Fumatul in locurile de joaca pentru copii
am fost cu strumf in parcul Carol la locul de joaca pentru pitici.
acolo un individ la vreo 40 de ani fuma, impreuna cu a lui consoarta.
Copilasul lor era in leagan,ei pe banca.
se ridica individul,cu tigara in mana, scrumeaza pe jos.in spatele lui, un pusti de 2 ani si ceva,se apleaca dupa scrum.
ii spun individului ca nu are voie sa fumeze acolo si cu atat mai putin sa scrumeze pe jos(e un plastic mai deosebit,stiti sigur cum arata).
tipa a urlat:legea e pentru aia bogati, nu e pentru saracii ca noi.lasati doamna,ce sunteti nervoasa,ce a facut,a scrumat si?
el a inceput:lasa ca pe rotile caruciorul ai adus tu destul scrum.auzi, sa nu am voie sa fumez aici?las-o incolo de lege.
vreau sa stiu si eu doua lucruri, dar raspuns punctual, din lege:
e voie sa se fumeze in locurile de joaca special amenajate, in parcuri, pt copii?
e voie sa umble cainii fara botnita si fara lesa,ma refer la cei cu stapan, prin parcuri?
multam fain
Raspunsuri
andacos spune:
Mdaa...iar un subiect de scos flacari !!!!
Histamina ,eu cred ca tu stii destul de bine raspunsul la intrebari...ma rog am sa incerc si eu desi nu locuiesc in Romania si nu cunosc (chiar)toate legile!
In spatziul liber-parc,strada,deci locuri deschise ,fumatul nu este interzis,indiferent ca ne place sau nu,fumatorii au si ei drepturile lor!
Ciinii de o anumita talie(uite ca nu stiu sa spun cu exactitate de unde incepe granitza)TREBUIE sa poarte botnitza si sa circule in lesa!Nu stiu daca este prevazuta prin lege stringerea excrementelor!
Acum bineintreles ca vor veni cei mai catolici decit papa si vor incepe ca fumatul este interzis si ciinii ar trebui si ei sa se plimbe liber ca de'...si ei sunt fiintze,insa in principiu legea cam asta este!
PS.Eu cred ca tu confunzi bunul simtz,vezi aruncatul scrumului(n-am auzit niciopdata expresia a scrumadesi am fost fumatoare peste 20 de ani)si al chistoacelor cu fumatul prorpiu zis in parcuri!Valabil si pentru plimbatul ciinilor fara botnitza pe principiul"Vai...dar nu musca,e doar jucaus!"
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
andacos spune:
Aaa..dau de pe acum o stelutza subiectului,pentru ca banuiesc ce va urma si mai ales ca e lipsit de originalitate,periodic apar asemenea subiecte inflamatoare!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
histamina spune:
andacos,
nu stiu exact prevederile si am precizat ca doresc raspunsuri punctuale , pe lege.
sa stii toate tarile civilizate din Apus, inclusiv Germania, au devenit civilizate prin forta coercitiva a legii!
daca educatia si bunul simt sunt deficitare,atunci viata devine suportabila prin forta coercitiva a legii,nicidecum prin apelarea la moralitate,educatie etc,care,vezi bine, lipsesc cu desavarsire.
ex de situatie in care nicio lege nu prevede ceva ina cest sens:
incearca sa te urci cu un copil in brate sau gravida intr-un mijloc de transport in comun si vei vedea ca nu ti se ofera locul pe scaun.
acesta este nivelul de educatie.
tot in Carol,posesorul unui doberman imi spunea ca patrupedul nu a muscat pe nimeni si ca e bland ca un porumbel.............
sdcristian spune:
la caini cred ca depinde de rasa, ca sa vezi un pechinez cu botnita ar fi prea hazliu
Androix spune:
Ba eu te contrazic cu oferitul scaunului. Mi se intampla extreeeeem de rar sa merg cu mijloacele de transport in comun pentru ca sunt lipita de volan dar saptamana trecuta, cu un copil de mana, nu in brate, copil care are 5 ani, nu 2, deci se tine destul de bine pe picioare, intr-un tramvai nu foarte aglomerat ba chiar un pic gol as spune, nu una ci vreo trei persoane m=au invitat pe rand sa asez copilul pe scaun in locul lor; mergand doar doua statii deja ma enervasem binisor ca nu-mi dadeau pace.
