INSEMINARE 88
Raspunsuri - Pagina 11
BelissimaEva spune:
Dancutza, da ! Nu voi refuza nici epidurala, nici oxitocina daca este cazul , nici perfuzii atita timp cat NU ma taie!
Sunt foarte indarjita sa rezist cu stoicism si revoltata pe noul trend din Romania de a baga femeia la cezariana din te miri ce motive aberante
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cu Dorian Andrei 37 weeks +
betty200 spune:
Bine v-am gasit fetelor! Incerc si eu sa reusesc sa mai tin un bebic mic in brate. Am 40 ani, doi copii, baiat de 19 si fetita de 14 si sunt topita dupa bebei mici, mi-as dori extrem de mult sa-mi reuseasca desi probabil am sanse destul de mici la varsta mea.
Acum sa va povestesc cam ce-am intreprins pana cum: am inceput de 2 luni proiectul bebe, 2 cicluri fara succes, monitorizat doar ovulatia cu teste care mi-au iesit cate 2 zile pozitiv, ciclurile mele sunt intre 32-38 zile. Acum, in a treia luna de incercari, ultima menstruatie a fost in 14 aprilie, ovulatia in 4 mai (monitorizata cu teste si foliculometrie, in ziua 20: folicul de 19 mm, tot in ziua 20: injectie cu Brevactid, prestat in zilele 20, 21 si 22 atat clasic cat si pozitia amintita de voi ca fiind propice :), monitorizat ecografic foliculul sambata 5 mai, spart deja, de sambata seara luat progesteron 200 seara. Spermograma sot: 42 mil/mil, 80% progresivi, 50% forme normale. Acum sper sa iasa ceva, din punctul meu de vedere am facut cam tot ce a tinut de mine.
Nu stiu daca sunt tocmai ontopic pe aici ca inca n-am facut inseminare dar v-am citit cu mare drag si tare m-as bucura daca ma primiti cu voi, m-am atasat mult de voi citindu-va.
missy40 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui betty200 Bine v-am gasit fetelor! Incerc si eu sa reusesc sa mai tin un bebic mic in brate. Am 40 ani, doi copii, baiat de 19 si fetita de 14 si sunt topita dupa bebei mici, mi-as dori extrem de mult sa-mi reuseasca desi probabil am sanse destul de mici la varsta mea. Acum sa va povestesc cam ce-am intreprins pana cum: am inceput de 2 luni proiectul bebe, 2 cicluri fara succes, monitorizat doar ovulatia cu teste care mi-au iesit cate 2 zile pozitiv, ciclurile mele sunt intre 32-38 zile. Acum, in a treia luna de incercari, ultima menstruatie a fost in 14 aprilie, ovulatia in 4 mai (monitorizata cu teste si foliculometrie, in ziua 20: folicul de 19 mm, tot in ziua 20: injectie cu Brevactid, prestat in zilele 20, 21 si 22 atat clasic cat si pozitia amintita de voi ca fiind propice :), monitorizat ecografic foliculul sambata 5 mai, spart deja, de sambata seara luat progesteron 200 seara. Spermograma sot: 42 mil/mil, 80% progresivi, 50% forme normale. Acum sper sa iasa ceva, din punctul meu de vedere am facut cam tot ce a tinut de mine. Nu stiu daca sunt tocmai ontopic pe aici ca inca n-am facut inseminare dar v-am citit cu mare drag si tare m-as bucura daca ma primiti cu voi, m-am atasat mult de voi citindu-va. |
Buna, draga mea ! Bine ai venit printre noi! Te primim cu mare placere !
Ei bine, si eu imi doresc inca un copilas. Am 42 de ani si ma bucur ca mai existe o fata, cu copii mari care-si mai doreste un bebitz.
Am aproape 2 ani de cand incerc din nou, desi n-am mai ramas gravidutza din 2001. Am facut si eu tot felul de investigatii, am dozarile hormonale bune pentru varsta mea, am facut stimulari ca si tine, vreo 4 luni, am facut chiar si o inseminare cu Cezara Bucur, fara succes insa si acum 2 sapt. m-am operat laparoscopic.
Le sunt datoare fetelor mai vechi de pe aici ( Dankutza, Lauricea, Olimp) pe care le pup din toata inima, cu rezultatul operatiei:
M-am internat pe 25 apr. si pe 26 m-am operat. Am avut ceva probleme postoparatorii-tahicardie si frison, care s-au rezolvat repede si m-am externat pe 27 apr.
Rezultatul a fost ca sunt foarte bine, col curat, trompe permeabile, ovare curate, cu folicul pe stangul in evolutie, testare ascendenta tubara pozitiva. Deci, " fata mare" ce mai... Doc Ion a fost un mare domn, ca intotdeuna. Fetelor, e un om extraordinar, n-am mai intilnit asa un medic, desi am lucrat la viatza mea cu o gramada de doctori. E o raritate...
