Dieta Vietii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

In acest grup gasiti discutii interesante legate de um mod de viata sanatos

http://www.facebook.com/#!/groups/suntsanatos/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Quinoa fiarta eu o adaug la salata taboule, astfel devine un fel principal, mai consistent.Eu adaug insa si castravete.
Deci:castravete taiat cubulete, rosii taiate cubulete, ceapa rosie, muuult patrunjel, quinoa fiarta, lime si ulei de masline, sau daca va place de nuci, de avocado...eu folosesc ce am.

Cu copiii e greu, in cazul meu Luana accepta cam tot ce ii dau(am scos laptele, iaurtul, au ramas cu ouale organice, unul/sapt),kEVIN, CA UN FACUT REFUZA TOT!

Laptele de migdale e delicios, am facut si eu bilutele de care spune Allure, Luana a mancat vreo 4, sunt f bune si se fac in 5 minute!Am facut branza din migdale, cu pulpa ramasa de la lapte, ce mai...am facut cateva feluri noi, se stramba, nu mananca si pace!

Acum caut sa fac iaurt vegetal, sa vad...

in rest am adaptat...sosul ptr paste e vegetal, totul crud(mixez in sosul de rosii bio dovlecei, un catel de usturoi, ierburi, putina sare si ulei de masline)si il torn peste paste...in combinatia asta ii mai adaug si quinoa fiarta...mananca tot, dar e singura noutate acceptata.

in cazul lui Kevin voi incerca laptele din caju, am inteles ca e mai soft la gust si aduce mult cu cel de vaca, daca nu am sa ii caut lapte de capra ptr momentele de criza cand cere si tot cere...

asadar, greu cu copilasii.
lor le mai cumpar bara de cereale organice, dar are si aia o tona de zahar, insa are multe seminte, nuci, fructe uscate, asadar aleg raul cel mai mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Vroiam sa mai spun ca ptr mancarea cruda e esential sa folosim vegetale/fructe organice, altfel mai rau facem..ingeram cant de chimicale si antibiotice...ajuns sa cred ca-s mai periculoase decat carnea:(


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

http://ligiapop.com/

de aici, am invata multe!sper sa va foloseasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

allure, mersi de informatii, sint interesante retetele tale, o sa ma uit pe linkurile tale.

Totusi, daca ai timp, da-mi exemplu de meniu de-al tau zilnic, vreau sa-mi fac o idee de combinatii si posibilitati.

Noi mincam sanatos as zice, cu oaresce deviatii, dar incerc sa gatesc echilibrat pt toata familia. Cereale de dimineata si noi mincam simple, rolled oats fara zahar, la care adaug caise uscate, banane, capsuni, afine, ce prind. Iaurt iau numai simplu, copiii il maninca foarte bine asa, mincam peste, pui, legume, fructe, orez si paste integrale, quinoa, etc.

Kale am descoperit de curind si o mincam cu placere (eu cu barbatu-meu), copiii nu vor sa se atinga de ea.

Totusi, e extrem de greu cu copiii, fie-mea de cind a inceput gradinita in America a devenit extrem de mofturoasa, daca nu ii place ce ii pun la pachetel se intoarce cu mincarea neatinsa, asa ca imi storc creierii cu ce sa ii pun de mincare.

Iar cel mic sta prost cu greutatea, asa ca la el nu pot sa fac experimente.

nikole, ce virsta are luana? Si Mara mea minca foarte bine cind era mai mica, era deschisa la noutati, dar acuma am meniu foarte restrictiv cu ea, sper sa se redreseze lucrurile cind ne intoarcem in Elvetia.

Si ai dreptate cu mincarea bio, nu cumpar tot bio, insa carne, lapte si iaurt cumpar numai bio, iar la legume am lista cu cele 10 legume pline de chimicale si la alea cumpar numai bio. La restul in functie de dispozitie.

