Piersicute de iulie august (31)
Raspunsuri - Pagina 8
adarev spune:
Roxypui, eu am uitat ce ai intrebat.Trebuie sa ma crezi dar am fost blonda rau..Aseara am fost super stresata cu nebunia aia a mea. Delia m-ai impresionat cu povestea vecinilor tai , foarte tare.Eu aacum am venit cu Tudor de afara, care m-a zapacit sa-l scot prin parc.
Ada
michelle1981 spune:
Freedelia - eu nu stiu de unde ai avut atata curaj din start Oricum, nasoala experienta
Roxypuy - eu zic ca daca speli fff bine zona nu e problema. Sa te stergi cu tifon steril inainte de a recolta si sa prinzi jetul din mijloc
Wow Delia21 - chiar impresionant! Chiar si cu ajutoare, tot mi se pare de domeniul fantasticului
Ada - eu zic ca nu ai de ce sa te mai ingrijorezi.
Idei de mancare: ciorba de vacuta, dovlecei umpluti.
Acum caut idei de meniu pt maine.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">25+ cu
Fleurdelise spune:
Delia, bafta in continuare la examene, ma bucur ca te concentrezi pe ceea ce e important. Esti o fata echilibrata si puternica!
Testele de non -stress aici sunt gratuite, la fel cum a fost si amniocenteza, in general toate testele necesare in sarcinile considerate "cu risc" de orice natura, sunt gratuite. Doar dublu si triplu test sunt contra cost la privat (si scumpe!), ca dovada ca sunt considerate oreintative, mai mult un moft, asa. Deasemenea ecografiile 3 si 4D sunt contracost, tot la privat si nici nu se fac cu scop medical, doar estetic, amintire pt parinti. Eu m-am decis sa nu mai fac astfel de eco (aveam in intentie) si sa ma delectez cu mutrita lui bb dupa ce se va naste. Macar asta sa fie surpriza (...placuta sper ), iar de banii aia ii mai cumpar lui cate ceva.
Dar tu trebuie sa faci testul de non-stress. Ai asigurare, sa iti ramburseze macar partial? Sper din tot sufletul ca te descurci financiar.
M-a impresionat ce mi-ai zis de Kelly, jos palaria in fatza unei astfel de femei! Barbatului ei, de asemenea, bravo, diferenta de studii nu are nici o importanta, are o meserie la mana, e muncitor si o sprijina. Ma regasesc in atitudinea ei de copil singur la parinti...chiar daca nu voi avea in veci 9 copii...poate daca incepeam de tanara "productia", dar asa a fost sa fie.
Mai voiam sa spun ceva, dar neuronu' nu ma lasa...mai citesc si revin.
30 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Fleurdelise spune:
Aha, mi-am amintit:
Carmina, helllloooooou! da un semn, te rog, sa stim ca sunteti bine, tu si Mirunica!
Tamys, Pusi, Anaoi, Mcrissa, la fel, ca sa nu vorbesc decat de fetele de care imi amintesc ca mai scriau la inceput, c-or mai fi si altele care s-au inscris si de atunci nimic...nu mai stim nimic de ele. Sper ca sunteti toate bine si pur si simplu nu va arde de forum, dar...am vrea sa stim de voi!
30 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Delia21 spune:
Fleur,asigurarea mea medicala nu acopera nimic din prenatale care...si nici nastere/bebe/teste...caci lucrez part-time...20 de ore pe saptamana.Financiar suntem ok,ce tine de medical i le pasez frumusel lu mandru tatic....La 3d am ajuns odata si mai vreau sa merg odata luna viitoare;eu sunt genul care sufera rau....de curiozitate.amnio nu am facut iar triplul test a iesit 100% ok....si mi-a dat sperante false ca suntem bine....dar uite ca sunt si probleme pe care triplultest nu le acopera.Pe Kelly neaparat vreau sa o cunosti cand o fi sa vi in Florida cu bebe peste ani sa mergem la disney,...e de o calmitate tipa....inspirationala;eu cu 9...cred ca nu as mai dormi...scumpa de ea are si masina de cusut....si e pasionata de croitorie...printre altele...Cum de le face si le potoleste pe toate...nu am idee...si copiii sunt de neinchipuit de bine crescuti,fara mofturele,fara ifose...imi zicea mezinul la 5 ani,cu 2 ani in urma'Delia...when you need me to leave please do not feel shy to tell me,i do not want to overstay my welcome'....copil cu tare ult bun simt.Dupa al meu....trebuie sa ma duc eu sa-l iau de acolo caci altfel nu se da plecat;adevarul e ca niciodata nu m-i l-au trimis acasa,dar eu sunt mai paranoica asa...si nu il las mai mult de o ora niciunde...cand ai unul singur....il pazesti ca pe o piatra rara...
