Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (7)
Raspunsuri - Pagina 19
Mami_de2 spune:
fetelor revin si eu cu vesti... va rog din suflet sa va faceti si voi analizele mutatiilor de trombofilie cumva daca aveti o sarcina pierduta la activ in trecut!!!!!..O sa sun ca o moara stricata ca peste tot tuturor fetelor le zic asta care au trecut prin asa drama, ...insa mai bine sa stresez decat sa plangem iar, Doamne fereste!
Eu mi-am facut analizele de trombofilie dupa ce am pierdut primsa sarcina acum 7 luni si au iesit f bune..nik iesit din comun, insa mutatiile (cele genetice mostenite) nu le facusem pt ca erau scumpute si nimeni nu m-a trimis la ele pt ca tre'sa pierzi 2,3 sarcini in acceptiunea lor ca sa le faci si pe astea) am zis ca eu nu vreau asta deci ma voi duce sa le fac ca sa dorm eu bine cand voi ramane din nou gravida.
Am avut dreptate: am trombofilie, conform mutatiilor! din 3 mutatii, ca atat am facut sapt trecuta, 2 sunt negative deci nu le am si una pozitiva deci o am, in dublu exemplar, v-am zis desi nimeni nu ma trimitea si toata lumea imi spunea sa stau locului ca nu am nik. Deci acum o ora am aflat si eu ca-s mutanta. Nu am V Leiden, nu am factor II , insa am MTHFR in stare heterozigota , 2 chiar, citez:
MUTATIA 677 C>T IN GENA MTHFR A FOST IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA.
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR A FOST IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA.
Asadar maine fac 9 sapt, sper din tot sufletul meu sa fiu bine si sa nu le fi descoperit tarziu!.. ca oricum dimineata ma duc direct la medicul hematolog sa imi prescrie medicatie pt aceste 2 mutatii. sunt mai mult ca sigura ca voi face injectii zilnice cu Clexane, adica cu heparina..dar vedem ce zice si ea. Oricum sunt fericita ca le-am descoperit si sper sa fiu si mai fericita ca le-am descoperit la timp!!! Vineri ma duc la eco din nou si sper sa primesc numai vesti bune.
Eu oricum faceam tratament preventiv dat tot de hematolog inca din preconceptie, dar doar cu Aspenter de 3 ori pe sapt si restul vitaminelor; sper eu sa fi ajutat deja..
Aceste mutatii cica sunt usoare... insa daca mi le descoperea la prima sarcina sunt sigura ca as fi riscat si as fi mers toata sarcina cu aspenter zilnic si nu as fi avut nimic (cum a mers o prietena de a mea)...insa acum daca imi zice de aspenter (ce se ia normal la MTHFR heterozigot) o sa ii zic ca nu vreau sa risc si sa ma bage direct pe Clexane ca nu mi-e frica..dar ce zic eu aici)sunt sigura ca imi va da ea, fara sa ii mai zic eu nik cand imi va intreba istoricul cu sarcina pierduta).
Oricum ma rog sa fiu bine si va rog mult sa nu va fie frica si sa va faceti si voi analizele mutatiilor de trombofilie daca cumva ma repet: aveti vreo sarcina pierduta in trecut!! sa puteti voi dormi linistite!
va pup si sper sa va aduc numai vesti bune de acum! si de maien si de vineri de la eco!
8+
MTHFR 2 heterozigote: CT 677 si AC 1298
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B, 1 Acid folic, 1 Cetebe, 1 Aspenter (3 pe sapt.) ; Utrogestan vaginal 400 mg pe zi;
douradoudou spune:
nu ma bucur ca ai mutatiile alea, dar ma bucur ca le-ai descoperit devreme si ca ti-ai ascultat instinctul..asteptam numai vesti bune de acum
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
silviad spune:
La mine starile de rau au aparut de pe la 6 saptamani, intai mai usoare, apoi de pe la 8 saptamani... rau. Am ajuns degraba la urgente, la perfuzii.
