu merg la sauna goala pushca fara probleme, dar cind alaptez chiar si acolo ma acopar.
discutia asta imi aduce aminte de pledoaria lui Gog anti mincat in public