IQ de dezvoltare
Raspunsuri - Pagina 3
histamina spune:
pt ca nu relationeaza decat cu copii mult mai mari ca el,pt ca mi s-a propus terapia aia de dezvoltare personala, pt ca am avut antecedente in familie si mie imi place partea familiei aceea normala, nu aceea cu multi neuroni, multi de tot,neuroni care au esuat urat de tot.
de aceea intrebam ce inseamna acel IQD.
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina pt ca nu relationeaza decat cu copii mult mai mari ca el,pt ca mi s-a propus terapia aia de dezvoltare personala, pt ca am avut antecedente in familie si mie imi place partea familiei aceea normala, nu aceea cu multi neuroni, multi de tot,neuroni care au esuat urat de tot. de aceea intrebam ce inseamna acel IQD. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
histamina parerea mea e ca-ti faci griji inutil,prea devreme
ar trebui sa te bucuri ca copilul are neuroni multi
poate ca te afecteaza da fapt gandurile astea ale tale,sa nu-i semene lui x sau y...dar oamenii sunt diferiti,educatia isi are rolul sau in familie si poate ca ii va folosi acesti neuroni ptr un scop extraordinar,nu crezi?
mai bine il incurajezi in ceea ce face,din cate am inteles el s-a dezvoltat f bine ,inseamna ca vrea si poate sa progreseze,asta e o mandrie ptr parinti
ps:asteapta sa creascamsa mearga la gradi,sa vezi acolo cum se va integra ,cum se va comporta pe viitor,acum la varsta asta ei sunt curiosi de orice si vor sa descopere cat mai multe
ps2:din cate stiu cu cat cresti pierzi neuronii
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
histamina spune:
multam fain.
da,educatia are un rol important.
noi vrem sa fie sociabil,sa iubeasca natura, oamenii,animalele.
intr-adevar, closca e indiferenta pe langa mine,dar cand te rogi o luna sa traiasca, cand nu i se da nicio sansa, ti s epare extraordinar ca face ce fac si strumfii de varsta lui,cand ii depaseste si mai vine si unul sa iti spuna ca va avea probleme d ecomportament,deja iti faci ganduri.
e un copil vesel,rade non stop, inventeaza jocuri, se bucura de tot si toate.
dar,sa fie intre adulti, intre copii mari.
e posesiv, e super mamos, ia tot ce jucarie vede,chiar daca nu e a lui.
imi amintesc ca a ajuns intr-o impostaza haioasa ,cand era mai mic.pe scurt,erau o domnisorica si 5 baietei pe langa ea.strumf,cel mai mic din toate punctele de vedere.
cand a vazut el ca domnisorica nici macar nu il vedea,ca era prea pitic,s-a catarat pe carucior,a ajuns sus, deasupra celorlalti si a ragnit ca un leu,efectiv.copii s-au speriat si au fugit,el s-a dus tinta la fetita,zambind tot.
oanap85 spune:
citat din mesajul lui histamina multam fain. da,educatia are un rol important. noi vrem sa fie sociabil,sa iubeasca natura, oamenii,animalele. intr-adevar, closca e indiferenta pe langa mine,dar cand te rogi o luna sa traiasca, cand nu i se da nicio sansa, ti s epare extraordinar ca face ce fac si strumfii de varsta lui,cand ii depaseste si mai vine si unul sa iti spuna ca va avea probleme d ecomportament,deja iti faci ganduri. e un copil vesel,rade non stop, inventeaza jocuri, se bucura de tot si toate. dar,sa fie intre adulti, intre copii mari. e posesiv, e super mamos, ia tot ce jucarie vede,chiar daca nu e a lui. imi amintesc ca a ajuns intr-o impostaza haioasa ,cand era mai mic.pe scurt,erau o domnisorica si 5 baietei pe langa ea.strumf,cel mai mic din toate punctele de vedere. cand a vazut el ca domnisorica nici macar nu il vedea,ca era prea pitic,s-a catarat pe carucior,a ajuns sus, deasupra celorlalti si a ragnit ca un leu,efectiv.copii s-au speriat si au fugit,el s-a dus tinta la fetita,zambind tot. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
ptr triumfator
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
joklk spune:
Histamina, linisteste-te. Eu aud ca copilul meu este peste varsta lui de nu stiu cand de la toti medicii la care am fost. Toate controalele au aratat ca eu un copil normal avand in vedere ca am plecat de unde am plecat (1050 gr, 37 cm, nascuta la 28 de saptamani).
Ofera-i ceea ce isi doreste. Vrea carti da-i carti, vrea masini da-i masini. Explica-i totul ca si cum nu ar fi un copil. Trateaza-l ca pe egalul tau.
Nu iti face ganduri ca e cu copii mai mari decat el. Karla are trei ani si opt luni si e in grupa mare la gradinita, acolo s-a integrat, acolo ii place.
Adapteaza-te lui asta il va ajuta.
