Fumatul in locurile de joaca pentru copii
Raspunsuri - Pagina 2
pisi-pis spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
In Spania in care am fost eu asta vara, se fuma in draci in toate spatiile libere. Dar in toate. Exact ca in Romania.Cel mai deranjant era la piscina sau pe plaja, cind iti pufaiau aia chiar in nas si aruncau chistoacele linga tine. |
Cred ca depinde mult si de zona. Au avut spaniolii vreo 2 randuri de innoiri ale legilor contra fumatului, si multi fumatori veterani s-au lasat de fumat. Eu am o prietena din Galiza, si a fost stressata rau de cate ori se ducea acasa, mai ales pt ca nu era obisnuita sa nu fumeze in statiile de autobuz, si isi scotea tigara instinctiv.
Spaniolii sunt fumatori inraiti, si totusi situatia a inceput sa se imbunatateste simtitor, deci se poate. E drept ca in zonele de vacanta si in baruri si cafenele unde teoretic nu ar trebui sa se fumeze, inca exista multe abuzuri, multi comercianti preferand sa plateasca amenzi decat sa piarda clienti, dar chiar si asa lucrurile se misca inspre bine. E drept ca in spatii amenajate pt copii n-am fost, dar in scoli, institutii, spitale, lumea respecta si in aer liber. Iar dupa cate am vazut, in statii de autobuz, fumatorii se dau mai incolo, mai spre mijlocul trotuarului, nu te mai afuma in nas.
Concluzia pe care o trag e, daca nu se da lege care sa interzica clar pe starda, la piscina sau pe plaja, atunci nimeni nu o sa aiba bunul simt sa se dea mai incolo.
Eu am dat tocmai exemplul Spaniei si Portugaliei, si nu al Germaniei sau al tarilor nordice, tocmai pt ca sunt la fel de multi fumatori ca in Romania, si la fel de inraiti, dar prin legi noi situatia s-a imbunatatit mult.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
andacos spune:
Pisi-pis,si in Romania exista lege!
Si noi vorbim de Romania si nu de Spania sau Germania!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
pisi-pis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Pisi-pis,si in Romania exista lege! Si noi vorbim de Romania si nu de Spania sau Germania! |
Exista lege in Romania sa nu se fumeze in anumite spatii deschise?? N-am stiut.
Asa cum am explicat in mesajul meu anterior, am dat exemplul Spaniei si Portugaliei pt ca sunt in situatii asemanatoare, au la fel de multi fumatori, si poporul are cam acelasi tip de temperament, dar uite ca prin legi noi, lucrurile merg simtitor inspre bine.
Daca Romania are deja legile respective, atunci sunt foarte trista, pentru ca imi pleaca cumva ultima urma de speranta. Pentru ca e mai usor sa luptam pt legi noi, dar cand deficitara e aplicarea legii, atunci e greu...
andacos spune:
Aa nuuu!!!Nu lege contra fumatului in spatzii deschise!
Contra fumatului in spatziile publice inchise!(mie mai mult spre asta m-a dus a doua postare a ta,exceptind precizarea cu fumatul in stazii)
Decit legi aiurite(da pentru mine e o lege aiurita cu interdictzia fumatului in aer liber),mai bine respectarea legilor existente!Cu sanctziuni,nu asa!!!!
Dana
pisi-pis spune:
citat din mesajul lui andacos Aa nuuu!!!Nu lege contra fumatului in spatzii deschise! Contra fumatului in spatziile publice inchise!(mie mai mult spre asta m-a dus a doua postare a ta,exceptind precizarea cu fumatul in stazii) Decit legi aiurite(da pentru mine e o lege aiurita cu interdictzia fumatului in aer liber),mai bine respectarea legilor existente!Cu sanctziuni,nu asa!!!! |
Tie ti se pare lege aiurita sa nu poti fuma in parc amenajat pt copii, la usa spitalului sau scolii (inca vorbim de curtea spitalului sau scolii), in perimetrul ala minuscul acoperit cand astepti autobuzul (unde te adapostesti eventual de soare sau de ploaie) sau la terasele restaurantelor acoperite vara de umbrele masive? Ca nimeni nu vorbeste de spatii libere in general, nu suntem chiar asa de habotnici.
pisi-pis spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui pisi-pis
Tie ti se pare lege aiurita sa nu poti fuma in parc amenajat pt copii, la usa spitalului sau scolii (inca vorbim de curtea spitalului sau scolii), in perimetrul ala minuscul acoperit cand astepti autobuzul (unde te adapostesti eventual de soare sau de ploaie) sau la terasele restaurantelor acoperite vara de umbrele masive? Ca nimeni nu vorbeste de spatii libere in general, nu suntem chiar asa de habotnici. |
Si sincer parca ma deranjeaza mai mult locurile astea; pentru ca ma pot abtine sa nu ma duc in restaurante, baruri si dicoteci daca se fumeaza, dar nu ma pot abtine sa nu duc copilul in parc, la scoala, la spital, sau sa il tin in ploaie, soare si vant, in timp ce fumatorii stau la adapost in statia de autobuz.
andacos spune:
Da,sincer, e un fel de ...calo-magar care nu aduce decit frustrari de ambele partzi!
Ori spatzii inchise...ori nimic!
Dana
pisi-pis spune:
citat din mesajul lui andacos Da,sincer, e un fel de ...calo-magar care nu aduce decit frustrari de ambele partzi! Ori spatzii inchise...ori nimic! |
Atunci suntem de cord ca nu suntem de acord.
Alizee spune:
Consider ca e revoltator ca nu exista o lege anti fumat in locurile de joaca pt copii, indiferent daca sunt in spatii inchise sau deschise.
Daca lipseste bunul simt si responsabilitatea fata de sanatatea copiiilor, poate fi promulgata o lege, care sa ii protejeze pe cei din jur. Nu-i asa ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
andacos spune:
Pisi-pis(n-am intzeles ce-ai vrut sa spui la ultima interventzie dar e egal)in Romania exista legi cu privire la fumatul in spatziul public,cu privire la ciini si botnitze,cu privire la excrementele animalului si ce trebuie sa faca stapinul!(asta a spus-o Rufus,eu nu o stiam)
Deci exista lege insa nu se repecta!Nici macar cea care exista!!!
Iar tu vii si spui de Spania si interdictzia de a se fuma in spatzii publice libere!
Deci intii sa respectam legea existenta,si apoi cu pasi de melc...vom vedea ce se face mai departe!Noi nu suntem capabili sa respectam si aplicam o lege existenta,iar solutzia ta este sa ...adoptam o lege noua!
Intzelegi acum ce vreau sa spun?
Dana