Tie iti doresc sa nu ai parte de asa ceva.
Silvia 11+ mami de Petri 6 ani
silviad spune:
Mami de 2 ai grija de tine si de bebe! Stiu din experienta ca orice mama simte ce e mai bine pentru bebelul ei. Aveti incredere in ceea ce simtiti!
Silvia 11+ mami de Petri 6 ani
tnicoleta spune:
Neata fetele
Mamide 2 - ai grija de tine. pe burtica
Biencuta mea aseara s-a simtit foarte rau. A durut-o buta si a tot facut drumuri la toaleta. Evident ca m-a tot trezit si eram cheauna de somn, si ma gandeam cu groaza cum o fi cand va aparea bb2.
Nicoleta
laurika1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IPopica Buna dimineata, burtici! Cami, ma bucur ca v-ati distrat la petrecere. La Multi Ani! si multa sanatate don'soarei Rapunzel Multumesc pentru incurajari; eu nu neg ca don'sorul/don'soara va deveni brusc centrul universului meu, sunt constienta ca asa se va intampla si tocmai asta ma enerveaza. Plus ca-mi dau seama ca jumatatoiul se va transforma in tatal "stie tot" si-mi va manca si asta ficatii; plus sleahta de rubedenii care deja poarta negocieri despre care-cine-cum-cand va lua copilu' (fara sa ne ceara si noua parerea, noi doar am fost informati de rezultate). Iar pe mine m-au pierdut undeva printre detalii. Si chiar n-as vrea sa fiu "doamna mama" si atat. Si ma rog, alte doua mii de ganduri mai mult sau mai putin roz, si frustrari, si incantari si temeri si scenarii apocaliptice; pe scurt: viata mea nu va mai fi la fel, iar pe mine lucrul asta momentan ma ingrozeste, la fel de rau cum ma ingrozeste ca nici macar cu o ora inainte de nastere nu-mi va putea garanta nimeni ca totul va fi in regula cu copilul. In alta ordine de idei, primul set de analize a iesit relativ ok (usoara leucocitoza scrie la hemoleucograma; niscai fier in exces si cam atat). Mai astept secretiile. V-am pupat, o saptamana usoara va doresc! gogoasa hormonizata |
Neata fetele!!
Iubita, ia-le calm pe toate..cred ca toate avem momente din astea, dar trec si cand o sa-ti tii gagalicea in brate o sa te intrebi cum de ai putut sa ai ganduri asa :)).Si lasa, ca neamuri atoatestiutoare, soacre insistente, mame binevoitoare...sfaturi peste sfaturi, fa asa, imbraca-l asa, da-i aia, fa-i aia, dar de ce asa...eu le-am tratat cu relativa indiferenta, o sa fie si sfaturi bune si aiureli, dar trec, rabdare numai sa ai si sa fie sotul langa tine sa te sustina in orice faci, asta conteaza cel mai mult.Pupam..
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 8+
laurika1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bobocel_07 Camitu la multi ani pentru printesa ta, sa creasca mare si frumoasa (scuze de intarziere). Popica asa mai zice soacra-mea ca o sa-l ia sa doarma cu ea,ca o sa il educam noi cum vrem s.a.m.d dar eu nu iau in seama toate astea desi uneori mai sare calul si ma apuca si pe mine gandul ca ce o sa fac cand o sa am creieri praf de nesomn si o sa vine rubedeniile sa imi spuna ca nu i-am pus caciulita bine sau mai stiu eu ce nu am facut.Mie nu imi place sa mi se spuna ce sa fac si soacra-mea este exact genul de om careia ii place sa comenteze si sa dirijeze.Dar mai este pana atunci. Azi dimineata am fost si eu sa imi fac analizele,miercuri iau rezultatele.Maine ma duc la ginecolog de dimineata,sper sa fie totul ok. bobocel_07 6+ |
Mai fetele, asta cu caciulita imi aduce aminte de botezul baiatului, cand bunica sotului era disperata sa-i puna caciulita copilului, popa ii zisese sa nu se atinga de copil si ea era disperat nu mai zic ca vroia sa incerce apa din cazan cu mana , nu cumva sa fie prea rece :)).ca de ce nu ii pun caciulita in casa, de ce nu il legan, de ce nu dorm in pat cu el :)).asta era soacra-mea..ca-s mama rea, ca nu ii ofer dragoste...astea au fost in primele saptamani dupa ce am nascut, cand nu aveam o stare psihica prea buna, aveam si eu nevoie de incurajari...nici pe mine nu m-a ajutat nimeni si consider ca am facut mai bine asa fiindca am vrut sa educ eu copilul cum vreau si le-am zis-o de la obraz.