Carmenbr spune:
Histamina, marea majoritate a copiilor cu IQ mai ridicat au probleme de comportament si de integrare si e si normal. Ei se simt mai bine in preajma celor de "varsta" lor intelectuala, dar emotional nu sunt dezvoltati la nivelul de varsta al celorlati. Ii poti incetini dezvoltarea intelectuala, dar nu-ti garanteaza nimeni ca va ajunge vreodata la un echilibru, e posibil sau nu. Singura cale va fi sa-l ajuti sa se integreze, sa nu grabesti procesul de dezvoltare intelectuala, dar nici sa-l incetinesti.
Insa la varsta copilului tau eu zic ca e prea devreme sa te gandesti la asta. Astea sunt sfaturile psihologilor referitoare la copiii cu IQ mai ridicat decat media. Sper ca m-am facut inteleasa. Sanatate multa micutului tau ca e mai importanta decat orice acum. Daca el e fericit, nu te intereseaza IQ acum, la varsta lui, ci doar sa fie iubit si fericit. Bafta!
sorana spune:
citat din mesajul lui histamina bun,atentia mi-a fost atrasa de faptul ca nu se juca deloc cu cei de varsta lui. intotdeauna mergea la cei de la 4-5 ani in sus. aceia il primeau,dar nu sunt f incantati de el, pt ca mic si nu poate face multe activitati fizice,de ex e prea mic sa ajunga la pedale,dar suficient de mare incat sa mazgaleasca asfaltul cu creta sau sa dea pase cu mingea, sa se joace lego, sa mestereasca la biciletele lor. cand nu tine pasul la alergat ,vine si se joaca numai cu adultii. un psiholog mi-a spus ca trebuie sa fac activitati specifice pt 3 ani,altul mi-a spus sa il duc la terapie pentru dezvoltare personala pt ca va avea probleme de comunicare!!!!!!!!!!!! eu nu as iesi din programul lui:citim povesti,tataia sau mami, ne jucam cu animalutele,ascultam muzica, exploram natura, mesterim, lipim,desurubam,insurubam,ne cataram.ii plac cartile, le rasfoieste cu mare placere.ii plac mult animalele. mi-a adus doua furculite cand am cerut.m-am mirat. am cerut 3,a adus trei. nu vreau sa fac nimic,nici sa fac activitati pt 3 ani, nici dezvoltare personala sau cum i-o mai fi zicand. de unde sa isi dea ea seama ca va avea probleme de comunicare? cum sa-l fac sa se joace cu cei de varsta lui? nici nu vrea sa vada jocuri pt varsta lui. are o cutie pe care o trateaza cu cea mai mare indiferenta. cum sa-l fac sa treaca peste refuzul celor mari de a-l primi in jocul lor? si au dreptate.el e asa micut de statura,pur si simplu se impiedica de el. este adevarat ca are o personalitate f puternica. este adevarat ca isi mestereste masinile, le schimba rotile, ca se joaca lego cat se poate de mult,ca e nedezlipit de cartuliile lui cu animalute si poezioare.tot adevarat e ca nu am de gand sa-l invat vreuna inainte de 3 ani. stiu f bine ca a spune o poezie pe de rost e semn de o memorie buna si atat. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Punctual - daca vrei mai putem vorbi pe mail (despre societati de HI-IQ si daca crezi ca te pot ajuta, de exemplu), sunt in cam in aceeasi situatie, doar ca a mea e mult mai mare.
"cum sa-l fac sa se joace cu cei de varsta lui?"
Nu-l faci. Cea mai mica prietena a fiica-mii e cu 2 ani jumate mai mare. O are de cand fi-mea avea 3 ani, deci se poate.
Pe cei de varsta ei ii trateaza cu condescendenta, asa cum te porti cu copilasii mult mai mici.
Asta cu tratarea celor de aceeasi varsta a invatat-o recent, adica pe la 8 ani. Inainte ii tot bombanea ca sunt "prosti".
"nici nu vrea sa vada jocuri pt varsta lui."
Pai - sa se joace cu ce vrea. Ce conteaza ce scrie pe cutie? A mea a trecut de varsta "jocurilor de copii" - mai joaca carti cu adultii, care e problema?
"cum sa-l fac sa treaca peste refuzul celor mari de a-l primi in jocul lor?"
Asta se va rezolva de la sine cat de curand. Scuze, n-am inteles ce varsta are, dar de pe la 3 ani in sus va fi ok, se va integra in colectie de 4-5-6 ani.
Bafta, rabdare si adaptare usoara .... pentru ca va creste
sorana spune:
Am uitat sa precizez - deocamdata am gasit doar 2 moduri de a-ti micsora temporar iq-ul (care, e drept, uneori incurca): alcoolul si sa te indragostesti. Cica mai merge si cu fumat ierburi.
Asta pentru adulti, normal.
Evident - partea de mai sus e o gluma.
histamina spune:
sorana,
are un an si 9 luni.
e cam cu 1 an si jumatate-2 ani peste varsta luni la toate capitolele.