Alaptand la 4 ani - pe coperta
Raspunsuri - Pagina 26
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Ilinca o iau pe puncte: 1. La dinti fata mea nu a avut nici-o problema, nici febra, nici inapetenta, nimic. Nu am stiut cind i-au iesit dintii. Alt copil pe care il cunosc bine a avut doar iritatie la fund, la fiecare dinte, nimic altceva. Deci toti copiii au simptomele pe care enumeri mai sus. Insa se stie ca laptele de mama este pe post de calmant prin opiatele pe care le contine (casomorfina, in familia morfinei). Deci probabil ca au supt mai mult fiindca le calma durerea. 2. Nici fetei mele nu i s-a prescris niciodata un antibiotic si racelile au venit si au trecut in general foarte usor. Uneori cu febra noaptea, iar a doua zi era fresh. Starea de rau nu a durat niciodata mai mult de o jumate de zi. Nealaptata. 3. Idem la copilul meu nealaptat, cu mentiunea ca a mea a inceput cresa in mai si prima raceala a fost in septembrie. Nealaptata. 4. Si fata mea a avut diaree de citeva ori, din diverse motive, cine le stie. Nu i-am dat niciodata medicamente, nu a durat niciodata mai mult de 1 zi. Nealaptata. |
Foarte frumos, dar jur ca nu inteleg care e legatura cu postarea mea si de ce ai tinut "s-o iei pe puncte" de parca ai avea ceva sa-mi dovedesti personal, de parca punctele tale ar minimaliza punctele mele...chiar nu inteleg ce e cu asta, eu am specificat ca am enumerat cateva avantaje pe care le-am avut eu (ma rog, fiica mea) cu alaptarea peste 12 luni, pur si simplu in cazul nostru a fost de mare ajutor, binevenit, mana cereasca. Tu ce ai vrut sa scoti cu "contra-punctele" tale, sa arunci in derizoriu tot ce am spus eu, sa dovedesti..."avantajele nealaptarii" (ca si cum copilul tau de-aia a fost sanatos "datorita intreruperii alaptarii dupa 1 an"). Ma rog, pe mine ma depaseste inversunarea asta de a nega orice avantaj sau beneficiu al alaptatului, nu stiu ce sa spun, e ceva de genul "daca n-am vazut camile, sigur nu exista".
Cat despre inocentza cu care Andacos afirma ca "NU au fost aduse jigniri mamelor care alapteaza peste 3 ani"...nu stiu ce sa zic, sa rad, sa ma frec la ochi si sa recitesc tot topicul crezand ca de fapt am visat, sa cred ca de fapt am mania persecutiei?...Repet, s-a zis ca e scarbos/ nesanatos/ incestuos/ egoist/ indecent sa alaptezi un copil mai mare de 3 ani, ca alaptatul PESTE 12 LUNI nu isi are niciun rost, ca laptele nu mai e nutritiv, copilu' nu moare de foame, ca un copil alaptat mai mult de 2 ani, hai 2 ani jumate va avea PROBLEME DE DEZVOLTARE PSIHICA SI AFECTIVA, s-a comparat alaptarea peste 2 ani cu acte de deviante precum incestul, pedofilia, s-a vazut plin de conotatii sexuale in alaptarea peste 2-3 ani, s-a emis ipoteza ca mamele care alapteaza peste 2 ani nu au viatza sexuala, ca sotii lor sunt frustrati, disperati si in orice caz neimplicati in viata de familie si muuulte altele...si totusi NICIO ALAPTAREASCA NU A FOST JIGNITA:)))
Cu acestea eu ma retrag, ca nu am vocatie de martir ca Nelia, recunosc ca nu voi avea veci chiar atata rabdare sa predic in pustiu...cine a avut urechi sa auda si discernamant sa diferentieze argumentele coerente si pertinente de pseudo-argumentele "viscerale" de tip "mi-e scarba, penibil, rushine, nu-mi place" a facut-o de pe la primele 10 pagini, de aici inainte cred ca e "cooperativa Munca in zadar". Vad ca oricum se reiau aceleasi discutii, asa-zisa opinie "stiintifica" cum ca "peste 12 ani laptele nu mai are vitamine si nu mai confera imunitate"(va dati seama cati pediatri proshti pe lume, habar n-au de nimic, ei o tin una si buna ca alaptarea este buna), aceleasi intrebari retorice "deshtepte":"daca e bine pana la 3-4, de ce n-ar fi bine si pana la 18-20?"(helloooo...intrebarea e pe bune sau vi s-a parut foarte funny si aplaudabila, wow, ce caterinca stiu io face, hahaaa, daca dormi cu copilu' de 6 luni in pat o sa dormi cu el si la 40, o sa te vari intre el si nevasta, bolnavelor care sunteti, hehehe).
