IQ de dezvoltare
Raspunsuri - Pagina 2
ali spune:
Ai rabdare Histamina sa mai creasca putin.
Si eu zic ca si Cristinuk:copiii mici sunt intotdeauna atrasi de copii mai mari.Probabil ca instinctiv stiu ca de la ei au ce sa invete lucruri interesante.
Fiind mama de prematur vrei sa fii sigura ca e totul OK.
Te inteleg fiind si eu mama de prematur. Asa am fost si eu pana pe la vreo 2 ani cand m-am lamurit( a nu stiu cata oara) ca i-a ajuns din urma pe cei de varsta lui.
Ilinca_M. spune:
Eu nu prea am vazut copii sub 2 ani sa se joace impreuna, cel mult unul langa altul, da' fiecare cu treaba lui. A mea are 3 ani dar a inceput sa se joace cat de cat cu altii doar de cand merge la gradinita, dar si acolo din cate am vazut joaca e in sensul de a se baga intr-o casuta cu cate 2-3 baieti (asa am surprins-o intr-o zi...usuratica!:)) sau de a mai pasa o minge de la unul la altul. In schimb intoarce capul dupa baieti de 17-18 ani, le zambeste, se holbeaza la ei efectiv...ce ar trebui sa zic, ca are IQ de dezvoltare de 15 ani?!:)))
Nu inteleg nevoia "testarilor" la asemenea varste cand nu e niciun semn de problema...
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
monicabo spune:
Histamina, parerea mea este ca stumful tau nu are nici un fel de problema in dezvoltarea sa, din ce scrii este totul mai mult decat ok, este un copil de care va ocupati.
Vroiam sa-ti zis din experienta, ca am copii un pic mai mari si deci am trecut cu ei prin varsta pe care o are strumful acum.
Sa stii ca si fetele mele, fix la varsta asta, in jur de 2 ani (cu +/- cateva luni) se uitau la alti copii ca la masini straine, n-aveau chef de ei, ff greu intrau in vreun joc cu ei (copii de varsta lor, deci tot pe la 2 ani +/-); plus cu jucariile era NENOROCIRE...doamne fereste sa puna mana vreun alt copil pe vreo jucarie de-a lor (jucarie cu care fetele nu se jucau in momentul acela, deci nu le era smuls din mana ceva), doamneeeee, faceau "ca trenu'" urlete, pana nu lasa copilul ala jucaria jos, era JALE! Si mie mi-=era teama de partea de comunicare, cum vor fi mai tarziu, in colectivitate.
Insa cam spre 2 ani jumatate, progresiv, trece si faza asta, incep sa fie receptivi la alti copii, sa se joace, treptat....
Fetele au acum aproape 5 ani, respectiv 3 ani jumatate... merg la gradinita, s-au adaptata (cam dupa cate 1 luna de plans si maraiala), si-au facut prieteni, se joaca, plus ca si in colectivitate li s-au mai format obiceiuri (strans jucarii, impartit, nu ne certam etc). In parc ne mai intalnim cu colegi de gradi, si imediat se joaca cu ei, se cunosc, la fel cu alti prieteni de aceiasi varsta
Deci eu zic ca sa stai linistita. Se si cam spune: pana la 2-3 ani, copiii se joaca unul langa altul, de abia pe urma se joaca unul cu altul
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Anne45 spune:
Si al meu prefera copii mai maricei .
In schimb am observat ca , cu cei de-o varsta este un pic cam agresiv , prinde ce au in mana , ii impinge , si nu cred ca ar trebui sa ma disper ...
https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/29Marzo2012FotoGiuliAlghero?authkey=Gv1sRgCKuUlbT8oIC6Nw
histamina spune:
va multumesc mult.
eu fac f putine controale,dar,asa cum a scris si ali, cand ai un prematur tot vrei sa stii cum e,daca e ok.
cat priveste relationarea,daca stiti vreun tip singur i-l dau pe strumf.agata cele mai fiane fete de la 18 ani in sus.
are un succes teribil.
nu vrea sa faca deloc la olita.ieri l-am tot pus si se ridica.
in fata nemultumirii noastre,se duce f hotarat, ia apa , pune in olita, se uita la noi si spune: pisu,gata!
domne,era stresat.
multam fain de tot.
oanap85 spune:
eu nu am inteles ,care e diferenta dintre un copil prematur su unul " la termen",sau dezvoltat normal" cum sa-i spun?:)
mai exact care e diferenta dintre cel al histaminei si unul de aceasi varsta cu al ei (dar care s-a dezvolatat normal)?