Astept acum sa vad daca am 2 liniutze rosii. Ma asteptam sa am ceva pe la ovare (sindr. folicului nerupt), poate era mai bine sa fii avut ceva, caci tare mi-e teama ca ovulele mele nu mai sunt calitative, si desi sunt sanatoasa tun, din cauza foliculilor sa nu mai raman. Nici macar inseminari nu mai pot face, nu mai vrea consortul... Ce mai pot face - stimulari cu Ova-mit, Brevactid si tot protocolul. Si sa-l prind pe consort disponibil in zilele mele "bune", caci nu prea mai vrea sa mai fac nimic in sensul asta. Deja mi-a spus ca am facut cam tot ce se poate pentru a ramane insarcinata. Mi-e clar...
El nu a avut niciodata probleme cu infertilitatea, eu am fost cea cu belele inca de cand aveam 24 de ani. Stiti povestea mea, nu mai spun. Il inteleg pe de-o parte, nu toti barbatii sunt receptivi la facut copii altfel decat in mod natural........
Dar am zis ca daca vrea bunul D-zeu sa-mi dea bine, daca nu, stiu ca am facut tot ce mi-a stat in putintza pentru asta, in conditiile date in cazul meu. Stiu solutia mea- FIV cu ovocite donate. Vise, tata...
Acum nu-mi ramane decat sa-mi astept nepotii, adica peste vreo 10 ani si sa-mi cresc intre timp cei 2 motani ( baietii mamii iubiti)...
Hai ca nu vreau sa cad in melancolie...Eu inca mai sper, stiti ca sperantza moare ultima...
Betty, iti urez din toata inima noroc si sper din tot sufletul sa reusesti
dankutza spune:
Betty bine ai venit!
Missy ce super ca totul e in ordine.
Participam la Concursul Klorane
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=momente%20klorane%20bebe&page=1" target="_blank"> Va rugam votati pozele da1 si da2. Multumim
betty200 spune:
Missy, Dankuta va multumesc pentru primire :). Missy am citit in paginile anterioare despre tine si m-am bucurat mult ca mai exista fete in situatia mea, foarte mare potrivirea intre noi, dupa ce am citit ce mi-ai scris azi, mi-a mai pierit o doza din speranta, care si asa nu era mare, auzind ca tu cu toate cele in regula n-ai reusit minunea. La mine o problema cred ca este deficitul de progesteron care e drept ca l-am facut inainte de ciclu cu vreo 3 zile si era sub limita normala pt perioada luteala, restul erau in limite dar si estradiolul mai apropiat de limita inferioara.
Luna asta am luat tinctura de mladite de zmeur indicata de un medic ginecolog, nu-mi dau seama daca ea m-a ajutat dar luna asta am ovulat natural, asa cum v-am spus aveam un folicul de 19 mm la ultima masuratoare pt care am rugat eu medicul sa-mi dea Brevactid sa fiu sigura ca pusca, ceea ce a si facut. Dar, tot aici la voi am citit ca nu-i tocmai ok gelul care-l folosesc ei pt eco vaginala si eu am facut vreo 2-3 inainte de ovulatie, chiar mi-a trecut si mie prin minte: oare nu afecteaza sprema? ...din pacate am citit prea tarziu, eu ma gandeam ca medicii ar trebui sa stie asta ...
Ce am omis sa v mai povestesc despre mine este ca in 2003, am ramas insarcinata peste sterilet iar medicul la care am mers n-a discutat mi-a facut rapid intrerupere fara sa ma lase sa decid singura, abia apoi am mai citit ca au ost relativ multe cazuri in care sarcina a decurs ok si cu sterilet si asta m-a urmarit ani de zile si acum, imi pare rau ca n-am iesit pur si simplu din cabinet si sa nu-l las pe medic cu ochii in soare. El a zis c conduita terapeutica standard asta este, desi am insistat de cateva ori, a zis ac nu ma lasa sa fac un copil nenorocit. Trist dar din pacate nu se mai poate da timpul inapoi si probabil ca asa a vrut soarta ...poate avea dreptate medicul.
De atunci al meu a ramas cu porela: barbatul care a invins steriletul ...
Deci cum va povesteam mai sus cred ca-mi fac sperante cam mari, oricum de 3 luni am inceput proiectul si am hotarat ca pana in iulie ii dam termen apoi gata, inchidem fabricuta.
Dankuta am citit si despre tine, draga de tine cat de mult iti doresti bebe 2, Doamne ajuta sa vina cat mai repede!
gabyv spune:
Buna fetele
Betty, bine ai venit!
Missy, greu cu barbatii astia.
Nimic nou la mine, astept sa ma duc la o intrunire cu medicul. Si poate o sa ov. si eu singura luna asta, ca o fata mare.
Pup
missy40 spune:
Betty,draga mea, nu trebuie sa te descurajezi!
Esti mai micutza ca mine si 2 ani conteaza mult in materie de fertilitate. Si fiecare organism e un unicat !