Acum eu imi dau seama ca fiecare aduce argumente...dupa puteri, ca sa ma exprim eufemistic si sa nu iau triunghi, dar totusi...unele intrec orice limita dar sunt aprobate si aplaudate la scena deschisa...
Din partea mea, spectacolul poate sa continue, dar s-a transformat de multa vreme intr-un "circ al ororilor", ce mai, subiectul asta e "cutia Pandorei", fiecare scoate ce are mai rau in el, intolerantza, dispretz, obtuzitate si ce mi se pare mai inspaimantator...chiar ura
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos Am ajuns sa-mi dau singura quote la mesaje! laura,uite ce am sus aici,asa ca nu mai repet inca odata!
Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Eu m-am referit la topicul de fata in general, nu la ce ai spus tu.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
andacos spune:
Aaa...scuze,ai dat quote la mesajul meu si de aici confuzia!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
cristoiu spune:
ilinca, am vrut sa spun ca argumentele tale sunt, afara de p. 1 nedovedite. tu ai dat din experienta personala niste observatii drept argumente pentrui beneficiile alaptarii. Eu ti-am dat contraexemple din experienta personala care nu infirma experienta ta ci doar arata ca nu e neaparat o legatura intre alaptat si observatiile facute.
Departe de mine gindul sa arunc experienta ta in derizoriu, sa desfiintez argumentele tale sau sa sustin ca e bine sa alaptezi ca mine, mai putin de 1 an. Vezi ce face interpretarea personala, de ce iei fiecare raspuns ca pe un atac?
lucialu spune:
Cristoiu, eu am invatat multe de la fiica mea. Si eu consideram alaptatul ceva intim, si tare mi-as fi dorit sa fie asa. Dar copilul nu stie de intimitate, nici de pudoare sau mai tiu eu ce. E inocent cu tot ce-i confera aceasta inocenta. Ii este foame, ii dai. Nici nu ma vedeam varata cu fie-mea sub o pelerina, cu capetele plecate, ca mdeh! e intim, de parca as fi facut incantatii cu ea la san.
A mea ma voia belita, la propriu, cu un san la tzitzilit si cu alalalt descoperit si cu mana pe el. Acum ma lupt cu ea la capitolul asta. Dar intre urletele declansate de datul manutei la o parte si ideea mea de intimitatate, ia ghiceste ce am "ales"? Marele meu noroc a fost ca multe s-au petrecut in masina...eheee. Iar acasa, ciu-ciu intimitate, ca cei din familie erau atrasi ca de magnet cand pupa mea era la san. Atunci ma luau cu comentarii despre forma sanilor mei, despre cum se hraneste ea...se holbau! pur si simplu. Dc pe afara mai se simteau unii, in casa chiar m-am simtit cel mai incomod.