Biribu spune:
asa, pauza de cafea si de respirat. gifii toata de la un timp cind vorbesc si cum asta fac toata ziua...
Ada eu zic ca daca nu mai ai nimic sa stai linistita, nu are ce sa fie rau
Fleur deci motivele nu sunt universale, cred ca fiecare si le are pe ale lui. eu mi-am dorit intotdeauna mai multi, mi se pare tare trist si singur sa fii copil unic, am avut exemple in jur si in propria copilarie dar si acum vazind prieteni cu doar un copil, cum se chinuie sa-l tina ocupat, cum se plictisesc si tinjesc dupa companie de copii. plus ca e tare bine sa ai pe viitor pe cineva alaturi, nu se compara nimic cu un frate/sora. eu cred ca depinde f mult de parinti si de cum ii cresc si educa, cum se inteleg fratii mai tirziu. la noi al treilea a fost surpriza, dar mai mult din cauza virstei nu ma mai incumetam, daca as fi fost mai juna sigur ar fi fost planificat chiar.
ma uit la ei cind se joaca sau se bat sau cearta si tare bine e ... pt ei ma refer, ca au cu cine. instinctiv se ajuta si apara unul pe altul, chiar si asa mici cum sunt acuma. afectiunea dintre ei e palpabila, si nu e artificiala, nu i-am incurajat noi sa se "iubeasca", insa daca unul e la vreo activitate undeva celalalt nu are stare pina nu se vad.
cit despre organizare, nu e chiar asa de greu cum pare. mie cea mai grea adaptatre mi s-a parut trecerea de la zero la un copil , trebuie sa-ti reprogramezi creierul cumva ca de acum tu ca entitate separata nu mai existi, e un suflet care va depinde de tine pt totdeauna si nu mai ai ocazia vreodata sa faci ceva de capul tau fara sa tii cont de el. sigur ca e frumos, dar este o adaptare la o alta realitate. la al doilea deja stii asta. mie personal mi s-a parut mult mai usor cu doi decit cu unul si nu glumesc. la bebe 2 deja stii ce si cum sa faci, e mult mai usor, plus ca brusc si fii-mea avea o mare ocupatie sa il tot supravegheze pe frat-su, iar el de cum a facut un pic ochi nu avea nevoie de alta distractie decit sa se tot uite dupa ea.
deci fiecare cu experienta lui, a mea a fost f pozitiva in privinta asta, i-am si facut cind eram pregatita pt ei, mental si ca timp disponibil pt ei.
Muraturica nu trebuie tratati identic copiii, ca nici ei nu sunt identici si au nevoi diferite.
si tot fara polemici, la romani mai e si o chestie cu "averea", ca daca-s mai multi cum sa o imparta echitabil etc. asta stirbeste enorm legatura dintre frati mai tirziu, din pacate, si multe prejudecati se nasc de aici. aici vad o cu totul alta realitate, copiii nu au pretentii de la parinti, odata ajunsi la maturitate se descurca fiecare pe cont propriu cu forte proprii, nu le da mama tata masina si casa...
Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3
muraturica spune:
Biriu, frumoasa explicatie.
M-am exprimat eu gresit, scuze. Nu ma refeream la faptul ca trebuie tratati identic, ci la faptul ca mie mi-ar fi greu poate sa acopar nevoile fiecaruia. Asa s-ar ajunge la situatia in care unul e defavorizat sau in care fiecare trece prin momente in care se simte nedreptatit.
Da, chestia cu averea la romani e o realitate. Eu de ex am crescut singura, nu am simtit nevoia de frati/surori. Dar asta e cazul meu, si tind sa cred ca e exceptia nu regula. Am avut multe exemple in care frati maturi erau invrajbiti de averi sau de povesti vechi despre cum au fost ei defavorizati.
Cred ca decizia de a face mai multi copii tine mult de mentalitate si de mediul in care fiecare a crescut.
Eu zic ca nu ma incumet la mai mult de unul, dar cine stie...viata ne rezerve surprize.
21+
michelle1981 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fleurdelise Voi mamici dragi de 3+, cum va descurcati, cum va organizati? 30 + Eric Ioan "Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead) |
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">25+ cu
muraturica spune:
Uitam din nou...sarcina asta imi ia mintile.
Delia, bafta la examene. Esti o femeie foarte puternica din punctul meu de vedere.
Noapte buna tuturor.
Incerc si eu sa prind ceva somn. E cam greu cand sunt singura acasa, asa ca ma inscriu de pe acum la o cafea maaaare dimineata.
21+