INSEMINARE 88
Raspunsuri - Pagina 18
Andra_C spune:
Sper, la prima inseminare mi-a facut injectia inainte de inseminare cu vreo ora sau doua, nu mai tin minte, am asteptat acolo oricum, iar la a doua la vreo 30 ore de la injectie. Si la mine tot pe ciclu normal s-a mers. Multa bafta sa ai!
Maria, eu tot mai sper pentru tine, draga mea!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (2 ani si o luna) si viitoare mami de baietel 36s+
gabyv spune:
Buna
Eu am facut IA la 36 ore dupa Ovitrelle.
Mi-a facut eco si nu ovulasem inca, dar incep sa ma intreb daca chiar am ovulat.
Dankutza am o prietana cu un microscop de ov si ii iesi pozitiv si sotului.
anioana2002 spune:
Din cate am inteles doctorii au doua metode pt IA...injectie de declansare si pe urma inseminarea la 24-36 de ore si in general in cazul asta se face inseminarea dupa ovulatie sau injectie de declansare si inseminare la maxim 12 ore pt ca ovulatia sa se produca dupa inseminare...
adevarul e ca daca te gandesti logic si daca spermograma sotului este buna mi se pare mult mai ok sa faci inseminarea putin inaintea ovulatiei pt ca un spermatozoid traieste mai mult decat un ovul...
dankutza spune:
Maria nu stiu ce sa zic. Cel mai nasol e cand intarzie CM. Iti da emotii si speranta.
Sper frumos nick ti-ai ales. Si noi, tot ... Sper suntem toate. Daca ovulezi natural, nu vad nici eu rostul de ce ti-ar da niste hormoni. Hai, poate un pic de ovamit 1/2 de pastiluta, asa, ca din 1 folicul sa se faca 2 sau 3 pentru ati mari sansele. In trecut, Cezara facea in aceeasi zi si eco si pregnylul si IA. Eu am 2 IA reusite la activ, amandoua facute in acelasi mod. Dupa ce m-am reintors la tratamente, vad ca si-a schimbat si ea tactica. Pregylul sera la 8 si a doua zi, pe 2 sau 4 IA. Dar, stiu ca daca te duci si te vede cu folicul mare, iti face in ziua aceea IA. Poate ar trebui sa te gandesti sa ceri si o alta parere. De ce nu-ti faci tu injectia? Adica sa o faci, mai devreme de cat stiu ei. Nu trebuie sa-ti faca ei. Eu nu o fac la cabinet. Imi face altcineva acasa.
Olimp 36 de ore de la injectie mi se pare un pic cam mult. La ultimele IA, mi-a facut si eco dupa ce a bagat gigeii si nu erau sparti foliculii. Eram cam la 18-20 de ore de la injectie. Sa stii ca semnele de ovulatie au aparut al mine cam la 35-40 de ore. Cezara spune ca ea prefera sa stea cu gigeii la panda. Adica, ei sa fie pe teava si sara pe ovul cum il prinde/cum iese din gaoace. Vad ca si Anioana zice si ea la fel.
Andra de ce ti-a facut la 30 de ore de la injectie? Nu mai tin minte. Facuse poc deja? Ti-a facut-o Bechir pe asta?
Gaby deci aparatul minune e ... praf.
Participam la Concursul Klorane
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=momente%20klorane%20bebe&page=1" target="_blank"> Va rugam votati pozele da1 si da2. Multumim
betty200 spune:
Salut fetelor, sa stiti ca si eu sunt foarte nedumerita de cele 36 de ore dupa injectie, toate calculatoarele de fertilitate de pe net scriu clar ca zilele fertile sunt cele 3 dinainte de ovulatie si ziua ovulatiei si specifica foarte clar ca pun totusi si prima zi dupa ovulatie intre cele fertile pt. ca ovulatia monitorizata cu temperatuta si testele de ovulatie nu-i chiar asa foarte exact trasata de grafic dar ca ecundarea in ziua respectiva este destul de putin probabila ...
Eu pt. siguranta, dupa injectia care am facut-o la ora 13, am prestat si in in dupa amiaza respectiva ca m-am gandit ca poate asteapta si gigeii in trompe 24 ore gata de atac, dezavantajul a fost ca probbail prestatul din urmatoarea zi continea concentratie mai mica de gigei, al meu la spermograma avea 46 mil/mil dar doar 50% orme tipice asa ca ma gandesc ca era cumva la limta cu nr.
http://www.fertilityfriend.com/home/3c41ee
MariaBcf spune:
Eu am facut injectia de declansare inainte de IA la 37 ore,dar am simtit intepaturile specifice ovulatiei dupa 24de ore de la injectie
sper spune:
Multumesc tuturor pt raspuns.
Teoretic inseminarea se face la 24 ore de la injectia de declansare dar foliculii se sparg la 36 ore . Gigeii tb sa fie pe trompe in asteptarea ovocitului. La FIV se face punctia la 36 ore de la injectia de declansare.
Din pacate nu sunt o incepatoare in aceste proceduri, am mai multe inseminari din care 2 reusite dar am pierdut sarcinile din cauza trombofiliei. Mai am un FIV reusit dar am pierdut si acea sarcina. Acum cand mi-au gasit tratamentul hematologic corect nu prea mai am cu ce face, am AMH 0.1 (rezerva ovariana f redusa) , antrali putin dar ovulez luna de luna. Acum sunt dupa un FIV intrerupt, mi s-au spart foliculii inainte de punctie si nu am mai putut face nimic. Deorece se impune o pauza ca sa elimin hormonii mi-am propus sa fac cateva inseminari pe CM natural iar in toamna un alt FIV.
Intentionez sa ma duc la clinica cand fol meu dominant are 16mm si dc e nevoie ma voi caza la Sibiu. Cu putin noroc sper sa nu mi se sparga inainte de inseminare. Voi cere mai multe monitorizari sa vedem exact cand s-a spart si dc mai are rost inseminarea. Ovocitul traieste 24 ore.
Cred ca e f f ok inseminare facuta la 6-12 ore de la pregnyl, gigeii traiesc mai multe zile(nu mai stiu exact) iar fol dc se sparg la 36 ore sunt acolo in asteptare.