Mi-aduc aminte cand am nascut, vai de intimitatea noastra! toate cate eram in salon cu tot cu soti/bunici la purtator,asistente, toate si toti eram concentrati pe muls sa vina laptele, sa nu facem febra, sa mufam copiii corect, sa fim sigure ca au papat... Era plin de tzitzi la vedere, toti ii bagau in seama, cred ca nu au fost in viata mea mai bagati in seama, nici macar in anii de dupa cand au fost si sunt atat de pretiosi pt copila mea. Nu ne holbam unii la altii, ca fiecare era ocupat cu sanii lui, purtam si camasi din alea speciale, dar se auzea tot ce vorbeam, ne feream noi cat puteam...da' mai venea cate un dr/asistenta cu jdioa! ce umflata esti! trebuie sa te mulgi ca e de rau...brusc ne fugeau ochii la persoana careia i se adresa, mai ne ajutam si intre noi cand ne lasau in aer cu teme de facut si eram paralele...Si uite asa, s-a dus brusc si dintr-o data visul meu/ideea mea la/despre intimitate.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Ma rog, pe mine ma depaseste inversunarea asta de a nega orice avantaj sau beneficiu al alaptatului, nu stiu ce sa spun, e ceva de genul "daca n-am vazut camile, sigur nu exista". |
Ilinca, exagerezi, nu a negat nimeni beneficiile alaptatului.
Si daca e cineva care le neaga vehement, stai linistita ca in tabara cealalta exista perechea, sunt destule femei care care cred ca orice are patru picioare e camila.
La subiect au fost si postari temperate si de bun simt.
Nelia nu e martir, ea doar are bun simt si rabdare.
Trebuie sa plec, daca stau bine cu timpul mai scriu.
andacos spune:
Ilinca(mesajele tale sunt "dese"si greu de citit,ma aeriseste-le te rog,abia m-am gasit nominalizata in avalansa ta de cuvinte)a spus cineva la subiect ca "Vai Ilinca ce scribos ca-tzi alaptezi feitza la visrta asta?
Sau i-a spus cineva lui diamat(fost dianocicaca nu-i stiu exact nick-ul actual)ca"vaaaiii,cit de bleah este sa-tzi alaptezi copilul la 4 ani?"
Nu,nu a spus nimeni,repet,comentariile au fost facute la foto si video,restul sunt interpretari personale!
Chiar asa,oare de ce o luatzi personal?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Ramonika spune:
citat din mesajul lui desprecopii cred, la fel ca oricare lucru din viata, exista masuri si limite. |
de acord, limita ar trebui sa fie discretia. alapteaza pana la 7 ani, dar nu fa poza publica.
lucialu spune:
pt ca suntem toate mame, pt ca ar trebui sa stim cum e de fapt..pt ca nu ar trebui sa existe noi si voi?
nelia spune:
Baaiii, eu nu predic in pustiu, eu sensibilizez. Mesajul e acolo, cind va fi nevoie de el, va fi luat, actualizat... sau nu. Una din zece daca o face, eu ma declar multumita.
Andacos, mi-ar placea sa-ti dau dreptate, dar nu e chiar asa. Personal se ia si cind eu spun am alaptat pina la 2 ani si a fost minunat si tu (general, da?) spui ce vrei sa spui, ca eu nu sint o mama buna?
Adevarul este ca si femeile care au alaptat o luna, doua, zece, noua... doi, trei, patru ani si cele care nu au alaptat o zi in viata lor ar trebui sa se uneasca, sa se revolte si sa intrebe Time (ca el ne-a aruncat aici, altfel noi sintem niste duamne... pe DC numai discutii civilizate sint, mai ales pe alaptare)... ce a vrut sa spuna: Cum adica mom enough? Sa retracteze titlul, sa lase poza, caci pina la ura spun si eu precum Corap, la ce vedem si auzim in ziua de astazi, e parfum curat... si sa ceara scuze mamelor, tuturor, indiferent ce alegeri au facut... chiar si cele foarte proaste, nu tragind e urechi inveti sa faca bine.
Si plec si eu acasa...
Cornelia
Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).