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 8+
sunshine_rox spune:
buna fetelor; am revenit si eu dupa o absenta destul de mare dar ne-au furat firele de telefon din localitate si prin urmare fara net vreo 2 saptamani, iar de pe tel ma enerva ca nu aveam semnal la net suficient sa intru si ma lipseam; am fost si eu vineri la eco si am vazut un puiut mic ce facea tumbe pe acolo, are 3 cm si pare mai mare cu vreo 3 zile fata de cat are, mi-am facut carca de analize, din pacate mi-a iesit candida si listerie pozitiva, sper ca listeria sa fie fals pozitiva si mi-am repetat-o, am anticorpi si pt rubeola si varicela si cmv si aproape toate nazdravaniile, toxo negativa, deci relativ ok, o sa fac trat cu ovule pt candida si dc e sa fie pozitiv listeria o sa iau antibiotic dupa 12 saptamani; in rest am in continuare greturi, mananc cand pot adica o data pe la 2-3 zile in rest stixuri si saratele, am slabit 2 kg, dar in rest sunt ok; oricum sunt obisnuita ca si la prima sarcina a fost relativ la fel si dupa 12 saptamani au trecut aproape toate simptomele; va pup pe toate
mamica fericita de puiut alexandra
cum a ajuns o minune mica in viata mea
10+
bobocel_07 spune:
Laurika dar cel putin te-au lasat in pace?Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni dar daca sare calul sigur o sa le zic 2-3,si sigur il sare ca le cunosc prea bine.
Ieri am fost la analize,am fost la cumparaturi si apoi am venit acasa si am facut mancare si de la 8 dimineata si pana la 5 nu am stat deloc jos.Iar aseara am avut niste dureri de burta,cum incordam putin burta sau incercam sa ma ridic simteam un mare disconfort si junghiuri, dureri de burta asa ca am stat cumintica in pat si nici nu m-am mai miscat si am adormit.De dimineata nu mai aveam nimic.Am amanat mersul la dr. maine imi iau rezultatul analizelor si joi ma duc cu ele ca s-ar putea sa am lipsa de calciu si sa imi spuna ce si cum poate imi da sa iau ceva.
Mami_de2 imi pare rau ca nu ti-au iesit bine analizele,dar consoleaza te cu gandul ca ai aflat si asta este cel mai bine.Te asteptam cu vesti bune
bobocel_07 6+
A.C spune:
Buna,fetelor.Cine ma poate ajuta cu interpretarea analizelor pt.rubeola?Ca abia maine ajung la dr si nu mai am rabdare.
IgG
<9 negativ
9-11 incert
>=11 pozitiv
Unde incadrez eu rezultatul meu de 188,00 ?
IgM
<20 negativ
20-25 incert
>=25 pozitiv.
Aici mi-a iesit 10,00 deci e negativ,ceea ce inseamna ca am facut rubeola in copilarie,si nu recent.
Poate se pricepe cineva sa-mi zica la IgG.Multumesc mult!
Alina 10+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)