INSEMINARE 88

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Da Sper ! Eu am ramas gravi in luna cu HSG dar nu aveam nici o speranta pentru ca imi iesise ca as fi avut niste aderente urate pe trompa dreapta , iar aceea era luna in care ovulam exact pe dreapta! Dar se pare ca HSG are si rol terapeutic.. desfunda, dreneaza,igienizeaza zona asa ca trebuie profitat la maxim de luna in care o efectuezi!
Pe 25 august am facut-o eu, pe 30 am ovulat iar pe 14 septembrie (la zi mare) aveam 2 liniute

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cu Dorian Andrei 38 weeks +
AMR ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Olimp, am facut Hsg, dar acum ma gandeam sa cer ceva complementar, ca prea dureaza mult si nu am avut nici o sarcina pana acum.
Ce e mai bine histeroscopie sau direct laparo? Cine ce ar alege sau din ce motive? Se intervine la histero daca se observa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

gabyv eu am facut histeroscopia pentru a determina ce fel de fibrom am si unde este plasat , totodata se vede endometrul , daca sunt probleme cu el sau nu. Mare interventie nu face doar filmeaza in interior , nu desfunda nu face altceva decat sa evidentieze interiorul uterului , daca sunt polipi sau probleme de mucoasa. stiu ca la mine s-a uitat si la trompe , adica la locul de insertie a trompei la uter , nimic mai mult.

Nu stiu pentru ce problema ai tu nevoie , daca sunt dificultati ale trompelor posibil ca laparo sa fie solutia. Eu nu sunt de specualitate , vorbesc doar din experinta mea , cel mai bine te poate indruma un doctor .

Mergi la inceput

gabyv ceva analize hormo ti-ai facut ?

Mergi la inceput

Da hormonale ok, Hsg ok (uter antevers, o trompa usor alungita), test huhner ok...doar ca am amh-ul micut si nu ovulez asta daca se putea mai rau...
Numai ca mi se pare ca medicul nu imi mai propune nimic, nu inteleg ce asteapta...

Mergi la inceput

gabyv de unde sti ca nu ovulezi ? ai facut foliculometrie ?
vezi de aceeasi problema m-am lovit si eu , doctorul la care merg sau mai bine zis mergeam , nu imi mai propunea nimic mou ..., asa m-am dus in ungaria . Imi tot spunea hai sa mai treca cateva luni si daca nu se intampla nimic , mai vedem , si asa am parcurs 2 ani pretiosi . Tot la el am facut 3 inseminari , binenteles fara succes .

ti-a dat tratament pentru ovulatie ? stiu ca se poate da clostylbegyt este stimulator de ovulatie . Nu stiu daca este bine sa se aplice daca AMH-ul este mic.

poate ar fi bine sa consulti si alte pareri , ma refer acreditate.

Mergi la inceput

discutasem de ceva vreme cu o fata pe DC si zicea ca face ceva tratament homeopat pentru stimularea ovulatiei , ea este trecuta de 40 de ani si ajuta si homeopat.

barca ursului , acid folic, vitamina E si seleniu , sunt bune, ceai de zmeur sau tinctura de zmeur , ceai de trifoi rosu , toate sunt bune adjuvante in infertiliate.

eu acum astept saptama viitoare sa merg la o noua doctorita si sunt curioasa daca imi spune ceva nou fata de ce aflasem pana acum.

Mergi la inceput

Eu sunt la o clinica specializata si dosarul meu se discuta in consiliul , asa ca mai multi medici isi dau cu parerea. Adica am un dr responsabil, un biolog (pe care l-am vazut mai des decat pe dr meu cand am facut ia) si o asistenta de contact. E mai complicat sistemul pentru ca sunt in programul lor national, deci trebuie sa fac ce zic ei, altfel patesc, daca decid ei ceva, nu platesc.
Nu stiu ce insemana folicumetrie, dar cert e ca la pastile nu am facut foliculi, iar la injectabile fac cu greutate ceva productie.
Biologul imi spusese ca daca 18 zile de injectabil, am doar un folicul de 18, e clar ca e de proasta calitate.
Asta e, o sa fac o lista de itrebari si o sa intreb...

Mergi la inceput

Foliculometrie este procedeul de masurare periodica a dezvoltarii foliculilor , dar din ceea ce-mi spui tu ai fost monitorizata , atata timp cat sti ca , cu ajutor injectabil se dezvolta folicul.

Nu stiam care este sistemul pe acolo , acum am vazut ca esti prin Franta , macar acolo poti dispune de ajutor fara a fi nevoita sa scuturi buzunarele cum se practica pe la noi.

Acel medicamet de care am scris , banuiesc ca este un echivalent al injectiilor pe care ti-i le administreaza ei , nu stiu dar cred.

Eu zic sa-ti faci o lista de intrebari si sa mergi innarmata cu ele. Asa am de gand sa fac si eu.

Mergi la inceput

Da, la noi se cheama clomid, iar ca injectii fac gonal + ovitrelle
E ok cu finantarea, numai ca ai un nr fix de incercari, iar daca nu a mers nu mai ai ce face, iar in privat poti face maxim inseminari.
(ai 4 ia, 4 fiv si 4 fiv cu donor oferite de ei, daca ai o sarcina se reseteaza)

Mergi la inceput