Sa stii ca mi-au trebuit 4 ani s-o am pe Alexandra, care acum face 14 ani in august, am facut pe atunci 3 ani si ceva de tratamente si al patrulea an m-am operat (27 de ani) si am avut succes imediat. Dupa 3 ani, in 2001 am ramas gravidutza din nou, fara nici un tratament, dar am pierdut sarcina, din pacate...Nu am mai ramas de atunci nici macar accidental, ca orice femeie normala, in conditiile in care n-am folosit si nu folosesc contraceptie.
Mai am un baiat de 19 ani, care este al sotului meu de-al doilea, dar tot al meu il consider.
Sa nu disperi, e mai mult ca sigur ca vei obtine sarcina, intr-un fel sau altul. Eu nu am alta obtiune in afara de contact sexual dirijat si ala il dirijez numai eu , caci "seful" nu prea mai vrea sa mai facem copii, asa ca o sa incerc sa-i dau vestea minunata fara sa stie prea multe despre astea. Nu sunt rautacioasa si nu fac nimic de capul meu, dar mi-a spus ca daca da Domnul, e binevenit si nu este necesar sa fac FIV pentru astea, ca daca e sa fie este si fara interventii din afara...Ma rog, asta ii este conceptia si i-o respect, dar imi vad si de treaba mea...
Ai facut FSH-ul si AMH-ul ? Astea dau rezerva ovariana. La mine AMH-ul este cam mic, adica fertilitate scazuta, dar mai este inca si pe asta ma bazez. Dar nici multe stimulari ovariene nu este bine sa facem, pentru ca numarul nostru de ovule este acum numarat. Dee...ceasul biologic, bata-l vina
Daca sunteti de acord amandoi si va permiteti financiar, tu si sotul, faceti FIV. Este o modalitate mai rapida pentru noi, fetele mai "mari", caci nu prea ne m-ai ajunge timpul.
La tine inca mai "vine trenul", eu as vrea sa-l mai prind pe ultimul ...
Dankutza te pup si-ti multumesc pentru incurajari, dar cred ca ovulele mele au si ele 42 de ani, ca si mine. Dar totusi cine stie.....
Pup toate fetele
missy40 spune:
Betty, uita-ai sa-ti spun principala mea problema :
- cu tot Pregnylul, Ovitrelle-ul si Brevactidul facut, desi am avut productie frumoasa de ovule, acestea nu au reusit sa strapunga camasutza ovarului si au ramas acolo, transfomandu-se in chisturi luteale. Stiu asta pentru ca am facut monitorizari si in ziua 20 a CM, cand a vazut ca ovulul tot acolo era...Inseamna ca ovulele nu mai sunt de calitate...
Din aceste cauza m-am operat, sperand ca-mi face drilling ovarian sau decorticare. De unde...faptul ca sunt sanatoasa pe acolo m-a "adancit" si mai mult...Acum 15 ani eram paradita rau si tot am ramas, aveam 28 de ani pe atunci, iar acum am 42 si sant sanatoasa tun...Ironia sortii...
betty200 spune:
missy, inca trei luni mi se par putine, dar cine stie ... sa stii ca nici al meu nu vede foarte pe roz o sarcina, mi-a explicat foarte frumos ca asta o sa implice multe si de ce sa aducem pe lume inca un copilas cand e asa grea viata, poate ca se va simti rau cu parinti batrani, etc, etc.
A spus ca doar pentru ca ma iubeste si eu imi doresc asa mult accepta sa incercam 6 luni, dar strict de dragul meu asa ca iti dai seama ca si eu fac toate demersurile tot pe cont propriu, spermograma a acceptat din prima sa o faca, n-are probleme de genul asta doar ca nu considera foarte ok sa vina un copilas la varsta asta. Eu insa simt ca m-as linisti avand in vedere sarcina pierduta cu steriletul ...
Maria, merg la Iuga Dragos de la Gynia, l-am descoperit intamplator la o foliculometrie pe care am vrut sa o fac in ziua respectiva si m-am programat la cine s-a nimerit, apoi am vazut ca e ok tipul. Eu de cand am pierdut sarcina respectiva in 2003, spre rusinea mea n-am mai dat pe la gine, acum doar am inceput si mi-am facut papanicolau - rezultat bun, etc. Le-am facut la o tipa de la Blue life Sousan o cheama e araboaica dar e ok doar ca nu asista nasteri. Am mai avut programare tot la Gynia la o tipa Cristina Lupan dar nu m-a prea convins, era parca mai intepata. Iuga mi-a placut din prima ca era f f dezinvolt, pare ca stie meserie, tanar plin de elan pentru munca ceea ce mi s-au parut atuuri. Lupan mi-a zis ca cica sa fac test postcoital ca cica am glera f f scazuta dar Iuga a zis sa-mi vad de treaba ca glera e bine nu-i problema, ca nu-i ea ca la 20 de ani dar asta nu-i o problema ... cu doctorii astia nici nu mai stii cum e.
http://www.fertilityfriend.com/home/3c41ee