Oricum, recunosc ca apreciez ideea lui ladyj, imi place echilibrul in alimentatie. De cind am venit la New York ne place sa experimentam cu cite un restaurant bun si la treaba asta n-as renunta pt nimic in lume. O mincare creata de un "chef" din asta care stie ce face e pentru mine arta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

pai de mic dejun am pomenit deja, gustarile sint de obicei fructe sau nuci, prinzul si cina variaza in functie de cit timp am si ce am infrigider.

Ieri am mincat rawnola de dimineata, peste 2 ore mi s-a facut o foame de lup si am facut un fel de wrap in Ezekiel tortillia cu avocado, hummus, ceapa, rosii cu un ou fiert moale. Mai tirziu am prestat niste nuci, apoi un castronel de ciorba de legume si pe la ora 7 dupa ce am facut sport am mincat o mina de conopida cu hummus.

Si eu ma inspir de pe situl Ligiei dar n-am rabdare sa fac asa in fiecare zi. Deocamdata sint la nivelul de combinat crud si gatit cu mentiunea ca ce e gatit e simplu si usor digerabil (zic eu)

Crede-ma ca si mie imi place sa merg la restaurant si sa ma bucur de mincaruri alese, problema e ca toate restaurantele folosesc MSG si chimicale care sa dea gust sosurilor iar recent am inceput sa le simt efectul ingrozitor.
De fiecare data cind maninc "out" chiar si la restaurant cu pretentii, a doua zi ma simt naspa...
Mi-aduc aminte de Carmen Bruma care zicea intr-un interviu ca daca maninca o felie de pizza ii e rau o saptamina. La vremea cind am citit (acum 2 ani) mi-am zis: "ce fitze, nene!!" Acum realizez si eu ce inseamna sa maninci mereu "clean" si apoi sa-i dai cu chimicale.
O mai fi si virsta care isi spune cuvintul
Motivul insa nu conteaza. Imi urmez instinctele ca ele nu dau gres.


Pentru copii pretentiosi eu as face sucuri din fructe in care as strecura un morcov, frunze de kale, spanac, etc. Daca nu le maninca, poate or sa le bea :)
Se poate pun intr-un shaker cup si lua la gradinita in loc de mincarea pe care o refuza. Tot e ceva! Fiti inventive!

"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“As houses well stored with provisions are likely to be full of mice, so the bodies of those who eat much are full of diseases” Diogenes

"Alkalize or Die!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Chiar daca n-am mai gasit pe nimeni care sa fie interesat de DD, ma bucur ca am deschis acest topic pentru ca am aflat multe informatii interesante.

Allure, in urma cu cit timp ai inceput acest stil de viata? Care a fost punctul de pornire? Ce ai achizitionat prima data?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Azi am incercat si eu quinoa prima oara, l.am facut simplu, cred ca prea simplu, nu am stiut cu ce condiments merge, a fost garnitura la peste, plus salata - a mers. Dar are potential mai mare, ramane doar sa descopar retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

pentru retete pentru copii, va recomand un site. cristela georgescu.
sa vedeti retete sanatoase pentru copii!
pentru noi, e tare bine ce spune allure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Allure, in urma cu cit timp ai inceput acest stil de viata? Care a fost punctul de pornire? Ce ai achizitionat prima data?



treptat...schimbarile au fost cu pasi mici si siguri pe parcursul unor ani buni.
am citit multe carti si inca mai citesc..imi place sa aflu noutati! cred ca o sa studiez pina la batrinete

LYADA, eu quinoa nu o combin cu carne....numai cu vegetale merge in opinia mea. Din ce am citit personal (si cred ca si pe siteul cu Dieta Vietii scrie) nu e bine sa combini 2 forme de proteina pentru ca ingreuneaza digestia
Reamintesc tuturor doritorilor de sanatate sa se informeze despre Food Combining Theory (un exemplu cu harta: http://www.subtlethings.com/food%20combining_what%20to%20eat%20with%20what.html)

A_alinta, frumos siteul sugerat de tine. Foarte interesant sa vezi parinti care isi hranesc copii fara nici un fel de junk.


"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*"*

“As houses well stored with provisions are likely to be full of mice, so the bodies of those who eat much are full of diseases” Diogenes

"Alkalize or Die!"

Mergi la inceput