Programul gratuit "Scoala dupa scoala"
Raspunsuri - Pagina 3
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LORE33 Va spun cum se desfasoara la noi la Colegiul Moisil programul: 12 30( 13 30 depinde cand termina orele) o ora de activitate in aer liber ( se joaca supravegheati fotbal sau alte activitati sportive) 14 00 se serveste masa ( o ciorbica calda + o friptura cu garnitura) 14 30 se apuca de lectii supravegheati de profesori 16 30 se termina programul. |
Nici voi n-aveti desert?
Ca invatatoare e foarte greu sa stai de la 8 pana la 15.00 in scoala, dar ca parinte, e minunat!
Mananca in fiecare zi altceva, isi face lectiile cu invatatoarea si le si corecteaza in clasa. Dupa-amiaza ne ramane timp pentru activitatile sportive sau pentru lucru suplimentar. Si in plus, am scapat de problema gatitului.
Clasa a IV-a
claujro spune:
"Primaria Sector 6, prin Administratia Scolilor Sector 6, va implementa incepand cu data de 7 mai 2012, programul pilot Scoala dupa Scoala.
Programul se va derula in toate scolile si liceele din reteaua de invatamant preuniversitar de stat din Sectorul 6, in conformitate cu Ordinul nr. 5.349/7.09.2011, al Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in perioada 7 mai 2012 – 15 iunie 2012.
Acest program pilot are menirea de a evalua solicitarile si nevoile elevilor si parinitilor dar si necesitatile de ordin material, financiar si uman pentru aplicarea acestui program."
sursa: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Program-pilor-after-school-sectorul_0_692931003.html#
loryi1974 spune:
Eu am avut-o la un after school al scolii, apoi la unul privat. Pentru un copil nu este o solutie buna, pentru parinti este mai bine pe moment.
Suna bine ca vine acasa cu temele facute si corectate (din experienta mea, mereu mai era ceva de facut sau ceva de verificat), dar ma indoiesc ca dupa un asemenea program un copil mai e in stare de suplimentar. Iar copilul meu isi facea repede temele si le facea si pe ale altora. Era pusa sa le dea caietul la altii sau doamnele le dictau unor copii care nu tineau pasul. Acestia sunt printre cei slabi din clasa in acest moment, dupa 3 ani.
Oricat de bun vi se pare programul, verificati daca tema este facuta de copil cu capul lui sau daca este dictata.
lala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claujro "Primaria Sector 6, prin Administratia Scolilor Sector 6, va implementa incepand cu data de 7 mai 2012, programul pilot Scoala dupa Scoala. Programul se va derula in toate scolile si liceele din reteaua de invatamant preuniversitar de stat din Sectorul 6, in conformitate cu Ordinul nr. 5.349/7.09.2011, al Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in perioada 7 mai 2012 – 15 iunie 2012. Acest program pilot are menirea de a evalua solicitarile si nevoile elevilor si parinitilor dar si necesitatile de ordin material, financiar si uman pentru aplicarea acestui program." Pura campanie electorala.... sursa: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Program-pilor-after-school-sectorul_0_692931003.html# |
claujro spune:
Programul "Scoala dupa scoala" este in Legea Educatiei.
Faptul ca primaria finanteaza acest proiect inainte de alegeri, da, este pura campanie electorala dar asta arata ca exista banii necesari si pot sa extinda, daca se vrea, si in anul scolar urmator.
Acolo unde copiii fac lectii cu o invatatoare x, poate sa se intample ce spui tu, lori, dar aici se fac lectiile cu invatatoarea clasei. Ma indoiesc ca ea sa dicteze rezolvarile sau sa le dea sa copieze dupa un caiet anume.
loryi1974 spune:
Ba da, invatatoarea clasei are tot interesul sa fie parintii multumiti, multumiti in sensul ca temele au fost terminate.
Sfatul meu este sa va ganditi bine ce avantaje reale aveti, in afara de gratuitate. Si, daca ati ales acest program, sa verificati permanent ce stie copilul, cine ii face temele si cat de obosit este. Iar daca mai vreti si activitati dupa asa ceva nu exagerati. Sunt doar niste copii.