In ce priveste fumatul, punctual, nu este interzis de lege fumatul in parc, fie si la locul de joaca. Asta nu inseamna ca mi se pare firesc sa-mi vad copiii jucandu-se periculos de aproape de tigarile aprinse ale fumatorilor. O data ca se pot arde, a doua oara ca daca eu m-am lasat de fumat ca sa nu-i imbolnavesc nu ma bucura sa-i afume altii. Dar acei altii nu au aceeasi responsabilitate si dorinta de sacrificiu a unei placeri personale in favoarea sanatatii copiilor mei asa ca daca vreau o zi frumoasa in parc, iar la locul de joaca gasesc fumatori care tin mortis sa faca ture in mijlocul copiilor, atunci gasesc alternative mai distractive pentru copiii mei si pentru mine.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
szivarvany spune:
Eu am si copil si 5 kg de catel, dar nu fumez.
Insa ma gandesc mereu ca ele sunt responsabilitatea mea, eu raspund de siguranta lor asa ca evit pericolele, eu, din proprie initiativa. Si mai raspund si de comportamentul lor, asa ca atunci cand ies cu catelusa, fff rar din cauza altor caini fara stapan, ii ofer si ei siguranta si si celor din jurul nostru, de asemenea circulam cu lesa scurta si multe pungulite :-)
Bunul simt al altora nu depinde de mine.
Siguanta copilei si a catelusei da :-)
In parc eu sunt cea care pleaca de langa cei care fumeaza. Ma gandesc mereu ca oricum nu ai ce sa le faci, oricum vor fuma se de`al draqu`, altfel nu s-ar fi apucat in mijlocul copiilor.
De caini imi este extrem de frica asa ca si pe ei ii evit cat pot eu de mult, cu stapani cu tot, ca si acestia stiu mereu ca al lor caine nu va musca :-)
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1
pisi-pis spune:
Ba subiectul mi se pare foarte bun. Si daca lege nu exista, atunci poate ar trebui sa ne zbatem ca sa se schimbe legislatia! Pana la urma este vorba de sanatatea noastra si a copiilor nostri.
Nu orice spatiu liber este "liber" pentru afumat. In multe tari din Europa nu ai voie sa fumezi in curtea spitalelor si scolilor, la terasele restaurantelor si cafenelelor cu regim de nefumatori (Portugalia) si de exemplu in Spania n-ai voie nici in parcurile pt copii si nici in statiile de autobuz. Eu stiu ca in Romania nu se respecta legea nici in locurile unde sunt semne cu "Fumatul interzis", dar ar trebui sa se schimbe lucrurile.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
Letitia1 spune:
Citat: |
Nu orice spatiu liber este "liber" pentru afumat. In multe tari din Europa nu ai voie sa fumezi in curtea spitalelor si scolilor, la terasele restaurantelor si cafenelelor cu regim de nefumatori (Portugalia) si de exemplu in Spania n-ai voie nici in parcurile pt copii si nici in statiile de autobuz. Eu stiu ca in Romania nu se respecta legea nici in locurile unde sunt semne cu "Fumatul interzis", dar ar trebui sa se schimbe lucrurile. |
In Spania in care am fost eu asta vara, se fuma in draci in toate spatiile libere. Dar in toate. Exact ca in Romania.Cel mai deranjant era la piscina sau pe plaja, cind iti pufaiau aia chiar in nas si aruncau chistoacele linga tine.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina tot in Carol,posesorul unui doberman imi spunea ca patrupedul nu a muscat pe nimeni si ca e bland ca un porumbel............. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Asa, si? Ai vazut "Pasarile" lui Hitchcock si ti-e frica de porumbei?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Rufus spune:
Histamina, din pacate legea permite fumatul in aer liber. Si in aer liber inseamna si in parc, in locul de joaca al picilor, acolo unde (iarasi din pacate) o multime de mame fumeaza printre copii. Si daca sunt si mame care o fac...chiar ca nu am pretentii la altii.
Culmea este ca in aer liber, in anumite momente, fumatul deranjeaza. Poate fuma cineva la cinci metri de tine si tot fumul sa-ti vina in nas...sau sa mergi pe strada dupa un fumator si sa inhalezi toata "productia". Aia care au interzis fumatul pe strada n-au facut-o de tampiti...in fine, nu e prea mult de comentat.
Despre caini...exista lege care numeste rasele de caini care umbla obligatoriu cu botnita si in lesa. Nu se intampla. Doar cand cineva e agresat de un astfel de caine se reaminteste legea. In parc sunt multi politisti, jandarmi...nu atentioneaza stapanii de astfel de caini. Exista si lege pentru rahati...vreau sa stiu daca cineva a vazut, auzit, citit de vreun stapan de caine care a platit amenda pentru asa ceva. Eu n-am auzit.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010