cred ca ~ toti copii mai mici vor sa se joace cu cei mai mari, si cei mari,pe masura ce cresc, le sunt dragi cei mici
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
histamina spune:
oana,depinde de gradul de prematuritate, de suferinta fetala cronica sau nu, de probleme respiratorii.
in cazul nostru recuperarea kg a fost si este ff dificila.
el nu mergea la un an nu pt ca nu putea nurologic,ci pt ca nu il ajuta musculatura,avand doar 6,6 kg la un an.
fiecare mamica de prematur are de tras cu kineto, recuperare psiho motorie.
eu sunt o mamica super norocasa, insa nu toti prematurii raman fara sechele:retard motor, psihic, retinopatie d eprematur, malabsorbtie.
noi avem o dezvoltare psiho-motorie extraordinara, multam lui Dumnezeu,cu mult peste 1 an si 9 luni,dar inaltimea e de un an si 2-4 luni, iar greutatea ,suntem undeva pe la 9 luni, maxim un an.
monicabo spune:
Histamina, felicitari pt strumf, te-ai ocupat f bine de el, ma bucur ca n-au existat nici un fel de sechele
Kg le recuperati voi, cate kg aveti acum? este decalaj mare?
Zici ca la 1 an avea 6,6...intr-adevar e putin, dar imi aduc aminte de fetele mele, ca pe la 1 an abia aveau 8 kg, 8 kg si putin, cand alti copii de varsta lor atunci (deci la 1 an) aveau 10-12 kg usor. Si ale mele sunt nascute la termen, greutate normala, tot tacamul.... dar slabeeeee (ca si belelusi/copii mici)... Acu-s bine, zic eu (18-19 kg la 5 ani si 15 kg la 3 ani jumatate)
EDIT": Haha... super tare cu apa in olita,ii merge mintea!
Mai lasa-l o perioada, si fetele cand mai incercam sa le pun pe oala pe la 1 ani si ceva, urlau ca din gura de sarpe, si le-am lasat in pace. Apoi pe la 2 ani am mai stat de vorba cu ele, le-am explicat ce tb facut, si am inceput sa le las in chilotei, sa vada ce se intampla, si au inceput usor-usor sa faca legatura "chilotei uzi-pipi-tb facut la olita/reductor". Eu asa am procedat si a mers, am inceput sa scot pampersul treptat
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
histamina spune:
am avut sindrom de malabsorbtie.practic nu asimila nimic, pt ca intestinul lui nu reusea,nu stia sa faca asta.
am facut un tratament de 16 mil/luna.m-a ajutat Gianni cu MCT oil, apoi am mai luat monogen,infatrini/nutrini, viusid, stimulance(pt dolicomegacolon),sanzyme ,mancarea facuta pe calcule matematice, o lingurita echivaleaza cu 3,5,8 lingurite de mancare.toata mancarea eco,adusa de la tara.
acum avem in jur de 8,7 kg si 82 de cm.de la 1,5 kg si 42 de cm, un an si 9 luni.
nu stiu cat de bine ne-am ocupat de el,dar am facut tot ceea ce am fost noi in stare,pt ca il iubim enorm.
este f incantat sa descopere natura,stie o groaza de animale,ganganii,pasari.
noi suntem oameni de munte,asa ca l-am luat la munte,l-am dus la cort, am fost cu el la cules de muguri de brad,sus la munte.
merg mult pe ideea dezvoltarii naturale,fara interventia mea de a-i dat ceva suplimentar.
daca ii plac cartile,ii dau carti,daca ii place in natura,mergem cat mai des, insa a fost decizia noastra sa nu avem nici macar aprat TV in casa.
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina oana,depinde de gradul de prematuritate, de suferinta fetala cronica sau nu, de probleme respiratorii. in cazul nostru recuperarea kg a fost si este ff dificila. el nu mergea la un an nu pt ca nu putea nurologic,ci pt ca nu il ajuta musculatura,avand doar 6,6 kg la un an. fiecare mamica de prematur are de tras cu kineto, recuperare psiho motorie. eu sunt o mamica super norocasa, insa nu toti prematurii raman fara sechele:retard motor, psihic, retinopatie d eprematur, malabsorbtie. noi avem o dezvoltare psiho-motorie extraordinara, multam lui Dumnezeu,cu mult peste 1 an si 9 luni,dar inaltimea e de un an si 2-4 luni, iar greutatea ,suntem undeva pe la 9 luni, maxim un an. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
ok am inteles asta,dar tu de ce-ti faci griji de IQ-ul asta?asta nu inteleg..la nivel psihic ma refer
din ce am citit el e dezvoltat f bine psihic..asta nu e de bine?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).